Τόσο όμορφη γλώσσα η αρχαία ελληνική, κρίμα που χάθηκε.
δεν χάθηκε ΤΗΝ "Χάνουμε" = την εξαφανίζουμε οι ίδιοι μας
όταν στην νέα ελληνική εμείς εισάγουμε άκριτα ότι π@π@ρι@ μας έρθει απόξω
λες και δεν έχουμε λέξεις ή δεν μπορούμε να φτιάξουμε ελληνικές
παραδείγματα που τα βλέπω καθημερινά (φίλοι ΙΔΙΟΓΟΜΩΤΕΣ για σας χτυπάει η καμπάνα):
1. σεταπ: τι σετάπ και κεμπάπ ρε μαστορια; δεν μπορείτε να το πείτε "σύνθεση" αφού αυτό είναι το νόημα: set= θέτω (το set από το ελληνικό θέτω προέρχεται) up= πάνω, συνθέτω= θέτω επί πλέον
αλλά πες δεν γουστάρετε το "σύνθεσις", ούτε το παραδοσιακό "συνταγή" (συν τάσσω), έχουν και μια συλλαβή παραπάνω κουράζουν......ε, πείτε το στήσιμο, φτιάξη, μίγμα, δομή ..... άκου "σεταπ" γ@μω το φελέκι μου... καλά κάνω και το λέω κεμπαπ και φουσεκ - χαρμαν
2. ροζέτα: τι ροζετα και βιολέτα και τσιγκολελετα ρε μαγκίτες; εγώ το λέω κύκλο κατανομής ή καπα - κάπα (άνευ Ε) για συντομία, μπορείς να το πεις εμβαδον - αποτυπωση - συνολο κ.λ.π. ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ή έστω αλατιέρα .... γ@μω το χαβά μου... καλά κάνω και το λέω σκαγί λεκέ και κουρσουμ σουλουπ
3. range: αν το 1 και 2 είναι πταίσματα το "ρειντζ" είναι κακούργημα!
σου έχουν κληροδοτήσει, ρε μπαγλαμά, την ωραιότατη λέξη ΕΥΡΟΣ (εξ ου και: Ευρωπη, Ευρώτας, Ευριππος, ευρύς, κ.λ.π.).
Εύρος: εύηχη ,συντομότατη, περιεκτικότατη μεστή σε περιεχόμενο λέξη. Κι έρχεσαι και μΕ λες range το γράφεις κι αγγλικά πανάθεμά σε!
κι όλα αυτά ήρθαν από την ιταλοπληξία μερικών, γ@μω την καρμπονάρα μου
κι ύστερα μΕ λέτε για "μεγαλείο του Ελληνισμού", ποιο μεγαλείο του ελληνισμού μπρε καρντάσηδες; την κατάντια του γκραικυλισμού να λέτε!
κοτζαμ μαμπετ για μακαρονά χαβαλε μπρε!
Άφεριμ
υ.γ. το παραπάνω είναι σαρκαστικό κείμενο που δεν στρέφεται εναντίων προσώπων αλλά καταστάσεων, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θιγεί κάποιος αλλά να προβληματιστεί.....