Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μόδι σήμερα με την παρέα,,,λίγα τουφεκιά μετρημένα 6 συν άλλοι 5 εμείς,,,δεν είχε πουλιά,έγινε ο γνωστός χαμός του πρωινού για τις μαύρες ( κατάφερα να καρπωθω 4 ) μετά από αυτό σποραδικα πέρναγαν μια και δυο μαζί άλλες φορές σε απόσταση βολής άλλες στο θεό και έκοψαν τελείως κατά τις 9:30,,,την δόση μας την πήραμε με ότι μας έδωσε η φύση και φύγαμε όλοι ευχαριστημένοι

@ η άλλη παρέα έβλεπε τα κοπάδια από κουρουνες και τα βάφτιζε φασσες,,,και το κακο είναι ότι εκραζαν και ακουγόταν πεντακάθαρα,,, απόρησα πολλές φορές

Μόδι σήμερα με την παρέα,,,λίγα τουφεκιά μετρημένα 6 συν άλλοι 5 εμείς,,,δεν είχε πουλιά,έγινε ο γνωστός χαμός του πρωινού για τις μαύρες ( κατάφερα να καρπωθω 4 ) μετά από αυτό σποραδικα πέρναγαν μια και δυο μαζί άλλες φορές σε απόσταση βολής άλλες στο θεό και έκοψαν τελείως κατά τις 9:30,,,την δόση μας την πήραμε με ότι μας έδωσε η φύση και φύγαμε όλοι ευχαριστημένοι

@ η άλλη παρέα έβλεπε τα κοπάδια από κουρουνες και τα βάφτιζε φασσες,,,και το κακο είναι ότι εκραζαν και ακουγόταν πεντακάθαρα,,, απόρησα πολλές φορές

Ωραίος Παύλο.Για καρτέρι φέτος είναι εξαιρετικά.

To βιντεο με τα μονες θεασεις-ντουφεκιες της μερας. Η κουκιδα θελει ρυθμιση καθοτι το κοντακι νεο αλλα δεν ειχα ορεξη πρωινιατικα για ρυθμισεις χαχαχαχχ
η τσιχλα με εκλασε κανονικα επρεπε να την παρω, και ο πρωτος κοτσυφας της χρονιας. Εσκασα αργα 0800 και δεν ξερω αμα παιξανε μαυρες

Ενα κυνήγι την εβδομάδα μου αναλογεί, οπότε είπα να πω τον πόνο μου παρέα με τις τσιχλίτσες. Λίγες όπως και την προηγούμενη Κυριακή, αλλά αυτή τη φορά ήμουνα προετοιμασμένος, και πρόσεχα τις τουφεκιές μου. Beretta urika 66cm, τσοκάκι μαμίσιο 3* και το περπατητό ξεκίνησε κατά τις 8:30. Η πρώτη στο στόχο και φάνηκε ότι η μέρα ξεκίνησε καλά. Τα φυσίγγια δικά μου G3000 1,60x31 δεν με πρόδωσαν. Τελικό αποτέλεσμα 10 πουλάκια στον τρουβά, μία τραυματισμένη έπεσε μακριά, σε 3 ώρες περπάτημα - περίπου 40% ευστοχία. Πολύ χρόνο κατανάλωσα στο ψάξιμο των χτυπημένων θηραμάτων, γιατί πλέον τα πουλιά λίγα και πολύτιμα. Αύριο θα ψάξω σε κάτι μήλα για κεδρότσιχλες, αν και δεν έχω δει καθόλου φέτος.

..."Η ημιμάθεια χείρων εστί και αυτής ταύτης της αμάθειας", που στα νέα ελληνικά μεταφράζεται ως εξής: "η ημιμάθεια είναι χειρότερη και από την ίδια την αμάθεια"...!!!

Και σε μένα μια φορά, πριν πολλά χρόνια, είχε τύχει να βρίσκομαι κοντά σε κάτι άλλους τσιχλάδες, οι οποίοι ακούγοντας τα κακαρίσματα από 2 καρακάξες (εγώ τις έβλεπα κιόλας, αυτοί όχι), τα εκλάμβαναν ως... κακαρίσματα γερακότσιχλας (turdus pilaris)...!!! Και φώναζε ο ένας στον άλλον: "Άκου! Γερακότσιχλες! Έχε τον νου σου, θα μας βγουν απάνω μας!"

Last edited:
Ενα κυνήγι την εβδομάδα μου αναλογεί, οπότε είπα να πω τον πόνο μου παρέα με τις τσιχλίτσες. Λίγες όπως και την προηγούμενη Κυριακή, αλλά αυτή τη φορά ήμουνα προετοιμασμένος, και πρόσεχα τις τουφεκιές μου. Beretta urika 66cm, τσοκάκι μαμίσιο 3* και το περπατητό ξεκίνησε κατά τις 8:30. Η πρώτη στο στόχο και φάνηκε ότι η μέρα ξεκίνησε καλά. Τα φυσίγγια δικά μου G3000 1,60x31 δεν με πρόδωσαν. Τελικό αποτέλεσμα 10 πουλάκια στον τρουβά, μία τραυματισμένη έπεσε μακριά, σε 3 ώρες περπάτημα - περίπου 40% ευστοχία. Πολύ χρόνο κατανάλωσα στο ψάξιμο των χτυπημένων θηραμάτων, γιατί πλέον τα πουλιά λίγα και πολύτιμα. Αύριο θα ψάξω σε κάτι μήλα για κεδρότσιχλες, αν και δεν έχω δει καθόλου φέτος.
Γιώργο μπράβο για την κάρπωση. Πάντα πρέπει να αφιερώνουμε χρόνο για την ανεύρεση των θηραμάτων. Είναι ο απαιτούμενος σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε πιστεύω :)
Καλή συνέχεια εύχομαι.

