Ηλία εννοείται πως σε κάποια κυνήγια φάσσας ακόμα και το 6ρι ειναι κάπως "οριακο". Αλλα οταν ειναι σε μέρη που γλύφουν κορυφές και σου βγαίνουν στη μούρη, ή οι ντοπιαρες στην έναρξη που όποιος τις εχει κυνηγήσει ξέρει πως μονο φάσσα δεν θυμίζει η συμπεριφορά τους, πραγματικα τις τουφεκας με οτι θες, Αλλά όλα θελουν δοκιμες, το να πω σε καποιον που ξεκινάει τωρα να τις κυνηγαει οτι μπορει να τις βαρεσει με 8ρια, μονο ζημια θα κανω, και στις αλλα και σε αυτον που θα αρχίσει να αποκτά λαθος αντίληψη για αυτο το θηραμα, και την αλλη μερα αντι να κατεβει σε νουμερο σκαγιών, θα παει και θα παρει magnum ή super magnum για να διορθώσει το "λαθος".
Αν όμως με ρώταγε καποιος ποιο ειναι το ιδανικό νούμερο της φασσας για εμενα που σε καλύπτει στα περισσότερα μερη και τις περισσοτερες συνθήκες ειναι το 6ρι, τωρα αναλογα την εμπειρία του καθενός ανεβαίνει και κατεβαίνει νούμερο όπως αυτός κρίνει για την καθε περισταση...
Να σημειώσω εδω οτι οταν άρχισα να τις κυνηγάω, τις τουφέκαγα με 4ρια... όχι επειδη ετσι έκρινα, όχι επειδη δεν μου εκανε το 5ρι ή το 6ρι..αλλα επειδη ετσι μου λεγανε όλοι, και εγω τους ακουγα για 2-3 χρόνια χωρις να κανω δοκιμες μόνος μου...αλλα σιγα σιγα με τον καιρό έκανα δοκιμες, και τελικα ειδα οτι ουτε ατσάλινη ειναι, ουτε αντιαεροπορικό χρειάζεται. Αγάπη και προσκόπευση θέλει!