Τριήμερο για δουλειές το ΠΣΚ που πέρασε στην Νότια Λακωνία, περιοχή Μολάων, που γράφουν κάποιοι φίλοι. Παρασκευή απόγευμα σε αξιοπρεπές καρτέρι. Από το ύψωμα που στεκόμουν, με εντελώς ανοιξιάτικο καιρό, βλέπεις ένα ατελείωτο κάμπο με ελιές, πορτοκαλιές και στο βάθος την θάλασσα από την μια μεριά και τον χιονισμένο Ταύγετο από την άλλη. Από τις 17 00 έως 18 20 απόλαυσα ... το καφεδάκι μου, είδα σε όλο το οπτικό μου πεδίο 3 ή 4 τσίχλες, ελάχιστα μικρόπουλα και έφυγα αντουφέκιστος. Στο διάστημα αυτό ακούστηκαν σε όλη την περιοχή λιγότερες από 10 ντουφεκιές. Σημειώνω ότι στην περιοχή υπάρχουν πάρα πολλοί κυνηγοί και οι ελιές έχουν μαζευτεί. Αν υπάρχουν πουλιά που γράφουν κάποιοι φίλοι, δεν ανεβαίνουν στα πυκνά το βράδυ. Μάλλον όμως (μετά από τρεις επισκέψεις στην περιοχή) συμπεραίνω ότι πρόκειται για μια από τις χειρότερες χρονιές για την τσίχλα. Η κατάσταση φαίνεται μη αναστρέψιμη για το κυνήγι. Τρυγόνια στην περιοχή δεν έχω δει τα τρία τελευταία χρόνια (10 με 20 Σεπτεμβρίου), ορτύκια λίγα και αυτά υπάρχουν μόνο γι αυτούς που έχουν κράχτες, οι πέρδικες έχουν σχεδόν εξαφανιστεί, κίσσες άφθονες (δεν υπήρχαν παλιά), αλεπούδες πολλές και αγριογούρουνα αμέτρητα. Τις δυο επόμενες μέρες δεν πήγα για κυνήγι και επέστρεψα στον Πειραιά σκεφτόμενος, μετά από 50 συνεχή χρόνια, ότι δεν θα ξαναβγάλω άδεια κυνηγίου.
Να είστε καλά όλοι.