Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημέρα σε όλους,
χθεσινή εξόρμηση σε ημιορεινή περιοχή στη Φωκίδα, έλατα στα 500μ, πουρνάρι και ορεινοί ελαιώνες ο τόπος, περιοχή που είναι κλασσικό τσιχλοτόπι. Η μόνη φορά που τράβηξα τη σκανδάλη, ήταν στα φυσίγγια αδρανείας για να ανενεργοποιήσω το μηχανισμό - τουλάχιστον γλύτωσα το καθάρισμα...
Όλα κι όλα είδα 4-5 πουλιά, από το ξενέρωμα μετά από 1.5 ώρα περπάτημα δεν έριξα καν σε κάνα δυό στο τέλος, το δίκαννο το είχα γκλίτσα στον ώμο. Σε όλον τον τόπο άκουσα 2 τουφεκιές από λαγάδες που ήταν πάνω μου, στην πλαγιά του βουνού - κανείς άλλος και μιλάμε για Σάββατο πρωί τέλος Νοέμβρη. Τα πουρνάρια είναι φουλ στο βελάνι, να δούμε ποιος θα το φάει!

Καλημέρα σε όλους,
χθεσινή εξόρμηση σε ημιορεινή περιοχή στη Φωκίδα, έλατα στα 500μ, πουρνάρι και ορεινοί ελαιώνες ο τόπος, περιοχή που είναι κλασσικό τσιχλοτόπι. Η μόνη φορά που τράβηξα τη σκανδάλη, ήταν στα φυσίγγια αδρανείας για να ανενεργοποιήσω το μηχανισμό...
Όλα κι όλα είδα 4-5 πουλιά, από το ξενέρωμα μετά από 1.5 ώρα περπάτημα δεν έριξα καν σε κάνα δυό στο τέλος, το δίκαννο το είχα γκλίτσα στον ώμο. Σε όλον τον τόπο άκουσα 2 τουφεκιές από λαγάδες που ήταν πάνω μου, στην πλαγιά του βουνού - κανείς άλλος και μιλάμε για Σάββατο πρωί τέλος Νοέμβρη. Τα πουρνάρια είναι φουλ στο βελάνι, να δούμε ποιος θα το φάει!

Μην δοκιμάσεις Γιάννη , είναι πίκρα . Με Μερέντα βέβαια ίσως βελτιωθεί η γεύση .:)

Καλημερες!Ενα οικογενειακο τραπεζι δεν με αφησε να ανεβω ψηλα για μπεκατσα οποτε εκανα μια γρηγορη βολτα κοντα στο σπιτι...ειχα 2 εβδομάδες να βγω εδώ κοντα κ ημουν περίεργος να δω τι παιζει...ειχε πιασμένες τσιχλιτσες,οχι πολλες αλλα κρατουσαν το ενδιαφερον!O Αρης μου ευτυχως τις μαζεψε ολες!

Καλημερες!Ενα οικογενειακο τραπεζι δεν με αφησε να ανεβω ψηλα για μπεκατσα οποτε εκανα μια γρηγορη βολτα κοντα στο σπιτι...ειχα 2 εβδομάδες να βγω εδώ κοντα κ ημουν περίεργος να δω τι παιζει...ειχε πιασμένες τσιχλιτσες,οχι πολλες αλλα κρατουσαν το ενδιαφερον!O Αρης μου ευτυχως τις μαζεψε ολες!
Κούκλος ο Άρης!

Οινοφύτα 2,5 ωρες περπατητό δυο ατομα οργανωμένα. Αρκετα πουλια πιασμένα , το 1/4 ομως απο ο,τι αναμέναμε για την εποχη . Υποψία μπασίματος το βραδυ. 6 στο χέρι και 5 χαμένα + δυο τρις σιταρηθρες .
Τα καρτερία κατα μήκος του ασωπου δούλεψαν καλα 7-9 με πολυ κοσμο.
Εννοείται ρίξαμε 60 -70 φυσίγγια μπηχτές αλλα και αστοχίες
ΒΡ classic 32, 9, 4*

Μια παράκληση στους φίλους.
Να βάλουνε στα στοιχεία τους τον τόπο τους (περιοχή) ειδικα όσοι μένουν επαρχία, για να μην ρωτάμε συνέχεια απο που ειναι τα (....μαύρα μεχρι σημερα, στις τσιχλες) μαντάτα :(
Εγω βγηκα νοτια αττικη παιδια

Ωραίος!!!
To περπατητό για κιχλοκότσυφα, με ένα καλοεκπαιδευμενο σκυλάκι...είναι μεγάλη απόλαυση...
Τον έχει μόνο για την επαναφορά ή και για ξεσηκωτη;

Γειά σας φίλοι τσιχλάδες,βόλτα σήμερα με φίλο Γραμματικό:
είδαμε 10-12 τσίχλες ψηλωμένες σε ζευγάρια και 1 μόνη της που μου πέρασε πολύ βολικά αλλά της έκανα αέρα με 1 τουφεκιά ενώ αντίθετα 1 γερακότσιχλα βολικά κι αυτή ήρθε μαζί μου με 5 τουφεκιές.....την πήρα με την 2η κα σκάλωσε σ ένα πεύκο όπου έριξα άλλες 3 τουφεκιές για να πέσει κάτω ακέφαλη
εύκολο απόρτ από την Πέλλα αλλά με ωραίο ψάξιμο και εντοπισμό :)
πουλιά γενικά η περιοχή δεν έχει δεν έχει δεν έχει :(

Ξεσηκωνει κιολας!τις περισσοτερες φορες κυνηγαω μονος κ τα περισσοτερα πουλια μου τα στρωνει ο Αρης με την εμπειρια του,ειδικα οταν εχει κρυουλακι κ τα πουλια δεν φευγουν απο τα 50 μετρα...

