Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
" Η μόστρα σου είναι όμορφη
η γλώσσα σου τοιαύτη
που δεν την κάνω ζάφτι"

Έλεγε και ένα τραγουδάκι του Μουφλουζέλη ...
Και μεις το χουμε
πχ
Οταν το παιδι ειναι ζιζανιο και δεν καθετε ενα τοπο κανοντας τον γονιο να τρεχει πανω κατω η να ανησυχει
Ο γονιος λεει
Θα με τρελανει αυτος, δεν τον πανω ζαφτι( δεν τον κουμανταρω ειναι ανεξελεκτος)

" Η μόστρα σου είναι όμορφη
η γλώσσα σου τοιαύτη
που δεν την κάνω ζάφτι"

Έλεγε και ένα τραγουδάκι του Μουφλουζέλη ...
...γλωσοκοπάνα!!!...πες το έτσι να καταλαβαίνουν όλοι!!!.sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Last edited:
Λίγο περπατητάκι και μετά καρτέρι.Μία ξερή χαμένη την βούτηξε άγριο και έφυγε και άλλη μία κοψόφτερη που δεν βρέθηκε.Πολλά ζωντανά με τον δούβρη νο9 και 2πλοτουφεκισμένα.Κάνουν νεράκια...Φάγαμε και την βροχή μας.View attachment 43097View attachment 43098View attachment 43099
Δεν πρόλαβε να κάνει τσικνοπέμπτη...View attachment 43100
Πως την έκανε ζαφτι τέτοια σκουληκαντερα ρε η τσιχλα? Κακώς την πεταξες. Καθαρή πρωτεΐνη ειναι.....

Last edited:
Στην κοινή τσιχλα και τον κοτσυφα ναι και με μεγάλη άνοδο σε βάθος τριακονταετίας μαλιστα.
Σήμερα ξεκίνησα να ανέβω με ψιλόβροχο προς τους πρόποδες. Στην άκρη του χωριου σε δύο σειρές με πεύκα σηκώθηκαν 30-40 τσιχλες και έμεινα μλκας! Στο καρτερι έπιασα στις 17:30 αλλά το ψιλόβροχο έγινε δρολαπι ανελεητο. Περίμενα και κατά τις 18:00 που έκοψε βγηκα. Όσο έριχνε περασαν 12 πουλιά εκει που κοιταγα. Πέρασαν αλλά 8 και πηρα τα 4 και ξανά δρολαπι και την εκανα.
Άρα είδα 20 πουλιά στο καρτερι και τα διπλάσια ουσιαστικά μέσα στο χωριο. Όπου δεν πιέζονται αράζουν τα πουλια. Εκεί που θα τουφεκιστουν συνέχεια εξαφανίζονται η μειώνονται κατά πολυ. Ίσως αυτή η προσαρμογή των πουλιών να πιάνουν μέσα σε πάρκα και κατοικημένες περιοχές όπου είναι παντελώς ανενόχλητα να είναι μια από τις αιτίες που καταγράφεται αύξηση στους πληθυσμούς. Επίσης όπως πολύ σωστά γράφει ο @AthenKarpen η ύπαρξη ελαιοκαρπου δεν λέει τιποτα. Καρτερωσα πριν μέρες σε παρατημένο λιοστασι που είχε πολύ καρπό πάνω στα δέντρα και στο χώμα. 2 πουλιά ήρθαν για εκεί ενώ στα σκινα για σκάψιμο βουταγαν πολλα.
Δεν θυμαμαι εαν το χω ξαναρωτησει
Στα μερη μου εδω και περιπου 12-15 χρονια εχει γεμισει ο τοπος απο εκεινα τα μαυρα σκουλικια με τα ποδια που μοιαζουν με σαρανταποδερουσες
Νομιζω βρωμουσες τα λετε εκει
Μιλαμε για μυρια παντου
Δεν τα αγγιζει αυτα ουτε μυγα
Εαν παει πανω σου το ζουμι τους αμα το πατησεις μαυριζει το δερμα σου λες και σου εδωσαν μπουνια στο ματι
Πρεπει να ειναι κατι πολυ κακο αυτα τα σκουλικια αδου εκτος που δεν εχουν τελειωμο εχει χαθει απο το εδαφος το κοινο σκουληκι!!!
Περιπου τοσα ειναι και τα χρονια που ο τοπος μας δεν πιανει τσιχλες ενω πιο παλιο βρωμουσε τσιχλα!!!
Επισης δεν πιανει μπεκατσες οπως επιανε παλια
Μηπως ξερει καποιος να επιβεβαιωσει αυτο το σκέπτικο;

