Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σύντροφοι!
Για να λυθεί ο γρίφος εξηγώ ως παρακάτω:
Σαββάτο...είπαμε να ξεφύγουμε από τις ελιές...και τα πουρνάρια...και να ψαχτούμε σε άλλους τόπους!
Πήγαμε Αργολίδα να δοκιμάσουμε την τύχη μας στις πορτοκαλίες. Φτάσαμε....με -2 βαθμούς...και κάτσαμε στο καρτέρι βλέποντας μονάχα 4 με 6 μαύρες! Αναφωνήσαμε....Ωχχχχχχ....όμως... μόλις σηκώθηκε καλά ο ήλιος....έγινε το έλα να δείς! Έβγαιναν μέσα από τις πορτοκαλιές....όπως βλέπεις τα κουνούπια να σηκώνονται από τον βάλτο!
Αφού επιτέλους απολαύσαμε ένα πρωινό καρτέρι μέχρι τις 9:30 (είχαμε ξεχάσει πως είναι)....φύγαμε για περπάτημα σε διπλανό τόπο της Νεμέας....όπου στα αμπέλια και τα πυκνά τους....βρήκαμε πολλά πουλιά!
Για όσους θέλουν νούμερα.....3 άτομα......γεμίσαμε τις πουλιάστρες μας!!
ΟΜΩΣ.....
Την Κυριακή εμείς πήγαμε για μπεκάτσα....αλλά οι υπόλοιποι ξαναπήγαν στα ίδια μέρη για να ξαναδοκιμάσουν την τύχη τους. ΔΥΣΤΗΧΩΣ....τελείως διαφορετική εικόνα. Το πρωί αντί για -1....είχε 11 βαθμούς....και από πουλιά....σχεδόν τίποτα...αφού 2 άτομα κατάφεραν να γεμίσουν μισή πουλιάστρα!!

Στα Highlight....το Σάββατο τα εκατομμύρια ψαρόνια που πετούσαν σε μεγάλο ύψος...και οι χορευτικοί σχηματισμοί που έκαναν στον αέρα!

Προφανώς θα μιλάς για κάποια ....... άλλη Αργολίδα σε κάποια άλλη χώρα.
Γιατί στην Αργολίδα που ζώ εγώ κανείς δεν έχει δει στα περιβόλια πουλιά. Μόνο στα πυκνά ρέματα ψηλά υπάρχουν κάποια πουλιά.
Όσο για τα ψαρόνια ...... ισχύει.

Προφανώς θα μιλάς για κάποια ....... άλλη Αργολίδα σε κάποια άλλη χώρα.
Φίλε μου....δεν είμαι από αυτούς που μεγαλοποιούν τα πράγματα...
Αναφέρομαι στην Αργολίδα της Περιφέρειας Πελοπονήσου και συγκεκριμένα στο Κουτσοπόδι....και δεν συνηθίζω να γράφω φούμαρα.
Αυτά είδα...και αυτά έκανα...μακάρι και οι άλλοι 2 που ήταν μαζί να έγραφαν στο HL. Δυστηχώς όμως....δεν γράφουν και δεν είναι μέλη!
Δεν ξέρω που ζεις στην Αργολίδα...αλλά εκεί που πήγα οι πορτοκαλίες όπου και κάτσαμε...είχαν αρκετά πουλιά το πρωί....
Όποιος δεν το πιστεύει...απλά μπορεί να προσπεράσει αυτά που γράφω!
Φιλικά!

Last edited:
Φίλε μου....δεν είμαι από αυτούς που μεγαλοποιούν τα πράγματα...
Αναφέρομαι στην Αργολίδα της Περιφέρειας Πελοπονήσου και συγκεκριμένα στο Κουτσοπόδι....και δεν συνηθίζω να γράφω φούμαρα.
Αυτά είδα...και αυτά έκανα...μακάρι και οι άλλοι 2 που ήταν μαζί να έγραφαν στο HL. Δυστηχώς όμως....δεν γράφουν και δεν είναι μέλη!
Δεν ξέρω που ζεις στην Αργολίδα...αλλά εκεί που πήγα οι πορτοκαλίες όπου και κάτσαμε...είχαν αρκετά πουλιά το πρωί....
Όποιος δεν το πιστεύει...απλά μπορεί να προσπεράσει αυτά που γράφω!
Φιλικά!

Στο Κουτσοπόδι ήμουν και σήμερα το πρωί και την Κυριακή το πρωί. Το Σαββάτο το πρωί ήμουν στο Ανυφί.
Καμμία ημέρα δεν είδα ούτε εγώ ούτε και κάποιος άλλος αυτό που περιγράφεις. Τώρα αν είσασταν τυχεροί και στο χωράφι που κάτσατε είχαν πέσει όλα τα πουλιά , τι να πω , μπράβο σας και σας ζηλεύω ( με την καλή έννοια μην παρεξηγηθώ κιόλας ).

