Το Α και το Ω στην ιδιογόμωση

Καλησπέρα στην παρέα...Λοιπόν πριν 5μηνες είπα να ξεκινήσω και γω την ιδιογομωση να δω ολη την διαδικασία γτ μου αρέσει όπως το βλέπω αλλά όμως λόγο μιας βλακείας που έκανα δεν θυμάμαι όμως τι παραλίγο να γίνει το μυραιο και δεν έσκασε το όπλο και την πλήρωσε το πιστόνι που έγινε κομμάτια και τα παράτησα αλλά όμως επειδή με τρώει θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια και αν τα καταφερω τα κατάφερα...Τα υλικά που αγόρασα ήταν μπαρούτι Α1 συγκεντρωτηρα Giovanni 24 κάλυκας Fiocchi από τι θυμάμαι το είχα γεμίσει 1.65χ32 και το κλείσιμο ήταν ρελι με τζαμακι γτ μόνο ρελιαστα έχω χειρός μια του μακαρίτη του παππού μου γτ μου αρέσει κιόλας το ρελι και είπα για αρχή με αυτό το μόνο που θυμάμαι από το κλείσιμο από το φυσιγγι που έκλεισα και έπαθα την ζημιά ήταν ότι ο συγκεντρωτηρας τα χείλη αν το λέω σωστά για πολύ λίγο ήθελαν να ακουμπήσει ο ένας τον αλλον....Θα ήθελα μια βοήθεια απο όλους αν μπορέσετε να μου δώσετε να στεισω ένα φυσιγγι σωστό χωρίς παλυ καμία ζημιά....Δεν ξέρω μόνο αν τα υλικά που πήρα είναι σωστά για να χρησιμοποιηθούν όπως πρέπει ή πρεπει να πάρω κάτι άλλο?
Μην το παιρνεις απο φοβο Παναγιωτη!Αυτο που ειναι και το πιο κυριο για να καταλαβουμε τι εγινε δεν το
ανεφερες και ειναι το αρχικο υψος-τελικο υψος καλυκα.Αν εχεις ρελιαστρα χειρος παλια χωρις ρεγουλατορο
στα 25 φυσιγγια θα εχεις και 25 διαφορετικα υψη.Γενικα σε ρελιαστο για να γινει ζημια ειναι πιο δυσκολο απο
ενα αστερι εκτος και αν εχει γινει τιποτα με την ποσοτητα της πυριτιδας που ειπε ο συναδελφος.Αυτο ειναι
καθαρα ελλειψη συγκεντρωσης! Ακολουθησε τα βηματα που σου ειπαν τα παιδια πιο πανω αλλα βαλε και μια
φωτο την ρελιαστρα σου αν θες να καταλαβουμε.

*Εγω θα σου πω ΠΑΝΤΑ να γεμιζεις φυσιγγια χαλαρος-ξεκουραστος με τα ματια σου 54!!Την πυριτιδα ΠΑΝΤΑ
θα την διπλοτσεκαρεις!!Προχωρα και οτι θες,εδω ειμαστε να βοηθησουμε.

Λογικό να φοβήθηκες αλλά αυτό θα σε κάνει πιο προσεκτικό από δω και πέρα!
Από ότι κατάλαβα στο σετ απ σου είχες φέρει στο ίδιο ύψος τα χείλι του κάλυκα με του συγκεντρωτήρα? Δεν έχω δουλέψει την Α1 για να ξέρω την ογκομετρία της αλλά είναι μεγάλου όγκου οπότε μπορεί το βίσμα να είναι ψηλό, ή έβαλες 2 φορές πυρίτιδα. Και με τις 2 περιπτώσεις είτε με διπλή δόση είτε με ψηλό βίσμα θα είχες το αποτέλεσμα που έπαθες.
Αυτό που θα κάνεις είναι να πάρεις πάλι τα υλικά σου, να βάλεις την Α1 στο 1,65, προσοχί! Στην ζυγαριά να δείχνει σωστά!!!! Μετά βάλε το βίσμα σου και τα σκάγια 32γρ. Αν το κενό που αφήνουν τα σκάγια σου μέχρι τα χείλι του κάλυκα είναι στα 5,5 έως 6 χιλιοστά με το τζαμάκι τοποθετιμένο πάνω στα σκάγια, τότε έχεις ένα ασφαλές φυσίγγιο πρως χρήση.
Αν η στείλει των σκαγιών είναι μικρότερη ή μεγαλύτερη των 5,5-6 χιλιοστών, άλλαξε βίσμα.
Αν έρθει στο επιθυμιτό ύψος η στείλη των σκαγιών, τότε στο φυσίγγιό σου είχες βάλει ή διπλή ποσότητα πυρίτιδας ή η ζυγαριά σου ήταν λάθος!!!!!!
Αυτό δεν θυμάμαι αν ήτανε 6χιλιοστα

