Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Στα βουνά της επαρχίας μου, στα σύνορα με τα Σκόπια, υπήρχαν και τα τρία είδη, ο αγριοκουρκος μάλλον εξαφανίστηκε από το 2000 όταν κόπηκαν όλα τα αιωνόβια δέντρα και αυξήθηκε η όχληση, τα άλλα δύο υπάρχουν ακόμη σε συγκεκριμένα μέρη και δυστυχώς θα έχουν την ίδια τύχη σύντομα. Η καταστροφή του βιοτοπου στην περιοχή μου είναι αδιανόητη για την εποχή μας και μάλιστα οι αρμόδιες υπηρεσίες πρωτοστατούν στο έγκλημα.
Η υποβάθμιση των βιοτόπων ειναι βασικη αιτία της μείωσης των πουλιών . Και δυστυχώς δεν θα αλλάξει κάτι και στο μέλλον..

Στην Ήπειρο να δούμε θα εμφανιστεί τίποτα ή μόνο οι άλλοι θα καούν στο τουφεκιδι .big smile.
Ηπειρος φιλε μου ειναι μονο τα Γιαννενα και η Θεσπρωτια. Τα αλλα ειναι για να χαμε να λεγαμε. Στα γιαννενα λοιπον περισυ που δεν ειχε πουλια 10 του μηνα εριξα 3 κουτια και για να μη χαλασω την καραμπινα εφυγα. Χαλανε αυτες αμα ριχνεις πολλες τουφεκιες. Δεν ειναι σα τα ποζε

Ωστοσο οσοι εχετε καραμπινες στις τσιχλες κλαφτε τες. Θα τα χαλασετε τα οπλα σας (αν ειναι καραμπινες) με τις πολλες τουφεκιες. Θελει δικανακι και καθε χρονο αλλαγη τις βελονες. Αλλιως, θα απορειτε γιατι παθετε εμπλοκες. Ενας μηχανισμος ειναι η καραμπινα αμα ριχνετε 2 και 3 κουτια καθε βδομαδα ή και συνχοτερα. Παπαλα....

Στα βουνά της επαρχίας μου, στα σύνορα με τα Σκόπια, υπήρχαν και τα τρία είδη, ο αγριοκουρκος μάλλον εξαφανίστηκε από το 2000 όταν κόπηκαν όλα τα αιωνόβια δέντρα και αυξήθηκε η όχληση, τα άλλα δύο υπάρχουν ακόμη σε συγκεκριμένα μέρη και δυστυχώς θα έχουν την ίδια τύχη σύντομα. Η καταστροφή του βιοτοπου στην περιοχή μου είναι αδιανόητη για την εποχή μας και μάλιστα οι αρμόδιες υπηρεσίες πρωτοστατούν στο έγκλημα.
Αποκλειεται να πρωτοστατει το Δασαρχειο σε αυτη την κατασταση.
Δεν γινονται αυτα τα πραγματα στην Ελλαδα...
Ειναι σοβαρη υπηρεσια...
:cool:

εριξα 3 κουτια και για να μη χαλασω την καραμπινα εφυγα. Χαλανε αυτες αμα ριχνεις πολλες τουφεκιες.
Ρε Κωστή μας δουλεύεις;;; :D
Αμα ήταν ετσι, τοτε δε θα επαιρνε κανενας καραμπίνες....κυνηγαω με μια παλιοFabarm του '83 και άλλαξα σκέτη βελόνα και ελατήριο του αναστολέα το 2017....

Παλικάρια μετά την Τετάρτη θα εμφανιστούν και μέχρι Κυριακή θα κάνει καλό πέρασμα πιστεύω.
Είσαι αισιόδοξος άνθρωπος και βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο.

Ένας απαισιόδοξος σαν και εμένα το ποστ σου το μεταφράζει έτσι:
Αν από την Τετάρτη δεν ξεκινήσουν οι εμφανίσεις, και αν δεν κάνει ένα καλό πρώτο πέρασμα τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή, κλάψτε την και αυτή τη χρονιά!

Ωστοσο οσοι εχετε καραμπινες στις τσιχλες κλαφτε τες. Θα τα χαλασετε τα οπλα σας (αν ειναι καραμπινες) με τις πολλες τουφεκιες. Θελει δικανακι και καθε χρονο αλλαγη τις βελονες. Αλλιως, θα απορειτε γιατι παθετε εμπλοκες. Ενας μηχανισμος ειναι η καραμπινα αμα ριχνετε 2 και 3 κουτια καθε βδομαδα ή και συνχοτερα. Παπαλα....
Απλά αλλάζεις το ελατήριο επαναφοράς και βγάζεις τα επόμενα 5000 φυσίγγια.
Και μετά ξανά, και ξανά και ξανά και τελειωμό δεν έχει.

Το πρώτο είναι το αγριοκοτακι. Το δεύτερο ο λυρουρος και το τρίτο ο αγριοκουρκος
Το 3ο είδα. για το πρώτο ένας οικογενειακός φίλος παλιός κυνηγός 75αρης λέει στα νιάτα του στη περιοχή γεμάτο ήταν οι αγριοκοτες και οι πέρδικες ήταν πολλες στο χωριό έφταναν. Πλέον σπάνια κάνα φασιανό βλέπω

Ειδα γυρω στα 30 πουλια. Οι 4 μαυρες που περασαν το πρωι σβαρνα ειναι ενδειξη οτι πιανουν ηδη. Οταν ξημερωσε καλα οσες ειδα δεν ειχαν πορεια περασματος. Λογικα πιασμενα πουλια απο το βραδυ που ψαχνονταν. Κλαμπανισα 4 υπερβολικα ευκολα πουλια και κατεβασα μια ψηλωμενη που την εχασα μεσα σε βατους αδιαπεραστους. Ο ξαδερφος χαμηλα προς θαλασσα για λαγο μου ειπε οτι σηκωναν πουλια απο τα κεδρωτα αλλα περαστες πολυ λιγες...

Status
Not open for further replies.
Back