Τουρκικά όπλα

Η καλή κάνη για να αποδειχθεί πρέπει να συνοδεύεται ,από καλό σκοπευτή ,καλό κοντάκι,σωστή σκανδάλη και σωστό φυσίγγι.Ειναι ένας συνδυασμός πραγμάτων που όμως το κάθε ένα αποτελεί κομμάτι του σωστού παζλ για την απόλαυση και την αίσθηση της εικόνας της καταβολής σε οποιαδήποτε απόσταση τραβώντας τη σκανδάλη

Η καλή κάνη για να αποδειχθεί πρέπει να συνοδεύεται ,από καλό σκοπευτή
και σωστό φυσίγγι.
Έτσι μπράβο...
Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα φυσίγγια εκείνα που θα μας της ταιριάξουν κ θα ταιριάξουν κ σε εμάς...
Αλλιώς η κάθε κάννη βγαίνει άχρηστη, το ίδιο κ εμεις...

Κάποτε εμφανίζετε ως δια μαγείας ένα αυτοκίνητο ευτυχώς όχι τουρκικό το Hyundai φθηνό το πήραν κάποιοι που ήξερα κάποιοι γελούσαν και τώρα γελάει όλος ο πλανήτης με αυτούς που γελούσαν στη αρχή γιατί έχει κατακλύσει τους δρόμους η Hyundai.Ευτυχώς που δεν είναι τουρκικό ξαναλέω ,Κάτι ανάλογο είχε γίνει και με τη Samsung αν θυμάμαι το 1992 πάει ένα ξάδελφος στη γειτονιά σε ένα μαγαζί με ηλεκτρικά και του δίνει μια τηλεόραση Samsung εμείς είχαμε nordende,filips και του λέγαμε τι ναι αυτή μαλακά σε έπιασε και τώρα ?.Ευτυχώς που δεν είναι τουρκική και αυτή, ξαναλέω .Προσέξτε μόνο γιατί σε βάθος χρόνου έτσι όπως εξελίσσετε η οικονομία ή οι beneli και οι beteta θα πρέπει φτάσουν στο 1000 βαριά βαριά αλλιώς σε μερικά χρόνια κάποιοι θα λουστούν αυτά που κοροϊδεύουν ,το μόνο στενάχωρο είναι ότι τα νέα αντίγραφα θα είναι τουρκικά που θα κατακλύσουν την αγορά.
Γιάννη εγώ έχω το ατα που ειναι τουρκικό και το έχω αγαπήσει διότι έχω σίγουρα της καλύτερες βολές από τα υπόλοιπα όπλα που είχα και πιο πολλές επιτυχίες, ίσως βοηθάει και το ότι είμαι πλέον αρκετά πιο εμπειρος....και επίσης πήρα χιουνται i20 το οποίο φτιάχνεται στην Τουρκία και επίσης το έχω αγαπήσει και το προσέχω όπως κανένα άλλο από εκείνα που είχα πριν.
Είναι σίγουρα καλύτερο.
Αυτό ίσως οφείλεται και στο ότι είναι πιο καινούριο .
Είχα Μπερέτα μπενελι φαμπαρμ από όπλα.
Και από αυτοκίνητα πεζό 106, άλφα 147, τζιπ Τσερόκι, μουσουμπισι L200, Μερσέντες c180, Οπελ κορσα.
Οπότε δικαιούμαι να έχω άποψη και η άποψη μου είναι ότι οι δίπλα φτιάχνουν ωραία πράγματα.
Και το λέω αυτό επειδή είμαι αντικειμενικός ακόμη και αν μισώ την ηγεσία τους.
Το ότι είμαι αντικειμενικός φαίνεται και στο ότι από τα παραπάνω αντικείμενα που αναφέρω ποτέ δεν επέλεξα ίδια μάρκα.
Μου αρέσει να αλλάζω αντικείμενα και να βλέπω τις διαφορές.
Αν ήμουν οπαδός οποιασδήποτε μάρκας θα την ακολουθούσα και δε θα πήγαινα σε άλλη.
Το όπλο το έχω από το 2019 και είναι κομπλέ.
Το αμάξι από τον Ιούνιο του 23 και είναι κομπλέ.