Στην κοινή τσιχλα και τον κοτσυφα ναι και με μεγάλη άνοδο σε βάθος τριακονταετίας μαλιστα.
Σήμερα ξεκίνησα να ανέβω με ψιλόβροχο προς τους πρόποδες. Στην άκρη του χωριου σε δύο σειρές με πεύκα σηκώθηκαν 30-40 τσιχλες και έμεινα μλκας! Στο καρτερι έπιασα στις 17:30 αλλά το ψιλόβροχο έγινε δρολαπι ανελεητο. Περίμενα και κατά τις 18:00 που έκοψε βγηκα. Όσο έριχνε περασαν 12 πουλιά εκει που κοιταγα. Πέρασαν αλλά 8 και πηρα τα 4 και ξανά δρολαπι και την εκανα.
Άρα είδα 20 πουλιά στο καρτερι και τα διπλάσια ουσιαστικά μέσα στο χωριο. Όπου δεν πιέζονται αράζουν τα πουλια. Εκεί που θα τουφεκιστουν συνέχεια εξαφανίζονται η μειώνονται κατά πολυ. Ίσως αυτή η προσαρμογή των πουλιών να πιάνουν μέσα σε πάρκα και κατοικημένες περιοχές όπου είναι παντελώς ανενόχλητα να είναι μια από τις αιτίες που καταγράφεται αύξηση στους πληθυσμούς. Επίσης όπως πολύ σωστά γράφει ο @AthenKarpen η ύπαρξη ελαιοκαρπου δεν λέει τιποτα. Καρτερωσα πριν μέρες σε παρατημένο λιοστασι που είχε πολύ καρπό πάνω στα δέντρα και στο χώμα. 2 πουλιά ήρθαν για εκεί ενώ στα σκινα για σκάψιμο βουταγαν πολλα.
Είναι και ο κύριος λόγος που με τις παρατεταμένες παγωνιες βλέπουμε αυξημένη κίνηση στα καρτερια. Τα πουλιά μην μπορώντας να βρούνε ασπόνδυλα, κινούνται στα αγριολιδια και ελαιόδεντρα για αναζήτηση τροφής.
Στην παρατεταμένη ξηρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες,όπως δηλαδή τις μέρες που μας πέρασαν, έχω παρατηρήσει μεγάλες συγκεντρώσεις πουλιών σε συγκεκριμένα πυκνά ενώ στην γύρω περιοχή μπορεί να μην υπάρχει τίποτα. Τα πυκνά αυτά βοηθάνε το χώμα στις ρίζες τους να κρατήσει την απαραίτητη υγρασία για την ύπαρξη ασπόνδυλων συν του καρπό τους.

και ζαρκάδι υπάρχει σταθερή αύξηση

Μού βγήκε ένα στα 30 μέτρα αριστερά μου την περασμένη Παρασκευή το πρωί που ήμουνα για κυργιάρες στα έλατα!!! Ξέχασα να σας το έγραφα τότες...
Είναι η τρίτη βολά μέσα σε λιγότερο από 10ετία, που συναντιέμαι στον κυνηγότοπο με δορκάδα!!! Τις δύο ψηλά στα έλατα και τη μία χαμηλά μες στις ελιές!!! Μες στις ελιές είχαν δει και οι γονείς μου πριν 3-4 χρόνια!!!
Μακάρι λοιπόν να αυγατίζουν (=αυξάνονται και πληθύνονται) τα πανέμορφα και τρισχαριτωμένα ζαρκαδάκια!!! Και να μην επιτραπεί ποτές η θήρα τους!!!

