Φυσίγγια για μπεκάτσα

Προσοχή στα ιταλικά Winchester

Κάτι 34 γρ ειχα δοκιμάσει σε κόκκινο κάλυκα 6αρια

Ηταν τότε που πέσανε τα παπιά με τα κρύα ακόμα και σε μας

κανένα μαγαζί από τα 3 δεν είχε 5αρια ούτε για δείγμα εκείνη την μέρα

Να μην Τα πολυλογώ ρίχνω τριπλετα σε 3 παπιά λογικη απόσταση έπεφτε πάνω η τουφεκια και γύρναγα στο επόμενο πέφτει μόνο το ένα ζωντανό ήταν και μικρό

Τραβαγαμε τα μαλλιά μας

Αργότερα από περιέργεια έριχνα σε καρακαξες κουρούνες όλες ζωντανες σχεδόν απίστευτο

Μάλιστα δεν είχα καταλάβει τότε ότι ήταν ιταλικά μετά τα παιδιά στο Άρτεμις μου το είπαν
Μήπως είχες πέσει σε κακή παρτίδα ή έφταιγε κάτι άλλο;
Στο λαγό έχω ρίξει Winchester super speed 36 με άριστα αποτελέσματα, όπως και το διασποράς την ειδική σειρά σε μπεκάτσα που επίσης δεν είχα κανένα παράπονο. Μη ξεχνάμε ότι μία εταιρεία σαν την Winchester για να επιτρέψει σε οποιονδήποτε να γεμίσει με την επωνυμία της δεν θα το έκανε έτσι απλά.

Μήπως είχες πέσει σε κακή παρτίδα ή έφταιγε κάτι άλλο;
Στο λαγό έχω ρίξει Winchester super speed 36 με άριστα αποτελέσματα, όπως και το διασποράς την ειδική σειρά σε μπεκάτσα που επίσης δεν είχα κανένα παράπονο. Μη ξεχνάμε ότι μία εταιρεία σαν την Winchester για να επιτρέψει σε οποιονδήποτε να γεμίσει με την επωνυμία της δεν θα το έκανε έτσι απλά.
Πιθανό αλλα δεν τόλμησα να ξαναπάρω

Επίδει έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά με της κοντινές ντουφεκιες και έχω κάνει πολλές δοκιμές και με διαφορά φυσίγγια και τσοκ
Θα πω το εξής αν δεν κάνετε δοκιμές με το όπλο σας ότι και να σας λέμε εμείς δεν πρόκειται να βρείτε άκρη ποτέ..
Μια στα 10μετρα και η ίδια στα 15μετρα
,, Νίκο στα 12 μέτρα με το falconet
Gemini sk2, Λάμπρο διασποράς νο9 .
Screenshot_2025-04-02-16-31-28-123_com.miui.gallery.jpg

,, Νίκο στα 12 μέτρα με το falconet
Gemini sk2, Λάμπρο διασποράς νο9 .
View attachment 96667
Το λάμπρο είναι λίγο πιο ανοιχτό από το μεσοταπο και με κλειστό τσοκ πάει καλύτερα
Το ντιρεκτ είναι υπερδιασπορας..
Θέλω να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα πόσες ντουφεκιες ρίχνεις κάτω από 10μ;;;
Σχεδόν πάντα η πρώτη; ;;

Το λάμπρο είναι λίγο πιο ανοιχτό από το μεσοταπο και με κλειστό τσοκ πάει καλύτερα
Το ντιρεκτ είναι υπερδιασπορας..
Θέλω να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα πόσες ντουφεκιες ρίχνεις κάτω από 10μ;;;
Σχεδόν πάντα η πρώτη; ;;
Νίκο όταν μπαίνω σε πολλή κλειστά κομμάτια οι τουφεκιες στα 10 μέτρα ή και κάτω είναι ο κανόνας.....θα έλεγα σε γενικές γραμμές οι μισές και παραπάνω τουφεκιές μου σε μια σεζόν είναι σε αυτά τα μέτρα.