Μιας και ξεφυγαμε και πηγαμε σε αυτοκινητα, φιλος που εχει αλλαξει καμια εικοσαρια αυτοκινητα, ειχε αγορασει 2λιτρη mercedes slk φτιαγμενη Τουρκια, μετα απο εξι μηνες την εδωσε πισω και πηρε ιδιο φτιαγμενο Γερμανια. Πριν μερικα χρονια ειχε φερει καινουργιο τρακτορα DAF για ευθυγραμμηση στον Κρικωνα και μας εδειχνε τσαπατσοδουλειες ο οδηγος και ειχε πει δεν εχει σχεση με αλλο ιδιο φτιαγμενο Γερμανια. Φιλος και συνεργατης αγορασε ενα fiat κλουβα επαγγελματικο φτιαγμενο στην Τουρκια και περιμενε ποτε θα ερθουν οπως του ειχαν πει, ιδια αλλα φτιαγμενα στην Ισπανια για ανταλλαγη.
Ηλεκτρικες συσκευες σπιτιου φθηνη σειρα, κατασκευαζονται Toυρκια, Πολωνια, αυτες που κατασκευαζονται Πολωνια ειναι καλυτερες.

καλημερα,τα baikal τα μετα Σοβιετικης Ενωσης ειναι εφαμυλλα των baikal της Σοβιετικης Ενωσης?Δηλαδη αξιζει να αγορασει καποιος?
Εφαμιλα ΔΕΝ είναι, αν αξίζει να αγοράσει;; νομίζω πως ναι

