Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δυστυχώς και αυτά θέλουνε το κρύο τους για να γιαλώσουν.
Όλα πάνε παραπίσω. Περικλή, φέρε τον χιονιά γρήγοραααα:)

To κακο δεν το ζουμε τωρα
το κακο θα ειναι σε ενα μηνα που θα ειναι που θα ειναι λιγα θα ειναι και τρομαγμενα,,
θα μας σωσει η μπεκατσουλα φετος,,,οσο κρατησει και αυτη

Καλημερα Κυριοι,
Περπατητο στο κλειδι σημερα ειχε καποια πουλακια αλλα δεν κυνηγιονται με τιποτα 2 χτυπησαμε και δεν καταφεραμε ουτε να τα βρουμε. Ακουγονταν πολλες τουφεκιες μακρια μας αλλα εγω δεν ξερω τα καρτερια εκει.. Πηγε κανεις προς Μεγαρα?
Φιλε Κώστα πήγα σημερα μέγαρα μόνο περπατητο γιατι πηγα σχετικα αργα αλλά καλύτερα γιατι τα πουλία άφαντα τέσσερα στο χέρι και ένα χαμένο ζήτημα όμως να έριξα εικοσι τουφεκιές και αυτές όλες σε απελπιστικά μεγαλες αποστασεις και με πουλιά να πετάνε ένα με το έδαφος άρα χάλια η κατάσταση , α και ξέχασα να αναφέρω όση ώρα κυνηγησα ζήτημα να άκουσα άλλες εικοσι τουφεκίες μια κάθε εικοσι λεπτά άρα δεω αξίζει ο κόπος για εκεί.

Αϊ Γιώργη ανεβηκε φωτο με 20 τσιχλες και σκαμπο στο φοντο! Στην ομαδα μμε τις ρουκετες..ξερετε..
Είχαν προλάβει να μαλακώσουν τα πούπουλα για να φαινονται ποιο πειστικά τα σημερινά θηραματα ή
ήταν ακόμα μπατανοβουρτσα από την καταψυξη ? think
Το κακό με τις χαμηλές θερμοκρασίες είναι ότι δεν ξεπαγωνουν και γρήγορα .yel..yel..yel.

Είχαν προλάβει να μαλακώσουν τα πούπουλα για να φαινονται ποιο πειστικά τα σημερινά θηραματα ή
ήταν ακόμα μπατανοβουρτσα από την καταψυξη ? think
Το κακό με τις χαμηλές θερμοκρασίες είναι ότι δεν ξεπαγωνουν και γρήγορα .yel..yel..yel.
Αυτό ξαναπές το,τρεις μέρες πριν βγάλω τις φασσες καθε γεναρη:D:D:D

Αγ.Γεωργιος Λειβαδειας περπατητό 2,5 ωρες πολυ λιγα πιασμένα πηρα 2 τσιχλες
Αϊ Γιώργη ανεβηκε φωτο με 20 τσιχλες και σκαμπο στο φοντο! Στην ομαδα μμε τις ρουκετες..ξερετε..

Χαχαχαχαχαχα το ειδα εγω έριξα τις πιο πολλες τουφεκιες εκει σημερα

Δυστυχώς και αυτά θέλουνε το κρύο τους για να γιαλώσουν.
Όλα πάνε παραπίσω. Περικλή, φέρε τον χιονιά γρήγοραααα:)
Εμενα το προβλημα μου ειναι ότι με αυτό τον καιρό δεν έχουν γίνει ακομα τα κρασιά μου...Με Μαλαματίνα την βγαζω.drunk.

(Αύριο μάλλον θα επισκεφθώ το έτερο, προηγούμενο/αρχικό καρτέρι μου, το πιο "ανοιχτό"...)

...Και σε δαύτο όμως, η ίδια, άκρως απογοητευτική εικόνα...!!! Δύο τσιχλίτσες είδα όλες κι όλες κατά τις 17:30 και κράτησα τη μία...! Δεν γίνεται χειρότερα...! Έχουμε πιάσει "πάτο" εφέτος...!!!

(Αναφέρομαι πάντοτε στο καρτερίσιο τσιχλοκυνήγι και δη, το απογιοματινό...! Το περπατητό είναι... μία "άλλη ιστορία"...! Φαντάζομαι θα αποδίδει λίγο καλύτερα το δεύτερο, αλλά δεν το εξασκώ και δεν έχω ιδία εικόνα...)

Last edited:
Επίσης, νωρίτερα σήμερα, το μεσημέρι δηλαδή, επισκέφθηκα και τον γνώριμο ελατιά μου, για να δω μήπως τυχόν έχουν έρθει ελατότσιχλες (viscivorus)...
Μάταια: υπήρχαν πολύ λίγες, οι οποίες με κορόιδευαν κανονικά, καθώς κακάριζαν και πετούσαν συνεχώς μακριά μου...! Υπήρχαν και κάποια εντελώς νεκρά διαστήματα όπου ούτε τις έβλεπα, ούτε τις άκουγα...! Τελικά, μου φαίνεται δεν αξίζει τον κόπο...!

