Φυσίγγια για Λαγό

• Thread starter Thread starter sam13
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Σοβαρα τωρα αφου ολα ειναι ιδια μπορει να επεσες τη δευτερη φορα σε βαρομετρικο εξαιρετυικα χαμηλο (πολυ χαμηλη πιεση ) , αλλα αν και πως αυτο επηρρεαζει και ποσο δεν ξερω .
Δεν επηρρεάζει τόσο πολύ όπως η θερμοκρασία.

Ειναι ακριβως το ιδιο φυσιγγι φιλε μου,τι να φταιει?η πλακα ειναι πως το δοκιμασα τον σεπτεμβρη με ολα τα τσοκ που ειχα,με ακριβως τα ιδια πενιχρα αποτελεσματα,απλα το φλεβαρη το δοκιμασα μονο με ενα ,και ετσι γινετε η αντιπαραβολη μ ετις 2 φωτογραφιες.Μηπως το συγκεκριμενο φυσιγγι με αυτο το βαρος,με αυτο το στησιμο ειναι απαγορευτικο για φθινοπωρο?Τι θελει?λιγτερα γραμμαρια?αλλη πυριτιδα?αλλη αναλογια?Γι αυτο και ψαχνομαι σε λιγοτερα γραμμαρια
Ένα "καλό" φυσίγγι δεν έχει τόσο μεγάλες διαφορές χειμώνα καλοκαίρι.
Γι αυτό σιχαίνομαι τα ιταλικά.
Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να φταίει ...

Αυτά δοκίμασες ?
xlarge_20190228121526_nobel_sport_super_caccia_38gr_25tmch.jpeg

Φαίνονται κεντραρισμένες ...
Αν είναι το ίδιο φυσίγγι είναι αυτό που λέμε ότι έχουν μεγάλες διαφορές και είναι ασταθή.
Και στα Percorso το έχω δει (όχι τόσο πολύ) αλλά αυτά τα σώζει η πυρίτιδα σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Μια άλλη περίπτωση είναι το ένα να έχει πολύ μικρότερα σκάγια αλλά αν είναι από το ίδιο κουτί είναι δύσκολο αλλά όχι αδύνατο.
το πιο πιθανο ειναι αυτο που λες . μεγαλη ασταθεια μεταξυ φυσιγγίων. Στο δευτερο πρεπει να επεσε σημαντικα λιγοτερη ποσοτητα πυριτιδας. Πρεπει να ειχε πολυ χαμηλη ταχυτητα

Ένα "καλό" φυσίγγι δεν έχει τόσο μεγάλες διαφορές χειμώνα καλοκαίρι.
Γι αυτό σιχαίνομαι τα ιταλικά.
Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να φταίει ...

Αυτά δοκίμασες ?
View attachment 78185
Ναι αυτα,και εγω εξεπλαγην αρνητικα,διοτι καποιοι τα εχουν πολυ ψηλα στις προτημησεις ,αλλα ενα τυχαιο τεστ εδειξε αλλα,η ιδια ακριβως συμπεριφορα ειναι και σε αλλο φυσιγγι ελληνικο με σχεδον την ιδια αποτυπωση σε βολη με ζεστη και κρυο.

Ναι αυτα,και εγω εξεπλαγην αρνητικα,διοτι καποιοι τα εχουν πολυ ψηλα στις προτημησεις ,αλλα ενα τυχαιο τεστ εδειξε αλλα,η ιδια ακριβως συμπεριφορα ειναι και σε αλλο φυσιγγι ελληνικο με σχεδον την ιδια αποτυπωση σε βολη με ζεστη και κρυο.
Καλά κάνεις φίλε και το ανεβάζεις να το δουν και κάποιοι συνάδελφοι που μπορεί να σκέφτονταν να τα πάρουν, όπως και να μας πεις τα ελληνικά που διαπίστωσες το ίδιο πρόβλημα! Η αλήθεια είναι ότι η ζέστη μου έχει δείξει και εμένα ότι σε βαριές γομωσεις ότι ανοίγει τη τουφεκιά σα τριαντάφυλλο σε σύγκριση με το χειμώνα. Αλλά και τόση διαφορά σαν αυτή που μας έδειξες δεν έχω ξαναδεί.

