Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
@periklis-ath Περικλή βλέπω έχεις στήσει διεθνές δίκτυο πληροφοριοδοτών ! .sarcastic.
χαχαχ
Με 16 χρονια σε κυνηγετικα και καιρικα φορουμ..Εαν δεν ειχα 10 ανθρωπους απο εδω και απο εκει. θα επρεπε να παω να πεσω σε κανα πηγαδι ...χχααα

Σημερινη ανταποκριση απο βουλγαρια
Μεγαλη κινηση δεντροτσιχλας / γερακοτσιχλας απο βορα προς νοτο...
Αυτο ειναι πολυ ελπιδοφορο κ ευχαριστω νεο! Λογικα με το κατεβασμα του καιρου θα ερθουν προς τα εμας! Το πλανο ηδη δειχνει σ/κ στην Ευβοια :D

Λοιπον σοβαρα τωρα!! αυτο που γινεται φετος δεν εχει ξαναγινει ειναι η πρωτη φορα που το συναντω παντα υπηρχαν καλες,μετριες,κακες χρονιες ΑΥΤΟ ΟΧΙ :( Υ Γ μην ακουτε το περικλη οτι ερχονται πουλια,οτι και να ερθει,εαν ερθει, τωρα, φασκελοκουκουλοτα θελει να πουλησει τα φυσιγγια του.very happy..very happy..vert funny..vert funny.

Λοιπον σοβαρα τωρα!! αυτο που γινεται φετος δεν εχει ξαναγινει ειναι η πρωτη φορα που το συναντω παντα υπηρχαν καλες,μετριες,κακες χρονιες ΑΥΤΟ ΟΧΙ :( Υ Γ μην ακουτε το περικλη οτι ερχονται πουλια,οτι και να ερθει,εαν ερθει, τωρα, φασκελοκουκουλοτα θελει να πουλησει τα φυσιγγια του.very happy..very happy..vert funny..vert funny.

τα πουλησα ρε συ....very funny..very funny..very funny..very funny..very funny.

Αγαπητοί φίλοι συγγνώμη για το εκτός θέματος, αλλά πρέπει να το κάνω και αυτό, γιατί το πρόβλημα μου είναι μεγάλο και εδώ είναι η πιο πολυάριθμη παρέα . Τέλη Σεπτεμβρίου, στη Νοτιοανατολική Λακωνία, μου πήραν ένα αρσενικό μπιγκλάκι, με το οποίο είμαστε αχώριστοι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, από όταν δηλαδή ήλθε στο εκεί εξοχικό μου αδύνατος και επιφυλακτικός με το κόσμο. Δεν κάνει για κυνήγι, γιατί όπως εκτίμησα από την πρώτη στιγμή που τον είδα να γυρίζει μόνος του δίπλα στο εξοχικό μου, χωρίς κάποιος να τον ψάξει, είχε κροτοφοβία. Παρότι είμαι πολλά χρόνια χωρίς σκύλο για το κυνήγι, τον ... υιοθέτησα, Δέθηκα δε τόσο πολύ με το πλασματάκι αυτό, ώστε έκοψα κάθε κυνηγητική δραστηριότητα κοντά στο εξοχικό, γιατί η αντίδραση του στις ντουφεκιές ήταν ακραία.
Κάποιος παλιάνθρωπος δυστυχώς, βλέποντας τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του μόνο, τον άρπαξε από το χωριουδάκι μου. Παρέμεινα στη περιοχή 20 ημέρες εκτός προγράμματος, ψάχνοντας όλα τα χωριά από Μολάους και κάτω, χωρίς αποτέλεσμα. Ξαναγύρισα Το Νοέμβριο και έψαχνα για ένα δεκαήμερο, πιστεύοντας ότι όποιος τον πήρε θα διαπίστωσε το πρόβλημα του και θα τον παράτησε, αλλά μάταια. Πιθανόν να είναι κάπου πιο πάνω ή και σε άλλο νομό ή ακόμη και στην Αττική, αφού τότε έφευγαν οι τελευταίοι παραθεριστές..
Παρακαλώ από βάθους καρδιάς, όποιος στις περιπλανήσεις του δει κάποιο αδέσποτο αρσενικό μπιγκλ, περίπου 6-7 ετών, να μου στείλει μήνυμα. Καταλαβαίνω τη ματαιότητα του μηνύματος αλλά το χρωστάω και σε μένα καιν στον Σβούρα.
Ευχαριστώ και συγγνώμη και πάλι.

