Υλικά για ιδιογόμωση

Γιάννη δεν συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Το όπλο, τα άρβυλα και τα ρούχα θα τα χρησιμοποιήσεις πάρα πολλά χρόνια οπότε το κόστος τους είναι μηδαμινό για κάθε ημέρα που κυνηγάς. Τα καύσιμα, τα διόδια και τα φυσίγγια είναι που ανεβάζουν το κόστος κατά πολύ. Εμένα δεν με προβληματίζει το κουτί τα φυσίγγια αν έχει 8,5 ή 9 ευρώ αλλά πώς από τα 5 ευρώ φτάσανε στα 9. Μέσα σε 3 χρόνια είναι τεράστια αυτή η αύξηση που μπορεί να κάνει κάποιον να σταματήσει συγκεκριμένα κυνήγια. Εγώ που κυνηγάω την τσίχλα σε μια χρονιά που θα ρίξω 40 κουτιά είναι παραπάνω 160 ευρώ. Αν βάλεις την αύξηση των καυσίμων, των διοδίων και όλων των άλλων εκτός του κυνηγίου θα δεις ότι μαζεύονται πολλά χρήματα.

Το φυσιγγι είναι ένας παράγοντας που μπορεί να μας φτιάξει η να μας καταστρέψει μία εξόρμηση!
Αν είναι μια καλή κυνηγετικά μέρα στις τσίχλες π.χ.,θεωρώ δεδομένο ότι κανείς μας δεν θα κλάψει το 1,5-2-3€ που θα του κοστίσει παραπάνω η μέρα σε φυσίγγια.
Έστω ότι αυτό γίνεται συχνά(μακάρι!!).

Δεν θυμάμαι είδος να πουλιέται φθηνότερα τώρα σε σχέση με πριν 5 χρόνια.
Κάποτε η βενζίνη είχε 60 λεπτά/λίτρο και τώρα είναι στο διευρο....

Ότι μαζεύονται πολλά χρήματα είναι μια πραγματικότητα!

Αυτό λέω φίλε ... τα πάντα είναι θέμα επιλογών.
Ισχυρίζονται κάποιοι ότι η ιδιογόμωση είναι το ιερό δισκοπότηρο της απόδοσης και της αποτελεσματικότητας.
Δεν είναι έτσι τα πράγματα.
Το χειρότερο tss είναι πολύ μπροστά από το καλύτερο ιδιογόμωσης.
Αν δεν υπάρχει χρήμα να αγοραστεί ο καθένας κάνει ότι καλύτερο μπορεί αλλά να ξέρει ότι πάλι δεύτερος θα έρχεται.
Το κυνήγι είναι μια πολύ ακριβή δραστηριότητα.

Αν θες δοκίμασε κάποια tss για να έχεις προσωπική άποψη για την απόδοσή τους.
Αν δεν ρίχνεις πολλά φυσίγγια μεγάλων αποστάσεων τον χρόνο μπορεί να σταματήσεις και την ιδιογόμωση γιατί την απόδοση των tss δεν θα την πιάσεις ποτέ.
Γεμίζω κάμποσα χρόνια,και στις κακοκαιρίες και σε νορμάλ μέρες και αποστάσεις θεωρώ πως μόνο κερδισμένος βγήκα με το να ρίχνω κάτι που εγώ έχω συνηθίσει και ας είναι και υποδεέστερο,τώρα για τις μακρινές βολές τα tss έχουν γίνει γνωστά αν δω πως υστερω θα ακολουθήσω αναγκαστικά.

αν δω πως υστερω θα ακολουθήσω αναγκαστικά.
Εξαρτάται τι ψάχνεις.
Αν ψάχνεις το απόλυτο μακρινό φυσίγγι το tss είναι μονόδρομος και κανένα ιδιογόμωσης δεν μπορεί να το φτάσει ούτε θα το φτάσει ποτέ.
Αυτό κατάλαβα ότι ψάχνεις.
Αν είσαι ικανοποιημένος από τα φυσίγγια σου δεν χρειάζεται να αλλάξεις κάτι.