Last edited:
Στα μερη μου εδω και περιπου 12-15 χρονια εχει γεμισει ο τοπος απο εκεινα τα μαυρα σκουλικια με τα ποδια που μοιαζουν με σαρανταποδερουσες
Μιλαμε για μυρια παντου
Εαν παει πανω σου το ζουμι τους αμα το πατησεις μαυριζει το δερμα σου λες και σου εδωσαν μπουνια στο ματι
Πρεπει να ειναι κατι πολυ κακο αυτα τα σκουλικια αδου εκτος που δεν εχουν τελειωμο εχει χαθει απο το εδαφος το κοινο σκουληκι!!!
Περιπου τοσα ειναι και τα χρονια που ο τοπος μας δεν πιανει τσιχλες ενω πιο παλιο βρωμουσε τσιχλα!!!
Επισης δεν πιανει μπεκατσες οπως επιανε παλια
Μηπως ξερει καποιος να επιβεβαιωσει αυτο το σκέπτικο;
Άμα τα πατήσεις βρωμάνε κιολας??? Χιλιοποδαρους τα έλεγε ο παππούς μου στο χωριο και δεν τα τρώει τίποτα.

Last edited:
Μακάρι λοιπόν να αυγατίζουν τα πανέμορφα και τρισχαριτωμένα ζαρκαδάκια!!! Και να μην επιτραπεί ποτές η θήρα τους!!!
Γιατί αν επιτραπεί σε 2 βδομάδες ξόφλησαν. Όμως μην ξεχνάμε τη ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων. Αυτοί δεν βγάζουν άδεια κυνηγίου...

Μού βγήκε ένα στα 30 μέτρα αριστερά μου την περασμένη Παρασκευή το πρωί που ήμουνα για κυργιάρες στα έλατα!!! Ξέχασα να σας το έγραφα τότες...
Είναι η τρίτη βολά μέσα σε λιγότερο από 10ετία, που συναντιέμαι στον κυνηγότοπο με δορκάδα!!! Τις δύο ψηλά στα έλατα και τη μία χαμηλά μες στις ελιές!!!
Μακάρι λοιπόν να αυγατίζουν τα πανέμορφα και τρισχαριτωμένα ζαρκαδάκια!!! Και να μην επιτραπεί ποτές η θήρα τους!!!
Θα αυγατιζουν μέχρι να τα πιάσει καμία αρρώστια και να μειωθούν από μόνα τους. Σιγά να μην επιτρέψουν το ζαρκαδι.

Είναι η τρίτη βολά μέσα σε λιγότερο από 10ετία, που συναντιέμαι στον κυνηγότοπο με δορκάδα!!! Τις δύο ψηλά στα έλατα και τη μία χαμηλά μες στις ελιές!!!
Όλα τα είδη είναι καλά Νίκο, αλλά πρέπει να υπάρχει και ένας σχετικός έλεγχος του πληθυσμού τους. Ακόμα και σε ένα είδος όπως το ζαρκάδι που κατά τα άλλα είναι ακίνδυνο, ο υπερπληθυσμός δημιουργεί θέματα τόσο στη χλωρίδα όσο και τη πανίδα του τόπου.

Για όλα φταίει ο καιρός και η κλιματική αλλαγή και τίποτε άλλο .Αν θα είχαμε 4 εποχές θα είχαμε και κυνήγια τώρα που κοντευουμε τις δύο θα κυνηγάμε είτε με μαντέψειες είτε με παρατηρήσεις, πληροφορίες, κτλ .Το έργο στο αποδημητικό δυστυχώς πάω την τάδε βδομάδα για τρυγονες η για φάσα η για μπεκάτσα και βρίσκω θα γίνει για πολύ ψαγμενους με καταγραφές παρατηρήσεις χρόνων των πουλιών ανάλογα τους καιρούς κτλ(υπάρχουν τέτοιοι λίγοι) ή για κυνηγούς με καλούς πληροφοριοδότες .Όλα είναι θέμα καιρού πουλιά υπάρχουν ακόμη δε τα σκότωσε ο Κάκος κυνηγός (ευτυχώς).

Μιλαμε για μυρια παντου
Ολα εχουν την χρησιμοτητα τους στην αλυσιδα της φυσης, για αυτα ομως και εγω εχω αναρωτηθει σε τι χρησιμευουν....
Βρωμερα και δεν τα αγγιζει να τα φαει κανενα πλασμα.