Βέβαια οφείλω να ομολογήσω ότι μου έχει τύχει φέτος να κάτσω σε ένα περιβόλι και να πεταχτούν 10 τσίχλες και στον φίλο μου που είναι 100 μ μακρυά να μην περάσει τίποτα.

Ίσως και να έγινε έτσι.

Στο Κουτσοπόδι ήμουν και σήμερα το πρωί και την Κυριακή το πρωί. Το Σαββάτο το πρωί ήμουν στο Ανυφί.

Φίλε Γιώργο....όπως είδες έγραψα ότι την Κυριακή που πήγαν ξανά 2 παιδιά από την παρέα....δεν γέμισαν ούτε μισή πουλιάστρα. Μάλιστα επειδή εμείς πήγαμε για μπεκάτσα....μιλούσαμε στο τηλέφωνο...και όπως έγραψα την Κυριακή είχε 11 βαθμούς...ενώ ακριβώς την προηγούμενη μέρα είχε -2 (άσχετα αν το μεσημέρι έφτασε τους 18!).
Ξαναγράφω...ότι δεν έχω κανένα λόγο να λέω...φούμαρα...πόσο μάλλον όταν δεν γράφω νούμερα και δεν ανεβάζω φωτογραφίες δημόσια. Τώρα...αν πραγματικά δεν πιστεύεις...μόνο και μόνο για να δείς και να καταλάβεις πόσο αξιόπιστος είμαι σε αυτά που γράφω....στείλε μου με ΠΜ ένα email να σου στείλω τις φωτογραφίες που τραβήξαμε.
Αυτά...και καλή συνέχεια σε όλους!

Φίλε Γιώργο....όπως είδες έγραψα ότι την Κυριακή που πήγαν ξανά 2 παιδιά από την παρέα....δεν γέμισαν ούτε μισή πουλιάστρα. Μάλιστα επειδή εμείς πήγαμε για μπεκάτσα....μιλούσαμε στο τηλέφωνο...και όπως έγραψα την Κυριακή είχε 11 βαθμούς...ενώ ακριβώς την προηγούμενη μέρα είχε -2 (άσχετα αν το μεσημέρι έφτασε τους 18!).
Ξαναγράφω...ότι δεν έχω κανένα λόγο να λέω...φούμαρα...πόσο μάλλον όταν δεν γράφω νούμερα και δεν ανεβάζω φωτογραφίες δημόσια. Τώρα...αν πραγματικά δεν πιστεύεις...μόνο και μόνο για να δείς και να καταλάβεις πόσο αξιόπιστος είμαι σε αυτά που γράφω....στείλε μου με ΠΜ ένα email να σου στείλω τις φωτογραφίες που τραβήξαμε.
Αυτά...και καλή συνέχεια σε όλους!

Δεν υπάρχει λόγος , σε πιστεύω . Προφανώς η χρονιά φέτος είναι πολύ παράξενη και έχει πολύ παράξενες συμπεριφορές πουλιών.

επειδη κυνηγαω χρονια πολλα στον γαλατα οι πορτοκαλιες εχουν[ οταν υπαρχουν πουλια] πιασμενα και θελει ατομα να πιανουν γυρο γυρο και ατομα να μπαινουν μεσα και να τις ξεσηκωνουν πηγαινοντας απο το ενα χωραφι στο αλλο τα πουλια ειναι πιασμενα απο το βραδυ εκει γιατι ειναι ο καιρος γλυκος και εχουν τελεια προστασια εγω αυτα ξερω,δεν υπαρχει καρτερι σε πορτοκαλιες και ειδικα πρωϊνο, βεβαια μια πορτοκαλαδα το πρωϊ τονωνει το ογανισμο, ισως αλλαξανε συνηθειες και κατεβαινουν για την πορτοκαλαδιτσα την πρωϊνη. ΑΥΤΑ γιατι μας διαβαζουν και νεοτεροι:)

ΑΥΤΑ γιατι μας διαβαζουν και νεοτεροι:)

Επειδή όντως μας διαβάζουν και νεότεροι...και καλό είναι να μαθαίνουν....Καρτέρι πρωινό στις πορτοκαλίες ΓΙΝΕΤΑΙ!
Μην μπερδεύουμε το περπατητό της πορτοκαλίας...με το καρτέρι που μπορείς να κάνεις.
Αν υπάρχουν από το βράδυ πουλιά πιασμένα....το πρωί με το που σηκωθεί ο ήλιος....βγαίνουν και αυτές από μέσα! Μάλιστα στις παγωνιές οι πορτοκαλιές είναι εξαιρετικό καταφύγιο για αυτές. Μάλιστα ένα χαρακτηριστικό που έχουν στο πρωινό ξελόγγομα από τις πορτοκαλίες είναι ότι βγαίνουν και παίρνουν απότομα ύψος!
Το κάνουμε εδώ και χρόνια...το κάνουμε ακόμα και τώρα...και θα το κάνουμε και στο μέλλον!

