Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ας νομοθετουσαν ότι το κυνήγι θα ανοίγει κάθε χρόνο στις 20 Αυγούστου και θα κλείνει τέλος Φεβρουαρίου και προσωπικά θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος!
Ουτε μέσα στην Παναγία θέλω να κυνηγήσω αλλά ούτε τον Μάρτιο που βλέπω όλα - πανίδα και χλωρίδα- να ετοιμάζονται να πολλαπλασιαστουν!
Το ίδιο και εγώ, αλλά με έναρξη 1η Σεπτεμβρίου και λήξη (μόνο για τις τσίχλες) 10 Μαρτίου.
σ.σ. Δε ξέρω ποιός και τι κυνηγάει 20-31 Αυγούστου. Μπορεί να σφάλω.

Τρυγονες και ορτύκια στα βόρεια κυρίως κυνηγάς μέχρι τέλους Αυγούστου .Εγώ από παιδί μεγαλωμένος στη Μάνη όπλο πριν τη 1 Σεπτέμβρη σπάνια έπιανε άνθρωπος και μιλάω για παλιά που είχε πουλιά ορδές .
Για τα βόρεια δεν ξέρω, δεν έχω σχέση με κάποιον εκεί. Νοτιότερα όμως (από Κατερίνη και κάτω) τα ορτυκοτρύγονα τα περίμεναν από 5-8 Σεπτέμβρη και στα μέρη μας (από Εύβοια, Κωπαϊδα και νοτιότερα) πέριξ του Σταυρού (14/9).

Καλησπέρα στην παρέα. Τσιχλοαδεια σήμερα και είπαμε με τον πατέρα να κατέβουμε απ το αυλάκι. Βγήκαμε στην έξοδο της Στερνας όπως με συμβούλεψε ένας συνάδελφος από εδώ και τελικά καταλήξαμε στην Λυρκεία. Ωραίο μέρος, στρωτο, με ελιές σχινα, συστάδες. Ελάχιστα πουλιά και πολύ φοβισμένα. 3 εγώ και 1 ο πατέρας + 2 χαμένες. Απογοήτευση..δεν ξέρω αν στο χιλιομοδι θα ήταν καλύτερα, δεν πήγαμε εκεί γτ μας φάνηκε πιο πυκνό όπως κ το μέρος της παλιάς εθνικής.

Τρυγονες και ορτύκια στα βόρεια κυρίως κυνηγάς μέχρι τέλους Αυγούστου .Εγώ από παιδί μεγαλωμένος στη Μάνη όπλο πριν τη 1 Σεπτέμβρη σπάνια έπιανε άνθρωπος και μιλάω για παλιά που είχε πουλιά ορδές .
Γιάννη μου, τότε ήταν ορδές. Τώρα μπήκε και το Π μπροστά. :)

Εκεί στα ποιο πυκνά εννοούσα αλλά δε πειράζει είδες και έναν άλλο τοπο
Το ξέρω, σ ευχαριστώ! Απλά τα αποφεύγουμε γιατί έχει αποδειχθεί ότι δεν μπορούμε να τα κλείσουμε οι δυό μας, αν δεν ξέρουμε πολύ καλά τον τόπο και τα περισσότερα φεύγουν χαμηλά χωρίς ευκαιρία για τουφεκιά.

Γιάννη μου, τότε ήταν ορδές. Τώρα μπήκε και το Π μπροστά. :)
Έτσι είναι φίλε Σεπτέμβρη από τις 9 το βράδυ κοιμόμαστε στα καρτερια και να ακούς να πέφτουν πουλιά το σφύριγμα στον αέρα από την ταχύτητα .Να μπαίνουνε κάτι 30 40 άρια μπουλούκια τρυγονες και να ξεκινάει η μάχη σαν να τα βλέπω τώρα μπροστά μου

Νταξει παιδιά, σήμερα πήγα σε κάτι καλά καρτερία. Και αντη να ντουφεκαω μάζευα τα φυσίγγια....Νταξει ρε παιδιά είπαμε και εγώ βαριέμαι να μαζέψω 1 κουτί κάτω από το χώμα...
Αλλα δεν βαριέμαι πότε όταν βλέπω κάτω στο χώμα 2.000χ φυσιγγια σε ένα μέρος έλεος.... αντη για χώμα έβλεπα κάλυκες, κουτιαααα ,καφέδες...μα τοσο Μαλακς δλδ έλεος.... Να θυμάστε ότι τς περισσότερες φορές κοινηγαμε σε ξένα χωράφια εγώ αν είχα χωράφι και έβλεπα αυτό το πράγμα που είδα... Και έχω δει πολλές φορές θα το είχα περίφραξη....

Τόσα λεφτά χαλάμε για φυσίγγια βενζίνες πάρτε έναν μαγνήτη δεν κάνει ακριβα βαριομαστε που βαριομαστε να τα μαζέψουμε μην σκύβουμε κιόλας......

Λίγο περπατητουλι απογευματινό σημερα, πηρα 7 πουλακια και έχασα άλλα τρία (τα πρωτα για φέτος) με αρκετές αστοχίες.
Φυσίγγια Άρτεμις 30γρ.ν9, καλό φυσίγγι αλλά όχι για περπατητο ή έπρεπε να είχα το 5* στην 391. Τα πουλια που πηρα ηταν αυτά που άφησα και ξεμακραιναν!