Νίκο όταν μπαίνω σε πολλή κλειστά κομμάτια οι τουφεκιες στα 10 μέτρα ή και κάτω είναι ο κανόνας.....θα έλεγα σε γενικές γραμμές οι μισές και παραπάνω τουφεκιές μου σε μια σεζόν είναι σε αυτά τα μέτρα.
Χαίρομαι που το γράφεις γιατί αναφέρθηκε πιο πριν ότι το διασποράς δεν είναι κάτι ιδικο φυσίγγι; ;.
Και ότι κάνεις δουλειά και με απλό μαλλινοταπο..
Και διάφορα άλλα που δεν γνωρίζουν.

Χαίρομαι που το γράφεις γιατί αναφέρθηκε πιο πριν ότι το διασποράς δεν είναι κάτι ιδικο φυσίγγι; ;.
Μπερδευεσαι ..... όταν έχεις εξειδικευμένο τσοκ γράφτηκε δε χρειάζεται ειδικό φυσιγγι ή φυσιγγι διασποράς. Στο τσοκ διασποράς όταν βάζουμε και φυσίγγια διασποράς υπάρχει πρόβλημα. Στο τσοκ διασποράς με μισοταπο και μάλλινη τάπα το άνοιγμα στα 15 βήματα ( 10-12 μέτρα) είναι 1 μέτρο.....αν κάποιος δεν μπορεί να βάλει τη μπεκατσα μέσα σε αυτό τον κύκλο ας αλλάξει χόμπι.....ας ξεκινήσει το ψάρεμα....... και το έγραψα και παραπάνω.... όταν κάποιος αναγκάζεται να φτάσει 1-2-3-5 μέτρα από το σκυλί και τη φερμα κάτι κάνει λάθος...... ή χρησιμοποιεί λάθος τσοκ και φυσίγγια

Μπερδευεσαι ..... όταν έχεις εξειδικευμένο τσοκ γράφτηκε δε χρειάζεται ειδικό φυσιγγι ή φυσιγγι διασποράς. Στο τσοκ διασποράς όταν βάζουμε και φυσίγγια διασποράς υπάρχει πρόβλημα. Στο τσοκ διασποράς με μισοταπο και μάλλινη τάπα το άνοιγμα στα 15 βήματα ( 10-12 μέτρα) είναι 1 μέτρο.....αν κάποιος δεν μπορεί να βάλει τη μπεκατσα μέσα σε αυτό τον κύκλο ας αλλάξει χόμπι.....ας ξεκινήσει το ψάρεμα....... και το έγραψα και παραπάνω.... όταν κάποιος αναγκάζεται να φτάσει 1-2-3-5 μέτρα από το σκυλί και τη φερμα κάτι κάνει λάθος...... ή χρησιμοποιεί λάθος τσοκ και φυσίγγια
Τελικά έχεις κάψα μεγάλη... που δεν σου μιλάω σε τρώει αυτό πολύ... ΚΡΊΜΑ..
Στο έχω γράψει και αλλού μην ασχολείσαι μαζί μού.

Τελικά έχεις κάψα μεγάλη... που δεν σου μιλάω σε τρώει αυτό πολύ... ΚΡΊΜΑ..
Στο έχω γράψει και αλλού μην ασχολείσαι μαζί μού.
Νικόλα..... είσαι πολύ μικρός και λίγος για να ασχοληθώ μαζί σου. Αλλά όταν γράφεις ανακρίβειες και είσαι με παρωπιδες και αυτά που γράφεις μπορεί να μπερδέψουν νέους ανθρώπους και νέους στο κυνήγι της μπεκατσας οφείλω να γράψω...... εσύ έχεις κάψα και νομίζεις ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από εσένα..... όταν μεγαλώσεις στο μυαλό μπορεί να ακούσεις αυτά που γράφω..... δεν περιμένω να παραδεχθείς ότι έχω δίκιο.... είσαι τόσο εγωιστής που θα έπρεπε να μην απαντάς..... αλλά έχει χάρη...... και όσο για το αλλού που αναφέρεσαι εσύ έφυγες και ξαναγύρισες και από τη χαρά σου έγραψες και στα ντουβαρια...... άντε γιατί πολλά μας τα είπες και πολύ σε ανεχτηκα

Ήρεμα παιδιά ήρεμα...
Ο καθένας έχει την επιλογή του στο κυνήγι της μπεκάτσας, όσον αφορά τσοκ, φυσιγγια, αποστάσεις...
Επίσης κάθε άποψη είναι σεβαστή...
Την ακούς και κρίνεις εάν θα σου ταίριαζε στον κυνηγότοπο...
Να ακούτε, για να αγοράζετε χωρίς να πληρωνετε...