Και ζευγάρι να είναι, τα πουλια πολλες φορες θα φυγουν ατουφεκιστα ευθεία μπροστά..
Οτι κ να γίνει είναι αδυνατον όλα τα πουλια να βγουν πανω στην...κάννη μας...

Οταν κυνηγάει καποιος μόνος του κ ξέρει τον τόπο, και κυρίως δεν του αρέσει να τεμπελιαζει στο..μαζεμα κ στην ρίψη πετρας, δεν έχει να ζηλέψει απολυτως τίποτα...
Φτάνει να έχει πουλια η περιοχη, και θα το κάνει το μπουκέτο του.......
Ενας γνωστος γεμιζε το γιλεκο πετρες και πεταγε μετα .sarcastic.

Μια από τα ίδια πάνω από εικοσαετία χωρίς κανένα πρόβλημα ;)
Το ίδιο, από το 2000 μεχρι σήμερα.....
Ενας γνωστος γεμιζε το γιλεκο πετρες και πεταγε μετα .sarcastic.
Να σου πω ότι δεν το έχω κανει, να σου πω ψέματα??
Υπάρχουν σημεία στα οποία δεν βρίσκεις πετρα κατω κ δίπλα σου ακουγονται τα τσιχλοκοτσυφα, εκεί παω προετοιμασμενος....

Και ζευγάρι να είναι, τα πουλια πολλες φορες θα φυγουν ατουφεκιστα ευθεία μπροστά..
Οτι κ να γίνει είναι αδυνατον όλα τα πουλια να βγουν πανω στην...κάννη μας...

Οταν κυνηγάει καποιος μόνος του κ ξέρει τον τόπο, και κυρίως δεν του αρέσει να τεμπελιαζει στο..μαζεμα κ στην ρίψη πετρας, δεν έχει να ζηλέψει απολυτως τίποτα...
Φτάνει να έχει πουλια η περιοχη, και θα το κάνει το μπουκέτο του.......
Δεν διαφωνώ σε ότι αφορά το αποτέλεσμα, την κάρπωση. Όμως περιορίζει την κυνηγετική απόλαυση. Δεν λέω να σου έρχονται στο πιάτο, αλλά στις 10 ας έρχεται και η μία βολικά.
σ.σ. Τις 3 τελευταίες φορές που περπάτησα μόνος μου έριξα ένα νταμάρι πέτρες, κόπηκε η μέση μου. Βγήκαν συνολικά καμιά 15αριά σε 1-1,5 ώρα μπόρεσα να τουφεκίσω τις 2 στα 50 μέτρα η κάθε μια. Φυσικά ήταν...αρσενικές.

Για όλα φταίει ο καιρός και η κλιματική αλλαγή και τίποτε άλλο .Αν θα είχαμε 4 εποχές θα είχαμε και κυνήγια τώρα που κοντευουμε τις δύο θα κυνηγάμε είτε με μαντέψειες είτε με παρατηρήσεις, πληροφορίες, κτλ .Το έργο στο αποδημητικό δυστυχώς πάω την τάδε βδομάδα για τρυγονες η για φάσα η για μπεκάτσα και βρίσκω θα γίνει για πολύ ψαγμενους με καταγραφές παρατηρήσεις χρόνων των πουλιών ανάλογα τους καιρούς κτλ(υπάρχουν τέτοιοι λίγοι) ή για κυνηγούς με καλούς πληροφοριοδότες .Όλα είναι θέμα καιρού πουλιά υπάρχουν ακόμη δε τα σκότωσε ο Κάκος κυνηγός (ευτυχώς).
Εγώ συμφωνω απόλυτα μαζί σου. Έχει ένα δίκιο και ο Παναγιώτης αλλά ο καιρός μας έχει πηδήξει τα τελευταία χρονια. Νοτιαδες και βροχές στα μπασιματα, χιόνια από την Θήβα και κατω. Έχει πιο πολύ χιόνι ο Ψηλορείτης από τα βουνά της βόρειας Ελλάδας για όνομα του Θεού. Αυτό τα λέει ολα.

Status
Not open for further replies.
Back