Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δεν υπάρχει Ηλία πληθώρα θηραμάτων είναι πεσμένα τα πράγματα για άλλους λόγους βέβαια όχι θηραματικους ακύρωσα τη κούρσα στους Μολάους γιατί αύριο θα ήμουν εκεί .Κάτι υπάρχει αλλά μέτρια κατάσταση.Και δεν είναι ότι δεν έχει και πολλές τσίχλες δεν έχει και τενεκετζιδες δε βρίσκεις εύκολα.
Για δοκίμασε Γούβες η Μακρυναρα με παρέα πάντα με τενεκετζη όμως γιατί αλλιώς δεν κάνεις τίποτα,αύριο ίσως πάω εάν μαζευτεί η ομάδα αλλιώς μια από τα ίδια.Τα περάσματα από ότι μου είπαν απογοήτευση δουλεύουν 6,15 με 6,30 που είναι βέβαια απαγορευτικό.

Δεν θα πάω καθόλου φίλε φέτος το ακύρωσα θα κάνω ένα τελευταίο κυνήγι την Κυριακή ολοήμερο μάλλον και τέλος .Ήταν λίγο φόλα φίλος από Σπάρτη τα πουλιά τα Ψαχνάνε να τα δούνε ενώ οι μολάοι πριν κάνα μήνα και πίσω είχανε πουλιά αρκετά μου λέγανε.

Πολλα κορωνια βλεπω εδω μεσα ωραιος Ηλια οταν λες Μανη προς που περιπου και εγω απο κατω!!
Για χρόνια εμένα Αρεόπολη μετά Γύθειο τώρα Αθήνα .Στην Μάνη ανδροθηκα κυνηγετικά Λάγια , Σταυρί,Κουνο .Με τραβάει όταν μπορώ να έρθω και ας μην έχει κυνήγι,είναι κάτι αναμνήσεις που δεν περιγράφονται ούτε ξεχνιούνται ακόμα και με τα καλύτερα κυνήγια που έχω κάνει σε άλλα μέρη.

Υπο συνεχές ψιλόβροχο αποψε κατάφερα άλλες 6. Έπρεπε να έχω άλλες 4-5 αλλά ειχε πολύ αέρα και όλες πέρασαν βολίδα ερχόμενες μεσα απο τα πλατάνια. Όλες 3-4 μέτρα πάνω από το χώμα πέρασαν και ευτυχώς που δεν βρέθηκε άλλος τρελός να βγει αποψε και μπορούσα να ριχνω άνετα αλλιώς ούτε που θα το σηκωνα. Πρέπει να πέρασαν 25-30 τσιχλες και 2 μαυρα που ευτυχώς εξαφανιστηκαν!!! Άμα δεν ρίχνει με τον κουβά δεν χάνω καμία ευκαιρία μέχρι το τελος!

+1 που έμεινε μόνο το κεφάλι και 4-5 κοψόφτερες που δεν βρέθηκαν...Δούβρης νο9.Η μία από αυτές του χεριού ενώ έπεσε και φαινόταν ξερή πάω και ξανασηκωθηκε λες και δεν είχε τίποτα.Μου έφαγε άλλα 2 για να πέσει.View attachment 43025
Χ αποψε ε????? Καλά ειναι! Εγώ αποψε δεν τις ακουμπουσα με τιποτα. Ρουμε csb32 no 9 εριχνα. Όσα ακούμπησα ξεραθηκαν.

+1 που έμεινε μόνο το κεφάλι και 4-5 κοψόφτερες που δεν βρέθηκαν...Δούβρης νο9.Η μία από αυτές του χεριού ενώ έπεσε και φαινόταν ξερή πάω και ξανασηκωθηκε λες και δεν είχε τίποτα.Μου έφαγε άλλα 2 για να πέσει.View attachment 43025
...ξαναπέταξε το πουλί ε; είδες καμιά φορά τα άτιμα!.sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Χ αποψε ε????? Καλά ειναι! Εγώ αποψε δεν τις ακουμπουσα με τιποτα. Ρουμε csb32 no 9 εριχνα. Όσα ακούμπησα ξεραθηκαν.
Με το που πήγα, κατεβαίνω και πέρασαν 2 κοπαδάκια από 3 πουλιά.Βγάζω όπλο γρήγορα και πήγα στήθηκα.Δεν φάνηκαν άλλες έτσι αλλά σε σχέση Σκ και Δευτέρα καλύτερα σήμερα.