ΥΓ: Τα περι πορτοκαλάδας....τα λαμβάνω ως χιούμορ..και όχι ως ειρωνία...γιατί αν έχουν ειρωνικό χαρακτήρα...τότε μάλλον εκθέτεις τον εαυτό σου στους άλλους πιο έμπειρους από εσένα...που γνωρίζουν ότι καρτέρι στις πορτοκαλιές υπάρχει!

Last edited:
Επειδή όντως μας διαβάζουν και νεότεροι...και καλό είναι να μαθαίνουν....Καρτέρι πρωινό στις πορτοκαλίες ΓΙΝΕΤΑΙ!
Μην μπερδεύουμε το περπατητό τις πορτοκαλίας...με το καρτέρι που μπορείς να κάνεις.
Αν υπάρχουν από το βράδυ πουλιά πιασμένα....το πρωί με το που σηκωθεί ο ήλιος....βγαίνουν και αυτές από μέσα! Μάλιστα στις παγωνιές οι πορτοκαλιές είναι εξαιρετικό καταφύγιο για αυτές. Μάλιστα ένα χαρακτηριστικό που έχουν στο πρωινό ξελόγγομα από τις πορτοκαλίες είναι ότι βγαίνουν και παίρνουν απότομα ύψος!
Το κάνουμε εδώ και χρόνια...το κάνουμε ακόμα και τώρα...και θα το κάνουμε και στο μέλλον!

ΥΓ: Τα περι πορτοκαλάδας....τα λαμβάνω ως χιούμορ..και όχι ως ειρωνία...γιατί αν έχουν ειρωνικό χαρακτήρα...τότε μάλλον εκθέτεις τον εαυτό σου στους άλλους πιο έμπειρους από εσένα...που γνωρίζουν ότι καρτέρι στις πορτοκαλιές υπάρχει!

.......... έτσι ακριβώς γίνεται.

Εγώ βλέπω ότι φέτος που κατά γενικη ομολογία δεν έχει όντως πουλια, υπαρχουν κάποια ξεκαρφωτα σημεία εντος αδειων περιοχών που οι λιγοστές τσίχλες συγκεντρωνονται εκεί και όποιος πέσει πάνω τους κανει καλό κυνηγι. Δύο μέρες τώρα αυτό έχει συμβει με μένα και 2 φιλαρακια μου. Ενώ πάμε στην ίδια περιοχή (και μαζί πήγαμε κιόλας) έτυχε βρήκαν μια ρεματιά και έκαναν πουλιά που θυμησαν 16-17! Εγώ παροτι μου έστειλαν φωτογραφίες, ήμουν δυσπιστος, και έπεσε το σχετικό πειραγμα για κατεψυγμένες τσίχλες κλπ. Αλλά χτες μου εστειλαν και live βιντεάκι. Στα 500μ από εκει να μην πεταει διαολος και αυτοί να καίγονται!
Όσον αφορά τις πορτοκαλιές έφηβος έχω κάνει απογευματινό καρτερι με το 32αρακι για κοτσυφια σε χωριό συγγενών μου. Δεν έχω κυνηγήσει πρωινό ποτέ εκει ομως. Φανταζομαι ότι με τον τρόπο που περιέγραψε ο κύριος Γιάννης σιγουρα θα γινεται παιχνίδι και αν είναι τόσες πολλες γιατί να μην γίνεται όπως λέει και ο overlord!

Καλησπέρα σε όλους. Ένα απογευματινό της τελευταίας στιγμής σήμερα στα Μέγαρα. Αγία Άννα κοντά για όποιον γνωρίζει. Περισσότερα πουλιά από την τελευταία φορά που τα περισσότερα πέρασαν από ένα συγκεκριμένο καρτέρι απέναντι μου. Τουφεκισα 5,πηρα δύο στο χέρι και μια χαμένη από τις 5 πάρα δέκα μέχρι τις 5 και τέταρτο.
Βρηκες να κατσεις;;;
Εκει ημουν στις 3.30 και σηκωθηκα και εφυγα και πηγα παρακατω απο τον κοσμο.
Μετα τις 5 θελεις κρανος και γυαλια οπως ντουφεκανε ......