Γειά σας φίλοι τσιχλάδες,βόλτα σήμερα με φίλο Γραμματικό:
είδαμε 10-12 τσίχλες ψηλωμένες σε ζευγάρια και 1 μόνη της που μου πέρασε πολύ βολικά αλλά της έκανα αέρα με 1 τουφεκιά ενώ αντίθετα 1 γερακότσιχλα βολικά κι αυτή ήρθε μαζί μου με 5 τουφεκιές.....την πήρα με την 2η κα σκάλωσε σ ένα πεύκο όπου έριξα άλλες 3 τουφεκιές για να πέσει κάτω ακέφαλη
εύκολο απόρτ από την Πέλλα αλλά με ωραίο ψάξιμο και εντοπισμό :)
πουλιά γενικά η περιοχή δεν έχει δεν έχει δεν έχει :(
Το πόδι της Πέλλας νταξει Μάκη...αποκατασταθηκε πλήρως;

Το πόδι της Πέλλας νταξει Μάκη...αποκατασταθηκε πλήρως;
Σπύρο μια χαρά είναι
κάποιες φορές το σηκώνει και το φυλάει λίγο αλλά εκεί που το κάνει μπορεί να ξεκινήσει μια κούρσα 50-60 μέτρων τρέχοντας σφαίρα

Last edited:
Καλημέρα Άρχοντες ;)
Πρωινη εξορμηση περιξ των Δερβενοχωριων με αρκετούς Συναδέλφους και ελάχιστες τσίχλες :(
Η αναλογία πρέπει να ήταν 20 τουφέκια - 50 τσίχλες και αυτές πετούσαν μεσουράνα
Απολογισμός μετά από πρωινό καρτέρι και περπατήτο

Ένα περπατητό έκανε σήμερα ο πατέρας μου, σε ημιορεινές ρεματιές... άδειες σχεδόν, πρόγκαγε μια τσίχλα ανά 200-300μ. μου είπε
Εν τέλει με αρκετό περπάτημα έριξε 13 φυσίγγια σε ισόποσα ξεχωριστά πουλιά (τέτοια φτώχια μιλάμε) και τον ακολούθησαν τα 5 σπίτι.
Στεγνά τσιχλάκια, λιπόσαρκα.
Raffaello 123 με 4* και tsihla του καραμανίδη ήταν καλός συνδυασμός κατάλαβα από τα συμφραζόμενα :)

Ένα περπατητό έκανε σήμερα ο πατέρας μου, σε ημιορεινές ρεματιές... άδειες σχεδόν, πρόγκαγε μια τσίχλα ανά 200-300μ. μου είπε
Εν τέλει με αρκετό περπάτημα έριξε 13 φυσίγγια σε ισόποσα ξεχωριστά πουλιά (τέτοια φτώχια μιλάμε) και τον ακολούθησαν τα 5 σπίτι.
Στεγνά τσιχλάκια, λιπόσαρκα.
Raffaello 123 με 4* και tsihla του καραμανίδη ήταν καλός συνδυασμός κατάλαβα από τα συμφραζόμενα :)
Συγχωρει και κανένα μικρό σκοπευτικό λαθακι το συγκεκριμένο φυσίγγιο!

Συγχωρει και κανένα μικρό σκοπευτικό λαθακι το συγκεκριμένο φυσίγγιο!
το είδα στην πράξη και στις καρακάξες και σε αποτύπωση στο στόχο, νομίζω θέλει 3* για να δουλέψει ιδανικά (το γράφει και ο κατασκευαστής στο σάητ του)

Οι τουφεκιες δεν ήταν οι κλασικές πετάγεται το πουλί από μπροστά μου και ρίχνω, σαν του ορτυκιου δλδ. Αλλά έχει περάσει και αυτό σαν σκέψη και θα φανεί και σε επόμενη εξόρμηση. Το 5αρι του 725 είναι σαν καμπάνα και οι τουφεκιες ήταν στα 25 μετρα περίπου. Θα το δω
Εξάντλησε τον οποιοδήποτε παράγοντα, αν δεν ήταν μια κακή στάση θέση σώματος μπορεί να ήταν το φυσίγγι.
Προσωπικά με τα ds θα ανέβαινα ένα γραμμάριο σκάγια και 1-2 νούμερα πιο λεπτά οι προδιαγραφές τους το επιτρέπουν.

Status
Not open for further replies.
Back