Ειναι ακριβως το ιδιο φυσιγγι φιλε μου,τι να φταιει?η πλακα ειναι πως το δοκιμασα τον σεπτεμβρη με ολα τα τσοκ που ειχα,με ακριβως τα ιδια πενιχρα αποτελεσματα,απλα το φλεβαρη το δοκιμασα μονο με ενα ,και ετσι γινετε η αντιπαραβολη μ ετις 2 φωτογραφιες.Μηπως το συγκεκριμενο φυσιγγι με αυτο το βαρος,με αυτο το στησιμο ειναι απαγορευτικο για φθινοπωρο?Τι θελει?λιγτερα γραμμαρια?αλλη πυριτιδα?αλλη αναλογια?Γι αυτο και ψαχνομαι σε λιγοτερα γραμμαρια

Απλα ειναι για τα σκουπιδια...Τετοιες αποκλισεις δεν υπαρχουν απο θερμοκρασιες....Απλα τα φυσιγγια
ειναι αλαλουμ....
Αυτες ολες οι αποκλισεις ειναι απο ΜΗ σταθερη δοσολογια της πυριτιδας !!!

Όλα είναι πιθανά αλλά να γνωρίζεται ότι το φυσίγγι που είναι στημένο για σκληρές συνθήκες το εργοστασιακό δε τραβάει αλλού, κάποιοι κατασκευαστές και Έλληνες ακόμη θυμάμαι ένα του μαπακη 34 γρ που έγραφε αποκλειστικά για αντίξοες συνθήκες.Αν το ρίξεις εσύ με 25 βαθμούς τι περιμένεις να δεις ? Οι συνθήκες παίζουν μεγάλο ρόλο στα φυσίγγια. Με την ιδιογομωση μαζεύεις λίγο τη ψαλίδα για να μην έχεις διάφορες ή να έχεις πολύ μικρές πρέπει να γεμίζεις στο όριο κάτι που δεν συνιστάται εάν δεν έχεις μεγάλες γνώσεις και δεν ρίχνεις με μάγκνουμ όπλα.Για να απορροφούν τα παραπάνω bar και να σε γλυτώνουν από ατυχήματα .Δεν είναι εύκολο και καθόλου ασφαλή να νομίζεις ότι έχεις φυσίγγι που θα κένταει από - έως και 25 βαθμούς . Κάποιοι φτιάχνουν τέτοια φυσίγγια έφτιαχνα και εγώ αλλά δεν τα μέτρησα ποτέ σε κανονάκι και σίγουρα δεν θα έβαζα άλλον να τα φτιάξει και ούτε να τα ρίξει παρόλο που τα έριχνα χαλαρά.Ο κατασκευαστής όμως παίζει εντός ορίων μπάλα σε συγκεκριμένη γκάμα ενώ ο κάθε ένας από εμάς κάνει ότι γουστάρει.Εκτος θέματος έχει γεμίσει κάποιος 6 άρια και τα έριχνε και δίνει δύο σε έναν άλλο και το κλείστρο του έσκισε το κούτελο,αλλά τα φυσίγγια ήταν πάντως καιρού πυραυλοκινητα.