Μιας και ξεφυγαμε και πηγαμε σε αυτοκινητα, φιλος που εχει αλλαξει καμια εικοσαρια αυτοκινητα, ειχε αγορασει 2λιτρη mercedes slk φτιαγμενη Τουρκια, μετα απο εξι μηνες την εδωσε πισω και πηρε ιδιο φτιαγμενο Γερμανια. Πριν μερικα χρονια ειχε φερει καινουργιο τρακτορα DAF για ευθυγραμμηση στον Κρικωνα και μας εδειχνε τσαπατσοδουλειες ο οδηγος και ειχε πει δεν εχει σχεση με αλλο ιδιο φτιαγμενο Γερμανια. Φιλος και συνεργατης αγορασε ενα fiat κλουβα επαγγελματικο φτιαγμενο στην Τουρκια και περιμενε ποτε θα ερθουν οπως του ειχαν πει, ιδια αλλα φτιαγμενα στην Ισπανια για ανταλλαγη.
Ηλεκτρικες συσκευες σπιτιου φθηνη σειρα, κατασκευαζονται Toυρκια, Πολωνια, αυτες που κατασκευαζονται Πολωνια ειναι καλυτερες.
Το θέμα μας είναι γιατί να μην έχουμε μερίδιο κατασκευής σε κάτι και εμείς σαν λαός ? Και να αναγκαζόμαστε να δίνουμε τα λεφτά μας εκεί που δεν πρέπει για κάποια πράγματα .Δεν μπορεί κανείς να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα.Αλλα η απάντηση είναι καθαρά μπροστά μας γιατί έχουμε την ευθύνη αποκλειστικά εμείς κανείς άλλος .Κάνεις δεν μας επέβαλε να κλείσουμε εργοστάσια και εταιρίες μας το επέβαλε η κακοδιαχείριση και η απαράδεκτη φορολογική λειτουργία του κράτους .Ενός συστήματος πολιτικού που είναι το ίδιο από το 1975 μέχρι τώρα και ο λαός το υποστηρίζει δεν αντιδρά να το αλλάξει πάρα τι προσπαθεί με κλέβεις 1 θα σε κλέψω 10 ,δηλαδή λειτουργία πλιάτσικου όπως έχω προαναφέρει αρκετές φορές .Και μάλλον δε θα αλλάξει και πότε θα χειροτερέψει καθώς έχει εμποτιστεί πλέον στο μυαλό του πολίτη θα κάνω ότι θέλω και σίγουρα μπόρω γιατί θα λαδώσω γιατί σίγουρα κάποιος υπάλληλος θα τα παίρνει έτσι αυτοί με κλέβουν και εγώ θα τους κλεψω 10 π.χ.Ενας φαύλος κύκλος λες και λαός και πολιτική εξουσία μετά τις εκλογές είναι δύο χωριστά στρατόπεδα μέσα στην ίδια χώρα , που προσπαθούν ποιος θα κατακλέψει τον άλλον.Και μέσα σε αυτό το ηλίθιο συνοθύλευμα (των κεντρόων και των δεξιών )που βολεύει κάποιους έχουμε και τους επαναστάτες χωρίς αιτία τους αριστερούς (όχι σε όλα ) και κουμάντο να κάνει ο λαός (ωραίο ανέκδοτο ), που το επεξεργάζονται τα νέα παιδιά και το πιστεύουν μέχρι που ξυπνούν έπειτα και γι'αυτό αυτή η ιδέα βρίσκεται σταθερά κάτω από το 10% των πολιτών που ούτε οι ίδιοι αυτοί δεν το πιστεύουν .Είναι 30χρονια στο δημόσιο έχω ανακατευτεί με πολλές υπηρεσίες θα σας πω το διαταυτα ποιο είναι .Όσο ποιο πολλά γνωρίζεις αν έχεις λίγο φιλότιμο και αίσθημα δικαιοσύνης σε τούτη τη χώρα τόσο ποιο δυστυχής είσαι ,οποίος παίρνει οποιαδήποτε θέση κατά 90+% το μόνο που τον νοιάζει είναι πως θα την κρατήσει όχι πως θα βελτιώσει κάτι ή αν την αξίζει .Τα χρήματα του κόσμου που διαχειρίζεται το ελληνικό κράτος δεν τα σέβεται ουδείς ,κάτι ανάλογο κάνει και η εκκλησία που διαχειρίζεται όχι μόνο χρήματα αλλά και ένα σωρό εκτάσεις και ακίνητα έχοντας καταντήσει η μεγαλύτερη τράπεζα .
Συμπέρασμα προσωπικό απογοήτευση σκέτη με πρόβλεψη ότι δεν θα αλλάξει τίποτε προς το καλύτερο γιατί έχουμε δημοκρατία άρα θέλουμε πολλούς με παιδεία και αρχές στο τιμόνι που δυστυχώς δεν υπάρχουν στα ψηφοδέλτια.Εινάι εύκολο για την κατάντια σου σαν λαός να κατηγορείς όλους τους άλλους .Αλλά έχεις τόσα χρόνια μετά τον παγκόσμιο ειρήνη και ελευθερία και το μόνο που κατάφερες μέσα σε αυτό το κλίμα είναι να χάσεις εδάφη σου (Κύπρο),να δημιουργήσεις γκρίζες ζώνες μέσα στην δική σου επικρατεια (Ίμια) ,να χαράξεις σύνορα φρέσκο αυτό σας το έχω ξαναγράψει παλαιότερα και να σημαδέψεις σύνορα τοπογραφικά πλέον επί Τσίπρα αφήνοντας την Βόρειο Ήπειρο στην Αλβανία.
Όποιος ψάχνει εχθρούς για τη κατάντια μας καλύτερα να αρχίσει να μιλά με τους τριγύρω του και να σκέφτεται περισσότερο εθνικά παρά τη τσέπη του όταν ψηφίζει , καθώς και όταν συμβαίνει κάτι το σοβαρό στη χώρα του να σηκώνεται και αυτός να βγαίνει έστω και για καφέ στο δρόμο όπως άλλοι .Ίσως σωθεί έτσι κάτι κάποια στιγμή .

Βγαινουμε εκτος τοπικ, ειναι απλα πραγματα αλλα δεν ειναι ο χωρος για πολιτικη συζητηση, το εχω ξαναγραψει, δεν εχουμε πραγματικη δημοκρατια και αυτο δεν το καταλαβαινει ενα 70% του λαου, γι'αυτο διαιωνιζεται αυτη η κατασταση.......

