Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σε ευχαριστω Δημητρη.
Ολα εκτος απο 1 τσιχλα ηταν καρτερι. η μια τσιχλα προγγιχτηκε απο περπατημα μου.
Δεν θελω να λεω αποστασεις για να μην σηκωνω ενστασεις και εντασεις απλα σου λεω οτι σημερα οι ριξιες ηταν κυριολεκτικα οριακες.
Στα περιστερια λιγο πριν επωμισω και παρολο που ημουν ακινητος κανανε ενα καλο σπασιμο και μου βαλανε πολλα μετρα.
Πάντως φένεται πως ητανήσε καλή βολή τώρα όμως εσύ ξέρεις την κάμερα και αν κάνει τόσο ζουμ..πια είναι η καμερα;

Πάντως φένεται πως ητανήσε καλή βολή τώρα όμως εσύ ξέρεις την κάμερα και αν κάνει τόσο ζουμ..πια είναι η καμερα;
Nαι ShotKam 2018.
Στο κοπαδι παντα κάνεις ( αν εχεις χρονο) ενα γρηγορο πλάνο ποιο θα βαρεσεις για να μην χαθεις και χασεις και τη συγκεντρωση σου απλα τελευταια στιγμη σπασανε και τα 8αρια ητανε οριακα.η καμερα κανει καλο ζοομ οντως

Ο πατέρας μου και δυο φίλοι πήγαν Μαυρομμάτι. Απογοητευτικά τα πράγματα. Ο πατέρα μου πήρε μια τσίχλα και για να τη βρει έσπασε το κεφάλι του σε μια Κλάρα ελιάς και ο άλλος τρεις τσίχλες και εκει που περπάταγε, ξαφνικά του πετάγεται μια μπεκάτσα και τρέχοντας να την προλάβει σε καθαρό πεδίο, μπερδεύεται σε κατι αγριάδες και πήγαν οι τουφεκιές στον βρόντο.

Μην δοκιμάσεις Γιάννη , είναι πίκρα . Με Μερέντα βέβαια ίσως βελτιωθεί η γεύση .:)

Εννοούσα φάσσες ή γουρούνια!
Πέρα απ' την πλάκα, στα χρόνια της κατοχής τα έτρωγαν, παρότι όντως είναι φαρμάκι - ειρωνικά τα έλεγαν "κάστανα", όμως με τα (πικρά) ψέματα έζησε κόσμος τότε....

Ναι ειναι καλο Φιλιππε.
Απο αυριο θα με συντροφευουν 2 αλλα τσοκ για δοκιμη, ενα Anaconda Mid Range και ενα Kicks Smoke Modified.
Για να δουμε......
Και εγω το ανακοντα μιντ αγορασα για την Μαξους..... αλλα δεν εχω βρει αρκετα πουλια να βγαλω συμπερασαματα ακομα...
Αυτο που έχω δεί είναι οτι δίνει ταχύτητα στην ντουφεκία ,οπότε θα περιορίσεις λίγο την προσκόπευση..

Εννοούσα φάσσες ή γουρούνια!
Πέρα απ' την πλάκα, στα χρόνια της κατοχής τα έτρωγαν, παρότι όντως είναι φαρμάκι - ειρωνικά τα έλεγαν "κάστανα", όμως με τα (πικρά) ψέματα έζησε κόσμος τότε....
Ναι το ξέρω .Αλλά όντος δοκίμασα φέτος στο καρτέρι κι ...δηλητηριο !!

