Υλικά για ιδιογόμωση

Βιώνεις περισσότερο το κυνήγι γεμίζοντας φυσίγγια ;
Ότι γουστάρεις ναι, αλλά το βίωμα του κυνηγιού τι σχέση έχει με το γέμισμα φυσιγγίων ;

Ξέρεις τι έχεις βάλει μέσα, όχι τι ακριβώς έχουν μέσα.
Ξέρεις τι ποσοστό αντιμονίου έχουν τα σκάγια που αγοράζεις ;
Ξέρεις αν το επόμενο lot πυρίτιδας είναι το ίδιο με το προηγούμενο ;
Σου πήρε υγρασία η πυρίτιδα και θα το καταλάβεις ;
Όχι σε όλα, άρα πως ξέρεις τι ακριβώς έχει μέσα ;

Επίσης πως θα συμπεριφερθεί το σύνολο δεν το ξέρεις ... επιπλέον χρόνος.

Υπάρχουν πολύ καλά φυσίγγια στην αγορά και φθηνά και ακριβά, στα ακριβά δε μπορεί να μην έχεις ιδέα τι έχουν μέσα αλλά η απόδοσή τους είναι η ίδια δεκαετίες τώρα.
Υπάρχουν επίσης εμπορικά που οι ιδιογομωτές τα κοιτάνε με τα κιάλια.
Αν δεν μιλάς για tss ποιο εμπορικό κοιτάνε με κιάλια οι ιδιογωμοτες; θα με ενδιέφερε πραγματικά να δω πως είναι στημένο,τα ίδια και χειρότερα από αυτά που αναφέρεις ισχύουν για τα εμπορικά.

Η ιδιογωμωση συμφαιρει στα 36 γρ και πανω και στα δραμια ! Οταν ενα φυσιγγι με δραμια εσενα σου κοστηζει 1,5 € και στο εμπορειο το παιρνεις 3-3,5€ εκει εχεις πραγματικα οφελος ! Για τις τσιχλες ποτε δεν ηταν πιο οικονομικα απο του εμπορειου !
Εσύ έχεις ανεβάσει κάποιες δοκιμές με δράμια ,έχει πολλά στο εμπόριο με τις δικές σου ταχύτητες στο 1,5€;

Ότι γουστάρεις ναι, αλλά το βίωμα του κυνηγιού τι σχέση έχει με το γέμισμα φυσιγγίων ;

Υπάρχουν πολύ καλά φυσίγγια στην αγορά και φθηνά και ακριβά, στα ακριβά δε μπορεί να μην έχεις ιδέα τι έχουν μέσα αλλά η απόδοσή τους είναι η ίδια δεκαετίες τώρα.
Διαφωνουμε σε ολα...........
Σεβαστη η αποψη σου ασχετα αν κατα τη γνωμη μου δεν ειναι ετσι τα πραγματα.......
Και τα σκαγια ειναι σιγουρα καλυτερα απο το μεσο ορο των εμπορικων,την σφαιρικοτητακαι ποιοτητα την βλεπεις το ποσοστο του αντιμονιου το καταλαβαινεις απο τις συγκεντρωσεις που παιρνεις.......
Με μετρηση ταχυτητας τσεκαρεις το λοτ της πυριτιδας η το κατα ποσο εχει επηρεαστει απο αποθηκευση.........
Σιγουρα υπαρχουν και καποια καλα εμπορικα,τα περισσοτερα ομως ειναι μαπα,εχουν αλλα νουμερα σκαγια απο τα αναγραφομενα,η ανακατεμενα........
Ασε που αλλαζουν συνεχως κατι καλυκα,καψουλι,βυσμα ,πυριτιδα κλπ
Τελος πιστευω οτι ενας εμπειρος και καλος ιδιογομωτης θα φτιαξει καλυτερο φυσιγγι απο το εμπορικο........ Ορεξη να χει.......

Ήμουν στον Αντώνη και τον παίρνουν τηλέφωνο και άκουγα τη συνομιλία τους.

- Έλα Αντώνη, βάλε μου σκάγια και τάπες για 32 γραμμάρια.
- Ποιές τάπες θέλεις;
- Αυτές που είναι για 32 γραμμάρια.
- Πρέπει να μου πεις ακριβώς ποιες θέλεις να σου στείλω.
- Αυτές που μου είχες στείλει πρόπερυσι ρε.
- Σε παρακαλώ, αν μπορείς βρες τί είχες αγοράσει πρόπερυσι και ξαναπάρε με να μου πεις ακριβώς τί θέλεις να σου στείλω.
- Έλα ρε Αντωνη σε παρακαλώ, τάπες για 32 γραμμάρια σου είπα. Ξέρεις εσύ. Στείλε μου να τελειώνουμε.