Σίγουρα ΝΑΙ. Και έχουν και καλά κοντάκια καρυδιάς. Αν το κάνεις και αγγλέ γίνεται σκέτο μπιμπελό.
Επειδή Γιώργη είχα και από τα 2 (πλάγια). Η ποιότητα κατασκευής και μεταλλα ειναι νύχτα με μέρα. Αποδοση τουφεκιας καμια σχεση. Κοντακια εχεις δικιο. Το τρύπημα των κανων άλλο στα σοβιετικά και άλλο στα ρώσικα . Αλλιώς έκλεινε το 58 αλλιώς το 43. Δεν σου βάζω μέσα το 54 που είναι άλλης βαθμίδας. Εξάλλου και σε κάτι ρώσικα φόρουμ πυ μπήκα δεν διάβασα Ρώσο να λέει το αντίθετο. ΟΧΙ οτι είναι κακό το 43, απλώς τα παλιά είχαν αλλά στάνταρ. Όπως μου πε κάποιος φτιαχνονταν για επιβίωση όχι για χόμπι. Έπρεπε να κόβουν μακριά με μεταλλικού καλυκες, καψυλι ???? Πυρίτιδα ???? Τάπα από χαρτί και σκάγια ιδιοκατασκευης. Αν δεν έκοβαν δεν έτρωγε φαΐ η οικογένεια το βράδυ και φώναζε το ποπολο και και και

Επειδή Γιώργη είχα και από τα 2 (πλάγια). Η ποιότητα κατασκευής και μεταλλα ειναι νύχτα με μέρα. Αποδοση τουφεκιας καμια σχεση. Κοντακια εχεις δικιο. Το τρύπημα των κανων άλλο στα σοβιετικά και άλλο στα ρώσικα . Αλλιώς έκλεινε το 58 αλλιώς το 43. Δεν σου βάζω μέσα το 54 που είναι άλλης βαθμίδας. Εξάλλου και σε κάτι ρώσικα φόρουμ πυ μπήκα δεν διάβασα Ρώσο να λέει το αντίθετο. ΟΧΙ οτι είναι κακό το 43, απλώς τα παλιά είχαν αλλά στάνταρ. Όπως μου πε κάποιος φτιαχνονταν για επιβίωση όχι για χόμπι. Έπρεπε να κόβουν μακριά με μεταλλικού καλυκες, καψυλι ???? Πυρίτιδα ???? Τάπα από χαρτί και σκάγια ιδιοκατασκευης. Αν δεν έκοβαν δεν έτρωγε φαΐ η οικογένεια το βράδυ και φώναζε το ποπολο και και και
Ισχύει!
Και δεν ισχύει μόνο στα ρωσικα-σοβιετικα.
Γενικότερα ότι ισχύει σε πολλά από τα σύγχρονα προϊόντα.

Το σίγουρο είναι ότι τα σοβιετικά 26,54,58,43 έχουν αποδείξει την αξία τους κ καποια μοντελα έχουν πανω απο μισό αιώνα στην πλάτη τους έχοντας περασει απο ενα σωρό κακουχίες κ παραμέληση....
Το όπλο του νόμιμου κυνηγου κ του λαθροθηρα(πολλες φορες αδηλωτο)...

Το περαστό κλειδί, οι εγκάρσιες βίδες αντί τζαβέτας στο κοντάκι, ο διαφορετικός ήχος στο κλείσιμο, μπορεί όλα αυτά να εντυπωσιάζουν κ να μας δημιουργούν μια άλλη αίσθηση αλλά δεν είναι ένδειξη ότι το όπλο θα βγάλει χρόνια(ασχέτως που τα κατάφεραν) κ τα άλλα μοντέλα που δεν τα διαθέτουν θα μειονεκτούν..