Μεγαπλάτανος με την παρέα σήμερα και επίσημο μέλος ο πατέρας μου μετά από 11 μήνες εν πλω

καρτέρι ενώ είχε πολλές "μαυρες" και οι τουφεκιές ακούστηκαν από πολύ νωρίς ( καταφέραμε μερικά πουλιά ) στο ξημέρωμα πέταξαν αρκετά ψηλά και μείναμε ατουφέκιστοι,,,είδαμε αρκετά πουλιά σε ομάδες των 3 & 4-5,,, κατά τις 9 φύγαμε και κατεβήκαμε λίγο πιο κάτω για περπατητό,,,πάρα πολλά πουλιά ( ξεκλάρωναν 5-6 μαζί ) αλλά ακλάδευτες οι ελιές και ψηλές με αποτέλεσμα να μη σου δίνουν πεδίο να τουφεκίσεις και απλά να περιμένεις μπας και τις γυρίσει η παρέα προς τα πάνω σου για να σου δώσουν βολή..καταφέραμε όλοι να βγάλουμε τον μεζέ μας δίνοντας ραντεβού για το επόμενο ΣΚ

@ πρώτη φορά κυνήγησα την L4S σε πολύωρο περπατητό,,,,λάτρεψα το ζύγισμα και την εργονομία που έχει το όπλο,,,θα μπορούσα να περπατάω για ώρες μέχρι να αρχίσει να με κουράζει
@ το Kicks Smoke Skeet ταίριαξε γάντι για το περπατητό που το ήθελα χωρίς να μου βάζει όρια για πιο μακρυνές τουφεκιές,,,τις δοκίμασα και εξεπλάγην,εγώ και ο ένας της παρέας
@ αρκετή υγρασία σήμερα λόγο νοτιά,άρχισα με Granular και τα πουλιά έπεφταν μισοζώντανα σε κατάσταση ακινησίας με πολύ αίμα,ευτυχώς δεν είχε κυνηγητό,,άλλαξα στο αγαπημένο μου φυσίγγι για τις δύσκολες αυτές στιγμές,το Fantom S4 και στουπιά όλα
@ ο πατέρας παρ'όλα τα 71 του χρόνια βράχος δίπλα μας δεν σταμάτησε ούτε μια στιγμή να ακολουθεί,,,μετά τις τουφεκιές του μάζεψε χόρτα και ελιές ;)

καλή συνέχεια παλικάρια !

Καλά ήταν απόψε, για τα δεδομένα μου. Περάσανε μερικά πουλάκια. Λίγο πριν τις 5.00' ξεκίνησαν, αλλά όλα σχεδόν μακριά, πάνω από το πυκνό.
Δυο τουφεκιές έριξα αλλά το ευχαριστήθηκα, η μια νωρίς, ρουαγιάλ, όχι όμως πολύ ψηλά, γύρω στα 15-20 μ. Και μια τραβέρσα αρκετά μακρινή, κάπου στα 40 μ. λίγο πριν τις 5.30' . Έχασα λίγο νωρίτερα και μια σίγουρη, αριστερή λοξά εισερχόμενη πανεύκολη ... από μαλακία μου !!! Αφού μόλις είχα αλλάξει θέση, δυο πεζούλες πιο χαμηλά, και για να κατέβω ένα τρόχαλο είχα κατεβάσει τον κόκορα, για ασφάλεια, και μετά ξέχασα να τον οπλίσω ξανά. Και το κατάλαβα όταν τράβηξα τη σκανδάλη και δεν ...
Τέλος πάντων, διπλά ευχαριστημένος και επειδή και οι δύο ήταν με δικά μου φυσεκάκια, ρελιαστά με MBx32. Και με 10αράκια σκάγια, που θαρρώ δεν έχω ξαναρίξει στο κυνήγι ...
IMG-20181125-172750.jpg

Και εγω το ανακοντα μιντ αγορασα για την Μαξους..... αλλα δεν εχω βρει αρκετα πουλια να βγαλω συμπερασαματα ακομα...
Αυτο που έχω δεί είναι οτι δίνει ταχύτητα στην ντουφεκία ,οπότε θα περιορίσεις λίγο την προσκόπευση..
Δυστυχώς Φίλιππα φέτος ακόμα δεν είναι χρονια καλή να δοκιμάσει κάνεις όπλο,φυσιγγια και εξοπλισμο