Πολύ όμορφα και ποιοτικά ξύλα στη Fabarm (ειδικά τα "νερά" στο κοντάκι)...!!! Εξαιρετική επιλογή Παύλο...!!!

Σαββατιάτικο απογευματινό, αρχή ιεροτελεστιας:σταμάτημα για καφέ σε πλαστικό, στο καρτέρι στις 4μιση,ηρεμια και απόλαυση, οι πρώτες φάνηκαν 5 πάρα, έφυγα 6 πάρα με 2 να με ακολουθούν. Η ατάκα που έπεσε από διπλανό καρτερι:άμα δεν φτάσει η πουλιαστρα έχω κ σακούλα... Γυρίσαμε σπίτι πλήρως ανανεωμένοι, τώρα απογευματινό Κυριακής.. Το ζητούμενο είναι ότι βγαίνουμε.. Την έχουμε στην καρδιά μας την τσιχλα

..."Η ημιμάθεια χείρων εστί και αυτής ταύτης της αμάθειας", που στα νέα ελληνικά μεταφράζεται ως εξής: "η ημιμάθεια είναι χειρότερη και από την ίδια την αμάθεια"...!!!

Και σε μένα μια φορά, πριν πολλά χρόνια, είχε τύχει να βρίσκομαι κοντά σε κάτι άλλους τσιχλάδες, οι οποίοι ακούγοντας τα κακαρίσματα από 2 καρακάξες (εγώ τις έβλεπα κιόλας, αυτοί όχι), τα εκλάμβαναν ως... κακαρίσματα γερακότσιχλας (turdus pilaris)...!!! Και φώναζε ο ένας στον άλλον: "Άκου! Γερακότσιχλες! Έχε τον νου σου, θα μας βγουν απάνω μας!"
Εντάξει ρε παιδιά μην είμαστε υπερβολικοί. Λάθη γίνονται από όλους,κάνεις δεν γεννήθηκε παντογνώστης .Ειδικά όταν είσαι νέος σε μια δραστηριότητα όπως το κυνήγι.
Εμπειρίες και γνώσεις μαζεύουμε και με το πέρασμα του χρόνου γινόμαστε καλύτεροι σε αυτό που αγαπάμε,το κυνήγι .

Εχει μελετηθεί εκτενώς ενα φαινομενο στην ψυχολογία που ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί μια ιδιότητα του , να συμπληρώνει την συνολική εικονα με τα δεδομενα που του λείπουνε. Εξελικτικά αυτο ηταν μεγαλο πλεονέκτημα γιατι η θαμπή φιγούρα πισω απο το θάμνο "γίνονταν" λιοντάρι και αν και τις πιο πολλες φορες δεν ηταν , οταν ηταν ....έσωζε .
Οταν λοιπον βγεις κυνηγι και το μυαλο απο πριν εχει εικόνες θηραμάτων , αν λάβεις υπόψη και τη σπανιότητα των εξόδων , συμπληρώνει αυτο που του λειπει. Γι αυτο τα δικαστήρια καποιες φορες δεν λαμβάνουν υπόψη , ουτε τη μαρτυρία αυτόπτων μαρτύρων. Και το να ακους γερακότσιχλα την καρακάξα ειναι ασήμαντο , μπροστα στο να βλεπεις τη φιγούρα του συγκυνηγού σου για γουρούνι. Ειμαι σιγουρος οτι αν ρωτησεις στην ψυχη τους οσους έκαναν το λαθος θα πουν οτι οχι μονο το είδαν , το άκουσαν αλλα ξεχώρισαν και τους χαυλιόδοντες.
Τι κανουμε γιαυτη την αδυναμια της ανθρώπινης φυσιολογίας ;;;;;;;
Η εξυπνάδα ειναι μια απαντηση , αλλα μην της δίνετε μεγαλη σημασια , δεν μπορει να εξουδετερώσει την ανθρωπινη φυση.
Καλυτερα αποτελέσματα εχει η μόρφωση και η συνεχής εκπαιδευση και υπενθύμιση

