Φυσίγγια για μπεκάτσα

Η σημερινή (και όχι μόνο) μπεκάτσα έπεσε κεραυνοβολημενη με gm3 διασποράς...... αρκετές έχει πάρει επίσης ο φίλος μου ο Δημήτρης με αυτά φέτος......με την προϋπόθεση όμως ότι έχουμε και οι δύο τσοκ διασποράς, απλά το αναφέρω.....πάω και πληρώνω 2€ το φυσηγγι με την μαλακια που έχω στο κεφάλι....δε λέω καλά τα silver και golden queen αλλά και με το ελληνικό μια χαρά πέφτουν.....
Και τσοκ διασποράς και φυσιγγι διασποράς?

Και τσοκ διασποράς και φυσιγγι διασποράς?
Ναι γιατί εκ του αποτελέσματος μας έχει βολεψει.... κυνηγάμε σε πυκνά κομμάτια Ηλία.....το 80% των πουλιών τα τουφεκαμε από τα 8-9 μέτρα έως 15 και συνήθως μια τουφεκιά...... ελάχιστες θα τουφεκισουμε στα καθαρά.....στη δεύτερη κάνη έχω 4* πάλι με διασποράς. Ξέχωρα από τις δοκιμές στα χαρτιά, εμείς κρίνουμε ένα φυσηγγι ή το συνδυασμό με το τσόκ μέσα από τα κυνήγια μας .

Η σημερινή (και όχι μόνο) μπεκάτσα έπεσε κεραυνοβολημενη με gm3 διασποράς...... αρκετές έχει πάρει επίσης ο φίλος μου ο Δημήτρης με αυτά φέτος......με την προϋπόθεση όμως ότι έχουμε και οι δύο τσοκ διασποράς, απλά το αναφέρω.....πάω και πληρώνω 2€ το φυσηγγι με την μαλακια που έχω στο κεφάλι....δε λέω καλά τα silver και golden queen αλλά και με το ελληνικό μια χαρά πέφτουν.....
Για να μην πληρώνεις το σούπερ ειδικό φυσιγγι για μπεκάτσα η καλύτερη λύση είναι Seminole spreader..
Και μετά ραβδωτα τσοκ.. αλλιώς θες 20αρια για κουτιά φυσιγγια διασποράς (🤣 ιδικόν τύπων 😂)
Αλλά και το πιο σημαντικό ένα κοντάκι στα μέτρα σου που θα ψιλοντουφεκαει 80% 🫡🫡🫡

Αλλά και το πιο σημαντικό ένα κοντάκι στα μέτρα σου που θα ψιλοντουφεκαει 80% 🫡🫡🫡
Αυτό ρε Νίκο είναι τραποτούφεκο!!!
Και τα πουλιά δε βγαίνουν μόνο "βίδες"...
Σωστό κοντάκι (εφόσον επωμίζεις σωστά και σταθερά) θες για όλα!
Φυσίγγια κ τσοκ κάτα περίπτωση...
Μπορεί να θες τέρμα ανοιχτό,μπορεί και όχι...
Ανάλογα τόπο, τρόπο, χρόνο!

Ναι γιατί εκ του αποτελέσματος μας έχει βολεψει.... κυνηγάμε σε πυκνά κομμάτια Ηλία.....το 80% των πουλιών τα τουφεκαμε από τα 8-9 μέτρα έως 15 και συνήθως μια τουφεκιά...... ελάχιστες θα τουφεκισουμε στα καθαρά.....στη δεύτερη κάνη έχω 4* πάλι με διασποράς. Ξέχωρα από τις δοκιμές στα χαρτιά, εμείς κρίνουμε ένα φυσηγγι ή το συνδυασμό με το τσόκ μέσα από τα κυνήγια μας .
Όλα στις συνθήκες χρήσης κρίνονται!!!

Last edited:
Αυτό ρε Νίκο είναι τραποτούφεκο!!!
Και τα πουλιά δε βγαίνουν μόνο "βίδες"...
Σωστό κοντάκι (εφόσον επωμίζεις σωστά και σταθερά) θες για όλα!
Φυσίγγια κ τσοκ κάτα περίπτωση...
Μπορεί να θες τέρμα ανοιχτό,μπορεί και όχι...
Ανάλογα τόπο, τρόπο, χρόνο!
Σχεδόν όλα ανοδικά βγαίνουν
Και για αυτό βοηθάει

Ότι εξυπηρετεί τον καθένα. Όλα τα σημεία πρόσκρουσης δουλεύουν αρκεί να είναι το ίδιο σε όλα τα κοντάκια μας.
Προφανώς και ότι εξυπηρετεί το καθένα...
Δε σηκώνει κουβέντα αυτό!
Αλλά το 80/20 εγώ θεωρώ πως είναι "βαρύ" για μπεκάτσα!
Δεν είναι τραπ,να έχει δεδομένη την προς τα πάνω πορεία και μάλιστα "καρφί- βίδα" για να δουλέψει! Συνήθως,μετά μια πολύ σύντομη ανοδική τροχιά, "ισιώνει"το πουλί και σ αυτή τη φάση το τουφεκάμε!
Είτε μούτρα, είτε τραβέρσα (αν είσαι απέναντι του σκύλου συνήθως) είτε και από πίσω!
Εκεί το 80/20 δε νομίζω ότι θα βοηθήσει...
Οι λοιποί μπεκατσάδες τι λένε????

