Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Νικόλα πως προτιμάς στο φαγητό τις τσίχλες;

Bασιλάκη σε όλες τις εκδοχές μ' αρέθουν...!!! Άλλες πιότερο, άλλες λιγότερο, αλλά όλες τις τσιχλοσυνταγές τις τρώω...!!!
Από μαγειρευτές, μ' αρέσουν καλύτερα κοκκινιστές γιουβετσάκι, και μετά κοκκινιστές πιλαφάκι ή λεμονάτες πιλαφάκι...! Βέβαια, φοβερές είναι και κοκκινιστές με μακαρόνια ή, ακόμη καλύτερα, με χυλοπίτες...! Και στο φούρνο με πατατούλες νοστιμούλες είναι, αλλά δεν τις προτιμώ έτσι, διότι είναι πιο στεγνές και σκληρές, σε σχέση με την κατσαρόλα...!
Φυσικά, και στο τηγάνι (με αβγά ή χωρίς), είτε στη σχάρα, δίνουν την πιο γνήσια, αυθεντική νοστιμιά τους, που πολλοί αποζητάνε...!
Τέλος, όλα τα "τσιχλοπιάτα", καλό είναι να συνοδεύονται και με καλό (όχι απαραίτητα ακριβό εμφιαλωμένο) κόκκινο ή ροζέ κρασάκι (ας είναι και χύμα)...!
steak.eatt..drunk.

Last edited:
Εμείς εδώ στην Καστοριά σπάνια ακούμε το "τσικ"
Πολύ πιο συχνά ακούμε το "τσρρρ" ...δενδρότσιχλες ή τσαρτσάρες

Μike, φέτος έχει κίνηση εκεί πάνω στις εν λόγω...?
Γιατί κεντρικά και νότια (σε μας), πολύ λίγα πράματα (και) φέτος απ' το συγκεκριμένο τσιχλοείδος (τουλάχιστον μέχρι στιγμής)...!

Bασιλάκη σε όλες τις εκδοχές μ' αρέθουν...!!! Άλλες πιότερο, άλλες λιγότερο, αλλά όλες τις τσιχλοσυνταγές τις τρώω...!!!
Από μαγειρευτές, μ' αρέσουν καλύτερα κοκκινιστές γιουβετσάκι, και μετά κοκκινιστές πιλαφάκι ή λεμονάτες πιλαφάκι...! Βέβαια, φοβερές είναι και κοκκινιστές με μακαρόνια ή, ακόμη καλύτερα, με χυλοπίτες...! Και στο φούρνο με πατατούλες νοστιμούλες είναι, αλλά δεν τις προτιμώ έτσι, διότι είναι πιο στεγνές και σκληρές, σε σχέση με την κατσαρόλα...!
Φυσικά, και στο τηγάνι (με αβγά ή χωρίς), είτε στη σχάρα, δίνουν την πιο γνήσια, αυθεντική νοστιμιά τους, που πολλοί αποζητάνε...!
Τέλος, όλα τα "τσιχλοπιάτα", καλό είναι να συνοδεύονται και με καλό (όχι απαραίτητα ακριβό εμφιαλωμένο) κόκκινο ή ροζέ κρασάκι (ας είναι και χύμα)...!
steak.eatt..drunk.
Είσαι καλοφαγας! .RESPECT..shake hands.

Βρε φιλαράκι, Λιάκο μου...! Κόψ' το βρε παιδάκι μου πια: .drunk....!!! Σε "χαλάει" το άτιμο...!!! Βλέπεις παντού & πάντα να περνάνε τσίχλες...!!!

(Εννοείται καλαμπούρι κάνω...!)
Με μεγαλη σκαλα η μικρη?.yel.

Ε ρε γλέντια!

παει τον χασαμε τον πατριωτη.beer..drunk.[πελλοπονησος,ευβοια στους ελατιαδες δεν υπαρχουν ουτε δεντροτσιχλες ,πανω β.ελλαδα βλεπετε τιποτα?]
Και όμως παλικάρια δεν ήμουν πιωμενος...στην δουλεια ήμουν λίγο μετά την μια!

Εγω παντως σ/κ θα παω για καρακαξονια που ειναι στανταρακι!!!!! Άσε που κάνουν και ωραιο πεθεροφασσοπιλαφο!!!
Καλημέρα σύντροφε!!
Τι ακριβώς εννοείς με αυτό??? τρώς καρακάξες?? o_O
ή τις κάνεις πιλάφι και τις δίνεις στην πεθερά σου λέγοντας της ότι είναι φάσσες??

Ρε αφηστε με στον πονο μου..Πρωινο καρτερι για τσιχλες σημερα...Φολα...Ξυλιασα απο την υγρασια..Μολις μετακινηθηκα μετα απο μια ωρα ακινησιας, καμια 50αρια μετρα σε ενα σημειο που περναγαν λιγα πουλια,ηρθε και η δευτερη φαπα..Στο αρχικο καρτερι που καθομουν περασε μια καστανια.very shoked. στα 15-20 μετρα,ρουαγιαλ βοληhippo...Μου εκανε κωλοδαχτυλο και συνεχισε για λιμνη Μαραθωνα...:(
Περπατησες 50 μετρα ρε θηριο? Γτ ετσι?.sarcastic.

παει τον χασαμε τον πατριωτη.beer..drunk.[πελλοπονησος,ευβοια στους ελατιαδες δεν υπαρχουν ουτε δεντροτσιχλες ,πανω β.ελλαδα βλεπετε τιποτα?]
Εδω στο νησι παντος δεν πεταει τιποτα απο τσίχλες φετος,μονο μπεκατσες.sarcastic..sarcastic.

Status
Not open for further replies.
Back