Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Άρτα στα απογευματινά περνάνε τσίχλες θέλουν αντιαεροπορικά βέβαια γτ περνάνε στο θεό

...Eάν όντως περνάν πάρα πολύ ψηλωμένες, ενδέχεται να είναι και δείγμα ότι πρόκειται για μετατοπίσεις/μετακινήσεις πληθυσμών οριζόντιες ή κάθετες (μπασιματιάρικα πουλιά), δεδομένης και της προαίσθησης που μπορεί να νιώθουν τα πουλιά, ότι ο καιρός χαλάει σοβαρά τις επόμενες ημέρες...! Ξεκινάνε λοιπόν οι τσίχλες, τις μετατοπίσεις/μετακινήσεις αυτές, από (αργά) το απόγιεμα και συνεχίζουν κατά τις πρώτες βραδινές ώρες...! Είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει κατά καιρούς, κατά πάσα πιθανότητα λόγω σοβαρών καιρικών μεταβολών προσεχώς...!

Last edited:
Καλησπερα σε ολου..Πρεπει να εκανε μπασιμο σημερα σε καποιες περιοχες..Γνωστος,στους προποδες της Διρφυς,βαρεσε 19 πουλια ψηλωμενα,μπασιματιαρικα..9 τσιχλες,5 κοτσυφια,3 κοκκινες και 2 δενδροτσιχλες..Κανεις απο εκεινα τα μερη να μας πει?

Οι τουφεκιες δεν ήταν οι κλασικές πετάγεται το πουλί από μπροστά μου και ρίχνω, σαν του ορτυκιου δλδ. Αλλά έχει περάσει και αυτό σαν σκέψη και θα φανεί και σε επόμενη εξόρμηση. Το 5αρι του 725 είναι σαν καμπάνα και οι τουφεκιες ήταν στα 25 μετρα περίπου. Θα το δω
Επειδή ο σύντροφος είχε το ίδιο όπλο το τσόκ 5 το χρησιμοποίησε μόνο μία φορά την 1η που το πήρε καινούργιο στην τσίχλα .
Κοψόφτερες ,ζωντανές ,τρέξιμο -μαραθώνιο μέσα στις ελιές να τις φτάσει κλπ .
Την επομένη το δοκιμάσαμε σε στόχους .Πολύ κακές κατανομές .
Το 4άρι επίσης πολύ πιό ανοικτό απ'αυτό του Beretta .Tήν βρήκε με τσόκ 3-3 μέχρι που το αντάλλαξε με ένα ASE 90 πληρώνοντας αρκετά απο πάνω .
Αυτά τα αναφέρω επειδή γνωρίζω καλά το όπλο .Το 5άρι άστο στην θήκη .

...Eάν όντως περνάν πάρα πολύ ψηλωμένες, ενδέχεται να είναι και δείγμα ότι πρόκειται για μετατοπίσεις/μετακινήσεις πληθυσμών οριζόντιες ή κάθετες, δεδομένου και της προαίσθησης που μπορεί να νιώθουν τα πουλιά, ότι ο καιρός χαλάει σοβαρά τις επόμενες ημέρες...! Ξεκινάνε λοιπόν οι τσίχλες, τις μετατοπίσεις/μετακινήσεις αυτές, από (αργά) το απόγιεμα και συνεχίζουν κατά τις πρώτες βραδινές ώρες...! Είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει κατά καιρούς, κατά πάσα πιθανότητα λόγω σοβαρών καιρικών μεταβολών προσεχώς...!

τα πουλια που πετανε μεσουρανα το απογευμα ειναι αυτο ακριβως φιλε...
Δεν ειναι ομως αυτης της εποχης σημαδι,,,το βλεπουμε κυριως στα επιστροφια αυτο μεσα ιανουαριου και μετα,,,και γιαυτο και το απογευμα τις περιμενεις κοντρα στον αερα παντα,,,,οπως στα μπασιματα τον οκτωμβριο............
Εμας κατω που πιανει επιστροφια ..ειναι σημαδι για νεα πουλια αυτο..
πολυ σωστη παρατηρηση φιλε μου μπραβο...

Browning Fusion Evolve Αυλος 18,7 71εκ κανη Τσοκ Modified Midas
Φυσιγγι καλυκας Cheditte με μεταλλο 12 χιλιοστα καψυλλι CX2000 Prima-V 1,40 X 28 gr σκαγια No 8 συγκεντρωτηρας Gualandi G25 κλεισμενο 6αρι στα 57,80mm στροφειο BN1 Special Gaep
Αχ αυτος ο Μιδας... το mod ζωγραφιζει και στον πινακα......

Σημερινή εξόρμηση κοντά στον αυλώνα... τα πραγματα απογοητευτικα....
Ενα ωραίο κουλουράκι...μετα απο 1,5 ωρα περπατημα...:(

Last edited:
Καλησπερα σε ολου..Πρεπει να εκανε μπασιμο σημερα σε καποιες περιοχες..Γνωστος,στους προποδες της Διρφυς,βαρεσε 19 πουλια ψηλωμενα,μπασιματιαρικα..9 τσιχλες,5 κοτσυφια,3 κοκκινες και 2 δενδροτσιχλες..Κανεις απο εκεινα τα μερη να μας πει?
Εναν μηνα πισω,χαλαρά....

