Τις πας γαζί Κωσταρα,πολύ καλός!
Για φασσες στα ελληνοβουλγαρικα σύνορα σημερα το πρωι τις ειδα χτες το πρωι που έπαιζαν σε ενα μέρος τελικός απολογισμός 6 στο χέρι και τρεις χαμένες εγώ και 2 το φιλαράκι μου και 2 χαμένες αν είχαμε κάτσει καλυτερα στο μέρος έπρεπε να έχουμε τις διπλές!!
όπλο και εγώ και ο φίλος μου beretta a-350 τσοκ kicks smoke full εγώ anaconda mid ο φίλος μου φυσίγγια ιδιογομωση ΑΟ νο4 δικα μου και οι δυο μας!
Μπράβο Κώστα! Πολύ ωραίος! Αυτή η AO πρέπει να είναι πολύ καλη πυρίτιδα,αλλα δεν βλέπω στην Ελλάδα εμπορικά φυσίγγια να την δουλεύουν.Ξέρω όμως ότι στην Κύπρο την δουλεύουν ειδικά η Victory.
Δεν ξερω πως να χαρακτηρίσω την συγκεκριμένη πυρίτιδα βγάζει φοβερή δύναμη στα σκοτωματα της εχω 2 χρονιές που την ρίχνω,εχω ρίξει εγώ με τους δικους μου κάποιες εκατοντάδες φυσίγγια εχω πάθει πλάκα με αυτα που κανει όπως και οι φασσεςΜπράβο Κώστα! Πολύ ωραίος! Αυτή η AO πρέπει να είναι πολύ καλη πυρίτιδα,αλλα δεν βλέπω στην Ελλάδα εμπορικά φυσίγγια να την δουλεύουν.Ξέρω όμως ότι στην Κύπρο την δουλεύουν ειδικά η Victory.
Σκεπτωμε να την φωρτωσω 38 γρ σε 12/76....λες να κανει τιποτα.....???Δεν ξερω πως να χαρακτηρίσω την συγκεκριμένη πυρίτιδα βγάζει φοβερή δύναμη στα σκοτωματα της εχω 2 χρονιές που την ρίχνω,εχω ρίξει εγώ με τους δικους μου κάποιες εκατοντάδες φυσίγγια εχω πάθει πλάκα με αυτα που κανει όπως και οι φασσεςκαι εγώ ξερω ελάχιστα φυσίγγια που την βάζουν μέσα στην Κύπρο τη δουλεύουν όντως πιο πολυ,εχω κανει κάβα πάνω από 4 κιλά με τη συγκεκριμένη!!
![]()
Χαμηλα θα την εχεις φιλε αλλα ξεφορτωσε την σε κανενα 34αρη κοντρα δοσουλα..πιστευω θα δουλεψει καλαΣκεπτωμε να την φωρτωσω 38 γρ σε 12/76....λες να κανει τιποτα.....???
φιλεμου κωστα 3 μερες στερηση εξωδου μιας και εισαι αξυρηστοςςςς λιαν εποιηκοςΓια φασσες στα ελληνοβουλγαρικα σύνορα σημερα το πρωι τις ειδα χτες το πρωι που έπαιζαν σε ενα μέρος τελικός απολογισμός 6 στο χέρι και τρεις χαμένες εγώ και 2 το φιλαράκι μου και 2 χαμένες αν είχαμε κάτσει καλυτερα στο μέρος έπρεπε να έχουμε τις διπλές!!
όπλο και εγώ και ο φίλος μου beretta a-350 τσοκ kicks smoke full εγώ anaconda mid ο φίλος μου φυσίγγια ιδιογομωση ΑΟ νο4 δικα μου και οι δυο μας!
Κωστα πραγματικα εκει τα μερη τα δικα σου και προς τα δικα μου ειναι παραδεισος για την φασσα..δεν θα ξεχασω μια χρονια που κυνηγουσαμε γουρουνια στο βουνο πανω απο το Θοδωρειο και περναγαν τα κοπαδια οι φασσες κατα χιλιαδες
Ωραίο βίντεο.
Εγώ πάντως για τσίχλες πήγα και σήμερα ...