Όλα είναι πιθανά αλλά να γνωρίζεται ότι το φυσίγγι που είναι στημένο για σκληρές συνθήκες το εργοστασιακό δε τραβάει αλλού, κάποιοι κατασκευαστές και Έλληνες ακόμη θυμάμαι ένα του μαπακη 34 γρ που έγραφε αποκλειστικά για αντίξοες συνθήκες.Αν το ρίξεις εσύ με 25 βαθμούς τι περιμένεις να δεις ? Οι συνθήκες παίζουν μεγάλο ρόλο στα φυσίγγια. Με την ιδιογομωση μαζεύεις λίγο τη ψαλίδα για να μην έχεις διάφορες ή να έχεις πολύ μικρές πρέπει να γεμίζεις στο όριο κάτι που δεν συνιστάται εάν δεν έχεις μεγάλες γνώσεις και δεν ρίχνεις με μάγκνουμ όπλα.Για να απορροφούν τα παραπάνω bar και να σε γλυτώνουν από ατυχήματα .Δεν είναι εύκολο και καθόλου ασφαλή να νομίζεις ότι έχεις φυσίγγι που θα κένταει από - έως και 25 βαθμούς . Κάποιοι φτιάχνουν τέτοια φυσίγγια έφτιαχνα και εγώ αλλά δεν τα μέτρησα ποτέ σε κανονάκι και σίγουρα δεν θα έβαζα άλλον να τα φτιάξει και ούτε να τα ρίξει παρόλο που τα έριχνα χαλαρά.Ο κατασκευαστής όμως παίζει εντός ορίων μπάλα σε συγκεκριμένη γκάμα ενώ ο κάθε ένας από εμάς κάνει ότι γουστάρει.
Συμφωνώ ότι χρειάζεται μελέτη και τροποποίησεις για να βγάλεις το ιδανικό φυσίγγι για το καθε θήραμα στις διαφορετικές εδαφοκλιματικες συνθήκες που μπορεί να το κυνηγήσεις...
ΑΛΛΑ
Εκτος θέματος έχει γεμίσει κάποιος 6 άρια και τα έριχνε και δίνει δύο σε έναν άλλο και το κλείστρο του έσκισε το κούτελο,αλλά τα φυσίγγια ήταν πάντως καιρού πυραυλοκινητα.
Αυτό το φυσίγγι δεν είναι "παντός καιρού πυραυλοκινητο"...ειναι κάκιστο παράδειγμα προς αποφυγή γεμισμένο από επικίνδυνα ανίδεο άνθρωπο...
Το δυνατό ΑΣΦΑΛΕΣ φυσίγγι για αντίξοες συνθήκες μπορεί να μην δουλέψει σε κανονικές...παραμένει όμως μέσα σε ασφαλή όρια...
Σωστή μελέτη σε ένα φυσίγγι σημαίνει ότι μελετάς και την παραμικρή λεπτομέρεια...
Δεν χρειάζεται να γεμίσεις 6αρια με 500μ/δ και 1500 bar για να κυνηγήσεις στον Εβρο πράσινα στους -20...κατεβαίνεις στο Νο4-Νο3 με 420μ/δ μέσα σε ασφαλή όρια πιέσεων και κάνεις τη δουλειά σου...

Αρμονία και ισορροπία χρειάζεται...

Στην Γροιλανδία ή στον Καναδά ή οι Ρώσοι στην Σιβηρία με 1500-2000 bar πιέσεων φυσίγγια κυνηγάνε τα πράσινα και τις χήνες;;;

Το φυσίγγι σαν πρώτο κριτήριο ποιότητας έχει την ΑΣΦΑΛΕΙΑ και τα άλλα έπονται...

Αφορμή στο σχόλιο του Γιάννη έγραψα τα παραπάνω και όχι ως απάντηση αυτή καθαυτή στον Γιάννη που από τα γραφόμενά του φαίνεται άνθρωπος με γνώσεις...

Last edited:
Δεν χρειάζεται φυσίγγι με παραπάνω από 380 μέτρα ταχύτητα για να κρατάς σε ισορροπία τα πάντα και να παίζεις με τα νούμερα που έτσι πρέπει .Αυτά όμως σε σοβαρά κράτη που κυνηγάς όπως πρέπει ντουφεκας παπί και φασα με ομοιώματα στα 15/20/25/ 30 μέτρα όχι ξεκινάς να ρίχνεις από τα 40 και πάνω .Έτσι όπως κυνηγάμε εδώ πρέπει να έχεις 3/4 διαφορετικά νούμερα φυσιγγίων επάνω σου και ανάλογα στο καρτέρι τι βλέπεις να αλλάζεις φυσίγγι ,το έχω δει πριν χρόνια σε άνθρωπο ιδιογομωτη σε καρτέρι τρυγόνας,άκουγα κάθε λίγο χραπ χρουπ αλλά ο τύπος εκτός τα άριστα φυσίγγια ήταν και δυνατός στη σκόπευση έκανε ζημιές .