Καλά ήταν απόψε, για τα δεδομένα μου. Περάσανε μερικά πουλάκια. Λίγο πριν τις 5.00' ξεκίνησαν, αλλά όλα σχεδόν μακριά, πάνω από το πυκνό.
Δυο τουφεκιές έριξα αλλά το ευχαριστήθηκα, η μια νωρίς, ρουαγιάλ, όχι όμως πολύ ψηλά, γύρω στα 15-20 μ. Και μια τραβέρσα αρκετά μακρινή, κάπου στα 40 μ. λίγο πριν τις 5.30' . Έχασα λίγο νωρίτερα και μια σίγουρη, αριστερή λοξά εισερχόμενη πανεύκολη ... από μαλακία μου !!! Αφού μόλις είχα αλλάξει θέση, δυο πεζούλες πιο χαμηλά, και για να κατέβω ένα τρόχαλο είχα κατεβάσει τον κόκορα, για ασφάλεια, και μετά ξέχασα να τον οπλίσω ξανά. Και το κατάλαβα όταν τράβηξα τη σκανδάλη και δεν ...
Τέλος πάντων, διπλά ευχαριστημένος και επειδή και οι δύο ήταν με δικά μου φυσεκάκια, ρελιαστά με MBx32. Και με 10αράκια σκάγια, που θαρρώ δεν έχω ξαναρίξει στο κυνήγι ...
IMG-20181125-172750.jpg
Αυτό ακριβώς.ενα χαμόγελο αγαλλίασης μετά την επιτυχημένη τουφέκια από το δικό σου φυσσιγι.

Σήμερα παίξανε καλά .Θυμήθηκα καλές εποχές .
Πέρασαν κ πάρα πολλές πολύ ψηλά .
Έβγαλα από το σακκίδιο S300-S400 όμως δέεεεν..big smile.
Σταμάτησα να τους ρίχνω κ επικεντρώθηκα σε 40μετρες το πολύ .
'Εριξα κάπου 50 φυσέκια πήρα 14 καί 2 χαμένες .
Μας έκαναν χαλάστρα και κάτι παιδιά με κασετοφωνάκι που τις έκαναν να πηγαίνουν σφήνες μα κλειστό φτερό ...

Μας έκαναν χαλάστρα και κάτι παιδιά με κασετοφωνάκι που τις έκαναν να πηγαίνουν σφήνες μα κλειστό φτερό ...
Πάρα πολύ καλά!Μπράβο!

Για πια περιοχή μιλάμε Λάμπη??

Ναι το ξέρω .Αλλά όντος δοκίμασα φέτος στο καρτέρι κι ...δηλητηριο !!

Βρε Νικόλα! Τόσο πολύ που πείναγες πια...!!! Έπεσες με τα μούτρα στα βελανίδια...?! Πάρε κάνα κολατσιό κοντά απ' το σπίτι βρε παιδάκι μου να το φχαριστηθείς σαν άνθρωπος...!!!

(Πλάκα κάνω, να γελάσουμε...!)

Σημερα δυτικη φθιωτιδα με τα πουλία να ειναι λιγα και στο καρτερι αλλα και στο περπατητο .Δεν ειδα παραπανω απο 40 πουλια στο καρτερι 1.30 ωρας και 50 με 60 σε 5.240 μετρα με την κατασταση να μην αλλαζε,ι με την καρπωση να ειναι καλη για τα φετινα δεδομενα.Το δευτερο και τελευταιο μπασιμο δεν εχει αρχισει ακομα,ολα τα πουλια που βλεπουμε να πετανε ψηλα ειναι τοπικες μετακινησεις.Στο απογευματινο ειδα 16 πουλια τα οποια τα 6 μπηκαν στο ντουρα.Μεσοβδομαδα στα μεσογεια ειδα τα δυπλασια πουλια στο απογευματινο.

Status
Not open for further replies.
Back