Φυσίγγια για Λαγό

• Thread starter Thread starter sam13
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Kαλημερα σε ολους τους συνκυνηγους του λαγου,μιας και φτανουν οι μερες για την εναρξη του λαγοκυνηγιου,να ρωτησω τους φιλους για κανενα φυσιγγι για την εναρξη δοκιμασμενο,34-36 γρ,η εναρξη θα γινει σε καμπο της μακεδονιας με αρκετη εως πολυ υγρασια κατα της πρωινες ωρες.
Περισυ ξεκινησα με τα nsi αναμεικτα,χτυπησα 3 λαγους αλλα δεν μου αρεσαν ,η αποκωρυφωση ηταν σε μια αλεπου τις τελευτεες μερες του λαγου,στα ουτε 20 μετρα,σχεδον σταματημενη,της εριξα ενα 4/6 και ενα 3/5 και ακομη φευγει,τρανταχτηκε μεν αλλα εφυγε δε με χιλια δε.Το οπλο μου ειναι win sx4.

Kαλημερα σε ολους τους συνκυνηγους του λαγου,μιας και φτανουν οι μερες για την εναρξη του λαγοκυνηγιου,να ρωτησω τους φιλους για κανενα φυσιγγι για την εναρξη δοκιμασμενο,34-36 γρ,η εναρξη θα γινει σε καμπο της μακεδονιας με αρκετη εως πολυ υγρασια κατα της πρωινες ωρες.
Περισυ ξεκινησα με τα nsi αναμεικτα,χτυπησα 3 λαγους αλλα δεν μου αρεσαν ,η αποκωρυφωση ηταν σε μια αλεπου τις τελευτεες μερες του λαγου,στα ουτε 20 μετρα,σχεδον σταματημενη,της εριξα ενα 4/6 και ενα 3/5 και ακομη φευγει,τρανταχτηκε μεν αλλα εφυγε δε με χιλια δε.Το οπλο μου ειναι win sx4.
rotwiell wenmansell 40gr n3 ,nsi pm40 n3

Στα 34-36γρ. που θες δοκίμασε τα αμερικανικά Winchester, Remington, Federal...κατά προτίμηση τις elite σειρές με τα επιχαλκωμένα ή επινικελωμένα σκάγια...
Μια άλλη επιλογή θα σου έλεγα τα B&P MG2 Mythos...

Το κυριότερο όμως είναι να πάρεις το όπλο σου και τα φυσίγγια που επέλεξες και να πας 1-2 μέρες πριν την έναρξη στον κυνηγότοπο που κυνηγάς, να κάνεις μια-δυό δοκιμές κατανομής και διάτρησης στις αποστάσεις που κυρίως ντουφεκάς, να δεις ποιος συνδυασμός ταιριάζει στο όπλο σου...
Έτσι και την αποτύπωση της ντουφεκιάς θα έχεις στο μυαλό σου και όταν φεύγει ο λαγός θα ξέρεις ότι δεν φταίει το όπλο-φυσίγγι...

Remington express XLR #4
35.5gr
Το απόλυτο λαγοφυσίγγι.
Όχι NSI από εμένα ...

@outlander .yel.

Αν και έχω πάρει λαγό με 10αρια και 9αρια, σε κυνήγι αποκλειστικά λαγού ή υδροβιων το νούμερο σκαγιων που μου αρέσει είναι το 3 (3,3 χιλιοστά) και μάλιστα σε 76αρη κάλυκα με 41 ,42 γραμμάρια. Σαν πρώτο φυσίγγι όμως αν περιμένω κοντινή βολή 35 γραμμάρια 6αρια σε ημιδιασπορας.

Κυνηγας μονος καβαλα τα σκυλια σου η ειστε ομαδα;
Αυτο καθοριζει τις βολες σου σε αποσταση
Αυτο θα καθορισει και το σκαγι σου που θα ειναι μεταξυ 3-4-5 αναλογα και το στησιμο του φουσεκιου σου
Τα φουσεκια που σου ειπαν τα παιδια ειναι πολυ καλα
Αν θελεις να μεινεις στα 36 γρ
Το waidmanshell 36γρ νουμερο 5 στο συστηνω εαν δεν θες να ξεπερασεις τα 36γρ
Οπως και το fob lievre σε 4αρι 36 γρ
Μαλακα και φονικα

Rottweil waidmannsheil 36gr No4 .
Eley alphamax 34gr

Αν και έχω πάρει λαγό με 10αρια και 9αρια, σε κυνήγι αποκλειστικά λαγού ή υδροβιων το νούμερο σκαγιων που μου αρέσει είναι το 3 (3,3 χιλιοστά) και μάλιστα σε 76αρη κάλυκα με 41 ,42 γραμμάρια. Σαν πρώτο φυσίγγι όμως αν περιμένω κοντινή βολή 35 γραμμάρια 6αρια σε ημιδιασπορας.

Attachments

• diana-super-34-full.png
    diana-super-34-full.png
    53,9 KB · Προβολές: 18
  • images.jpeg
    images.jpeg
    12,8 KB · Προβολές: 18
Remington express XLR #4
35.5gr
Το απόλυτο λαγοφυσίγγι.
Όχι NSI από εμένα ...