Συμπέρασμα: Τα μπαζοφύσιγγα που φτιάχνουν πολλοί ιδιογομωτές, δεν τα φτιάχνει καμία βιοτεχνία.
Εχω ακουσει αρκετες συνομιλίες...ασε το τι εχουν ακουσει τα αυτια μου για θεματα ιδιογομωσης υλικων κτλ.

Αν δεν μιλάς για tss ποιο εμπορικό κοιτάνε με κιάλια οι ιδιογωμοτες; θα με ενδιέφερε πραγματικά να δω πως είναι στημένο,τα ίδια και χειρότερα από αυτά που αναφέρεις ισχύουν για τα εμπορικά.
Γιατί να μην μιλήσω για τα tss ;
Φυσίγγια δεν είναι και αυτά.
Ή μπορεί να φτιάξει Έλληνας ιδιογομωτής κάτι πιο αποδοτικό ;
Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα.
Είναι έτη φωτός μπροστά.

Είναι έτη φωτός μπροστά.
Αν μπορείς και ρίχνεις τέτοια με την τιμή που έχουν μαγκιά σου ,με μολύβι που ασχολούνται οι κοινοί θνητοί έχεις κάτι να προτείνεις;

Η ιδιογωμωση συμφαιρει στα 36 γρ και πανω και στα δραμια ! Οταν ενα φυσιγγι με δραμια εσενα σου κοστηζει 1,5 € και στο εμπορειο το παιρνεις 3-3,5€ εκει εχεις πραγματικα οφελος ! Για τις τσιχλες ποτε δεν ηταν πιο οικονομικα απο του εμπορειου !
Να συμπληρώσω...
Όχι μόνο σ αυτά!
Σε όλα τα "εξειδικευμένης" χρήσης!
Π.χ. διασποράς (μεγάλο γλέντι εκεί...), μάλλινες (Diana δηλαδή...), "λαγοφύσιγγα" ,θυμάμαι γνωστού βιοτέχνη 38αρια με νίκελ σκάγια να τα πουλάει προς 1.3 (πριν 2 χρόνια)το κομμάτι λιανική!!!
Εμάς το ίδιο,με υλικά αγορασμενα λιανική, δε θα ξεπερνούσε τα 0.7-0.8 !!!Κτλ κτλ...
Στη τσίχλα δύσκολα τους πιάνεις.... Εκεί βγάζουν από τη ποσότητα! Οπότε έχουν πιο ανταγωνιστικές τιμές και πάντα ψωνίζουν τα ίδια υλικά με εμάς προφανώς με χαμηλότερες τιμές,από το χοντρεμπορα- εισαγωγέα...

Είναι έτη φωτός μπροστά.
Για φέρε μου εμένα tts σκάγια και μηλαμε μετα

την σφαιρικοτητα και ποιοτητα την βλεπεις
Και αν δεν είναι καλή τα στέλνεις πίσω από εκεί που τα αγόρασες ;
το ποσοστο του αντιμονιου το καταλαβαινεις απο τις συγκεντρωσεις που παιρνεις.......
Νούμερο 6, 36 γραμμάρια, συγκέντρωση 70% με φουλ, τι ποσοστό αντιμονίου έχει ;
Με μετρηση ταχυτητας τσεκαρεις το λοτ της πυριτιδας η το κατα ποσο εχει επηρεαστει απο αποθηκευση.........
Βάλε και ένα ταχογράφο στον λογαριασμό, να τα λέτε αυτά σε αυτούς που θέλουν να ξεκινήσουν.
Όχι πάρε μια Λαναρά και ξεκίνα.
Ορεξη να χει.......
Και χρόνο για χάσιμο.

Για πες μου ένα πολύ κακό εμπορικό φυσίγγι που αδυνατεί να καταβάλει ένα θήραμα.
Και γιατί δεν μπορεί να το καταβάλει, τι πρόβλημα δηλαδή έχει.

