Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
παντως τα πουλια εχουν μειωθει παρα πολυ ,ακομα και στο περπατητο πρεπει να περπατησης πολυ πιο παραπανω απο οτι συνηθως ,τετοιο φλεβαρη δεν το περιμενα παντως με τα πουλια που μπηκαν ,αυτον τον μηνα επρεπε να καιγομασταν στα καρτερια τα πρωινα και τα απογευματινα ,παντου , οχι σε λιγα μονο σημεια ,περιεργη χρονια.
Είναι μαζεμένα πολλά σε συγκεκριμένα σημεια. Την Παρασκευή στο κομμάτι που κλασικά κρατάει πολλά αυτή την εποχή δεν είχε σχεδόν τιποτα. Στο δεύτερο έφευγαν 10-15 μαζί από τα σκινα. Το απόγευμα της ίδιας μέρας έπαιξαν και 200 πουλιά εκει μεσα. Το πρωί του Σαββατου μόνο μαύρες φάνηκαν , αρκετές θα ελεγα αλλά άντε βαλτες στο χερι. Εδώ ειναι μέσες άκρες τα ίδια όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχη. Το Μάρτη φυσικά θα γεμίσει ο τόπος τσιχλα όπως γίνεται κάθε φορα. Εδώ πρόπερσι που όλη η χρονιά ήταν φόλα πήγα σε απογευματινό με καφεδάκι με τον ξάδερφο να δούμε τι γίνεται στις 10 Μαρτίου. Στην 50η που μετρήσαμε φυγαμε!!! Στην διάρκεια της σεζόν στο ίδιο καρτερι αν ΕΒΛΕΠΕΣ 5-6 ήσουν από τους τυχερούς....

Είναι μαζεμένα πολλά σε συγκεκριμένα σημεια. Την Παρασκευή στο κομμάτι που κλασικά κρατάει πολλά αυτή την εποχή δεν είχε σχεδόν τιποτα. Στο δεύτερο έφευγαν 10-15 μαζί από τα σκινα. Το απόγευμα της ίδιας μέρας έπαιξαν και 200 πουλιά εκει μεσα. Το πρωί του Σαββατου μόνο μαύρες φάνηκαν , αρκετές θα ελεγα αλλά άντε βαλτες στο χερι. Εδώ ειναι μέσες άκρες τα ίδια όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχη. Το Μάρτη φυσικά θα γεμίσει ο τόπος τσιχλα όπως γίνεται κάθε φορα. Εδώ πρόπερσι που όλη η χρονιά ήταν φόλα πήγα σε απογευματινό με καφεδάκι με τον ξάδερφο να δούμε τι γίνεται στις 10 Μαρτίου. Στην 50η που μετρήσαμε φυγαμε!!! Στην διάρκεια της σεζόν στο ίδιο καρτερι αν ΕΒΛΕΠΕΣ 5-6 ήσουν από τους τυχερούς....
Γι΄αυτό χτυπιέμαι και λέω ότι η τσίχλα πρέπει να κλείνει στις 10 Μάρτη, ή και λίγο αργότερα.

Γι΄αυτό χτυπιέμαι και λέω ότι η τσίχλα πρέπει να κλείνει στις 10 Μάρτη, ή και λίγο αργότερα.
Το δεκαήμερο του Μαρτίου ίσως θα ήταν το πιο αποδοτικό διάστημα στο κυνήγι της τσιχλας. Δεν μπορούμε να το έχουμε ομως. Εδώ πάνε τόσα χρόνια να μας φάνε και το Φλεβάρη. Σιγά μην έδιναν πίσω το δεκαήμερο.

Το δεκαήμερο του Μαρτίου ίσως θα ήταν το πιο αποδοτικό διάστημα στο κυνήγι της τσιχλας. Δεν μπορούμε να το έχουμε ομως. Εδώ πάνε τόσα χρόνια να μας φάνε και το Φλεβάρη. Σιγά μην έδιναν πίσω το δεκαήμερο.
Και ο κοτσυφας έπρεπε να κλείνει όπως η τσίχλα στις 15 Μάρτη και το κυνήγι να έπρεπε να αρχίζει 1 Σεπτέμβρη για μένα και βάση κλιματολογικών συνθηκών .Αλλά όλα αυτά θα έπρεπε να γίνουν με μια ευρωπαϊκή συνενόηση όχι δίπλα σου να ντουφεκανε από αρχές Αυγούστου .Ας κυνηγάμε τώρα όπως και όταν μπορούμε γιατί τα υπόλοιπα θα μπορούσαν να γίνουν όταν θα είχες ανθρώπους που θα είχαν τη διάθεση και τη σοβαρότητα να ασχοληθούν σοβαρά και εντός και εκτός χώρας με το θέμα κυνήγι.

