Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Δε κοιτάς κανένα άλλο μπάσιμο λέω εγώ
Έχει πολλά "μπασίματα" εδώ, όρεξη και χρόνο να έχει κανείς...

Όπως το έχω φιλοσοφήσει, αν μια χώρα σου δίνει ένα είδος μπασιμάτων, σου δίνει και άλλα μαζί. Αν τα μπασίματα τα κυνηγάς με το κυάλι, το ίδιο θα συμβαίνει και στα υπόλοιπα... Ο @Alex37 σίγουρα θα έχει να εισφέρει σ' αυτόν τον προβληματισμό!

Πρωινή βολτουλα πέριξ Δερβενοχωρίων με αρκετό αεράκι. Μια τσιχλιτσα άκουσα πρωί πρωί και μετα μόνο μικρά. Πολλοί κοκκινολαιμηδες και σπίνοι, φανετα, λουγαρα και έξι χελιδόνια. Κατά τις εννια παρα δέκα σηκώνομαι να φύγω κι όπως έβαζα το σκαμπό στην πλάτη ακούω από πίσω μου έναν ήχο, γυρνάω κατευθειαν και περναει από πίσω μου μια κεδροτσιχλα. Φεύγω και λίγο πριν φτάσω στο αμάξι περνάει από μπροστά μου μια τσιχλιτσα καμία 50αρια μέτρα. Ο πατέρας μου που ήταν σε άλλο σημείο δεν είδε καμια. Αυτά όλα κι όλα για σήμερα. Θα δούμε για αύριο. Καλά να περνάτε και καλές βολτουλες παλικάροι.

Το πρωτο δεν ήξερα ότι υπήρχε στην Ελλάδα για το δευτερο δεν είχα ιδέα, για τον αγριοκουρκο ξερω οτι υπαρχει ακομα στη Ροδόπη. Ευχαριστώ φίλε.. Τουλάχιστον τώρα αν τα συναντήσω να ξέρω ποιο είναι το καθένα..
Στα βουνά της επαρχίας μου, στα σύνορα με τα Σκόπια, υπήρχαν και τα τρία είδη, ο αγριοκουρκος μάλλον εξαφανίστηκε από το 2000 όταν κόπηκαν όλα τα αιωνόβια δέντρα και αυξήθηκε η όχληση, τα άλλα δύο υπάρχουν ακόμη σε συγκεκριμένα μέρη και δυστυχώς θα έχουν την ίδια τύχη σύντομα. Η καταστροφή του βιοτοπου στην περιοχή μου είναι αδιανόητη για την εποχή μας και μάλιστα οι αρμόδιες υπηρεσίες πρωτοστατούν στο έγκλημα.

Έχει πολλά "μπασίματα" εδώ, όρεξη και χρόνο να έχει κανείς...

Όπως το έχω φιλοσοφήσει, αν μια χώρα σου δίνει ένα είδος μπασιμάτων, σου δίνει και άλλα μαζί. Αν τα μπασίματα τα κυνηγάς με το κυάλι, το ίδιο θα συμβαίνει και στα υπόλοιπα... Ο @Alex37 σίγουρα θα έχει να εισφέρει σ' αυτόν τον προβληματισμό!
Σατανά...

Ιδανικες συνθηκες πλεον εδω για να δουμε λιγες αυριο. Ο αερας επεσε σε επιπεδα απνοιας και ο ουρανος χωρις ουτε ενα συννεφο!!!
Δημητρη, εγω αυριο θα πιασω ενα λόφο, να πιω καφε ...οτι θελει ας κανει.
Βορια ειχαμε σημερα κ ο ηλιος επεσε δυχως συννεφα...τωρα άπνοια κι εδω.

Δημητρη, εγω αυριο θα πιασω ενα λόφο, να πιω καφε ...οτι θελει ας κανει.
Βορια ειχαμε σημερα κ ο ηλιος επεσε δυχως συννεφα...τωρα άπνοια κι εδω.
Το ίδιο και εδώ έχουμε ιδανικές συνθηκες για περασματα .. αύριο θα της κάψω έχω μαζί μου 6 κουτιά!!!!!!!

Καλησπέρα! Σήμερα το πρωί, στο ίδιο σημείο με χθες, δεν πέρασε τίποτα. Ελάχιστα μικρά μόνο και αυτά από πευκώνα σε πευκώνα. Ο άνεμος ήταν δυτικός, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να πετάξει τίποτα. Δύο ντουφεκιές άκουσα στις 2 ώρες που έκατσα. Η μόνη μέρα που δείχνει βορειά, είναι η Τετάρτη. Αν δεν μου την δώσει την Δευτέρα να πάω για την ψυχοθεραπεία μου στο βουνό, η Τετάρτη θα είναι σίγουρα, η επόμενη μου έξοδος.

Status
Not open for further replies.
Back