Για χρόνια εμένα Αρεόπολη μετά Γύθειο τώρα Αθήνα .Στην Μάνη ανδροθηκα κυνηγετικά Λάγια , Σταυρί,Κουνο .Με τραβάει όταν μπορώ να έρθω και ας μην έχει κυνήγι,είναι κάτι αναμνήσεις που δεν περιγράφονται ούτε ξεχνιούνται ακόμα και με τα καλύτερα κυνήγια που έχω κάνει σε άλλα μέρη.
Αθηνα και εγω αλλα κατεβαινω οποτε μπορω κοντα Αρεοπολη και εγω μια απο τα ιδια μονο και μονο για βολτα οποτε εχω χρονο παω εκτος απο κυνηγι αν και εκτος απο φετος που εχει πουλακια γενικα αλλες χρονιες πολυ φτωχα πραγματα απο τσιχλες μπεκατσες ενδημικο σχετικα καλα παει!!

Με το που πήγα, κατεβαίνω και πέρασαν 2 κοπαδάκια από 3 πουλιά.Βγάζω όπλο γρήγορα και πήγα στήθηκα.Δεν φάνηκαν άλλες έτσι αλλά σε σχέση Σκ και Δευτέρα καλύτερα σήμερα.
Εκεί που πήγα αποψε είχε να πέσει τουφεκιά πάνω από δέκα μερες. Και πήγα επειδή έχει καθαρό και τις βρίσκεις ακόμη και ο αέρας να τις πάρει. Είδα πουλάκια , έριξα και το κλαμπανι μου, όλα καλα!!!

Τριήμερο για δουλειές το ΠΣΚ που πέρασε στην Νότια Λακωνία, περιοχή Μολάων, που γράφουν κάποιοι φίλοι. Παρασκευή απόγευμα σε αξιοπρεπές καρτέρι. Από το ύψωμα που στεκόμουν, με εντελώς ανοιξιάτικο καιρό, βλέπεις ένα ατελείωτο κάμπο με ελιές, πορτοκαλιές και στο βάθος την θάλασσα από την μια μεριά και τον χιονισμένο Ταύγετο από την άλλη. Από τις 17 00 έως 18 20 απόλαυσα ... το καφεδάκι μου, είδα σε όλο το οπτικό μου πεδίο 3 ή 4 τσίχλες, ελάχιστα μικρόπουλα και έφυγα αντουφέκιστος. Στο διάστημα αυτό ακούστηκαν σε όλη την περιοχή λιγότερες από 10 ντουφεκιές. Σημειώνω ότι στην περιοχή υπάρχουν πάρα πολλοί κυνηγοί και οι ελιές έχουν μαζευτεί. Αν υπάρχουν πουλιά που γράφουν κάποιοι φίλοι, δεν ανεβαίνουν στα πυκνά το βράδυ. Μάλλον όμως (μετά από τρεις επισκέψεις στην περιοχή) συμπεραίνω ότι πρόκειται για μια από τις χειρότερες χρονιές για την τσίχλα. Η κατάσταση φαίνεται μη αναστρέψιμη για το κυνήγι. Τρυγόνια στην περιοχή δεν έχω δει τα τρία τελευταία χρόνια (10 με 20 Σεπτεμβρίου), ορτύκια λίγα και αυτά υπάρχουν μόνο γι αυτούς που έχουν κράχτες, οι πέρδικες έχουν σχεδόν εξαφανιστεί, κίσσες άφθονες (δεν υπήρχαν παλιά), αλεπούδες πολλές και αγριογούρουνα αμέτρητα. Τις δυο επόμενες μέρες δεν πήγα για κυνήγι και επέστρεψα στον Πειραιά σκεφτόμενος, μετά από 50 συνεχή χρόνια, ότι δεν θα ξαναβγάλω άδεια κυνηγίου.
Να είστε καλά όλοι.