Εξαρτάται τι ψάχνεις.
Αν ψάχνεις το απόλυτο μακρινό φυσίγγι το tss είναι μονόδρομος και κανένα ιδιογόμωσης δεν μπορεί να το φτάσει ούτε θα το φτάσει ποτέ.
Αυτό κατάλαβα ότι ψάχνεις.
Αν είσαι ικανοποιημένος από τα φυσίγγια σου δεν χρειάζεται να αλλάξεις κάτι.
Κοίτα να δεις όπως λέει και ο λαός στους τυφλούς βασιλιάς είναι ο μονόφθαλμος μέχρι τώρα την δουλειά μου την κάνω ,δεν ξέρω αν αλλάξουν τα στάνταρ με αυτά στο παιχνίδι και αν αυτό γίνει επειδή το μέρος είναι μικρό πρέπει να ακολουθήσω.

Μην λες μεγάλα λογια
Γιάννη κουζουλέ,ο Γιάννης από πάνω είπε τι θα γίνει,αν ο ιδιογόμωτης χρησιμοποιήσει tss σε δικό του φυσίγγι! Όχι να το "πιάσει" με μόλυβδο! Προφανώς δε μπορεί...

Αν σου δωσω εσένα tss,θα φτιάξεις καλύτερο από αγοραστό tss????

Γιάννη κουζουλέ,ο Γιάννης από πάνω είπε τι θα γίνει,αν ο ιδιογόμωτης χρησιμοποιήσει tss σε δικό του φυσίγγι! Όχι να το "πιάσει" με μόλυβδο! Προφανώς δε μπορεί...

Αν σου δωσω εσένα tss,θα φτιάξεις καλύτερο από αγοραστό tss????
Αυτό το κατάλαβα,με τον Γιάννη,το μην λες μεγάλα λογια αλου πηγενε,οτη ο ιδιογομοτης μπορεί να φτιάξει καλητερο tss αν έχει τα υλικά,και ο λόγος??? Γιατη θα το ψαξη μέχρι αιδιας το σεταπ

Ούτε αν αποκτήσει αυτό το υλικό?
Τότε ναι αλλά δεν θα φτιάξει κάτι πολύ καλύτερο από αυτά που κυκλοφορούν ή θα κυκλοφορήσουν.
Ίσως του βγουν πιο φθηνά.
Νομίζω το ένα κιλό σκάγια από αυτά κοστίζει 80-100€ και όχι 5€ όπως το μολύβι.
Όλα τα κόλπα των ιδιογομωτών για να περιορίσουν τις παραμορφώσεις δεν έχουν καμία εφαρμογή με αυτό το υλικό.
Μόνο με ταχύτητα καψούλι και βύσμα μπορείς να παίξεις κρατώντας τις πιέσεις μέσα στα επιτρεπτά όρια.

Last edited:
Ναι αλλά οι εταιρίες πάνε βάση προδιαγραφών της κάθε πυρίτιδας γιατί είναι αναγκασμένη να το κάνουν. Ο Ιδιογωμοτης όχι, για αυτό ακριβώς τον λόγο ο Ιδιογωμοτης μπορεί να παραμετροποίηση ένα σετ απ και να βγει καλύτερο.

Ναι αλλά οι εταιρίες πάνε βάση προδιαγραφών της κάθε πυρίτιδας γιατί είναι αναγκασμένη να το κάνουν. Ο Ιδιογωμοτης όχι, για αυτό ακριβώς τον λόγο ο Ιδιογωμοτης μπορεί να παραμετροποίηση ένα σετ απ και να βγει καλύτερο.
ΕΙσαι σίγουρος ότι όλες οι εταιρείες πάνε με προδιαγραφές?Γιατί βλέπουμε κάτι σεταπ που παλεύουν να βγάλουν ταχύτητα από το καψούλι,από το πάτημα από παντού εκτός από τη πυρίτιδα (για προφανείς λόγους)!
Οι ιδιογόμωτες από την άλλη,κατά κανόνα, πάνε βάση προδιαγραφών!

Αλλά άλλο πράγμα να βγάζεις παραγωγή χονδρικής,με ταχύτητα και μαζική παραγωγη και άλλο να ζυγίζεις ένα ένα με ακρίβεια χιλιοστού του γραμμαρίου σε πυρίτιδα κ σκάγια,να προχαράζεις συγκεντρωτήρες, κτλ κτλ και να βγάζεις 1 κουτί την ώρα αλλά "μετρημένο" και (όσο γίνεται) με ίδια κ σταθερά φυσίγγια!
Αυτό θα ισχύει και στο tss,παντού και πάντα!
Για να μην ισχύει θα πρέπει να πάμε σε εμπορική χειροποίητη παραγωγή,που μάλλον δε θα συμβεί ποτέ!

