Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Μιας και λέμε για καρτέρια τσίχλας, έχω μια απορία: γιατί κάποια καρτέρια που πριν χρόνια γινόταν χαμός, δεν κρατάνε πλέον πολλά πουλιά? Χωρίς να έχει αλλάξει κάτι στην γύρω περιοχή. Μιλάμε πάντα για χρονιές που γενικά υπάρχουν τσίχλες και όχι φυσικά για το φετινό χάλι...
Επειδή"κάηκαν"!
Κι επειδή τα πουλιά άλλαξαν συμπεριφορά.

Όπου κ να πήγα αυτές τις μέρες καταραμένη..... φτώχεια..
Μια από τα ίδια κ σημερα με τα κοτσυφακια να τα μπουκάρω για χαβαλέ κ έβγαιναν τα άτιμα τόσο ωραία λες κ το ήξεραν χαχαχα

S&B corona 28γρ ν8....
View attachment 67313
Μπραβο ρε Τασούλη....βαμβάκι τα πουλια!!
Μπράβο!!!

Πριν κανα μηνα κανω μια πλακα σε ενα φιλο μου και του λεω πηγα για περπατητο στο μερος σου με 3 παιδια απ το forum και τις καψαμε αυτοι θα ξαναπανε σε 2 μερες του λεω....χαχαχαχαχα δεν παει το μυαλο σας τι εγινε του πηγε η πιεση 30 ειναι και μεγαλος ανθρωπος .very funny.
tenor1.gif

Μπραβο ρε Τασούλη....βαμβάκι τα πουλια!!
Μπράβο!!!

Και περσι τα ίδια αποτελεσματα μου έδωσαν.....
Τι έχουν φτιάξει οι Τσέχοι ρε γαμωτο....

Και με αυτά που είχα δει(καποτε το είχα παρουσιασει) δεν το περιμενα καθόλου κ ελεγα οτι θα είναι πολυ αδύναμη τουφεκιά.........

1,21γρ "απάτητης" πυρίτιδας κ με τετοιο κενό που ακουγεται μόλις κουνήσεις το φυσίγγι..
Κ η φουστα του συγκεντρωτηρα δεν παταει στα χείλη από το πλαστικο σωληνακι που υπάρχει εντός κ χαμηλά του καλυκα...
Πιστευω να φαίνεται αυτό το μικρό κενό που υπάρχει....

IMG_20230221_170302.jpg

Και περσι τα ίδια αποτελεσματα μου έδωσαν.....
Τι έχουν φτιάξει οι Τσέχοι ρε γαμωτο....

Και με αυτά που είχα δει(καποτε το είχα παρουσιασει) δεν το περιμενα καθόλου κ ελεγα οτι θα είναι πολυ αδύναμη τουφεκιά.........

1,21γρ "απάτητης" πυρίτιδας κ με τετοιο κενό που ακουγεται μόλις κουνήσεις το φυσίγγι..
Κ η φουστα του συγκεντρωτηρα δεν παταει στα χείλη από το πλαστικο σωληνακι που υπάρχει εντός κ χαμηλά του καλυκα...
Πιστευω να φαίνεται αυτό το μικρό κενό που υπάρχει....

View attachment 67322
Το θυμαμαι κ περυσι πως το ειχες γραψει...ηλικρινα, δεν εχω ιδεα, για το σχεδιο στησίματος, αλλα θα ηταν πολυ ενδιαφερον να μαθαιναμε...

Το σημερινό δεν έχει προηγούμενο!
13χλμ περπάτημα στα μέρη που τα ξέρω σαν την παλάμη μου και είδα εντός βεληνεκούς 5-6 τσίχλες!
Συνολικά, μετρώντας αυτές που έβλεπα στα 100+ μέτρα δεν ήταν πάνω απο 20 πουλιά.
Η πιο χαρακτηριστική στιγμή της ημέρας ήταν όταν είχα κάνει τα 2 πρώτα χλμ κ δεν είχα δεί ούτε μια τσίχλα.
Τότε έγινε το μπαμ. Οχι με τσίχλα αλλά...
Είμαι παράλληλα με το σκύλο, στα 15 μέτρα.
Εγώ σε χωματόδρομο , εκείνος σ ένα μικρό λιόφυτο.
Ακούω φτερό αλλά έντονο!
Μπεκάτσα! Μπηχτή στο περίπου, τίποτα.
Τα βάζω με την τύχη μου τα επόμενα 5'' κ καπάκι φτερό!! 2η μπεκάτσα! 2 στον γάμο του καραγκιόζη, αν κ τη δεύτερη θα ορκιζόμουν ότι την πήρε.
Ψάχνω στα επόμενα μέτρα τπτ. Βλέπω μεγάλο πυκνό στα 60-70μέτρα.
Εδώ είμαστε λέω!
Πριν φτάσω εκεί μεσολαβούσε ένα μικρό πυκνό στα 40 μέτρα από κει που σηκώθηκαν οι κυρίες.
Βλέπω το Φρίξο φέρμα κόκκαλο! Στα 3 μέτρα ήταν η κυρία με την ουρά κ τα φτερά ελαφρώς σηκωμένα.
Κάνει την έξοδο της κ παρόλο που έβαλε μια ελιά μπροστά πάλι, έπεσε.
Ξεκινάω για το μεγάλο πυκνό κ κατηφορίζει ο σκύλος. Στα 30 μέτρα κάτω μου τον βλέπω φέρμα. Δεν προλαβαίνω να σκεφτώ να πάω, ακούω φτερούγισμα κ βλέπω οριακά τη μπεκάτσα, η οποία σε λίγα δευτερόλεπτα ήταν στα δόντια του σκυλάκου.
Συνεχίστηκε το περπατητό κ στο 90' έκανα δυο τσίχλες.
Από μπεκάτσα τέλεια, αλλά από τσίχλες, σύμφωνα με όσα είδα, ή μάλλον... δεν είδα, ήταν απ τις χειρότερες εξόδους που έχω κάνει τις 13 τελευταίες σεζόν, που κρατάω σημειώσεις.
IMG_20230221_104009.jpgIMG_20230221_100728.jpgIMG_20230221_103617.jpg