Αγαπητοί φίλοι συγγνώμη για το εκτός θέματος, αλλά πρέπει να το κάνω και αυτό, γιατί το πρόβλημα μου είναι μεγάλο και εδώ είναι η πιο πολυάριθμη παρέα . Τέλη Σεπτεμβρίου, στη Νοτιοανατολική Λακωνία, μου πήραν ένα αρσενικό μπιγκλάκι, με το οποίο είμαστε αχώριστοι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, από όταν δηλαδή ήλθε στο εκεί εξοχικό μου αδύνατος και επιφυλακτικός με το κόσμο. Δεν κάνει για κυνήγι, γιατί όπως εκτίμησα από την πρώτη στιγμή που τον είδα να γυρίζει μόνος του δίπλα στο εξοχικό μου, χωρίς κάποιος να τον ψάξει, είχε κροτοφοβία. Παρότι είμαι πολλά χρόνια χωρίς σκύλο για το κυνήγι, τον ... υιοθέτησα, Δέθηκα δε τόσο πολύ με το πλασματάκι αυτό, ώστε έκοψα κάθε κυνηγητική δραστηριότητα κοντά στο εξοχικό, γιατί η αντίδραση του στις ντουφεκιές ήταν ακραία.
Κάποιος παλιάνθρωπος δυστυχώς, βλέποντας τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του μόνο, τον άρπαξε από το χωριουδάκι μου. Παρέμεινα στη περιοχή 20 ημέρες εκτός προγράμματος, ψάχνοντας όλα τα χωριά από Μολάους και κάτω, χωρίς αποτέλεσμα. Ξαναγύρισα Το Νοέμβριο και έψαχνα για ένα δεκαήμερο, πιστεύοντας ότι όποιος τον πήρε θα διαπίστωσε το πρόβλημα του και θα τον παράτησε, αλλά μάταια. Πιθανόν να είναι κάπου πιο πάνω ή και σε άλλο νομό ή ακόμη και στην Αττική, αφού τότε έφευγαν οι τελευταίοι παραθεριστές..
Παρακαλώ από βάθους καρδιάς, όποιος στις περιπλανήσεις του δει κάποιο αδέσποτο αρσενικό μπιγκλ, περίπου 6-7 ετών, να μου στείλει μήνυμα. Καταλαβαίνω τη ματαιότητα του μηνύματος αλλά το χρωστάω και σε μένα καιν στον Σβούρα.
Μακάρι να βρεθεί ρε Μάνο,αυτά τα καθίκια θέλουν κρέμασμα!

Μάνο, εύχομαι να βρεθεί το σκυλάκι σου και γρήγορα. Αν θέλεις, στο παρακάτω link δημιούργησε ένα θέμα για την απώλεια του σκύλου σου...
https://www.hunterslife.gr/forums/forums/Απώλειες-Ανευρέσεις.67/

Kαι σήμερα το απόγεμα πήγα στο καρτεράκι μου κι ας είχε ισχυρό δυτικό άνεμο...! Βέβαια, στο σημείο που καθόμουν δεν με χτυπούσε ο αέρας, οπότε υποφερότανε η κατάσταση...! Τα πουλιά όμως, τον είχανε τον άνεμο στον κώλο τους και φανταζόμουν ότι θα περνούσανε σαν "βλήματα" εξ αιτίας αυτού...! Ωστόσο, παραδόξως αυτά τα ελάχιστα που είδα δεν μπορώ να πω ότι πέρασαν έτσι, ίσως λόγω του ότι είχανε χαμηλώσει πολύ λόγω του αέρα και δεν τις "φούσκωνε" αυτός τόσο...! Λοιπόν, είδα 5 - 6 τσιχλάκια αραιά, από τις 17:20 έως τις 17:35...! Δύο εξ αυτών, μου βγήκανε πιο βολικές και τις πήρα...! Πάλι καλά, δεν γύρισα με αδειανά τα χέρια...! Πολλή φτώχεια όμως...!!!

Last edited:
Kαι σήμερα το απόγεμα πήγα στο καρτεράκι μου κι ας είχε ισχυρό δυτικό άνεμο...! Βέβαια, στο σημείο που καθόμουν δεν με χτυπούσε ο αέρας, οπότε υποφερότανε η κατάσταση...! Τα πουλιά όμως, τον είχανε τον άνεμο στον κώλο τους και φανταζόμουν ότι θα περνούσανε σαν "βλήματα" εξ αιτίας αυτού...! Ωστόσο, παραδόξως αυτά τα ελάχιστα που είδα δεν μπορώ να πω ότι πέρασαν έτσι, ίσως λόγω του ότι είχανε χαμηλώσει πολύ λόγω του αέρα και δεν τις "φούσκωνε" αυτός τόσο...! Λοιπόν, είδα 5 - 6 τσιχλάκια αραιά, από τις 17:20 έως τις 17:35...! Δύο εξ αυτών, μου βγήκανε πιο βολικές και τις πήρα...! Πάλι καλά, δεν γύρισα με αδειανά τα χέρια...! Πολλή φτώχεια όμως...!!!
Φτώχεια τα δύο τσιχλάκια.. αν ήταν δύο φασσούλες όμως ε; Νικόλα; :)

Καλημέρα σύντροφοι!
Τέλος Νοεμβρίου....και ακόμα μιλάμε για μπασίματα....χμμμμμμ
Καρτέρια...γίοκ...περπατητό....δύσκολο....
Μάλλον μας βλέπω....για κουραμπιέδες...μελομακάρονα...γεμιστή γαλοπούλα...και γράμμα στον Άγιο Βασίλη...να μας φέρει καμιά τσίχλα δώρο!
Καλά Χριστούγεννα παίδες...και με μια ευχή!
Κάθε κακή χρονιά...να είναι παρακαταθήκη για την κυνηγετική μας συμπεριφορά μας την επόμενη σεζόν!