Μην το παιρνεις απο φοβο Παναγιωτη!Αυτο που ειναι και το πιο κυριο για να καταλαβουμε τι εγινε δεν το
ανεφερες και ειναι το αρχικο υψος-τελικο υψος καλυκα.Αν εχεις ρελιαστρα χειρος παλια χωρις ρεγουλατορο
στα 25 φυσιγγια θα εχεις και 25 διαφορετικα υψη.Γενικα σε ρελιαστο για να γινει ζημια ειναι πιο δυσκολο απο
ενα αστερι εκτος και αν εχει γινει τιποτα με την ποσοτητα της πυριτιδας που ειπε ο συναδελφος.Αυτο ειναι
καθαρα ελλειψη συγκεντρωσης! Ακολουθησε τα βηματα που σου ειπαν τα παιδια πιο πανω αλλα βαλε και μια
φωτο την ρελιαστρα σου αν θες να καταλαβουμε.

*Εγω θα σου πω ΠΑΝΤΑ να γεμιζεις φυσιγγια χαλαρος-ξεκουραστος με τα ματια σου 54!!Την πυριτιδα ΠΑΝΤΑ
θα την διπλοτσεκαρεις!!Προχωρα και οτι θες,εδω ειμαστε να βοηθησουμε.
Θα την ανεβάσω ποιο μετά γτ είμαι για δουλειά τωρα

Καλημέρα. Έμεινε τίποτα μέσα στη κάνη; Αν και δε δουλεύω Α1 για να ξέρω το σετ απ μου φαίνεται σωστο... Κάτι άλλο έγινε...
Θα σου πουν και οι υπόλοιποι τη γνώμη τους που έχουν πιο μεγάλη εμπειρία...
Μη κολώνεις και ξαναπροσπάθησε.Σε βλέπω ότι διαβάζεις εδώ οπότε άρχισε να γράφεις και να ρωτάς πριν κάνεις κάτι. Κανείς δε γεννήθηκε να ξέρει ιδιογομωση...όλοι με δοκιμές συμβουλες και διάβασμα έμαθαν....
Όχι δεν έμεινε τπτ απολύτως αλλά την κλωτσιά που έφαγα δεν θα την ξεχάσω ποτέ

Παναγιωτη καλη σου μερα φιλε!!! Οτι σου εγραψε ο φιλος PPV ειναι ΠΟΛΥ σωστο!!!! Δεν θα κλεινεις ΤΙΠΟΤΑ
σε ρελι με λιγοτερο απο 5,5 χιλιοστα κενου χωρου με το τζαμακι η το χαρτακι η τον φελλο πανω στα
σκαγια. Το σεταπ με Α1 1,60Χ32 θα το τροποποιησεις και θα το κανεις Καλυκας - 65,4 -CX2000-1,60X31 -Giovanni 24
και θα κλεισεις με χαρτακι και ρελιασμα στα 60. Παντα να ρωτας φιλε....οπως πολυ σωστα ειπε ο Στρατος κανεις
μας δεν γεννηθηκε μαθημενος!!! Καλη συνεχεια σου ευχομαι φιλε!!!! ;) :)

ΥΓ. Η Α1 τον ''αγαπαει'' τον Giovanni ......δινει καλες συγκεντρωσεις και κατανομες....αλλα θα χρειαστεις και
αλλα βυσματα....πες τι αλλο θελεις να κλεισεις....και θα σου πουμε τι θα παρεις. :)
Κύριε Νίκο επειδή δεν γνωρίζω πολλά πράγματα.Οταν εννοείται CX2000 τι είναι αυτό??Εγώ ποιο πολύ θέλω να γεμίσω φυσιγγι για πέρδικα μπεκατσα φασσα

Κύριε Νίκο επειδή δεν γνωρίζω πολλά πράγματα.Οταν εννοείται CX2000 τι είναι αυτό??

Θα τα μαθεις ΟΛΑ....Θεμα χρονου ειναι Παναγιωτη.!!! Το νουμερο ισχυος απο το καψουλι ειναι...σιγα σιγα
και ολα θα γινουν φιλε.!!

Θα τα μαθεις ΟΛΑ....Θεμα χρονου ειναι Παναγιωτη.!!! Το νουμερο ισχυος απο το καψουλι ειναι...σιγα σιγα
και ολα θα γινουν φιλε.!!
Τώρα με αυτά τα υλικά που έχω μπορώ να ξανακλεισω παλυ σε κάλυκα Fiocchi 65,4 με 1,65χ32 με Giovanni 24 και ρελιασμα στα 60??Η πρέπει να αλλάξω κάτι στην δοσολογία?

