Φυσίγγια για μπεκάτσα

Με το ντιρεκτ και τα ΣΤΌΚΑΣ και λίγα δικά μου τα σταμάτησα γιατί είχα όλα τα πουλιά τραυματισμενα έπεφταν ζωντανά..
Και μετά από ψάξιμο στον δικό μου συνδυασμό..
Μόνο κύλινδρος και ελικοιδες..
Βέβαια έχω φίλους που έχουν στάνταρ κάννες και το ντιρεκτ το πάνε πρώτο και δεύτερο με καλά σκοτωματα
Και εγώ τις πιο πολλές φορές ελικοειδή έχω πρώτο (gorilla, ρουμελιώτη), αλλά αυτή η ανασφάλεια είναι άτιμο πράγμα... 🤣

Θέλει από 4 τσοκ και κάτω για να δουλέψει καλά, ποια ανάμικτα πήρες?
Τι έχεις δει και το λες?
Stoka, direct και ιδιογόμωση Θώδη που τα έχω δουλέψει πολύ, θεωρώ ότι δουλεύουν με όλα τα τσοκ,χωρίς ανάγκη αυξημένης πίεσης (όπως ο έλικας)!

"Γυμνό" είναι ρε Μπιλ... Δε θα έχει???
Ναι Δημήτρη συμφωνώ..... όλα αυτά αφήνουν.....γι αυτό ρωτάω..... ενώ ο συνδυασμός ραβδωτό τσοκ διασποράς και μισοταπο ή μαλλινοταπο ή συγκεντρωρας δεν αφήνει τίποτα.....

ζωντανα πολλα ,αποδοση θα εχεις αλλα εγω δεν γουσταρω τα ζωντανα ,με 4 και κατω ο αποκεντρωτηρας δουλευε καλυτερα.για μενα ο ελικας ειναι κορυφη.
Ζωντανά έχεις(κ έχω) μετά τα 20 μέτρα που κάνει το κενό στη μέση,οκ!
Εγώ το αντιμετωπίζω ως "εργαλείο" μέγιστης διασποράς αλλά για πολύ κλειστά μέρη, κοντά και με ψιλά σκάγια (9+).
Δεύτερη τουφεκια έλικας,για πιο "πέρα"!

Ναι Δημήτρη συμφωνώ..... όλα αυτά αφήνουν.....γι αυτό ρωτάω..... ενώ ο συνδυασμός ραβδωτό τσοκ διασποράς και μισοταπο ή μαλλινοταπο ή συγκεντρωρας δεν αφήνει τίποτα.....
Να σε ρωτήσω...
Σου ανοίγει πιο πολύ από το κύλινδρο?
Είχα ραβδωτό και μάλιστα με 8.5 cm καθαρής ράβδωσης στη remi, δεν ήταν πιο ανοιχτό από κύλινδρο.
Και στο ραβδωτό κομμάτι τα "γυμνά" φυσίγγια δε σου γεμίζουν τις ραβδώσεις μολύβι???
Και άντε καθαρισ' το μετά...

"Γυμνό" είναι ρε Μπιλ... Δε θα έχει???
Εξαρτάται και από τι πιέσεις ανεβάζει ... Αν του βάζει αρκετά "τσιμπημένη" δόση πυρίτιδας, και πόσο ...
Από την προσωπική μου εμπειρία από τα Direct 32 για χρόνια, αλλά και παλαιότερα από τα αντίστοιχα του Στόκα (με αποκεντρωτήρα), δεν αφήνουν μολυβδώσεις. Σχεδόν καθόλου !!! Βέβαια, και τα μεν και τα δε, ήταν και είναι αρκετά μαλακά, με μειωμένη δόση πυρίτιδας, με σχετικά χαμηλές πιέσεις και μέτριες ταχύτητες.
Αυτά στο μονό Baikal μου, μόνο εκεί τα έχω δουλέψει (με 18,4 αυλό - Made in Russia, όχι USSR αν παίζει κι αυτό κάποιο ρόλο)

Να σε ρωτήσω...
Σου ανοίγει πιο πολύ από το κύλινδρο?
Είχα ραβδωτό και μάλιστα με 8.5 cm καθαρής ράβδωσης στη remi, δεν ήταν πιο ανοιχτό από κύλινδρο.
Και στο ραβδωτό κομμάτι τα "γυμνά" φυσίγγια δε σου γεμίζουν τις ραβδώσεις μολύβι???
Και άντε καθαρισ' το μετά...
Ανοίγει σίγουρα παραπάνω από τον κύλινδρο Δημήτρη στα 15-18 μέτρα ανοίγει 1 μέτρο

Εξαρτάται και από τι πιέσεις ανεβάζει ... Αν του βάζει αρκετά "τσιμπημένη" δόση πυρίτιδας, και πόσο ...
Από την προσωπική μου εμπειρία από τα Direct 32 για χρόνια, αλλά και παλαιότερα από τα αντίστοιχα του Στόκα (με αποκεντρωτήρα), δεν αφήνουν μολυβδώσεις. Σχεδόν καθόλου !!! Βέβαια, και τα μεν και τα δε, ήταν και είναι αρκετά μαλακά, με μειωμένη δόση πυρίτιδας, με σχετικά χαμηλές πιέσεις και μέτριες ταχύτητες.
Αυτά στο μονό Baikal μου, μόνο εκεί τα έχω δουλέψει (με 18,4 αυλό - Made in Russia, όχι USSR αν παίζει κι αυτό κάποιο ρόλο)
Στέλιο τα direct σ εμένα αφήνουν, αρκετά!
Τύπου στα 10 φυσίγγια έχω ζυγίσει ρινίσματα 0.5+ γραμμάρια!!!
Δε ξέρω αν επηρεάζει η κάννη... Εγώ τα ρίχνω με αχρωμίωτο baikal 18.5 κύλινδρο (στην άλλη δε βάζω direct ποτέ)

View attachment 94820

Πήρα 2 κουτιά φέτος για δοκιμή (15 ευρώ το ένα). Για πολύ κοντά και μπηχτές τουφεκιές είναι ότι πρέπει (ούτε το ένα έχω καταφέρει να τελειώσω ακόμα... 🤣 🤣 🤣 ).
Κρίμα που έχει αντιγράψει ακόμα και τη διαφήμιση απ' τον Στόκα

Back