Καλημερα κι απο μενα.Προχτες τ' απογευμα,λογω μιας υποχρεωσης,εκατσα στο καρτερι στις 17.40.Εφαγα μια φολα ξεγυρισμενη.Περισσοτερη ωρα κρατουσα την ομπρελα,παρα τ' οπλο.Φυσικα,δεν περασε τιποτα.Τεσπα,η σεζον για μενα τελειωσε,αφου επρεπε να επιστρεψω Αθηνα,στη δουλεια.Σε γενικες γραμμες,ευχαριστημενος ειμαι.Ευχομαι καλη συνεχεια σ' ολους οσους εξορμησουν αυτες τις μερες που απομενουν και απο Αυγουστο,πρωτα ο Θεος,να 'μαστε ολοι καλα,να ξαναπαρουμε τα βουνα και τους καμπους!Γιατι οπως μου ειπε κι ο νονος μου,81 ετων,γουρουνοκυνηγος,πριν λιγες μερες-Σωτηρη μου,οσο και οποτε μπορεις,να κυνηγας.Γιατι το κυνηγι,ειναι η μονη δραστηριοτητα που ξεχνιεσαι και δε σκεφτεσαι τιποτ' αλλο

Τριήμερο για δουλειές το ΠΣΚ που πέρασε στην Νότια Λακωνία, περιοχή Μολάων, που γράφουν κάποιοι φίλοι. Παρασκευή απόγευμα σε αξιοπρεπές καρτέρι. Από το ύψωμα που στεκόμουν, με εντελώς ανοιξιάτικο καιρό, βλέπεις ένα ατελείωτο κάμπο με ελιές, πορτοκαλιές και στο βάθος την θάλασσα από την μια μεριά και τον χιονισμένο Ταύγετο από την άλλη. Από τις 17 00 έως 18 20 απόλαυσα ... το καφεδάκι μου, είδα σε όλο το οπτικό μου πεδίο 3 ή 4 τσίχλες, ελάχιστα μικρόπουλα και έφυγα αντουφέκιστος. Στο διάστημα αυτό ακούστηκαν σε όλη την περιοχή λιγότερες από 10 ντουφεκιές. Σημειώνω ότι στην περιοχή υπάρχουν πάρα πολλοί κυνηγοί και οι ελιές έχουν μαζευτεί. Αν υπάρχουν πουλιά που γράφουν κάποιοι φίλοι, δεν ανεβαίνουν στα πυκνά το βράδυ. Μάλλον όμως (μετά από τρεις επισκέψεις στην περιοχή) συμπεραίνω ότι πρόκειται για μια από τις χειρότερες χρονιές για την τσίχλα. Η κατάσταση φαίνεται μη αναστρέψιμη για το κυνήγι. Τρυγόνια στην περιοχή δεν έχω δει τα τρία τελευταία χρόνια (10 με 20 Σεπτεμβρίου), ορτύκια λίγα και αυτά υπάρχουν μόνο γι αυτούς που έχουν κράχτες, οι πέρδικες έχουν σχεδόν εξαφανιστεί, κίσσες άφθονες (δεν υπήρχαν παλιά), αλεπούδες πολλές και αγριογούρουνα αμέτρητα. Τις δυο επόμενες μέρες δεν πήγα για κυνήγι και επέστρεψα στον Πειραιά σκεφτόμενος, μετά από 50 συνεχή χρόνια, ότι δεν θα ξαναβγάλω άδεια κυνηγίου.
Να είστε καλά όλοι.
Καρμπόν κατάσταση στην περιοχή της Σπάρτης, για τους μεγαλύτερους σε ηλικία η όλη εικόνα είναι σοκαριστική! Κάποιοι με τους οποίους μίλησα δε θα ανανεώσουν και μερικοί πριν ακόμα κλείσει η περίοδος το έχουν γυρίσει....στο ψάρεμα!