Γιώργο μπράβο για την κάρπωση. Πάντα πρέπει να αφιερώνουμε χρόνο για την ανεύρεση των θηραμάτων. Είναι ο απαιτούμενος σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε πιστεύω :)
Καλή συνέχεια εύχομαι.
Ευχαριστώ, για μια τσίχλα έκανα και 30 λεπτά να τη βρω. Είχε πέσει σε δύσκολο τερέν, σε καλαμιές, ακούμπησα το όπλο μου στο σημείο που πίστευα ότι έπεσε, μετά έκανα έρευνα γύρω-γύρω, πίσω μπροστά. Δεν την έβρισκα, έφαγα τον τόπο, τελικά ήταν ακριβώς 5 πόντους από το κοντάκι του όπλου, δεν φαίνονταν με τίποτα. Μιά άλλη έπεσε ανάμεσα σε κάτι κυψέλες από μελίσσια σε καθαρό, ενώ την έψαχνα μέσα σε ένα πλατανάκο θαμνώδη μπροστά στα μελίσσια. Είναι και αυτό μέρος του παιχνιδιού πολύ ενδιαφέρον μερικές φορές.:):):)

Εχει μελετηθεί εκτενώς ενα φαινομενο στην ψυχολογία που ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί μια ιδιότητα του , να συμπληρώνει την συνολική εικονα με τα δεδομενα που του λείπουνε. Εξελικτικά αυτο ηταν μεγαλο πλεονέκτημα γιατι η θαμπή φιγούρα πισω απο το θάμνο "γίνονταν" λιοντάρι και αν και τις πιο πολλες φορες δεν ηταν , οταν ηταν ....έσωζε .
Οταν λοιπον βγεις κυνηγι και το μυαλο απο πριν εχει εικόνες θηραμάτων , αν λάβεις υπόψη και τη σπανιότητα των εξόδων , συμπληρώνει αυτο που του λειπει. Γι αυτο τα δικαστήρια καποιες φορες δεν λαμβάνουν υπόψη , ουτε τη μαρτυρία αυτόπτων μαρτύρων. Και το να ακους γερακότσιχλα την καρακάξα ειναι ασήμαντο , μπροστα στο να βλεπεις τη φιγούρα του συγκυνηγού σου για γουρούνι. Ειμαι σιγουρος οτι αν ρωτησεις στην ψυχη τους οσους έκαναν το λαθος θα πουν οτι οχι μονο το είδαν , το άκουσαν αλλα ξεχώρισαν και τους χαυλιόδοντες.
Τι κανουμε γιαυτη την αδυναμια της ανθρώπινης φυσιολογίας ;;;;;;;
Η εξυπνάδα ειναι μια απαντηση , αλλα μην της δίνετε μεγαλη σημασια , δεν μπορει να εξουδετερώσει την ανθρωπινη φυση.
Καλυτερα αποτελέσματα εχει η μόρφωση και η συνεχής εκπαιδευση και υπενθύμιση

Προσυπογράφω!!! .well done..congrats..shake hands. Η τελευταία αράδα, είναι το "κλειδί" για να μην "πέφτουμε έξω" ή "την πατάμε" ποτέ...!!!

Last edited:
Είχε πέσει σε δύσκολο τερέν, σε καλαμιές, ακούμπησα το όπλο μου στο σημείο που πίστευα ότι έπεσε, μετά έκανα έρευνα γύρω-γύρω, πίσω μπροστά.

...Πάλι καλά που δεν έψαχνες και το όπλο σου ύστερα Γιώργο...!!! .sarcastic.

...Πάλι καλά που δεν έψαχνες και το όπλο σου ύστερα Γιώργο...!!! .sarcastic.
Έχουν συμβεί και αυτά, ειδικα σε βάλτο.
Για αυτο, είτε το καπέλο είτε ...μίτος της Αριάδνης.;)
Και πέρασμα του αορτήρα και το όπλο στην ...πλάτη.

Καλησπερα σας! Σήμερα είχε βροχερό καιρό εδω! Στο χωράφι δεν πήγαμε και βρήκα ευκαιρία να κάνω ένα 3ωρο περπατητο το απογευμα και μετα απογευματινό καρτέρι! Πουλιά στο περπατητο είχε αρκετά! Δυσκόλευε λιγο η βροχή αλλά δεν είχα αλλη ευκαιρία να πάω..
Καρτέρι λίγα πραγματα! Σύνολο 14 πουλιά στο χέρι και 2 χαμένα!
Φυσιγγια Ρουμελιωτης sporting 28gr και Ρουμελιωτης μεσοταπα 28gr Ν9,5 τα οποία σαν πρώτη τουφεκια θέριζαν..
7NFX6aJ.jpg

Καλησπερα σας! Σήμερα είχε βροχερό καιρό εδω! Στο χωράφι δεν πήγαμε και βρήκα ευκαιρία να κάνω ένα 3ωρο περπατητο το απογευμα και μετα απογευματινό καρτέρι! Πουλιά στο περπατητο είχε αρκετά!
Καρτέρι λίγα πραγματα! Σύνολο 14 πουλιά στο χέρι και 2 χαμένα!
Φυσιγγια Ρουμελιωτης sporting 28gr και Ρουμελιωτης μεσοταπα 28gr Ν9,5 τα οποία σαν πρώτη τουφεκια θέριζαν..
7NFX6aJ.jpg
Ωραίος ο Γιάννης!

Status
Not open for further replies.
Back