Αρε φηλε γατα εισε.μηκροτερη ναι.αλα παραμορφοση οχη.Φαινόμενο πετάγματος παπιών χηνών σε σχήμα V.
Τα πίσω σκάγια δέχονται μικρότερη αντίσταση αέρα.
Μιλάμε πάντα για τα πρώτα μέτρα πτήσης ...
Αρε φηλε γατα εισε.μηκροτερη ναι.αλα παραμορφοση οχη.Φαινόμενο πετάγματος παπιών χηνών σε σχήμα V.
Τα πίσω σκάγια δέχονται μικρότερη αντίσταση αέρα.
Μιλάμε πάντα για τα πρώτα μέτρα πτήσης ...
Αν και ο κατασκευαστής δίνει ένα σωληνάριο Locktite 401 μαζί, είχα κάποια προβλήματα με αποκολήσεις του αισθητήρα.Και άλλη μία ... Με τι κόλλησες τον σένσορα στην κάνη ;
Επαγγελματίας ... !!! Μπράβο.Αν και ο κατασκευαστής δίνει ένα σωληνάριο Locktite 401 μαζί, είχα κάποια προβλήματα με αποκολήσεις του αισθητήρα.
Με δική μου πρωτοβουλία χρησιμοποίησα τη Bison Epoxy Universal (δύο συστατικών, "μαλακή") και από τότε όλα καλά.
Το άσπρο "κουτί" δίπλα στον υπολογιστή είναι το Pressure Trace.
View attachment 21803
Και μπροστά πιο χοντρά σκάγια από πίσω. !!!Για φανταστιτε τη μπορει να κανει,ενα κιαθιο κονικο αλα ο κονος αναποδα.δηλαδη η στενη πλεβρα πανο.αντε να αναψο τα φητιλια
ΑκριβοςΚαι μπροστά πιο χοντρά σκάγια από πίσω. !!!
Λίγο καλύτερα ...
Νικο το φυσιγγι σου 12/76 , 4Β , 52γρ ειναι τελειο. Εχει ταχυτητες σαν ολα τα κλασικα εμπορικα 3" , Remington, Rottweil, B & P,wincester ασπρο κουτι κλπ. φτιαγμενα για οπλα δοκιμασμeνα στις 1200 bar, εφταναν ta 900 bar. Τα τελευταια χρονια με την ενταση της μαγνουμιτιδας τα οπλα δοκιμαζονται στα 1320 -1340 και ετσι καποιες εταιριες εφτιαξαν 52γρ με 400μ/δ και λιγο παραπανω και ανυποφορο κλωτσημα. πχ wincester σε μαυρο κουτι, NSI HP. kai συνηθως γραφουν πανω 1050 bar.
Για εμενα για τις χηνες θα φτιαξεις ενα στα 46γρ 12/76 4Β με 900bar 380-390 m/s. Οι χηνες δεν σε ξαφνιαζουν , οταν τις δεις με -15 αδειαζεις γρηγορα και γεμιζεις με αυτα που εχεις στην μεσα τσεπη σου που ειναι ...ζεστα.
Νίκο δοκιμές δεν κάνω όπως ξέρεις.Παλικαρια , θελω να ρωτησω το εξεις....το οτι πεφτουν οι ταχυτητες του φυσιγγιου με κρυο ( μηδεν βαθμους )
σε σχεση με αυτες που εχει το φυσιγγιο στους +10 απο που ''βγαινει'' ??? Απο δοκιμες σας.....η απο την
θεωρια??
Σε αυτο θελω μια απαντηση....και μετα θα σας πω....και θα σας δειξω τι εδωσαν οι δοκιμες μου στα ΙΔΙΑ
σεταπ ριγμενα και μετρημενα στους +10-15 με τις σημερινες στους ΜΗΔΕΝ βαθμους.
Νίκο δοκιμές δεν κάνω όπως ξέρεις.
Θα σου πω τι πιστεύω ότι γίνεται.
Τα πάντα εξαρτώνται από την συμπεριφορά του καψυλλίου και της πυρίτιδας σε διαφορετικές θερμοκρασίες.
Συνδιασμός καψυλλίου πυρίτιδας μπορεί να επηρρεάζεται ελάχιστα εως καθόλου ενώ άλλος συνδιασμός πολύ.
Γι αυτό και τα rem nitro πάνε καλά και άλλα όχι.
Περιμένω με ανυπομονησία τις δοκιμές.
Αν έχεις και διαφορετικούς συνδυασμούς καψυλλίων πυρίτιδας είσαι σούπερ.
