Ελάτε βρε παιδιά πείτε χρήσιμες πληροφορίες να πάρω μια ιδέα κ εγώ π είμαι "κουταβάκι" στη μπεκάτσα.......
Εγώ αρχικά είμαι σε δήλλημα για το τη φυσίγγι θα ρίξω...Θα πάω σίγουρα σε αποκεντρωτικό ελικοειδή γιατί θα κυνηγάω με τη Fabarm 71cm 2* σταθερό.
Αρχικά λέω να ρίξω σε χαρτόνι 80cm × 80cm στα 15m κ 25m με LK Koutoumanos 32gr No:8 & Jordan 34gr No:8 να δω πως θα πάνε κ βλέπω.
Να βλέπω απαντήσεις από τους έμπειρους....
Κώστα...άποψή μου...και συμφωνώντας με τους προλαλήσαντες, για την σημασία της καλής θέσης στο σήκωμα της μπεκάτσας...καθαρά από τεχνικής πλευράς θα σου έλεγα...
Σε πυκνά μέρη, για βολές 10-25μ...
-1ο φυσίγγι ένα αποκεντρωτικό Νο9, πατέντα τύπου Στόκα (όπως τα Lambro Direct, Taskof, Cheddite) μπορεί να υπάρχουν και άλλοι κατασκευαστές, μιας και πλέον τέτοιου τύπου αποκεντρωτήρες, πουλιούνται, ακόμα, και για ιδιογόμωση.
-2ο φυσίγγι ένα διασποράς με ελικοειδή διασπορέα Νο9 ή Νο8 (υπάρχουν πολλές ελληνικές εταιρίες που βγάζουν τέτοιου είδους διασποράς) ή ένα με διασπορέα τύπου Z2M της Baschieri&Pellagri (δυστυχώς μόνο στα ΜΒ 33 της συγκεκριμένης εταιρίας έχω δει τέτοιο διασπορέα, παρότι διατίθεται ευρέως στην αγορά).
-3ο φυσίγγι ένα με διασπορέα τύπου Gualanti Νο 8 ή τις διάφορες απομιμήσεις του (Καρδάρας, Μαυρόπουλος).
Σε ανοιχτά μέρη που μπορούν να βγουν και ντουφεκιές στα 30-35μ
-1ο φυσίγγι με ελικοειδή Νο 9
-2ο φυσίγγι με διασπορέα τύπου Gualanti No8
-3o φυσίγγι ένα μισόταπο ή μάλλινης τάπας Νο 7
Όλα τα παραπάνω, γύρω στα 32-34γρ.
Αν όλα τα παραπάνω σου φαίνονται υπερβολικά και άνευ ουσίας περίπλοκα...διάλεξε ένα φυσίγγι διασποράς με ελικοειδή Νο8-Νο9 και ένα μαλλινόταπο ή μισόταπο Νο7-Νο8 και βάζε...
Στο πυκνό 1ο-2ο διασποράς και 3ο μισόταπο-μαλλινόταπο...
Σε ανοιχτά μέρη 1ο διασποράς και 2ο-3ο μισόταπο-μαλλινόταπο...
Τώρα μάρκες φυσιγγίων...θα τις βρεις εσύ με το ντουφέκι σου...ξεκίνα δοκιμές με εταιρίες που εμπιστεύεσαι ή φυσίγγια που σου κάνουν "κλικ"...