Aπογευματινο με φιλο σημερα, και η μερα μετα απο καμποσο περπατημα στη περιοχη, φαινοταν οτι δεν θα ειναι καλη. Αφου γυρισαμε λοιπον και κατσαμε στα καρτερια μας, εως τις 5 παρα δεν ειχε περασει απο μενα ουτε μια, οποτε περιμενα την επερχομενη φολα. Περασαν ομως μερικες απο κει και υστερα, πρωτα 3 σε καλο υψος που ομως εστριψαν και καρπωθηκαμε 1 εγω (χαμενη) και μια ο αλλος που ειχαμε παει μαζι. Επειτα εως τις 5και 20 δεν περασε αλλη, και κει περιπου αρχισαν να περνανε οι μαυρες. Ειδα καμμια 10αρια σε διαφορες κατευθυνσεις, ομως ειτε πολυ χαμηλα ειτε με πορεια κοντα ή πανω απο πολυ πυκνα. Εριξα εντελει σε μια, επεσε και μου την βρηκε η σκυλιτσα. Φευγοντας βρηκαμε ακομα μια που ειχε ριξει ο αλλος σε ενα χωραφι αναμεσα μας, και στο γυρισμο η σκυλιτσα βρηκε και την πρωτη που ως τοτε θεωρουσα χαμενη. Συνολο εριξα 3 φυσιγγια και πηρα 2 τσιχλες, ενω ο ετερος της παρεας εριξε 4 και βρηκε τις 3.

Ακουστηκαν αρκετες τουφεκιες τριγυρω, σε διαφορες κατευθυνσεις και καρτερια, αλλα σε γενικες γραμμες δεν ειδαμε πουλια πολλα. Το καταευχαριστηθηκαμε παντως ολοι

Aπογευματινο με φιλο σημερα, και η μερα μετα απο καμποσο περπατημα στη περιοχη, φαινοταν οτι δεν θα ειναι καλη. Αφου γυρισαμε λοιπον και κατσαμε στα καρτερια μας, εως τις 5 παρα δεν ειχε περασει απο μενα ουτε μια, οποτε περιμενα την επερχομενη φολα. Περασαν ομως μερικες απο κει και υστερα, πρωτα 3 σε καλο υψος που ομως εστριψαν και καρπωθηκαμε 1 εγω (χαμενη) και μια ο αλλος που ειχαμε παει μαζι. Επειτα εως τις 5και 20 δεν περασε αλλη, και κει περιπου αρχισαν να περνανε οι μαυρες. Ειδα καμμια 10αρια σε διαφορες κατευθυνσεις, ομως ειτε πολυ χαμηλα ειτε με πορεια κοντα ή πανω απο πολυ πυκνα. Εριξα εντελει σε μια, επεσε και μου την βρηκε η σκυλιτσα. Φευγοντας βρηκαμε ακομα μια που ειχε ριξει ο αλλος σε ενα χωραφι αναμεσα μας, και στο γυρισμο η σκυλιτσα βρηκε και την πρωτη που ως τοτε θεωρουσα χαμενη. Συνολο εριξα 3 φυσιγγια και πηρα 2 τσιχλες, ενω ο ετερος της παρεας εριξε 4 και βρηκε τις 3.

Ακουστηκαν αρκετες τουφεκιες τριγυρω, σε διαφορες κατευθυνσεις και καρτερια, αλλα σε γενικες γραμμες δεν ειδαμε πουλια πολλα. Το καταευχαριστηθηκαμε παντως ολοι
Έλειπα εγώ και σαν αποτέλεσμα έλειπαν και οι μικρές...την επόμενη φορά θα εμφανιστούν ξανα:D:D:D

.....
Μια κίχλα στην τσάντα...ευκαιρία να κάνεις τραπέζι να βγάλεις και καμιά υποχρέωση....sarcastic.

Καλημέρα.cofee.
Κίχλα και Σπύρος.
Χ μμμμμμμ ...think

Για Κερκυραίο σε "κάνω".

Υ/Γ : Βουλωμένο γράμμα διαβάζω ο ...Κάλχας:)
Αμπελοφιλοσοφίας συνέχεια....

Last edited:
Μια χαρά βόλτα σήμερα. Σήμερα είχα θέμα με πολλά ξεπουπουλιασματα. Η μόνη εξήγηση είναι τα ανοιχτά τσόκ 5-4 που είχα πάνω. Είχα τουλάχιστον 8 πουλιά που έφυγαν χωρίς τρίχα. Τα τσόκ τα άφησα στο αμάξι επομένως συνέχισα με τα ίδια. Σκοπευτηκα ήμουν πολύ καλύτερα από πολλές φορές σε περπατητο. Την επόμενη φορά με τα σωστά υλικά θα πάμε ακόμα καλύτερα.
Αν αυτά που περιγράφεις ( ξεπουλιάσματα ) αφορούν το όπλο με το νέο κοντάκι, το πιθανότερο για μένα είναι ότι βγαίνεις λίγο παραπάνω ψηλά από όσο πρέπει. Ίσως να θέλει ένα κλικ κατέβασμα. Αν σφιξεις τα τσοκ, θα μπορέσεις να βγάλεις συμπέρασμα, γιατί αν οφείλεται σε αυτό που αναφέρω, το φαινόμενο θα ενταθεί.

Οι τουφεκιες δεν ήταν οι κλασικές πετάγεται το πουλί από μπροστά μου και ρίχνω, σαν του ορτυκιου δλδ. Αλλά έχει περάσει και αυτό σαν σκέψη και θα φανεί και σε επόμενη εξόρμηση. Το 5αρι του 725 είναι σαν καμπάνα και οι τουφεκιες ήταν στα 25 μετρα περίπου. Θα το δω

Status
Not open for further replies.
Back