Ότι σε βολεύει!!!
Τη πρώτη παντως,δε τη διάλεγα! Σε πουλί που ίσιωσε,ως προς τον ορίζοντα, φοβάμαι θα τη χάσεις!
Η πρώτη είναι το τσόρτσιλ τέστ με φουλ τσοκ συγκεντρωτηρα να δεις το ποσό επάνω είναι..
Το θέμα είναι να μην προλάβει να ισιώσει 😉

Και στην duca την Z έχω
Δες το κέντρο της ντουφεκιας!!!

Με ένα τέτοιο και πιο ανοιχτή στα 15μετρα..
Μόνο μπεκάτσα σε άλλα κυνήγια που δοκίμασα είναι ΛΑΘΟΣ
Αν είναι λάθος σε ένα κυνήγι, είναι λάθος σε όλα. Εάν προλαβαίνεις να σημαδέψεις με την κάννη στην μπεκάτσα ΚΑΙ να βάλεις την κάννη ΕΠΙΤΗΔΕΣ κάτω από το πουλί, τότε ναι, έχει ένα νόημα το 80/20. Σε ενστικτώδεις βολές όμως το όπλο πρέπει να ρίχνει εκεί κοιτάμε. Όπως έγραψα, ότι βολεύει τον καθένα. Τα παραπάνω είναι προσωπική γνώμη. Εξάλλου όταν κάτι φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν το σκαλίζουμε.

Η πρώτη είναι το τσόρτσιλ τέστ με φουλ τσοκ συγκεντρωτηρα να δεις το ποσό επάνω είναι..
Το θέμα είναι να μην προλάβει να ισιώσει 😉
Τι να πω? Μπορεί να ναι κ έτσι!
Ίσως οι νευρικές που δε στέκονται και τις τουφεκάμε στο "φευγιό",που πρώτα ακούς το πέταγμα και μετα τις βλέπεις στα 20 μέτρα δεξιά -αριστερά, να με προτιμούν !
Όπως είπα... Ότι σε (μας) βολεύει!

Δεν είναι τραπ,να έχει δεδομένη την προς τα πάνω πορεία και μάλιστα "καρφί- βίδα" για να δουλέψει!
Κι αυτό παρανόηση είναι. Το ολυμπιακό τραπ που ρίχνουμε εδώ έχει όλων των ειδών τις τροχιές, έως και πολύ χαμηλές, με αποτέλεσμα να απαιτεί φλατ κοντάκια. Τα ψηλά κοντάκια εξυπηρετούν μορφές τραπ σταθερού ύψους. Το ίδιο και οι υπερυψωμένες ρίγες.

Συγγνώμη για το off topic αλλά όταν βλέπω φάουλ γαργαλιεμαι.

Αν είναι λάθος σε ένα κυνήγι, είναι λάθος σε όλα. Εάν προλαβαίνεις να σημαδέψεις με την κάννη στην μπεκάτσα ΚΑΙ να βάλεις την κάννη ΕΠΙΤΗΔΕΣ κάτω από το πουλί, τότε ναι, έχει ένα νόημα το 80/20. Σε ενστικτώδεις βολές όμως το όπλο πρέπει να ρίχνει εκεί κοιτάμε. Όπως έγραψα, ότι βολεύει τον καθένα. Τα παραπάνω είναι προσωπική γνώμη. Εξάλλου όταν κάτι φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν το σκαλίζουμε.
Το θυραμα πάντα κοιτάω η περισσότερες είναι ενστικτωδεις ντουφεκιες άμα βαλο σημάδι πάει έφυγε το ότι διποτε 😅
Το beretta δεν θέλει σκάλισμα.
Η Duca θέλει λίγο σκάλισμα αλλά σε σκέψεις για το βάρος τής θα δούμε!

Κι αυτό παρανόηση είναι. Το ολυμπιακό τραπ που ρίχνουμε εδώ έχει όλων των ειδών τις τροχιές, έως και πολύ χαμηλές, με αποτέλεσμα να απαιτεί φλατ κοντάκια. Τα ψηλά κοντάκια εξυπηρετούν μορφές τραπ σταθερού ύψους. Το ίδιο και οι υπερυψωμένες ρίγες.

Συγγνώμη για το off topic αλλά όταν βλέπω φάουλ γαργαλιεμαι.
Δάσκαλε θυμάμαι να επωμίζω ένα 425 φίλου σκοπευτή,της ομάδας του Κουφού-Τιμούρ και δεν ήξερα τι έπιανα!
Αυτό πήγαινε 80/20,ίσως και παραπάνω (και δεν εννοώ στα δικά μου χέρια)!
Ολυμπιακό double trap έριχνε!
Μ αυτά τα δεδομένα είπα για trap κατανομές!
Μπορεί να κάνω λάθος,δε ξέρω...

Δάσκαλε θυμάμαι να επωμίζω ένα 425 φίλου σκοπευτή,της ομάδας του Κουφού-Τιμούρ και δεν ήξερα τι έπιανα!
Αυτό πήγαινε 80/20,ίσως και παραπάνω (και δεν εννοώ στα δικά μου χέρια)!
Ολυμπιακό double trap έριχνε!
Μ αυτά τα δεδομένα είπα για trap κατανομές!
Μπορεί να κάνω λάθος,δε ξέρω...
Το double trap εκείνη την εποχή είχε τρεις τροχιές σταθερού ύψους. Άρα σωστό το στήσιμο για τότε. Μετά από δυο τρεις τροποποιήσεις καταργήθηκε τελείως το αγώνισμα.

Back