Βάζοντας ένα σοβιετικό κ δίπλα του ένα ρωσικό καταλαβαίνω ότι κάτι το διαφορετικό γινόταν τότε........
Και αυτό είναι που με ελκύει, ίσως γιατί είμαι κ λατρης του παλαιού......
Για αυτό κ έγραψα τις προαλλες ότι αυτό δεν σημαίνει κάτι...
Κάποιος άλλος θα πει τα μετέπειτα μου αρέσουν καλυτερα, έχουν ωραία ξυλα, ελαστικό πελμα, εναλλασομενα τσοκ κλπ...

Σχετικά με την απόδοση τουφεκιάς δεν μπορώ να πιστεψω ότι έπεσε γιατί από τον 18,2 αυλό των Σοβιετικών (αν κ καποια είχαν 18,5), πήγε στο 18,4mm η γιατί άλλαξαν τα...μείγματα στα μέταλλα....
Μιλάμε για όπλα με σταθερά τσοκ...
Το ρωσικό μονόκαννο που εχω είναι 18,4 και δεν είδα να..χανει κάπου, ισα-ισα που με έχει εντυπωσιάσει με τις..τρομπονιές που κάνει..
Θα μου πεις πως θα μπορουσε να ήταν διαφορετικά αφου ειναι...full τσοκ.......

Τα Baikal από ανέκαθεν ήταν οικονομικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό κ αυτό καλό είναι να το θυμόμαστε όσο κ αν έχουν βγει τέρατα αντοχής σε σχέση με τα χρήματα που δόθηκαν για την απόκτηση τους....
Αναφέρομαι για κάποιες αγγελίες Σοβιετικών κ δήθεν μοναδικών κ σπάνιων μοντέλων (για την χώρα μας ναι), που πωλουνται πανακριβα ενώ η εξωτερική τους εμφάνιση είναι χάλια από την..καλοπέραση κ δεν είναι ουτε για 200€....

Ποιος θα εξακριβωσει την μεγαλυτερη αντοχή των παλαιών έναντι των καινούργιων και για πιο λόγο, όταν έχει αλλάξει 5-10-30 όπλα ,έχει 4-5 + που τα κυνηγάει εναλλάξ και φυσικά παρακολουθεί και τις νέες αφίξεις;

Το σίγουρο είναι ότι τα σοβιετικά 26,54,58,43 έχουν αποδείξει την αξία τους κ καποια μοντελα έχουν πανω απο μισό αιώνα στην πλάτη τους έχοντας περασει απο ενα σωρό κακουχίες κ παραμέληση....
Το όπλο του νόμιμου κυνηγου κ του λαθροθηρα(πολλες φορες αδηλωτο)...

Το περαστό κλειδί, οι εγκάρσιες βίδες αντί τζαβέτας στο κοντάκι, ο διαφορετικός ήχος στο κλείσιμο, μπορεί όλα αυτά να εντυπωσιάζουν κ να μας δημιουργούν μια άλλη αίσθηση αλλά δεν είναι ένδειξη ότι το όπλο θα βγάλει χρόνια(ασχέτως που τα κατάφεραν) κ τα άλλα μοντέλα που δεν τα διαθέτουν θα μειονεκτούν..

Βάζοντας ένα σοβιετικό κ δίπλα του ένα ρωσικό καταλαβαίνω ότι κάτι το διαφορετικό γινόταν τότε........
Και αυτό είναι που με ελκύει, ίσως γιατί είμαι κ λατρης του παλαιού......
Για αυτό κ έγραψα τις προαλλες ότι αυτό δεν σημαίνει κάτι...
Κάποιος άλλος θα πει τα μετέπειτα μου αρέσουν καλυτερα, έχουν ωραία ξυλα, ελαστικό πελμα, εναλλασομενα τσοκ κλπ...

Σχετικά με την απόδοση τουφεκιάς δεν μπορώ να πιστεψω ότι έπεσε γιατί από τον 18,2 αυλό των Σοβιετικών (αν κ καποια είχαν 18,5), πήγε στο 18,4mm η γιατί άλλαξαν τα...μείγματα στα μέταλλα....
Μιλάμε για όπλα με σταθερά τσοκ...
Το ρωσικό μονόκαννο που εχω είναι 18,4 και δεν είδα να..χανει κάπου, ισα-ισα που με έχει εντυπωσιάσει με τις..τρομπονιές που κάνει..
Θα μου πεις πως θα μπορουσε να ήταν διαφορετικά αφου ειναι...full τσοκ.......

