Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπερα σας! Σήμερα είχε βροχερό καιρό εδω! Στο χωράφι δεν πήγαμε και βρήκα ευκαιρία να κάνω ένα 3ωρο περπατητο το απογευμα και μετα απογευματινό καρτέρι! Πουλιά στο περπατητο είχε αρκετά! Δυσκόλευε λιγο η βροχή αλλά δεν είχα αλλη ευκαιρία να πάω..
Καρτέρι λίγα πραγματα! Σύνολο 14 πουλιά στο χέρι και 2 χαμένα!
Φυσιγγια Ρουμελιωτης sporting 28gr και Ρουμελιωτης μεσοταπα 28gr Ν9,5 τα οποία σαν πρώτη τουφεκια θέριζαν..
7NFX6aJ.jpg
Μπράβο Γιάννη ,τελικά στην Κρήτη έχουν πιάσει πουλάκια...!!!

Ωραίος ο Γιάννης!
Μπράβο Γιάννη ,τελικά στην Κρήτη έχουν πιάσει πουλάκια...!!!
Σας ευχαριστώ παίδες!
Αργύρη πουλιά στο περπατητο είχε πραγματικα αρκετά! Δεν περίμενα τόσα,σιγουρα έπεσαν πουλιά αυτή την βδομάδα.μου το είπαν και άλλοι.

απογευματινή βόλτα με την σκυλίτσα στο εξωκκλήσι που πηγαίνω τις Κυριακές σχεδόν όλο το χρόνο
17.08 πέρασε μία,σκότωσε με,που λένε,όχι στο μέρος θα καθόμουν άν είχα όπλο
την σημάδεψα με την γκλίτσα τουφέκισα(νοερά) και φυσικά έπεσε.....όχι που θα μου γλύτωνε .sarcastic.
πλάκα με Πέλλα που είδε την κίνηση μου και κοιτούσε απορημένη .sarcastic.

Last edited:
Τρίτη έξοδος για εμένα φέτος λόγω έλλειψης χρόνου πάλι Μέγαρα πουλία ελάχιστα μόνο περπατητό μόνος με την Μόλυ έξι πτηνά στο χέρι και ένα χαμένο , εντύπωση μου έκανε η παρουσία πολλών κυνηγών αλλά και οι αρκετές τουφεκίες σε αναλογία βέβαια με τον αριθμό των πουλών που έβλεπα. πάντος οι καρπώσεις μου φέτος ακολουθούν την γεωμετρική πρόοδο , πρωτη εξοδο 4τσιχλες στο χέρι ,δεύτερη 5 και τρίτη 6 , άρα μέχρι τα τέλη Φλεβάρη μπορεί να έχω πιάσει και το φοβερό νούμεριο των 10
IMG-20181209-124013.jpg
[/url][/IMG]

Έφαγε 2 τουφέκια κ έβαλε τα γέλια με το γαργαλητο που του προξένησαν, τα δε 9βολα ήταν στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου

Στα πραγματικά 15 μέτρα θα έτρωγε και τον συγκεντρωτήρα και θα το έβρισκες ή επί τόπου ή λίγο παρακάτω όπου θα έβαζες χοντρότερο φυσίγγι για το τελείωμα. Δεν είναι απίθανο, έχουν βαρεθεί και με 8άρια ;)

Και σήμερα το απόγεμα στο ίδιο σημείο για καρτέρι...
Τα πουλιά ακόμη λιγότερα από εχτές...!!! Μόνο μία είδα και άλλη μία άκουσα στο τέλος, κατά τις 17:30 με 17:35...!!!
Αύριο, εάν βγω για απογευματινό (που δεν το βλέπω γιατί θα 'χει ισχυρούς Δ/ΒΔ), θα προτιμήσω κάποιο άλλο πόστο...