Και εγώ έχω την εντύπωση ότι οι βιοτεχνίες γεμίζουν με επιλογή πυρίτιδας και δοσολογία εκτός προδιαγραφών. Πχ ΜΒ32 για 36άρια φυσίγγια, ή λιγότερη πυρίτιδα κάπου από τις προδιαγραφες και άλλα. Αλλά επειδή έχω πολύ καιρό να αγοράσω εμπορικά δεν είμαι σίγουρος τί γίνεται τώρα.
Αντίθετα, στην Αμερική οι ιδιογομωτές γεμίζουν ακριβώς με τις συνταγές και δοσολογίες που τους προτείνει η εταιρεία που βγάζει την πυρίτιδα. Για αυτό και κάποιες μηχανές έχουν στάνταρ ογκομετρικά, όπως η Lee , διότι οι συνταγές για τους ιδιογομωτές είναι στάνταρ και οι πυρίτιδες δεν αλλάζουν από λοτ σε λοτ.

Στον Κένταυρο έχουν έρθει φελλοί. Το λέω διότι για 3 χρόνια δεν είχε. Όποιος ενδιαφέρεται τώρα μπορεί να βρει.

σσσσ.jpg

Και εγώ έχω την εντύπωση ότι οι βιοτεχνίες γεμίζουν με επιλογή πυρίτιδας και δοσολογία εκτός προδιαγραφών. Πχ ΜΒ32 για 36άρια φυσίγγια, ή λιγότερη πυρίτιδα κάπου από τις προδιαγραφες και άλλα. Αλλά επειδή έχω πολύ καιρό να αγοράσω εμπορικά δεν είμαι σίγουρος τί γίνεται τώρα.
Αντίθετα, στην Αμερική οι ιδιογομωτές γεμίζουν ακριβώς με τις συνταγές και δοσολογίες που τους προτείνει η εταιρεία που βγάζει την πυρίτιδα. Για αυτό και κάποιες μηχανές έχουν στάνταρ ογκομετρικά, όπως η Lee , διότι οι συνταγές για τους ιδιογομωτές είναι στάνταρ και οι πυρίτιδες δεν αλλάζουν από λοτ σε λοτ.

Στον Κένταυρο έχουν έρθει φελλοί. Το λέω διότι για 3 χρόνια δεν είχε. Όποιος ενδιαφέρεται τώρα μπορεί να βρει.

View attachment 90301
Ακοπους φελλούς βρίσκεις πανευκολα. Πχ Τα max stores έχουν ρολά σε πάχος των 2 και 4 mm. Πλέον από εκεί αγοράζω και τους κόβω εγώ και μου στοιχίζει παρα πολύ πιο φθηνά.

https://www.maxstores.gr/zografiki-...-Md9-0xEE95U-9dpeAiT5t9OsaJn49KFbZcQdkJmPc0-u

Ακοπους φελλούς βρίσκεις πανευκολα. Πχ Τα max stores έχουν ρολά σε πάχος των 2 και 4 mm. Πλέον από εκεί αγοράζω και τους κόβω εγώ και μου στοιχίζει παρα πολύ πιο φθηνά.

https://www.maxstores.gr/zografiki-...-Md9-0xEE95U-9dpeAiT5t9OsaJn49KFbZcQdkJmPc0-u
Κομμένοι είναι. Δες καλύτερα τη φώτο. Απλά δεν έχουν βγει. Τους πατάς με το δάχτυλο και βγαινουν.

Καλημέρα σας. Έχει δοκιμάσει κανείς τις μισόταπες Τασκώφ να μας πει εντυπώσεις;
Αντιγραφή Winchester.
Ανήκει στα σκληρά βύσματα,με τα χαρακτηριστικά που προσδίδει η κατηγορία αυτή!
Το έχω δουλέψει λίγο,σε 32-33 για μπεκάτσα ως 2ο ή και τρίτο με mb32 σε αστέρι κ ρέλι!

Back