Στους -15 είχες μεγαλύτερες αρχικές δηλαδή ;Καμια διαφορα στα σεταπ.....ακριβως οπως ηταν οταν τα εριξα στους +10 -15 βαθμους....αυτο για να
ξερω τι μου γινεται,,,,,εαν εβαζα αλλο καφουλια θα ειχα αλλες τουφεκιες.....δεν αλλαξα ΤΙΠΟΤΑ....αλλα με
το κρυο.....ηταν αλλες τουφεκιες...ΠΑΝΤΑ προς το καλυτερο....
Το ξερω οτι δεν κανεις δοκιμες....να ξερεις οτι εκτος απο τις δικες σου απαντησεις ΣΕΒΟΜΑΙ και ολων
των συναδελφων......παραλληλα ομως θελω και αποδειξεις στα οσα λενε....βαρεθηκα το λογια
του καφενειου φιλε!!!
Καπου το ξερω αυτο το προγραματακι.....Σκάγια #4, δικά μας #3.
View attachment 21762
Απο την διαφορα θερμοκρασιας που εχει η μπαρουτι την στηγμη της καυσης.....τιποτα αλλο....Παλικαρια , θελω να ρωτησω το εξεις....το οτι πεφτουν οι ταχυτητες του φυσιγγιου με κρυο ( μηδεν βαθμους )
σε σχεση με αυτες που εχει το φυσιγγιο στους +10 απο που ''βγαινει'' ??? Απο δοκιμες σας.....η απο την
θεωρια??
Σε αυτο θελω μια απαντηση....και μετα θα σας πω....και θα σας δειξω τι εδωσαν οι δοκιμες μου στα ΙΔΙΑ
σεταπ ριγμενα και μετρημενα στους +10-15 με τις σημερινες στους ΜΗΔΕΝ βαθμους.
Στους -15 είχες μεγαλύτερες αρχικές δηλαδή ;
Αυτό Νίκο είναι ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.
Μόνο 1 ερώτηση.
Είχες αφήσει τα φυσίγγια αρκετό χρόνο έξω ώστε να πάρουν θερμοκρασία περιβάλλοντος;
Απο την διαφορα θερμοκρασιας που εχει η μπαρουτι την στηγμη της καυσης.....τιποτα αλλο....
Φίλε συνονόματε, νομίζω ότι ο ΝικοςΠ δεν γράφει για -15, αλλά έως 15.Στους -15 είχες μεγαλύτερες αρχικές δηλαδή ;
Αυτό Νίκο είναι ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.
Μόνο 1 ερώτηση.
Είχες αφήσει τα φυσίγγια αρκετό χρόνο έξω ώστε να πάρουν θερμοκρασία περιβάλλοντος;
Φιλε Βασιλη το εχω γραψει πολλες φορες οτι καποιες κανες ειναι ιδιαιτερες...δεν ειναι απαραιτητο να ειναι της Rem, μπορει να ειναι sx3 η maxus η δεν ξερω εγω τι αλλο...γνωμη μου ειναι εφοσον εχεις δυο οπλα κανε καποιες δοκιμες με ιδια τσοκ στα ιδια μετρα με 2-3 φυσιγγια διαφορετικα κι βγαλε μετα συμπερασμα τι παιζει.Μιλάνε κάποιοι για κάνες φαρμάκι και λοιπά.
Ίσως....
Γνώμη μου είναι ότι χοντρικά μέχρι τα 35 μ τα θηράματα πέφτουν με το μάτι και το χέρι και μετά τα 50 με τα 2 προηγούμενα + το φυσίγγι και το τσόκ.
Δεν υποστιρίζω ότι όλες οι κάνες βγάζουν ίδιες τουφεκιές, η σημασία τους όμως είναι πολύ μικρότερη από τα προηγούμενα.
Ελπίζω να βγάζει νόημα αυτό που λέω.
Άλεξ φίλε γι αυτό έγραψα το ίσως για τις κάνες.Φιλε Βασιλη το εχω γραψει πολλες φορες οτι καποιες κανες ειναι ιδιαιτερες...δεν ειναι απαραιτητο να ειναι της Rem, μπορει να ειναι sx3 η maxus η δεν ξερω εγω τι αλλο...γνωμη μου ειναι εφοσον εχεις δυο οπλα κανε καποιες δοκιμες με ιδια τσοκ στα ιδια μετρα με 2-3 φυσιγγια διαφορετικα κι βγαλε μετα συμπερασμα τι παιζει.
Οσο για τα φυσιγγια που λεμε, εγω πολλες φορες με 35+ βαθμους σε τρυγονια ειχα ριξει percorso no6 και δεν παρατηρησα καμια διαφορα σε σχεση με χειμωνα με 0 η 5 βαθμους...τωρα το -15 ειναι σιγουρα αλλη ιστορια...