Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλά ήταν απόψε, για τα δεδομένα μου. Περάσανε μερικά πουλάκια. Λίγο πριν τις 5.00' ξεκίνησαν, αλλά όλα σχεδόν μακριά, πάνω από το πυκνό.
Δυο τουφεκιές έριξα αλλά το ευχαριστήθηκα, η μια νωρίς, ρουαγιάλ, όχι όμως πολύ ψηλά, γύρω στα 15-20 μ. Και μια τραβέρσα αρκετά μακρινή, κάπου στα 40 μ. λίγο πριν τις 5.30' . Έχασα λίγο νωρίτερα και μια σίγουρη, αριστερή λοξά εισερχόμενη πανεύκολη ... από μαλακία μου !!! Αφού μόλις είχα αλλάξει θέση, δυο πεζούλες πιο χαμηλά, και για να κατέβω ένα τρόχαλο είχα κατεβάσει τον κόκορα, για ασφάλεια, και μετά ξέχασα να τον οπλίσω ξανά. Και το κατάλαβα όταν τράβηξα τη σκανδάλη και δεν ...
Τέλος πάντων, διπλά ευχαριστημένος και επειδή και οι δύο ήταν με δικά μου φυσεκάκια, ρελιαστά με MBx32. Και με 10αράκια σκάγια, που θαρρώ δεν έχω ξαναρίξει στο κυνήγι ...
IMG-20181125-172750.jpg

Μπράβο Στέλιο!!! Είσαι μερακλής...!!! .well done..shake hands.

Χθες Σάββατο Βοιωτία εγώ και ο γιος μου 4 ώρες περπάτημα, 30 πουλιά και 5 χαμένες, μέτρια πράγματα ούτε έκλαιγε ούτε γέλαγε..... ελπίζω στην πορεία να πληθύνουν τα πουλιά!
Πολύ καλά σε σχέση με τα όσα ακούγονται .

Χθες Σάββατο Βοιωτία εγώ και ο γιος μου 4 ώρες περπάτημα, 30 πουλιά και 5 χαμένες, μέτρια πράγματα ούτε έκλαιγε ούτε γέλαγε..... ελπίζω στην πορεία να πληθύνουν τα πουλιά!

...Ε όχι και "μέτρια"...!!! Μια χαρά ήτανε, ειδικά για τα εφετινά δεδομένα...!!!
Πάντα τέτοια...!!!

Καλησπέρα παιδιά η πρώτη καλουτσικη μέρα για φέτος ήρθε . Κεντρική Εύβοια 2 ατομα 23 στο χέρι ,καμια 15 δυστυχώς χαμένα και μια βελουδομάτα η οποία αν και μου έβαλε μια έλια στο σήκωμα ο φίλος μου Δημήτρης την αποτελείωσε . Κυνηγήσαμε με Νsi 28 gr.sporting με πολύ καλά αποτελέσματα αφου και οι 2 δεν ρίξαμε πάνω από 3 κουτιά πολλη ευστοχία και πολύ καλά αποτελέσματα από τα φυσίιγγια αυτά τα οποία δοκίμασα στο σκοπευτήριο και είδα ότι στο κυνήγι αποδίδουν επίσης άριστα με πολύ γλυκιές ντουφεκιές . Το πολύ χορτάρι και τα αγκάθια δυσκόλεψαν την δουλειά του Φρεντυ που αγωνίστηκε όμως και μας βρήκε πουλιά που θα τα χάναμε σίγουρα.

Η εφετινή χρονιά, όπως τουλάχιστον εξελίσσεται κατά ώρας, αν μη τι άλλο, θα μας κάνει όλους εμάς, τους τσιχλάδες, να αναθεωρήσουμε και να εκτιμήσουμε πολύ περισσότερο το πολυαγαπημένο μας θήραμα που λέγεται κελαηδότσιχλα (μαζί με τα ξαδερφάκια της: κότσυφα, κοκκινότσιχλα, δεντρότσιχλα, γερακότσιχλα)...!!! Όπως, δηλαδή, πράγματι της αξίζει ως θήραμα, ούτως ή άλλως...!!!
Τίποτα δεν είναι δεδομένο κι "εύκολο" στο ελεύθερο κυνήγι τελικά...!!! Ούτε η "ταπεινή", μα τόσο αγαπητή και δημοφιλής, τσιχλίτσα...!!! Η... "αγία" μας τσιχλίτσα...!!!

Last edited:
Βρε Νικόλα! Τόσο πολύ που πείναγες πια...!!! Έπεσες με τα μούτρα στα βελανίδια...?! Πάρε κάνα κολατσιό κοντά απ' το σπίτι βρε παιδάκι μου να το φχαριστηθείς σαν άνθρωπος...!!!