Αρκετές τσαρτσάρες σήμερα στο βουνό αλλά δεν πλησίαζαν με τίποτα!
Μια κοκκινότσιχλα πήρα και δύο κοτσύφια.
Υ.Γ Ακόμα προσπαθούμε με το φιλαράκι να ηρεμήσουμε με το πώς χάσαμε έναν λάγαρο που βγήκε μπροστά από τα πόδια του σήμερα και δεν τον πήρε!

Βορειότερα στην Ευβοια χθες και σημερα τα πράγματα ηταν χειροτερα απο οτι ενα μηνα πριν! Χθες χαμηλα και σημερα στα ψηλα δεν παιζανε καν κοτσυφια...σε βαθμο που ειδικά σημερα φυγαμε ατουφεκιστοι! Καποιες πληροφοριες για φασσες μας οδηγησαν σε 1 ωρα καρτερι και 2,5 ωρο περπατημα σε καστανιες και ελατα αλλα ουτε που φανηκε τπτ! Μονο οι μπεκατσαδες εκαναν παιχνίδι με τα σκυλακια τους! Το μονο θετικο ηταν οτι τετοιο τοπιο δεν το βλεπω ευκολα απο την Αθηνα!

Ειπα κι εγω...
Τελικα καλα ακουγα χτες το βραδυ,που εβγαλα βολτα τον αρκουδακο.
Σφυριγμα απο κοτσυφια και κατι "τσικ"...
Ξεμακρα,ψηλα...
Το εριξα πως παθαινω στερητικο και....φωνες,ακουω φωνες....o_O,που λεει και το ασμα!:)

Δυτική Αττική σήμερα με τον ξάδερφό μου από τρείς τσίχλες ο καθένας από τις οποίες η πρώτη στο ξεκίνημα του πρπατητητού πρώτη τουφεκιά σε τσίχλα φέτος και ήτανε δενδρότσιχλα! Είδαμε άλλες δύο δενδρότσιχλες και ένα κοπάδι με είκοσι περίπου γερακότσιχλες που κανανε κύκλους στην περιοχή και μου περάσανε λιγο μακριά και δεν κατάφερα να κρατήσω κάποια!!!Δεν πειράζει την επόμενη γιατί τα πουλιά όποτε εγκατασταθούν στην περιοχή συνήθως μένουν όλο το χειμώνα εκεί!Είχαμε και μία χαμένη ο ξάδερφος και δύο εγώ στα σχίνα και τρεις κοψόφτερες!Σύμφωνα με τα φετινά δεδομένα καλά ήτανε κάναμε τα χιλιόμετρά μας, ρίξαμε και τις τουφεκιές μας!!!

Αχ αυτος ο Μιδας... το mod ζωγραφιζει και στον πινακα......

Σημερινή εξόρμηση κοντά στον αυλώνα... τα πραγματα απογοητευτικα....
Ενα ωραίο κουλουράκι...μετα απο 1,5 ωρα περπατημα...:(
Ναι ειναι καλο Φιλιππε.
Απο αυριο θα με συντροφευουν 2 αλλα τσοκ για δοκιμη, ενα Anaconda Mid Range και ενα Kicks Smoke Modified.
Για να δουμε......

Ελαχιστες ντουφεκιες ΒΑ Αττικη
6 τσιχλες, 1 αγριοπεριστερο και 1 ψαρονι.
Δυστυχως οι 3 τσιχλες πεσανε σε πολυ πυκνο.
Νομος..... αμα δεν φορτισεις κατι θα σε αφησει απο μπαταρια χαχαχαχαχαχα.

Στις τσιχλιτσες τόσο ήρεμος και οι τουφεκιες φαρμακι αλλά όταν βλέπουμε αυτά τα Περιστέρια η τις φασσες κάτι μας πιάνει το λέω για όλους όχι μόνο για εσένα φίλε μου που είδα στη προκειμένη...παντως ωραίος κρίμα που έμεινες από μπαταρια

Στις τσιχλιτσες τόσο ήρεμος και οι τουφεκιες φαρμακι αλλά όταν βλέπουμε αυτά τα Περιστέρια η τις φασσες κάτι μας πιάνει το λέω για όλους όχι μόνο για εσένα φίλε μου που είδα στη προκειμένη...παντως ωραίος κρίμα που έμεινες από μπαταρια
Σε ευχαριστω Δημητρη.
Ολα εκτος απο 1 τσιχλα ηταν καρτερι. η μια τσιχλα προγγιχτηκε απο περπατημα μου.
Δεν θελω να λεω αποστασεις για να μην σηκωνω ενστασεις και εντασεις απλα σου λεω οτι σημερα οι ριξιες ηταν κυριολεκτικα οριακες.
Στα περιστερια λιγο πριν επωμισω και παρολο που ημουν ακινητος κανανε ενα καλο σπασιμο και μου βαλανε πολλα μετρα.

Status
Not open for further replies.
Back