*edit για την ακρίβεια οι ενέργειες που έχει είναι σωστές εάν αφορούν το μεμονωμένο σκάγι, όταν θα πρέπει όμως ανάλογα το θήραμα να το πετύχουν 2 με 4 σκάγια τέτοιας ενέργειας.
Ίσως αποκαλούμε λανθασμένα αυτή την τιμή ενέργειας ως ενέργεια καταβολής ενώ θα έπρεπε να αναφερόμαστε στην απαιτούμενη ενέργεια διείσδυσης του μεμονωμένου σφαιριδίου στο σώμα του θηράματος. Για την καταβολή του θηράματος, οι περισσότεροι παράγοντες, νομίζω πως ανήκουν στο φάσμα της τύχης (και πολύ καλά κάνουν). Μεταξύ όλων των αστάθμητων παραγόντων, ακόμα και η ψυχολογία, η κράση και ο χαρακτήρας του κάθε θηράματος μπορεί να παίζουν ρόλο στο αν θα καταβληθεί και σε τι απόσταση. Οπότε, οι οποιεσδήποτε τιμές, μόνο ενδεικτικές μπορεί να είναι με σκοπό την εξαγωγή συμπερασμάτων, τα οποία θα πρέπει να συμφωνούν και με την εμπειρία.
Επίσης, η μπάρες "τρελαίνονται" με τριπλό κλικ στα βέλη τους.
Μόνο αυτό για την ώρα
Όπως ήδη είπα, τα αποτελέσματα είναι λιτά (για την ώρα) και, η αλήθεια είναι πως, την διάρκεια πτήσης και την πτώση (Drop), των οποίων οι τιμές τους είναι για τα 100μ, τις έβαλα τελευταία στιγμή και πιο πολύ για εντυπωσιασμό. Πιο χρήσιμες θα ήταν να αναφέρονται στη Xmax. Για τις Drop & Drift είχα σκοπό να προσθέσω άλλα δυο μικρότερα γραφήματα από κάτω διότι είναι κι αυτές αρκετά χρήσιμες πληροφορίες.
Edit: Δεν είχα δει την v1.1
Πολύ πιο χρήσιμη όμως θα ήταν – κυρίως για τους φίλους ιδιογομωτές –, η απεικόνιση της μεγάλης αντίστασης του αέρα στο φάσμα ταχυτήτων 0,7-1,2 Mach, ώστε να γίνει αντιληπτό πως το τελικό όφελος (μένουσες) δεν είναι πάντα ανάλογο των ταχυτήτων (και των πιέσεων).
Όμως, το πιο σημαντικό νομίζω πως είναι να αντιστρέψουμε τους τύπους ώστε, με δεδομένη πλέον την ενέργεια, να μας επιστρέφουν την απόσταση, διότι τώρα, παίρνω την
γραμμικά ανάλογη τιμή απόστασης και μάλιστα μπακαλίστικα αφού η τιμή της κανονικής γραμμικής παρεμβολής φαίνεται να αποκλίνει περισσότερο. Εξού και οι ασυνέπειες σε μερικές περιπτώσεις. Αρχικά όμως έπαιρνα από τον πίνακα τη μικρότερη τιμή εκείνης της πεντάδας μέτρων στην οποία "έπεφτε" η απαιτούμενη ενέργεια και, φυσικά, ήταν αρκετά πιο μακριά από την πραγματική τιμή.
Το μπραβο.....ειναι λιγο για την δουλεια που εχετε κανει....οτι και να πω λιγο ειναι.....ωστοσο απο
εμενα ενα μεγαλο ευχαριστω και στους δυο σας......μεσα απο την καρδια μου!!!!
Φίλε Νίκο, είμαι σίγουρος ότι ξέρεις πολύ καλά πως οποιαδήποτε δουλειά, όσο κουραστική και χρονοβόρα κι αν είναι, αν την κάνεις για την καύλα σου είναι ευχαρίστηση. Σε σχέση όμως με την δική μας, αυτή που κάνεις εσύ (γέμιζε-ρίχνε) είναι και δαπανηρή, και ο σκοπός της θεωρίας είναι η μείωση αυτής της δαπάνης της πράξης.
Τέλος, θέλω να σας διαβεβαιώσω όλους πως (όπως λένε και στη μητρόπολη): It was my pleasure!
Βασικά, Καλησπέρα σας!