Το συγκεκριμένο για αρκετα χρονια κ μεχρι το 2012-13 ηταν το πιο αποδοτικο φυσιγγι σε σχεδον ολα τα νο σκαγιών.
Απο τοτε μεχρι κ τωρα δεν κανει ούτε για τα πανηγύρια.

Το συγκεκριμένο για αρκετα χρονια κ μεχρι το 2012-13 ηταν το πιο αποδοτικο φυσιγγι σε σχεδον ολα τα νο σκαγιών.
Απο τοτε μεχρι κ τωρα δεν κανει ούτε για τα πανηγύρια.
Το 13 ηταν που "πηραξανε" την προοδευτικοτητα της τεκνα ,απο τοτε δεν ξαναβγαλανε καλη παρτηδα σαν του 2011 ας πουμε !

Δεν χρειάζεται φυσίγγι με παραπάνω από 380 μέτρα ταχύτητα για να κρατάς σε ισορροπία τα πάντα και να παίζεις με τα νούμερα που έτσι πρέπει

Μαγική ταχύτητα τα 380 μ/δ για τα ψιλά σκάγια σε συνδυασμό με παραμένουσα στο V10 γύρω στα 320-330 μ/δ
Για χοντρά τα προτιμώ γύρω στα 400 μ/δ με παραμένουσα στο V10 γύρω στα 350-360μ/δ

Βέβαια για να βγάλεις στις διάφορες συνθήκες της χρονιάς τις παραπάνω ταχύτητες θέλει λίγο ψιλομαγειρεμα το φυσίγγι κατά περίπτωση...

Last edited:
Καλημερα σε ολους τους φιλους

μετα τα οσα ειπωθηκαν το συμπερασμα ειναι πως 1) πιθανως η τοση μεγαλη διαφορα να οφειλετε σε ανισοροπη δοσολογια πυριτιδας
2)το setup του φυσιγγιου να ειναι για κρυο 3) ενας φιλος ειπε πως απο το 2013 υπαρχει θεμα στην πυριτιδα αυτη.
Υπαρχει μηπως καποιος φιλος να εχει κανει καποιες αντιστοιχες δοκιμες σε φυσιγγι εμποριου σε ζεστη κρυο με οχι τοσο μεγαλες διαφορες?

μετα τα οσα ειπωθηκαν το συμπερασμα ειναι πως 1) πιθανως η τοση μεγαλη διαφορα να οφειλετε σε ανισοροπη δοσολογια πυριτιδας
2)το setup του φυσιγγιου να ειναι για κρυο 3) ενας φιλος ειπε πως απο το 2013 υπαρχει θεμα στην πυριτιδα αυτη.
Υπαρχει μηπως καποιος φιλος να εχει κανει καποιες αντιστοιχες δοκιμες σε φυσιγγι εμποριου σε ζεστη κρυο με οχι τοσο μεγαλες διαφορες?
Καλημερα! Οπως ειπανε τα παιδια πιο πανω, πρεπει να σφαξεις 3 φυσιγγια και να τα μετρησεις αν ειναι δυνατον (βαρος σκαγιων, πυριτιδας και υψος κλειστου φυσιγγιου)!

Τι να δεις σε ζεστη και σε κρυο ???
Εδω με την ιδια θερμοκρασια...βλεπεις οτι οι διαφορες ειναι μεγαλες....
Δεν θελεις να το πιστεψεις...οκ....Αλλα αυτα τα φυσιγγια ειναι για τα σκουπιδια....δεν θα ξερεις ποτε τον λογο
που εχασες το θηραμα....Δλδ....εαν αστοχησες ή εαν σε πουλησε το φυσιγγιο !!!

Τελικά μετά από δοκιμή σε ενα 36αρι, βλεπωντας πως στην έναρξη θα έχει περίπου τίς ίδιες συνθήκες με σήμερα, επέλεξα να δοκιμάσω και με αυτά θα ξεκινήσω τον λαγό, έμεινα ικανοποιημένος, και πιστεύω αφού το δοκιμάσω να βάλω τό 4αρι τσοκ
IMG_20230909_111302.jpgIMG_20230909_111251.jpg

Back