Τα "ήμερα" των πολεων μπορει και να ζευγαρώνουν οποτε να ειναι Αλεξ. Τα αποδημητικά δεν ζευγαρωνουν απο τωρα εννοείται, φωλιά θα φτιάξουν εκει που θα ταξιδέψουν.
Τα ήμερα κοτσύφια Κυριάκο δεν είναι μέσα σε ντουλάπες,είναι πέριξ χωριών σε καρτερια.Δεν χάθηκε ο κόσμος για 10 μέρες.

Σημερα στο περασμα η χειροτερη μερα στα οσα χρονια κυνηγαω.:confused:
Απο τις τεσσερεις παρα δεκα...μεχρι τις εξη παρα τεταρτο...περασε μονο μια τσιχλα!!! :confused:

Προβλεπω οτι εαν μας κάτσει αλλη μια τετοια σεζον.....πολλοι θα το γυρισουν στο ψαρεμα !!!

Η ειρωνεια ειναι...οτι σκεπτεσαι....επιστροφια ειναι....θα περασουν πουλια....και ειχα φορτωθει
ο μαλακας 40 φυσιγγια !!!

ΥΓ. Τωρα θα κατσω να γεμισω για την επομενη σεζον....:ppeng

Τα ήμερα κοτσύφια Κυριάκο δεν είναι μέσα σε ντουλάπες,είναι πέριξ χωριών σε καρτερια.Δεν χάθηκε ο κόσμος για 10 μέρες.
Και από αυτά που έρχονται κάποια θα μείνουν κι εδώ και θα γίνουν ντοπιάρικα όπως συμβαίνει και με τις φάσσες!!!

Α
Σημερα στο περασμα η χειροτερη μερα στα οσα χρονια κυνηγαω.:confused:
Απο τις τεσσερεις παρα δεκα...μεχρι τις εξη παρα τεταρτο...περασε μονο μια τσιχλα!!! :confused:

Προβλεπω οτι εαν μας κάτσει αλλη μια τετοια σεζον.....πολλοι θα το γυρισουν στο ψαρεμα !!!

Η ειρωνεια ειναι...οτι σκεπτεσαι....επιστροφια ειναι....θα περασουν πουλια....και ειχα φορτωθει
ο μαλακας 40 φυσιγγια !!!

ΥΓ. Τωρα θα κατσω να γεμισω για την επομενη σεζον....:ppeng
Αλλου τους βγάζουν τα μάτια και αλλου δεν υπάρχει φτερο… πραγματικά δεν ξέρω τι να περιμένω για του χρόνου με αυτά που βλέπω

Α

Αλλου τους βγάζουν τα μάτια και αλλου δεν υπάρχει φτερο… πραγματικά δεν ξέρω τι να περιμένω για του χρόνου με αυτά που βλέπω

Εαν εννοεις Ισπανια και Γαλλια που εγινε το μεγαλο μπασιμο...συμφωνουμε.!!!
Να ξερεις ομως τιποτα δεν ειναι τυχαιο....Εκει υπαρχει μεριμνα....ωστε να εχουν θηραματα....Εδω ειμαστε
για γελια και για κλωτσιες....

Το ωραιο ειναι οτι ακριβιναν τα φυσιγγια και τα υλικα ιδιογομωσης....και τα εφτασαν στον Θεο....
Καποιος πρεπει να τους πει.....να εισαγουν και βαζελινη.....γιατι θα την χρειστουν οι εισαγωγεις και οι εμποροι !!! :cool:

Status
Not open for further replies.
Back