Υ.Γ.: Να κάμω και κάποιες επισημάνσεις:
(1) Να διορθώσω στο χτεσινό μου post το εξής: ο δυτικός άνεμος δεν είναι ο σορόκος (όπως λαθεμένα έγραψα), αλλά ο πουνέντες...! el.wikipedia.org/wiki/Πρότυπο:Οι_άνεμοι_της_Μεσογείου
(2) Τις τελευταίες 5 φορές που πήγα τα απογεύματα στο ίδιο καρτεράκι, είδα αρκετές έως πολλές κίσσες να περνάνε κοντά στο πόστο μου κατά τις 5 παρά, και μάλιστα με κατεύθυνση αντίθετη από αυτήν των τσιχλοκότσυφων...! Μάλλον έχουν πληθύνει για τα καλά δαύτες μου φαίνεται...! Καιρός να τις ξανανοίξουν (επιτρέψουν εκ νέου) οι αρμόδιοι...!

Σήμερα 5 πάρα 20 στο απογευματινό πέρασε στα 15 μέτρα γουρούνι, χωρίς να με δει. Έβλεπα όλη την πλαϊνή πλευρά του.. Στην καραμπίνα είχα 8αρια...

Ηλία, μού 'χει τύχει και εμένανε τέτοιο σκηνικό σε απογευματινό καρτέρι τσίχλας και μάλιστα αρκετές φορές (όχι εφέτος πάντως, τουλάχιστον για την ώρα...)!!!
Σας διαβεβαιώ, ότι εάν το καπρί είναι μεσαίο και πάνω, τα ψιλά σκάγια δεν του κάνουν τίποτα μα τίποτα (εκτός εάν είναι εξ επαφής και τη φάει στο κεφάλι, τον λαιμό ή στα πνευμόνια ή στην καρδιά)...!!! Μόνο εάν είναι μικρουλάκι του γάλακτος και πολύ κοντά, τότε ναι: μπορούν να το κρατήσουν και τα τσιχλοφύσιγγα...!!! Είχα πάρει ένα τέτοιο (~12 κιλά) και μάλιστα ξερό, με 28ρια 9,5 νούμερο στα 4 - 5 μέτρα απόσταση...!!! Το είχα σημαδέψει ακίνητο κι αμέριμνο πίσω απ' τ' αριστερό του αυτί (καίριο πλήγμα: εγκέφαλος)...!!! Βέβαια, μετά στο φαϊ, βρήκαμε αρκετά σκαγάκια...!

Σε αυτά τα κιλά θέλει αρκετή τύχη για να το κρατήσεις!

Δεν το κρατάς με τίποτα Ηλία με τα 8ρια το 60κιλο αγριογούρουνο...!!! Μόνο 1 στις 100 να το κρατήσεις...! Μόνο άμα έρθει μες στα... πόδια σου και σου ανοίξει τη στοματάρα του και του χώσεις την μπούκα σου εκεί μέσα...!!! Μόνο τότε θα το κρατήσεις...!!!

Σημερα το μεσημερακι, αφου εβγαλε και ηλιο, πηγα μια βολτιτσα για περπατητο μονος...
Το ευχαριστηθηκα! Δεν ειχε κοσμο στα χωραφια(μεσημερι) πεπατησα καμια 1.5 ωριτσα, ειχε πουλακια, πηρα 5 και 2 σκοτωμενα /χαμενα...
Τα φυσσιγια skeet ρουμελιωτης δεξια καννη, 8αρια 30γρ παλι Ρουμελιωτης...με πολυ καλα σκοτωματα και τα 2...Επισης και χωρις καταλοθπα στις καννες.well done.
Α...εχει και σε ικανοποιητικο αριθμο παχουλα κοτσυφια.sarcastic.
IMG-20181209-162626.jpg

Last edited by a moderator:
Δεν το κρατάς με τίποτα Ηλία με τα 8ρια το 60κιλο αγριογούρουνο...!!! Μόνο 1 στις 100 να το κρατήσεις...! Μόνο άμα έρθει μες στα... πόδια σου και σου ανοίξει τη στοματάρα του και του χώσεις την μπούκα σου εκεί μέσα...!!! Μόνο τότε θα το κρατήσεις...!!!
Έχεις δίκαιο Νικολάε!

Status
Not open for further replies.
Back