Τώρα με αυτά τα υλικά που έχω μπορώ να ξανακλεισω παλυ σε κάλυκα Fiocchi 65,4 με 1,65χ32 με Giovanni 24 και ρελιασμα στα 60??Η πρέπει να αλλάξω κάτι στην δοσολογία?

Οχι δεν μπορεις να το κλεισεις ετσι οπως λες...σου εργαψα και στο προηγουμενο μηνυμα. Θα τροποποιησεις
το σεταπ στο 1,60Χ31 giovanni 24 με χαρτακι και τελικο υψος ρελιασματος στα 60 χιλιοστα. Αρχικο υψος
καλυκα 65,4. Ο Fiocchi εχει 616 καψουλι....δεν πειραζει...θα δουλεψει και αυτο το καψουλι το σεταπ...κανονικα
και για καλυτερη αποδοση ηθελε cx2000.
ΥΓ, Παναγιωτη παρε ενα τετραδιο....και κρατα σημειωσεις....δεν μπορεις να τα θυμασαι ολα φιλε!!!

Οχι δεν μπορεις να το κλεισεις ετσι οπως λες...σου εργαψα και στο προηγουμενο μηνυμα. Θα τροποποιησεις
το σεταπ στο 1,60Χ31 giovanni 24 με χαρτακι και τελικο υψος ρελιασματος στα 60 χιλιοστα. Αρχικο υψος
καλυκα 65,4. Ο Fiocchi εχει 616 καψουλι....δεν πειραζει...θα δουλεψει και αυτο το καψουλι το σεταπ...κανονικα
και για καλυτερη αποδοση ηθελε cx2000.
ΥΓ, Παναγιωτη παρε ενα τετραδιο....και κρατα σημειωσεις....δεν μπορεις να τα θυμασαι ολα φιλε!!!
Ένταξει κύριε Νικο θα το δοκιμάσω μετά να δω τι θα γίνει παλυ σιγά σιγά

Ένταξει κύριε Νικο θα το δοκιμάσω μετά να δω τι θα γίνει παλυ σιγά σιγά

Παναγιωτη σου ''ορμηξα'' λιγο....ετσι φανηκε απο τα γραφομενα μου.....δεν εχω τετοια προθεση φιλε. Απλα παρε
ενα τετραδιο.....γραψε ''παρατηρησεις γομωσεων''....και κρατα σημειωσεις. Τωρα ολα τα βλεπεις ολα ΒΟΥΝΟ....Σε
διαβεβαιωνω οτι σε μικρο χρονικο διαστημα...πχ. μεσα σε ενα μηνα θα ειναι πολυ ποιο ''απλα'' τα πραγματα
φιλε μου!!! ;) :)

Παναγιωτη σου ''ορμηξα'' λιγο....ετσι φανηκε απο τα γραφομενα μου.....δεν εχω τετοια προθεση φιλε. Απλα παρε
ενα τετραδιο.....γραψε ''παρατηρησεις γομωσεων''....και κρατα σημειωσεις. Τωρα ολα τα βλεπεις ολα ΒΟΥΝΟ....Σε
διαβεβαιωνω οτι σε μικρο χρονικο διαστημα...πχ. μεσα σε ενα μηνα θα ειναι πολυ ποιο ''απλα'' τα πραγματα
φιλε μου!!! ;) :)
Μην ανχωνεστε δεν σας παρεξήγησα όπως το είπατε βουνό:)

Να κάνω μια ερώτηση, όταν αλλάζει ένα λοτ σε μια πυρίτιδα η μέτρηση της V1 είναι ασφαλής τρόπος να δούμε ότι έχει αλλάξει;
Kαί πρέπει απαραίτητα να γίνεται ως επιβεβαίωση πρίν να αρχίσει κάποιος να γεμίζει παραγωγή Μάνο .

Aυτό το σχεδιάγραμμα ανκαι πρόχειρο πιστεύω διαφωτιστικό
Με αφορμή ότι αγοράσθηκε νέα μηχανή A5S (πεντασταδιακό κλείσιμο) στην προηγούμενη Mek πάντα αφήναμε 11 χιλιοστά τώρα πρέπει να αφήνουμε το ίδιο η 14 χιλιοστά?

Με αφορμή ότι αγοράσθηκε νέα μηχανή A5S (πεντασταδιακό κλείσιμο) στην προηγούμενη Mek πάντα αφήναμε 11 χιλιοστά τώρα πρέπει να αφήνουμε το ίδιο η 14 χιλιοστά?
Από 11-14 χιλ κλείνει τέλεια -επίπεδο αστέρι ανάλογα με το τί θέλει ο χειριστής της

Back