(Πλάκα κάνω, να γελάσουμε...!)
Ειπα να κάνω προετοιμασία για το μέλλον...αλλα ...αλλα τα παλικάρια που έτρωγαν βελανίδια . Έφτιαξε το στόμα σε 5 λεπτά Εύα ΠΑΟ ένα κρουασάν με μερεντα κ στο καπάκι ένα σνικερς. Ε μα..... ! :rolleyes:

Πάντως, για να μην στενοχωριόμαστε και εμείς οι Αθηναίοι, το Σάββατο είχα πάει για ένα αυθημερόν στον Κόζιακα σε ελεγχόμενη κυνηγετική περιοχή για φασιανό (μία λίγο πονεμένη ιστορία, ίσως γράψω στο ανάλογο θέμα). Ε σε περιοχή που το κυνήγι διεξάγεται μόνον κάποιες μέρες της εβδομάδας (για εφησυχασμό των θηραμάτων) και που κανείς δεν κυνηγάει τσίχλες, αυτές ήταν ά φ α ν τ ε ς. Το πολύ να είδα 10 συνολικά, να πετάνε μεσούρανα και κάποιες άλλες πιασμένες σε πολύ πυκνά που δεν έμπαινε άνθρωπος. Ο δασοφύλακας εκεί που τον ρώτησα μου είπε ότι δεν έχουν δει τίποτα αξιόλογο ακόμα και το απέδωσε σε υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Μου έλεγε ότι μέχρι πριν 10 χρόνια στα Τρίκαλα τον Νοέμβριο είχαν πιο πολλά χιόνια απ' ό,τι τον Φεβρουάριο! Γενικά κατάλαβα ότι τις περιμένουν και εκεί αλλά προς το παρόν ... αναμονή και στα Τρίκαλα Θεσσαλίας!

Γιαυτό λέω, μάθετε το όπλο σας......μην παλινδρομείτε με πολλές μάρκες φυσιγγιών. δουλέψτε μόνο δύο τσοκ και μην ρωτάτε αν είναι καλά ή όχι. καλά είναι!!
Τι ωραία που τα είπες!! Συμφωνώ 100%!!
Στα δικά μας τώρα....
ΣΚ...βγήκα και για τσίχλα και για μπεκάτσα!. Δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάσε ότι είδα. Δυστηχώς ακόμα και στα σφιχτά που άλλες φορές έλεγα ότι τα τσιχλοκότσυφα ήταν πολλά...αυτό το ΣΚ ήταν κυριολεκτικά ΑΦΑΝΤΑ!
Άφαντες ήταν ακόμη και στην διαδρομή προς τον κυνηγότοπο...γιατί πάντα συναντούσαμε πουλιά να ανεμίζουν κάθετα με τον δρόμο.
Δεν θέλω να προβλέψω τι θα γίνει στην συνέχεια...γιατί κανείς δεν ξέρει. Πάντως μου έκανε αρνητική εντύπωση ότι σε μέρη που ήξερα ότι πάντα κρατάει έστω και λίγα...δεν βρήκα παρά ελάχιστα!
ΑττικοΒοιωτία... δεν σταματάμε συνεχίζουμε αφού αυτό που μετράει είναι η βόλτα!

Να πούμε τί??? αφού πουλιά δεν έχει!!

ΥΓ: Συμφωνώ!
Ας πούμε καμία κυνηγετική ιστορία,ας πούμε που θα πρέπει να ψάξουμε τα τα πουλιά που υπάρχουν!Τόσα ενδιαφέροντα θέματα μπορούμε να βρούμε γύρω από το θήραμα !

Υ.Γ : αν είχε πουλιά,δεν θα είχαμε αυτές τις γκρινιες:)

Φίλοι παρακαλώ πολύ να επανέλθουμε στο τοπικ μας τσιχλα-κοτσυφι!!!

Να πούμε τί??? αφού πουλιά δεν έχει!!

ΥΓ: Συμφωνώ!
βλιαρηδεσκα
μετακίνησα τα οφ τοπικ στο καταλληλο θεμα, ας συνεχισουμε με τσιχλιτσα :)

Όσα χρόνια είχα τον πιστό μου σύντροφό...παιδιά είχα ξεχάσει τι θα πει χαμένα θηράματα...σε κάποια δύσκολα πήγαινα μαζί του,όχι πως τον βοηθούσα σε κάτι αλλά έτσι είχε μάθει και έψαχνε σαν λυσσασμένος!Ανεβαίνοντας Αθήνα έχω πολύ δουλειά σε αυτόν τον τομέα με την καινούργια σκυλίτσα....αλλά είναι και μια διαδικασία που σε δένει με το ζωντανό!

Status
Not open for further replies.
Back