Ελαχιστα εως καθολου τα πουλια στα μερη μου
Ουτε καν με περπατητο
Χαλια χρονια
Εχασα το ενδιαψερον μου
Γιαυτο χτες ετοιμασα ενα σακιδιο πηρα την φαμιλια και πηγαμε μια ομορφη διαδρομη μονοπατι της φυσης με μαθημα για τα φυτα τα δεντρα το εδαφος και την ιστορια της περιοχης
Ειδαμε και μια φαλαριδα και μιλησαμε για αυτην
Και σαφως ενα ομορφο πικ νικ
Την ερχομενη κυριακη θα εχω την ληξη
Αν βρω την ορεξη θα παω για ενα περπατητο αν και δεν την εχω προς το παρον

Attachments

• E62EA39F-52F6-4C65-B479-5F7B6528617B.jpeg
    E62EA39F-52F6-4C65-B479-5F7B6528617B.jpeg
    570,2 KB · Προβολές: 60
  • 85B15B76-AF04-4040-92DF-507F10B5DF61.jpeg
    85B15B76-AF04-4040-92DF-507F10B5DF61.jpeg
    541,4 KB · Προβολές: 47
  • 4DCAFE7C-4987-48DF-8DE1-90BF7D41A23F.jpeg
    4DCAFE7C-4987-48DF-8DE1-90BF7D41A23F.jpeg
    294,2 KB · Προβολές: 61
  • D7823BF8-FD81-471C-8273-4EDD6BC3EFCA.jpeg
    D7823BF8-FD81-471C-8273-4EDD6BC3EFCA.jpeg
    415,7 KB · Προβολές: 61
Και ο κοτσυφας έπρεπε να κλείνει όπως η τσίχλα στις 15 Μάρτη και το κυνήγι να έπρεπε να αρχίζει 1 Σεπτέμβρη για μένα και βάση κλιματολογικών συνθηκών .Αλλά όλα αυτά θα έπρεπε να γίνουν με μια ευρωπαϊκή συνενόηση όχι δίπλα σου να ντουφεκανε από αρχές Αυγούστου .Ας κυνηγάμε τώρα όπως και όταν μπορούμε γιατί τα υπόλοιπα θα μπορούσαν να γίνουν όταν θα είχες ανθρώπους που θα είχαν τη διάθεση και τη σοβαρότητα να ασχοληθούν σοβαρά και εντός και εκτός χώρας με το θέμα κυνήγι.
Για τον κοτσυφα εχω μια ένσταση. Εντάξει είναι αστείο να κλείνει 20/2 αλλά 15/3 είναι πολυ. 28 έπρεπε να κλείνει. Για την τσιχλα μαζί σου. Λένε για ζευγάρωμα και φωλεοποιηση οι οικωλογοι απο τέλος Φλεβάρη για τις τσιχλες. Ζευγάρωμα που? Στους τόπους διαχειμασης? Και γιατί δεν μας δείχνουν φωλιές από τσιχλες στην Ελληνική επικράτεια στις 15/3? Αστείοι ισχυρισμοί που δυστυχώς γίνονται πιστευτοι απο άσχετους που έχουν την εξουσία στα χερια. Και αυτό γίνεται ακριβώς γιατί δεν υπάρχουν αυτοί που γράφεις στο τελος του ποστ σου.

Για τον κοτσυφα εχω μια ένσταση. Εντάξει είναι αστείο να κλείνει 20/2 αλλά 15/3 είναι πολυ. 28 έπρεπε να κλείνει. Για την τσιχλα μαζί σου. Λένε για ζευγάρωμα και φωλεοποιηση οι οικωλογοι απο τέλος Φλεβάρη για τις τσιχλες. Ζευγάρωμα που? Στους τόπους διαχειμασης? Και γιατί δεν μας δείχνουν φωλιές από τσιχλες στην Ελληνική επικράτεια στις 15/3? Αστείοι ισχυρισμοί που δυστυχώς γίνονται πιστευτοι απο άσχετους που έχουν την εξουσία στα χερια. Και αυτό γίνεται ακριβώς γιατί δεν υπάρχουν αυτοί που γράφεις στο τελος του ποστ σου.
οι κερομυτες παντως στη λαμψακο εχουν αρχισει και κανουν τους "κονιορδους", εχουν ξεκινησει το τραγουδι..

Καλησπέρα, τσίχλες και κοτσύφια υπάρχουν αλλά θέλουν παρέα - ντουφέκια για ανέμισμα στο περπατητό.
Παρασκευή και Σάββατο που δεν είχα αέρα, τα πουλιά περνάγανε πολύ ψηλά το απόγευμα στα καρτέρια με συνέπεια λίγες καρπώσεις. Μπόρεσα και πήρα πουλιά ακόμα με φυσίγγια που είχε γεμίσει ο μακαρίτης ο πατέρας μου πριν από δέκα χρόνια και συγκινήθηκα είναι η αλήθεια. Την Κυριακή με τον αέρα ήταν καλύτερα από ότι μου είπαν. Είδα και παρέες με επιτυχία και στα γουρούνια.

Δείχνει ψυχρά επεισόδια με χιόνι ορεινά ημιορεινά και πολύ νερό στα χαμηλα. Θα έχει κρύο παντως. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο μάλλον θα το κυνηγήσουμε οι περισσότεροι.
Για Σάββατο ναι....Κυριακή Δευτέρα δείχνει μέχρι τώρα παντού βροχή και αέρα...και σίγουρα όλη την εβδομάδα ψύχος όπως λες....