Τα Baikal από ανέκαθεν ήταν οικονομικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό κ αυτό καλό είναι να το θυμόμαστε όσο κ αν έχουν βγει τέρατα αντοχής σε σχέση με τα χρήματα που δόθηκαν για την απόκτηση τους....
Αναφέρομαι για κάποιες αγγελίες Σοβιετικών κ δήθεν μοναδικών κ σπάνιων μοντέλων (για την χώρα μας ναι), που πωλουνται πανακριβα ενώ η εξωτερική τους εμφάνιση είναι χάλια από την..καλοπέραση κ δεν είναι ουτε για 200€....
Τασο συμφωνουμε νομιζω. Απ ότι θυμάμαι στις επικοινωνίες που είχα με κάτι Ρώσους μου χαν κάνει σαφές πως το 18.2 ήταν αναγκαιότητα για τότε , γιατί ήθελαν λόγω φτωχειας φυσίγγι με λίγα γραμαρια. Την ανώτερη βλητικη απόδοση ΔΕΝ την δίνει ο αυλός ουυε το κραμα, σύμφωνα με αυτούς, αλλά το τρύπημα της κανης που γίνονταν τότε και η εσωτερική διαμόρφωση της, που δεν γίνεται σήμερα ούτε στην μπαοκαλ ουτε σε άλλες μαρκες τουλάχιστον σε όπλα μαζικης παραγωγής χ χρηματων . Είναι καλύτερο ενα σοβιετικό από ένα μπερεττα πενταπλασιας τιμής: ΟΧΙ.
Απ την αλλη Έχει 5πλασια απόδοση βλητικα ενα μπερετα από ενα σοβιετικό..... ΟΧΙ το χω μετρήσει. ΤΟ ΖΟΥΜΙ : τότε στα όπλα μέτρο συγκρισης δεν ήταν τα χρήματα αλλά η απόδοση ΝΟΜΙΖΩ. Καλά οι αγγελίες είναι...

Ποιος θα εξακριβωσει την μεγαλυτερη αντοχή των παλαιών έναντι των καινούργιων και για πιο λόγο, όταν έχει αλλάξει 5-10-30 όπλα ,έχει 4-5 + που τα κυνηγάει εναλλάξ και φυσικά παρακολουθεί και τις νέες αφίξεις;
Δεν μπορείς έτσι. Την αντοχή στην δίνει η διαδικασία παραγωγής και ο χρονος. Παλιά έφτιαχναν για να κρατάνε, όχι μόνο όπλα όπως είπε και ο Γιάννης, τώρα;;;; έχω ακομα πορτατιφ φιλιπς που μου το χε η μάνα μου στο δωμάτιο. 51 χρόνια και δουλευει

Φανταζομαι να βρεις στο κυνηγι μια γριά μ ένα καριοφιλι 💞💕💋💋💋💘💘💘
Το σίγουρο είναι πως θα ξέρει να μαγειρεύει ,και ένα δεύτερο καριοφίλι δεν είχα ποτέ τα υπόλοιπα βλέπουμε.
Γιατί η πλειοψηφία των σημερινών δεν ξέρει όχι μόνο να μαγειρεύει αλλά σίγουρα δεν έχει και καριοφίλι αλλά κάποια καριόλα φίλη που μπορεί να σε βάλει σε μπλεξίματα .

Το σίγουρο είναι πως θα ξέρει να μαγειρεύει ,και ένα δεύτερο καριοφίλι δεν είχα ποτέ τα υπόλοιπα βλέπουμε.
Γιατί η πλειοψηφία των σημερινών δεν ξέρει όχι μόνο να μαγειρεύει αλλά σίγουρα δεν έχει και καριοφίλι αλλά κάποια καριόλα φίλη που μπορεί να σε βάλει σε μπλεξίματα .
Ναιίιιιιιιιιιι δίκιοοοοοοοοοο μαζί σου αδελφε

Back