Σαφώς, συγνωμη για το ανορθόγραφο κείμενο.
''Χρονία ντουφεκίτιδα'' λοιπόν...Αυτή είναι μια αλήθεια μεγάλη αυτοκίνητα δε θα το έλεγα ντουφέκια όμως δε μπορώ έχω οξεία ασθένεια τα θέλω όλα να κυνηγήσω με όλα είναι πάθηση όπως και η μυρωδιά της μπαρούτης όταν ρίχνεις μου ευφραίνει την καρδία ρε παιδάκι μου.Σε άλλη ζωή έμπορος όπλων, όπλο διορθωτής και κατασκευαστής φυσιγγίων θα γίνω.
Για την ιστορία έχω να σας πω, ότι σε ένα ταξίδι μου στην Τουρκία σε ελληνικές πόλεις. Καππαδοκία, Μαλακοπή, Αμασια, σινασος, Κερασούντα, Σαμψούντα, Τραπεζούντα, ριζουντα, έως και την Παναγία Σουμελα.
Μόνο καθαριότητα είδα, φιλικότατη, ενθουσιασμός σε πολλές περίπτωσης, τρελή καθαριότητα στα δημόσια ουρητήρια,(κάτι λέει αυτό).
Πήγα σε δυο πολύ ωραία οπλοπολεια στην Τραπεζούντα, όπου βρήκα και έναν κρυπτοχριστιανο ο οποίος μου ειπαι ότι υπάρχουν πόλη σε αυτούς τους τόπους.
Αυτή οι πίνακες είναι στο γραφείο του δημάρχου της σινασου. Της φωτο της έβγαλα εγώ ο ίδιος όπου ο δήμαρχος μαζί με το δημοτικό συμβούλιο μας υποδέχτηκαν με εγκαρδιότητα όταν έμαθαν ότι ήμαστε από Ελλάδα.
Για τον δεύτερο πίνακα τα λόγια περιττά.
Τι δεν έχουμε πολιτικές ηγεσίες εμείς;Δες τη συζήτηση για το έγκλημα των Τεμπών στη Βουλή για να ανέβει το φρόνημά σου και σένα!Για τους τούρκους δεν ξέρω και δεν νομίζω. Αλλά ότι οι κινέζοι θα ξεπεράσουν όχι τους κορεάτες αλλά και τους γιαπωνέζους το θεωρώ μόνο θέμα χρόνου.
Προ 40-45 ετών περιγελούσαμε τα γιαπωνέζικα τρανζιστοράκια και όχι μόνο. Τους βλέπουμε σήμερα.
Η κίτρινη φυλή έχει και κουλτούρα και ιστορία. Οι τούρκοι όχι, δεν είχαν και δεν θα αποκτήσουν, προσελκύουν όμως ξένες επενδύσεις γιατί έχουν ηγεσίες.
Όπως εμείς.....καμία σχέση.....
Στο εμπόριο και την παραγωγή σίγουρα ναι, αλλά μέχρι εκεί. Ήδη και μετά από τόσα χρόνια έχουν παραμείνει στις καλές και τις κακές αντιγραφές, τις φασόν παραγωγές και κακές προδιαγραφές των υλικών τους.Για τους τούρκους δεν ξέρω και δεν νομίζω. Αλλά ότι οι κινέζοι θα ξεπεράσουν όχι τους κορεάτες αλλά και τους γιαπωνέζους το θεωρώ μόνο θέμα χρόνου.
Προ 40-45 ετών περιγελούσαμε τα γιαπωνέζικα τρανζιστοράκια και όχι μόνο. Τους βλέπουμε σήμερα.
Η κίτρινη φυλή έχει και κουλτούρα και ιστορία. Οι τούρκοι όχι, δεν είχαν και δεν θα αποκτήσουν, προσελκύουν όμως ξένες επενδύσεις γιατί έχουν ηγεσίες.
Όπως εμείς.....καμία σχέση.....
Έτσι ακριβώς .Δουλεύω πολλά χρόνια με την Κίνα, ακόμα και τώρα η κουλτούρα τους είναι όπου σε πιάσουν σε τιμή, κανονικό γύφτικο παζάρι. Αλλά μπορούν να σου φτιάξουν ότι θες και όπως το θες και ότι προδιαγραφή δώσεις(μεγάλο ατού), δεν θα σε ρίξουν, απλά θα αλλάξει η τιμή.
Έτσι, 30 χρόνια συνεργασίας σε εμπορεύματα και μικρομηχανήματα δεν μας έριξαν ποτέ και αναγνωρίζουν το παραμικρό λάθος τους, διορθώνοντάς το με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.Έτσι ακριβώς .
Ο κινέζος σε αντίθεση με ότι πολλοί του αποδίδουν έχει σέβας απέναντι στον ξένο πελάτη .
Ένα σέβας που ίσως το ίδιο το καθεστώς φρόντισε να επιβάλει στους βιομήχανους αλλά πιστεύω
καί σαν αρχαίος λαός με αρχές υπάρχει στο dna τους .
Τους κατατάσσω προσωπικά στους λαούς πρός μίμηση .
Αν δώσεις την τιμή που ζητά θα σου στείλει ακριβώς αυτό που σου δείχνει με ίδιες προδιαγραφές .
Προσωπικά εμπιστεύομαι περισσότερο κάποιες τουρκικές εταιρείες κατασκευής όπλων από κάποιους Έλληνες κατασκευαστές φυσιγγιων.Τώρα σοβαρά, θα βάλουμε τους Τούρκους ως κατασκευαστές στο ίδιο επίπεδο με τους Κινέζους, τους Ιταλούς, κλπ....??
Όσοι τους εμπιστεύεστε πριν πάρετε όπλο που σκάει πυρομαχικά 10 cm από το πρόσωπο σας , πάρτε τουρκικά ελαστικά να βάλετε στο αυτοκίνητο σας.
Όποιος κι αν μπει με το σύστημα και την κοινωνία που επικρατεί μιά απ τα ίδια θα είναι, μην ελπίζεται σε ιδεολογίες και πρόσωπα.Οποτε ας προσέχουμε ποιους βάζουμε στην καρέκλα.