ΥΓ: Προσδοκώ σε ανάσταση νεκρών...(και σε ένα δυνατό τελευταίο 3μηνο!!)..... και εις τους αιώνες των αιώνων....ΑΜΗΝ!

Μια που πιάσαμε στο στόμα μας τον Santa, να ευχηθούμε και λιγότερα κυνηγετικα ατυχήματα....αν και είναι μια πονεμένη ιστορία αυτή....με έλλειψη παιδείας πρώτα από όλα....Τέλος πάντων.. ας περιοριστούν όσο το δυνατό περισσότερο...

Καλημέρα σύντροφοι!
Τέλος Νοεμβρίου....και ακόμα μιλάμε για μπασίματα....χμμμμμμ
Καρτέρια...γίοκ...περπατητό....δύσκολο....
Μάλλον μας βλέπω....για κουραμπιέδες...μελομακάρονα...γεμιστή γαλοπούλα...και γράμμα στον Άγιο Βασίλη...να μας φέρει καμιά τσίχλα δώρο!
Καλά Χριστούγεννα παίδες...και με μια ευχή!
Κάθε κακή χρονιά...να είναι παρακαταθήκη για την κυνηγετική μας συμπεριφορά μας την επόμενη σεζόν!

ΥΓ: Προσδοκώ σε ανάσταση νεκρών...(και σε ένα δυνατό τελευταίο 3μηνο!!)..... και εις τους αιώνες των αιώνων....ΑΜΗΝ!
Μια που είπες για γεμιστή γαλοπούλα, να είχαμε και αγριόγαλους σαν τη Βουλγαρία και τη Ρωσία ε; Να είναι κυνήγι το γιορτινό τραπέζι...

αγριόγαλους σαν τη Βουλγαρία και τη Ρωσία ε;
Φρόντισα για αυτό με μια επίσκεψη στο Αταλαντονήσι...στην έναρξη τον περασμένο μήνα! Το έχω τάμα...και πάω κάθε χρόνο...όχι για μένα...αλλά για τον φουκαριάρη τον σκύλο μου!!
2 φασιανοί έχουν κρατηθεί για το γιορτινό τραπέζι!

Βγήκα κατά της 8.30 είχε κόψει. Φταν ω 9.05 για φασα. Αρχίζει ψιλό βρόχο Φτου.... Κάθομαι καμία ώρα δεν βλέπω κίνηση. Κατεβαίνω στο κάμπο για καμιά τσίχλα. Είχε πλάκα αλλά μόνος δεν κάνεις δουλειά. Δύο πήρα με πολύ νερό. Τώρα τζάκι κρασάκι και θα μαγειρέψω να φάμε με το παιδί που θα ρθει απ το ΤΕΙ... Ζωαρα κι ας βρεχει;)

Μανο παιζει να τον μαζεψε το πρωιν αφεντηκο του , που ειχε πριν ερθει σε εσενα , και να τον ειχε χασει , μετα απο πυροβολιζμο που ερηξε , και να το βρηκε σε εσενα , επρεπε ομως να σε ενημεροση και οχι να στον παρει κρυφα

Μια που είπες για γεμιστή γαλοπούλα, να είχαμε και αγριόγαλους σαν τη Βουλγαρία και τη Ρωσία ε; Να είναι κυνήγι το γιορτινό τραπέζι...
θα μπορουσαμε να εχουμε , και απο αυτα , και φασιανους , και περδηκες , και φραγκοληνους , αλλα δεν κανουμε τιποτα σαν κυνηγητηκη συνομοσπονδια , μονο αδειες βγαζουν και απαγορευσεις , και μερηκες δραστηριοτητες και ελαχηστες απελευθερωσης ΒΙΤΡΙΝΑΣ , τιποτα αλλα , μια και δεν εχουμε αποδημητηκα , ας δημιουργησουμε ενδημηκα , με σπορες και απελευθερωσης , που με της σπορες και αποδημητηκα θα εχουμε , και ας μας πουν οτι δεν εχουν λεφτα , τοτε ας πανε την αδεια θυρας και 300 ευρω ετησιος , και καινουριες θεσεις εργασιας θα δημιουργηθουν , και ποιο οικονομηκα θα μας στοιχηση το κυνηγι , απο οτι τωρα , που κανουμε ενα σωρο ταξιδια με ενα σωρο εξωδα για να μπορεσουμε να χτυπησουμε λιγα πουλια , ποιο καλα 300 ευρω η αδεια θυρας με αρκετα πουλια , παρα 110 ευρω με ελαχηστα πουλια

Status
Not open for further replies.
Back