@outlander .yel.
Βασίλη ξέρεις τι διαφορά έχει από το xlr το απλό Remington express που δείχνω στη Φώτο; Ίδιο φυσιγγι είναι σε άλλο κουτί;

Attachments

• IMG_5321.jpeg
    IMG_5321.jpeg
    36,6 KB · Προβολές: 6
Κυνηγας μονος καβαλα τα σκυλια σου η ειστε ομαδα;
Αυτο καθοριζει τις βολες σου σε αποσταση
Αυτο θα καθορισει και το σκαγι σου που θα ειναι μεταξυ 3-4-5 αναλογα και το στησιμο του φουσεκιου σου
Τα φουσεκια που σου ειπαν τα παιδια ειναι πολυ καλα
Αν θελεις να μεινεις στα 36 γρ
Το waidmanshell 36γρ νουμερο 5 στο συστηνω εαν δεν θες να ξεπερασεις τα 36γρ
Οπως και το fob lievre σε 4αρι 36 γρ
Μαλακα και φονικα
Καλησπερα,συνηθως μονος η το πολυ με εναν φιλο μου κανω το κυνηγι του λαγου,μεικτο κυνηγι κανω,και καβαλα και καρτερι αναλογως,οι αποστασεις που τουφεκαω ειναι νορμαλ,10-35μ max

Βασίλη ξέρεις τι διαφορά έχει από το xlr το απλό Remington express που δείχνω στη Φώτο; Ίδιο φυσιγγι είναι σε άλλο κουτί;
Γιάννη απ ότι ξέρω δεν βγαίνει πλέον το express (δεν θα το βρεις ούτε στο site της Remington) το έχουν κάνει express XLR.
https://www.remington.com/shotshell/express-extra-long-range/
Να σου πω την αλήθεια δεν νομίζω ότι άλλαξαν κάτι εκτός το όνομα.
Πολύ καλά και τα 2 ...

Ότι βρεις σε μαγαζιά θα είναι παλιά φυσίγγια.

Last edited:
Καλησπερα,συνηθως μονος η το πολυ με εναν φιλο μου κανω το κυνηγι του λαγου,μεικτο κυνηγι κανω,και καβαλα και καρτερι αναλογως,οι αποστασεις που τουφεκαω ειναι νορμαλ,10-35μ max
Κατά την γνώμη μου ,τωρα στην αρχή δοκίμασε το καφέ Lambro(33gr) σε 4 η 5 νούμερο και αν το μέρος είναι καπως σφικτο βάλε πρώτο το Lambro το κίτρινο(33gr) το διασποράς σε Ν 5.για τις αποστάσεις που λες εγώ θα έβαζα σχεδόν πάντα πρώτο το κίτρινο διασποράς το οποίο δεν είναι τόσο πολύ αποκεντρωτικό αλλά ημιδιάσπορας ,μέχρι 30 μέτρα ρίχνει άνετα τον λαγό.σε πολύ ανοιχτά μέρη μπορείς να δοκιμάσεις για τελευταίο φυσιγγι το Remington nitro semi N4 (το Ν4 το αμερικανικό είναι περίπου Ν3 ιταλικό-ελληνικο σκάγι) τα πιο πολλά μαγαζιά τα πουλάνε και χύμα..

Γιάννη απ ότι ξέρω δεν βγαίνει πλέον το express (δεν θα το βρεις ούτε στο site της Remington) το έχουν κάνει express XLR.
https://www.remington.com/shotshell/express-extra-long-range/
Να σου πω την αλήθεια δεν νομίζω ότι άλλαξαν κάτι εκτός το όνομα.
Πολύ καλά και τα 2 ...

Ότι βρεις σε μαγαζιά θα είναι παλιά φυσίγγια.
Ευχαριστώ Βασίλη .τώρα κατάλαβα γιατί είχα μπερδευτεί λίγο .

Κατά την γνώμη μου ,τωρα στην αρχή δοκίμασε το καφέ Lambro(33gr) σε 4 η 5 νούμερο και αν το μέρος είναι καπως σφικτο βάλε πρώτο το Lambro το κίτρινο(33gr) το διασποράς σε Ν 5.για τις αποστάσεις που λες εγώ θα έβαζα σχεδόν πάντα πρώτο το κίτρινο διασποράς το οποίο δεν είναι τόσο πολύ αποκεντρωτικό αλλά ημιδιάσπορας ,μέχρι 30 μέτρα ρίχνει άνετα τον λαγό.σε πολύ ανοιχτά μέρη μπορείς να δοκιμάσεις για τελευταίο φυσιγγι το Remington nitro semi N4 (το Ν4 το αμερικανικό είναι περίπου Ν3 ιταλικό-ελληνικο σκάγι) τα πιο πολλά μαγαζιά τα πουλάνε και χύμα..
Καλησπέρα, τό καφέ Λάμπρο, τό έχεις δουλέψει? και εάν ναι, εντυπώσεις?

Καλησπέρα, τό καφέ Λάμπρο, τό έχεις δουλέψει? και εάν ναι, εντυπώσεις?
Ναι το έχω ρίξει τέτοια εποχή και μου άρεσε πολύ.το είχα ρίξει σε νούμερο 6 σε φασες και Ν4 σε λαγό..επίσης ένα μπάρμπας που πηγαίναμε και πάμε ακόμα καμία φορά μαζί στο λαγό το έριχνε φανατικά και ήταν πολύ καλό.

Back