Χάθηκε και ο Περικλής ...

της μερες αυτεςςς κωψανε πωληηη τα πουλιαα στα καρτερια περναν σχεδων 10 15 πουλια,,δεν ξερω λογω καιρου και ζεστης που εχουμε;; τα κραταη ο καμπως;;;παντως τα καρτερακια τα κανουμεεε ,και εχη ο θεοςς,,και μελοντικους τσιχλαδες εχωωω ;)

Για Σάββατο ναι....Κυριακή Δευτέρα δείχνει μέχρι τώρα παντού βροχή και αέρα...και σίγουρα όλη την εβδομάδα ψύχος όπως λες....

Χάθηκε και ο Περικλής ...
Παρασκευή και Σάββατο θα είναι καλές κυνηγομερες. Η Κυριακή και η Δευτέρα δυσκολευουν.

Παρασκευή και Σάββατο θα είναι καλές κυνηγομερες. Η Κυριακή και η Δευτέρα δυσκολευουν.
Δευτέρα είναι ακόμα...μπορεί να αλλάξει, θα δούμε....βέβαια δεν αλλάζει κάτι μια μέρα μπρος πίσω....έφτασε στο τέλος μια ακόμη χρονιά κυνηγετική....να μαστε όλοι καλά να ζήσουμε πάρα πολλές ακόμα...

Πήγα και εγώ καρτεράκι.Βρήκα έναν άλλον συνάδελφο στο μέρος που καθόμουν.Εγώ πήγα γύρω στις 6 παρά αυτός ήταν από 5 και δεν είχε δει καμία.Ένα κουνάβι είδε πέρναγε μόνο.Πήρα 4 εγώ και βρήκα τις 2 καθώς το σκυλί ξεκουράζεται και ο συνάδελφος 1.Σήμερα πέρασαν κάτι μαύρα ενώ από εκεί δεν περνάνε ποτέ...Πάνω σου μου έλεγε ο άλλος, είναι κοτσύφια του έλεγα...IMG_20220221_212712.jpgIMG_20220221_212716.jpgIMG_20220221_212611.jpg

Σήμερα το πρωί,έκατσα καρτέρι σε κάτι δέντρα με κισσους.Μια τσίχλα που ήταν πιασμενη,ξεκολλησε κάποια στιγμή και την ξεκρεμασα με μια πολύ οριακή τουφεκια.Επεσε στουπι,πήγα να την πάρω και λες κι άνοιξε η γη και την καταπιε.Περπατωντας,στην επιστροφή για το αυτοκίνητο,τα πουλιά έφευγαν σ' απόσταση εκτός βολης,για πλάκα...Λογικό κατά τη γνώμη μου.Τετοια εποχή και με το τουφεκιδι που έχουν φάει,έχουν πάρει μεταπτυχιακό.Ισως βγω κι αύριο τ' απόγευμα,Θεού θελοντος και καιρού επιτρεποντος...

Κεντρική Εύβοια Κυριακή πολύς ο κόσμος αλλά τα πουλιά λίγα και μαζεμένα σε ορισμένα σημεία . Περιοχή που πριν 10 με 15 χρόνια δεν σε έφταναν 3 κουτιά φυσίγγια φέτος δεν ξεπέρασα το 1,5 κουτί σχεδόν σε καμία έξοδο εκτός των περασμάτων .Να είναι καλά ο φίλος μου και πατριώτης μου Στάθης Ρουμελιώτης και ο γιός του ο Αντρέας που ΄κρατούν καλές τιμές και σε πολύ καλή ποιότητα φυσιγγίων να τα λέμε αυτά . Για την ιστορία 30 πουλιά πήραμε 3 'άτομα και πάλι καλά. Να μην γκρινιάζουμε όμως φέτος ήταν μια σχετικά καλή χρονιά σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές .

Last edited:
Και επειδή σε αυτές που έριξα τις πήρα, είχε καρτέρι δηλαδή πάλι...Μαζέψαμε κανένα σπασμένο για το καλό της φύσης και όλων μας!View attachment 42880View attachment 42881
Μάνα γιος θέλανε φώτο!
Πολλα μπραβο φιλε μου αν και μερικα πραγματα θεωρουνται αυτονοητα το να μαζευουμε τα σκουπιδια μας για πολλους δν εναι... καλο ειναι να τα λεμε γιατι τα βλεπουμε συχνα καλυκες σακουλες κανουμε ζημια και στην φυση και σε εμας στο ιδιο το κυνηγι!!

Ας νομοθετουσαν ότι το κυνήγι θα ανοίγει κάθε χρόνο στις 20 Αυγούστου και θα κλείνει τέλος Φεβρουαρίου και προσωπικά θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος!
Ουτε μέσα στην Παναγία θέλω να κυνηγήσω αλλά ούτε τον Μάρτιο που βλέπω όλα - πανίδα και χλωρίδα- να ετοιμάζονται να πολλαπλασιαστουν!

Status
Not open for further replies.
Back