![]()
Φυσίγγι Ρουμελιώτης 30 Νο 9, από την πάνω κάννη (Brain MR). Έχασα την ευκαιρία της ζωής μου να κάνω ντουμπλέ σε φάσσες, αλλά έμεινα να κοιτάζω την πρώτη να δω που θα πέσει, και όταν γύρισα στη δεύτερη ήταν αργά ... Με το BL και 9αρια φοβήθηκα μήπως την τραυματίσω μόνο, και δεν έριξα ...![]()
Γύριζα προς το αυτοκίνητο σήμερα μετά το ψάξιμο για μπεκάτσες όταν ξαφνικά με κάβαλάνε δύο ξεκωλα και είμαι με το όπλο στην πλάτη, σβελτα κατεβάζω και σημαδεύω τη μια που ήταν ήδη μακριά και ρίχνω βλέποντας να σκάει ο κώλος της και να συνεχίζει να παίρνει μέτρα χωρίς να δείχνει λαβωμένη, την ξαναβάλω στο σημάδι και σβήνει στον αέρα. Είναι από τις τουφεκιές που με μια είσαι Οκ και γεμάτος.... Έκατσα καμία ώρα ακόμη αλλά απόκοιμηθηκαμε και είπαμε να φύγουμε...
![]()
![]()
καποια στιγμη, μετα απο ατελειωτες φολες, θα σου κατσει.
κ ενα απογευματινο θα εξελιχθει σε ενα ωραιο κυνηγι!
![]()
Κυνήγι του Γενάρη, απ τις μέρες που εύχεσαι όσο τίποτα να είσαι μόνος στο βουνό... Δυστυχώς υπήρχαν και οι γνωστοί καουμπόηδες που παρόλο που ειχαν θεση μπροστά απο εμένα και τουφεκάγαν όλα τα πουλια που μπήκαν, φυγαν με 2 πουλια, το κακό ηταν πως δεν κατάφερα να τουφεκίσω καμια φάσσα με ηρεμία, όλες ερχόταν πατητές απ τα πρώτα τουφεκίδια με αποτέλεσμα να τις τουφεκάω σε fast forward.
Ευτυχώς χαμένα πουλιά δεν είχα, είχα όμως άπειρες ευκαιρίες που παρόλο που σήκωνα όπλο, δεν έριχνα λόγω τσαντίλας (απ αυτά που έβλεπα).
Γιαυτό ή μόνος, ή με δική σου παρέα που να μπορείς να συνεννοηθείς, μακριά απο ξεκάρφωτους...
Παρόλα αυτά έγινε ενα ωραίο κυνήγι.
Φυσίγγι είχα biturbo 36gr σε 6ρι με τσοκ 1*.
πιστεύω το 3ρι ταιριαζε καλύτερα εκείνη τη μέρα, αλλα ειχα ξεκινήσει για αλλου, και πίστευα πως μόνο τον άσσο θα χρειαζόμουν.
Απο εδω και πέρα μαλλόν αραιώσανε παλι τα πουλιά,ελάχιστα και δεν τους βάζεις εύκολα χέρι...τουλάχιστον εδω στα περίχωρα...
Απο ΣΚ εχει ψάξιμο παλι για να βρουμε καμια καινούρια βοσκη μπας και γίνει κανενα δυνατό κυνήγι μεχρι να χτυπήσει ο κωδων για τη λήξη...
![]()
Καρτέρι σήμερα σε μια συστάδα από λεύκες δίπλα από ένα καλαμπόκι που ξέραμε ότι πήγαιναν πουλιά,δεν ήρθε ούτε μια!
Μετά κάναμε φύλλο και φτερό τον κάμπο δεν είδαμε ούτε ένα πουλί!Απογοήτευση σκέτη!
Στο τέλος το ρίξαμε στα κορακοειδή,συνέχεια στο ανάλογο θέμα....
Μπράβο σας παλικάρια μου......