Για φέρε μου εμένα tts σκάγια και μηλαμε μετα
Τι θα καταφέρεις παραπάνω από κάποια εταιρία που φτιάχνει tss ;
Δεν υπάρχουν παραμορφώσεις σε αυτά.
Μόνο ταχύτητες μπορείς να δώσεις παραπάνω με κίνδυνο να σπάσεις κανένα όπλο και να καταλήξεις στο νοσοκομείο.
Άντε να αλλάξεις και κάνα βύσμα που Ελλάδα δεν υπάρχουν

Δεν ξέρω πως νοιώθουν άλλοι συνάδελφοί ίδιο γομωτές όταν γεμίζουν φυσίγγια, αλλά εγώ όταν γεμίζω φυσίγγια και σκέφτομαι τον προορισμό τους και το θήραμα που θα κυνηγήσουμε αυτά εκστασιάζομαι

Παιδιά όσοι πιστεύουν ότι η ιδιογομωση δεν συμφέρει οικονομικά κάνουν μεγάλο λάθος. Τα υλικά και ο εξοπλισμός που αγοράζεις έχουν μια αξία σαν περιουσιακά στοιχεία η οποία ειδικά στις μέρες μας αυξάνεται διαρκώς. Ακόμη και επενδυτικά να το δει κάποιος σίγουρα θα βγάλει και κέρδος αν αρχίσει να πουλάει στοκ πυριτιδες που πλέον είναι σε έλλειψη. Χωρια ότι βγάζεις και καλύτερα φυσίγγια όπως τα θέλεις εσύ κάθε φορά σε σχέση με του εμπορίου. Αλλά για να επιστρέψουμε στο οικονομικό. Ο πατέρας μου πριν 2 βδομάδες αγόρασε ένα κουτί 3Α στα 33γρ με 5 νούμερο σκάγια στα 14 ευρώ που από όσο ξέρω έχει και αυτό psb1 και φθηνότερο βύσμα από ότι το z2m. Οπότε ακόμη και 12 ευρώ να σου κοστίσει το κουτί με καινούριο κάλυκα στην ιδιογομωση πάλι γλυτώνεις 2 ευρώ στο κουτί. Αν συγκρίνεις μάλιστα με φυσίγγια του εμπορίου που βγαίνουν σε δεκάδες και στοιχιζουν τα 10 15-20 ευρώ τότε εκεί γλυτωνεις πολλά περισσότερα . Αν κάνεις και αναγομωση που μην γελιομαστε όλοι κάνουμε γλυτώνεις μέχρι και 4 ευρώ στο κουτί όπως υπολόγισε πιο πάνω το παιδί που βγαίνει στα 9,50ευρω περίπου η ιδιογομωση. Πώς λοιπόν εσείς λέτε ότι δεν συμφέρει; Μονο αν συγκρίνεις με τα πιο φτηνά φυσίγγια του εμπορίου που ξεκινούν από 9,5-10 ευρώ στα οποία η τιμή τους έχει διατηρηθεί τόσο χαμηλά γιατί προφανώς είναι στοκ παλιότερων ετών. Αλλά μιλάμε για τα πιο φτηνά φυσίγγια του εμποριου που δεν συγκρίνεται η ποιότητά τους με αυτών της ιδιογομωσης. Επίσης δεν χρειάζεται να σπαταλήσετε χρόνο και χρημα ούτε σε δοκιμές ούτε σε πειραματα αγοράζοντας μεγάλη ποικιλία υλικών . Βρείτε κάποιον να σας βοηθήσει να σας προτείνει 2-3 καλές συνταγές φορτώσετε υλικά μόνο για αυτές τις συνταγές και τέλος.

Στον μόνο λόγο που προσωπικά βρίσκω την ιδιογομωση μη συμφέρουσα είναι από άποψη χρόνου. Όσο καλές μηχανές και ογκομετρικα και αν έχεις για πιο αυτοματοποιημένο τρόπο παραγωγής φυσιγγίων και πάλι χρειάζεται να αφιερώσεις αρκετό χρόνο για να βγάλεις τα δικά σου φυσίγγια. Λίγο να διαλέξεις τους κάλυκες και να τους κόψεις όλους στο ίδιο ύψος , να ρυθμίσεις τα ογκομετρικα στην δοσολογία που θέλεις , να κόψεις τα πέταλα από τα ποτήρια στο βύσμα, να τα κλείσεις, να τα ρελιασεις, να γράψεις σε κάθε φυσίγγι το νούμερο και τα γραμμάρια και την συνταγή για να ξέρεις τι είναι το κάθε φυσίγγι, όλα αυτά σου τρώνε αρκετό χρόνο. Αν προσθέσεις κιόλας καψουλωμα και αποκαψουλωμα μαζί με καλυμπραρισμα στην διαδικασία σε περίπτωση που κάνεις αναγομωση τότε αυξάνεται ο χρόνος ακόμη περισσότερο . Οπότε αν δεν σου αρέσει σαν ασχολία και δεν είσαι διατεθειμένος να αφιερώσεις χρόνο για να φτιάχνεις τα δικά σου φυσίγγια τότε καλύτερα να μην ξεκινήσεις καν ιδιογομωση γιατί αργά η γρήγορα θα την παρατήσεις και θα ψάχνεις να πουλήσεις τον εξοπλισμό.

Back