Τώρα έχει μαδημα..... :)

Καλησπέρα παλικάρια μου. Λίγα τα τσιχλετα αποψε. Πέρασαν στο τελευταίο 20λεπτο μερικές και ρίξαμε τις τουφεκιές μας και πήραμε από 6 με τον ξάδερφο και από μια χαμενη. Βρήκα σε ένα συρτάρι ξεχασμένα κατι skeet του Κενταύρου αγορασμένα πριν 6-7 χρονια και τα πηρα να τα ρίξω και μπορω να πω ότι με άφησαν πολύ ικανοποιημένο. Όλα τα πουλιά ξερά και αναίμακτα σε βολές από 15 έως 30 μέτρα! Του χρόνου να είμαστε καλά και ένα κιβώτιο θα μπει στο στοκ. Να πω ότι μόνο σε χαρτόνια τα ειχα ρίξει τότε που τα ειχα αγοράσει.

Καλησπέρα παλικάρια μου. Λίγα τα τσιχλετα αποψε. Πέρασαν στο τελευταίο 20λεπτο μερικές και ρίξαμε τις τουφεκιές μας και πήραμε από 6 με τον ξάδερφο και από μια χαμενη. Βρήκα σε ένα συρτάρι ξεχασμένα κατι skeet του Κενταύρου αγορασμένα πριν 6-7 χρονια και τα πηρα να τα ρίξω και μπορω να πω ότι με άφησαν πολύ ικανοποιημένο. Όλα τα πουλιά ξερά και αναίμακτα σε βολές από 15 έως 30 μέτρα! Του χρόνου να είμαστε καλά και ένα κιβώτιο θα μπει στο στοκ. Να πω ότι μόνο σε χαρτόνια τα ειχα ρίξει τότε που τα ειχα αγοράσει.
Μελαχρινά δεν πέρασαν για χάζι;

Μελαχρινά δεν πέρασαν για χάζι;
Ούτε ενα! Αλλωστε δεν περνανε σε αυτο το σημειο παρα ελαχιστα .Ειναι καθαρο τσιχλοκαρτερο εκει. Ακούγονταν στο δάσος να κακαριζουν ομως. Δεν κελαηδανε ακόμα και έχω παραξενευτει.

Ούτε ενα! Αλλωστε δεν περνανε σε αυτο το σημειο παρα ελαχιστα .Ειναι καθαρο τσιχλοκαρτερο εκει. Ακούγονταν στο δάσος να κακαριζουν ομως. Δεν κελαηδανε ακόμα και έχω παραξενευτει.
Περίμενα να πεις παρέλαση, μάλλον είναι το σημείο όπως λες.

Περίμενα να πεις παρέλαση, μάλλον είναι το σημείο όπως λες.
Πιο πάνω σίγουρα θα έχει μαυρα. Εκεί που πιάσαμε αποψε πάμε 20 συναπτά έτη από πιτσιρικαδες. Στα 100 πουλιά που θα περάσουν τα 5 θα είναι κοτσύφια. Σε κοκκινες έχουμε κάνει κάτι τρελά καρτερια εκεί τέλη Γενάρη - Φλεβάρη. Θυμάμαι το 2006 μετα απο χιόνι καλό ένα απογευμα είχαν ξεκινήσει να περνάνε από τις 3 και σε λιγότερο από ώρα είχαμε κάνει και οι τρεις το οριο και την κάναμε για τσίπουρα και λουκάνικο στην ταβέρνα. Περασμένα μεγαλεια....

Το ίδιο και εγώ, αλλά με έναρξη 1η Σεπτεμβρίου και λήξη (μόνο για τις τσίχλες) 10 Μαρτίου.
σ.σ. Δε ξέρω ποιός και τι κυνηγάει 20-31 Αυγούστου. Μπορεί να σφάλω.
Εδώ που είναι πιο εύκολο να πιάσεις το τζόκερ παρα να πετύχεις πέρασμα με τρυγόνια όλοι πανε απο 20 μέχρι 25 Αυγούστου για τα ντοπιαρικα. Από εκεί και περα στο λέω με σιγουριά ότι 9/10 φορές που πάω είμαι ολομόναχος αλλά όλο και τσιμπαω και από κανένα μέχρι τις 15 που ανοίγουν οι ζωνες. Σε όποιον λέω ότι πάω για τρυγόνια μετά τις πρώτες 4-5 μέρες βάζει τα γελια!

Εδώ που είναι πιο εύκολο να πιάσεις το τζόκερ παρα να πετύχεις πέρασμα με τρυγόνια όλοι πανε απο 20 μέχρι 25 Αυγούστου για τα ντοπιαρικα. Από εκεί και περα στο λέω με σιγουριά ότι 9/10 φορές που πάω είμαι ολομόναχος αλλά όλο και τσιμπαω και από κανένα μέχρι τις 15 που ανοίγουν οι ζωνες. Σε όποιον λέω ότι πάω για τρυγόνια μετά τις πρώτες 4-5 μέρες βάζει τα γελια!

Kι εδώ σε μένα, έτσι ακριβώς συμβαίνει, αγαπητέ μου Μήτσο!

Υ.γ.: Εγώ πάντως, από τώρα αρχινάω να ονειρεύομαι τα Αυγουστιάτικα καρτέρια μου ανάμεσα στις ελιές, με στόχο το πολυπόθητο κι ακριβοθώρητο στον τόπο μου, τρυγονάκι...!!! :rolleyes:

Status
Not open for further replies.
Back