Τις χρονιές που έχει λίγα πουλιά είναι σύνηθες φαινόμενο την μία να πετύχεις πουλιά και την άλλη να είναι νεκροταφείο,όπως και τις χρονιές που έχει αρκετά το Σάββατο να γίνεται πόλεμος και την Κυριακή να μη βλέπεις ουτε τα μισά!!!Όσο για τις πορτοκαλιές μια χαρά καρτέρι γίνεται!!!!Καλαπόδι, Γαλατάς,Ωρωπός Πρεβέζης είναι από τα μέρη που φημίζονται για το καρτέρι στα ξινά!!!

επειδη κυνηγαω χρονια πολλα στον γαλατα οι πορτοκαλιες εχουν[ οταν υπαρχουν πουλια] πιασμενα και θελει ατομα να πιανουν γυρο γυρο και ατομα να μπαινουν μεσα και να τις ξεσηκωνουν πηγαινοντας απο το ενα χωραφι στο αλλο τα πουλια ειναι πιασμενα απο το βραδυ εκει γιατι ειναι ο καιρος γλυκος και εχουν τελεια προστασια εγω αυτα ξερω,δεν υπαρχει καρτερι σε πορτοκαλιες και ειδικα πρωϊνο, βεβαια μια πορτοκαλαδα το πρωϊ τονωνει το ογανισμο, ισως αλλαξανε συνηθειες και κατεβαινουν για την πορτοκαλαδιτσα την πρωϊνη. ΑΥΤΑ γιατι μας διαβαζουν και νεοτεροι:)
Συμφωνώ Γιάννη μ αυτά που γράφεις. Βάζαν και αλλοδαπούς να βαράνε καζοντενεκεδες για να βγουν απ τις πορτοκαλιές. Φλεβάρη όμως όχι τώρα. Πλια δεν υπάρχουν.

Μόλις γύρισα από μίνι περπατητό δίωρο 11-13. Λοιπόν σε μέρος που πήγα πρώτη φορά φέτος, μιλάμε για πολύ τσίχλα και δεν το περίμενα. Πήραμε δυο άτομα 4 τσίχλες και 1 κερομύτη. Στις γύρω περιοχές τα πουλιά είναι λίγα. Η περιοχή κυνηγιέται τα Σαββατοκυριακα από γουρουνάδες, και κλείνουν μεγάλη έκταση με παγάνα - αγριελιές και πουρνάρι. Το μέρος κρατάει πουλιά μέχρι Φλεβάρη, οπότε πρέπει να πάω στο υπόγειο να φτιάξω φυσίγγια:D:D:D. Θα τον κάνουμε τον τζερτζελέ μας και φέτος, υγεία να' χουμε.

Συμφωνώ Γιάννη μ αυτά που γράφεις. Βάζαν και αλλοδαπούς να βαράνε καζοντενεκεδες για να βγουν απ τις πορτοκαλιές. Φλεβάρη όμως όχι τώρα. Πλια δεν υπάρχουν.
Ναι γινοταν και αυτο, το τοπιο που παω εναλασετε με ελιες,και αγριελιες, και για αυτο παω το πρωϊ περπατητο, και το απογευμα κοντα στα ριζα του βουνου, μεσα στην απεραντοσυνη των ξινων που να κατσης; ασε που απο κατω εχουν τριφυλια και οτι πεσει μεσα κλαφτα:)

Ο overlord τα λεει μια χαρα !Ακομη θυμαμαι ένα απουγευματινο στο Μαλανδρενι οπου καθισα πλησιον μικρου πορτοκαλαιωνα και εχασα το μετρημα
Αλλο ενα κτημα με πορτοκαλιες και να καθεσε απο εξω,και αλλο οτι βλεπει το ματι σου να ειναι ξινα:)

Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους.
Είμαι νέο μέλος στο forum.Σας διαβάζω προσεκτικά εδώ και καιρό και πραγματικά έχω απογοητευθεί με αυτή την ανυπαρξία πουλιών.Κυνηγάω εδώ και 15 χρόνια φτερωτά και με βάσει αυτά που λέτε πρέπει φέτος να είναι η χειρότερη χρονια!!!!Επειδή ακόμα δεν έχω βγεί ούτε μια φορά εδώ κοντά εκτός από ένα δεκαήμερο στην Πίνδο (Νεκρή Φύση και εκεί)
ήθελα να ρωτήσω εάν συναντάτε μικρόπουλα στις εξορμήσεις σας και ο λόγος είναι ότι τα μικρόπουλα είναι δείκτης για το πως θα πάει χρονιά στα θηραματικά είδη.

Status
Not open for further replies.
Back