Καρμπόν κατάσταση στην περιοχή της Σπάρτης, για τους μεγαλύτερους σε ηλικία η όλη εικόνα είναι σοκαριστική! Κάποιοι με τους οποίους μίλησα δε θα ανανεώσουν και μερικοί πριν ακόμα κλείσει η περίοδος το έχουν γυρίσει....στο ψάρεμα!
Τα ίδια και εδώ 3 ώρες καρτέρι χτες φιλαράκι 1 ντουφέκια 7 παρά...απίστευτα κακή χρόνια για τα δεδομένα της περιοχής μου...ευτυχώς έχει ψάρεμα

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσες περιοχές είναι σε τέτοιο χάλι στις τσιχλες. Εμείς εδώ και στις χρόνιες που είναι απόλυτη φόλα στο περπατητο τουλάχιστον 20-25 φυσίγγια θα τα καψουμε. Διαβάζω για τριωρα περπατητα απο συναδέλφους που σήκωσαν 4-5 πουλιά και μου φαίνεται αδιανόητο. Εντάξει και εδώ έχει μέρες που μπορεί να μην βρεις πουλιά αλλά τέτοιο κακό οχι. Στο καρτερι έχουμε φύγει ακαπνοι άλλες χρονιές ουκ ολίγες φορές αλλά να περπατάς και να μην σηκώνεται τίποτα έστω και μακριά δεν μου έχει τυχει.

αδιανόητο.
και ομως φιλε ετσι ,αμα δεν το περασεις δεν το καταλαβαινεις ,φιλος τωρα απο τιθορεα ,δαυλεια περπατητο εριξε 4 τουφεκιες,δεν το εχω ξαναπερασει αυτο εδω μου ειπε!.να σου πω για ηπειρο?πρεβεζα ,αρτα ,αγρινιο δεν υπαρχει τσιχλα.!!!!

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσες περιοχές είναι σε τέτοιο χάλι στις τσιχλες. Εμείς εδώ και στις χρόνιες που είναι απόλυτη φόλα στο περπατητο τουλάχιστον 20-25 φυσίγγια θα τα καψουμε. Διαβάζω για τριωρα περπατητα απο συναδέλφους που σήκωσαν 4-5 πουλιά και μου φαίνεται αδιανόητο. Εντάξει και εδώ έχει μέρες που μπορεί να μην βρεις πουλιά αλλά τέτοιο κακό οχι. Στο καρτερι έχουμε φύγει ακαπνοι άλλες χρονιές ουκ ολίγες φορές αλλά να περπατάς και να μην σηκώνεται τίποτα έστω και μακριά δεν μου έχει τυχει.
Και ομως ετσι ειναι

Και ομως ετσι ειναι
Συμβαίνει μόνο αν κυνηγάς σε συγκεκριμένα μέρη .Αν είσαι Αττική με δυνατότητα ένος κύκλου ακτινας 200 Χιλ όχι παραπάνω αντουφεκιστος δε θα μείνεις ποτέ αν είσαι στην επαρχία μόνιμα και δεν έχει την πάτησες γιατί συνήθως οι επαρχία δεν κινητε μόνο για τσίχλες να κάνει ένα κάρο Χιλ εννοείται οι κυνηγοί της επαρχίας έχουν τα + και τα - συνήθως όμως υπερτερούν τα +.

Συμβαίνει μόνο αν κυνηγάς σε συγκεκριμένα μέρη .Αν είσαι Αττική με δυνατότητα ένος κύκλου ακτινας 200 Χιλ όχι παραπάνω αντουφεκιστος δε θα μείνεις ποτέ αν είσαι στην επαρχία μόνιμα και δεν έχει την πάτησες γιατί συνήθως οι επαρχία δεν κινητε μόνο για τσίχλες να κάνει ένα κάρο Χιλ εννοείται οι κυνηγοί της επαρχίας έχουν τα + και τα - συνήθως όμως υπερτερούν τα +.
Ισχυει συμφωνω

Απλα σε εμας γενικα τα πουλια ειναι ελαχιστα
Μονο μια κυριακη ειχε λιγα πουλακια αλλα εβρεχε και επρεπε να φυγω και νωρις

Δεν θεωρω καλη χρονια να πρεπει να κραταω ποστο στο βουνο απο τις 3 τα ξημερωματα και να κανω ταξιδι μιας ωρας το ελαχιστο για να βαρεσω 15 τσιχλες
Και αυτο στα 10 κυνηγια!

Ουτε και το να κανω 6-7 πουλια σε πρωινο περπατητο και απογευματινο το θεωρω τσιχλοκυνηγι

Οταν εχει τσιχλες κανεις επιλεκτηκα 6-7 πουλια ακομη και αν πιασεις καρτερι εξω απο τα τζαμπο

Status
Not open for further replies.
Back