Η νοτιαδουρα ειναι ο χειροτερος καιρος για τα φυσιγγια γιατι στην ατμοσφαιρα υπαρχουν πολυ υψηλα ποσοστα υγρασιας πανω απο 70-80 %..τα φυσιγγις που χρησιμοποιησες εχουν mb36 τροποποιημενη δηλαδη πυριτιδα και τα 2 και το biturbo αν θυμαμαι πανω απο το 6αρη γεμιζει mb36 και κατω του 6 τεκνα..σε τετοιο καιρο να ψαχνεις για φυσιγγια με διβασικες πυριτιδες δηλαδη tecna sipe s4n με ψηλα ποσοστα νιτρογλυκερινης για να μην εχεις θεματα με ξεπουπουλιασμα..οι τροποποιημενες ακομα και για μας τους ιδιογομωτες θελουν πολυ ψαξιμο να αποδοσουν σε αυτους τους καιρους και σου μιλαω εκ πειρας που απο τα τρυγονια τον αυγουστο μεχρι τελη σεζον κυνηγαω με ποσοστα γυρω στο 80- 90% ισως και παραπανω πολλες φορες..μαρκες δεν μπορω να σου προτεινω γιατι εχω να παρω 9 χρονια εμπορικα αλλα ψαξτο με διβασικεςΣήμερα μετά από απουσία ενός μήνα και κάτι από τα καρτερία δοκίμασα την τύχη μου σε κάποια λιγα ντόπια πουλιά.το πρωί έπιασα λοιπον ένα λοφακι που πιάνουν για ήλιο μετά από ξεκουρνιασμα...έντονος νοτιάς με θερμοκρασία γύρω στους 8-10 βαθμούς. Μια ψηλή βελανιδιά είναι το σημείο αναφοράς για αυτά τα πουλιά ...φυλαχτρα στα 25 μέτρα...μη θέλοντας νατακαψω αντίθετα από ότι έλεγε το ένστικτο αποφάσισα να ντουφεκισω μόνα καθιστά πουλιά...Μόλις έσκασε ο ήλιος έρχεται η πρώτη μπαμ φτερά Γεια σας(biturbo no7)...έπαιξαν κάποιες άλλες τις οποίες δεν πείραξα.έρχεται η δεύτερη μπαμ φτερά Γεια σας και αυτή(πάλι biturbo)...Αλλαγή φυσιγγιου σε mb36 φίλου ιδιογομωτη...έρχεται η τρίτη μπαμ φτερά Γεια σας και αυτή...Αφού ακούστηκε η απαραίτητη ψαλμωδία σηκώθηκα και έφυγα ψελιζοντας ένα ζήστε για του χρόνου ποut@nes...
Ps.δεύτερη φορά Στην κυνηγετική μου πορεία μου συμβαίνει αυτό...πουλιά να μην πέφτουν σε ιδανική αποσταση και με τσοκαρισμα σφιχτό...Τι πιστευτε πήγε ανάποδα (πίνω σφηνάκια τσίπουρο από το πρωί)???
Νόμιζα ότι το biturbo είχε σε όλα τα νούμερα tecnaN.Οι διβασικες είναι οι πυριτιδες που προτιμώ με πρώτη την τεκνα ...Ευχαριστώ για την πληροφόρησηΗ νοτιαδουρα ειναι ο χειροτερος καιρος για τα φυσιγγια γιατι στην ατμοσφαιρα υπαρχουν πολυ υψηλα ποσοστα υγρασιας πανω απο 70-80 %..τα φυσιγγις που χρησιμοποιησες εχουν mb36 τροποποιημενη δηλαδη πυριτιδα και τα 2 και το biturbo αν θυμαμαι πανω απο το 6αρη γεμιζει mb36 και κατω του 6 τεκνα..σε τετοιο καιρο να ψαχνεις για φυσιγγια με διβασικες πυριτιδες δηλαδη tecna sipe s4n με ψηλα ποσοστα νιτρογλυκερινης για να μην εχεις θεματα με ξεπουπουλιασμα..οι τροποποιημενες ακομα και για μας τους ιδιογομωτες θελουν πολυ ψαξιμο να αποδοσουν σε αυτους τους καιρους και σου μιλαω εκ πειρας που απο τα τρυγονια τον αυγουστο μεχρι τελη σεζον κυνηγαω με ποσοστα γυρω στο 80- 90% ισως και παραπανω πολλες φορες..μαρκες δεν μπορω να σου προτεινω γιατι εχω να παρω 9 χρονια εμπορικα αλλα ψαξτο με διβασικες
Ισχυει,μαλλον εκανε λαθος ο Μιλτος..Νόμιζα ότι το biturbo είχε σε όλα τα νούμερα tecnaN.
Τασο ηξερα οτι το γεμιζε με την mb36 και το 38αρη με τεκνα αλλα παω πασο..δεν εχω εικονα απο τα εμπορικα..εκτος αν αλλαξαν πυριτιδα και λενε αλλα ντ αλλα αλλιως δεν βρισκω λογο να μην τραβαει η τεκναΙσχυει,μαλλον εκανε λαθος ο Μιλτος..
Και η m92s δεν ειναι διβασικη τροποποιημενη ειναι και αυτη της b&p απλα ειναι μια πυριτιδα που τραβαει λιγο πιο καλα σε παλιοκαιρουςΝόμιζα ότι το biturbo είχε σε όλα τα νούμερα tecnaN.Οι διβασικες είναι οι πυριτιδες που προτιμώ με πρώτη την m92s ...Ευχαριστώ για την πληροφόρηση