Ήρεμα παιδιά ήρεμα...
Ο καθένας έχει την επιλογή του στο κυνήγι της μπεκάτσας, όσον αφορά τσοκ, φυσιγγια, αποστάσεις...
Επίσης κάθε άποψη είναι σεβαστή...
Την ακούς και κρίνεις εάν θα σου ταίριαζε στον κυνηγότοπο...
Να ακούτε, για να αγοράζετε χωρίς να πληρωνετε...
Τασο, ειναι ίωση, μη το ψαχνεις γιατι δεν υπαρχει γιατριά....ο Ηλιος γυριζει γυρω απο τη γη ή γη γυρω απο τον ήλιο;;;;

Αν βάλεις ένα ανάστροφο τσοκ στο όπλο σου μεγαλύτερο όπως έγραψα αρκετά του κυλίνδρου θα δεις πως τσάμπα ψάχνεις φυσίγγι θα έχεις το άνοιγμα που χρειάζεσαι και με φυσίγγι μάλλινης ή και συγκεντρωτήρα ακόμη .Είχα εγώ 8/10 ανοιχτό του κυλίνδρου σε όπλο 18.4 αυλό το τσοκ ήταν 19.2 και τουφέκούσα με 32 γρ νουμ 9 με συγκεντρωτήρα έχω τουφεκίσει μπεκάτσα το έχω γράψει παλαιότερα και όχι μια φορά σε σημείο πάνω από το κεφάλι μου που κοιταχτήκαμε στη κυριολεξία την είδα ότι με βλέπει τα μάτια της και έπεσε πίσω μου στα 3 μέτρα ακέραια αλλά νεκρή .Επίσης σε τέτοια τσοκ γνωρίζεις την ντουφέκια σου πάντα και τα χρησιμοποιείς και για άλλα κυνήγια κοντινά το διασποράς με κύλινδρο η δε ξέρω τι άλλο έχεις αποκλίσεις και αν κυνηγήσεις ορτύκια είναι επικίνδυνος συνδυασμός έχω δει αρκετούς ντουφεκισμένους σκύλους και έχει ντουφεκίσει άλλος και τον δικό μου με τέτοιους συνδυασμούς.Το διασποράς ο λόγος κατασκευής του είναι για κανες χωρίς τσοκ η όταν χρησιμοποιούνται τσοκ 2/3/4 το πολύ ούτε για το 1* κάνει ούτε από τα 4 και ανοικτότερο ,τώρα επειδή μπορεί να δίνει πουλιά στο συγκεκριμένο κυνήγι και αποστάσεις δε σημαίνει ότι είναι και το σωστό .Να μου πεις αφού σκοτώνει καλό είναι ομ αλλά άλλο να ξέρεις τι γίνετε και να το χρησιμοποιείς έτσι θέλεις και άλλο να υποστηρίζεις ότι μόνο με αυτό το τρόπο ρίχνεις κοντινές ντουφέκιες.

Θα ρωτήσω κάτι απλό..... είναι τόσο απαραίτητο να πυροβολήσει κάποιος μια μπεκατσα ή μια πέρδικα στο 1 μέτρο ή στα 2-3-5; Έχει κάποιος την ανάγκη να καρπωθεί ένα θήραμα με τέτοιο τρόπο και σε αυτή την κατάσταση; Πεινάει; Το να πυροβολήσει κάποιος ένα θήραμα σε αυτή την απόσταση είναι σπατάλη θηράματος....... και πέρα από αυτό σημαίνει ότι κάτι κάνει λάθος..... είτε πλησίασε πολύ στη φερμα είτε έχει κάνει λάθη στην επιλογή τσοκ και φυσιγγίων...... και μην ανεβάζετε φωτογραφίες με θηραματα σε αυτή την κατάσταση..... το μόνο που κάνετε είναι να δίνετε αφορμές για σχόλια......
Μια φορά μου έτυχε πριν δύο χρόνια αν θυμάμαι καλά και πάτησα ένα 5αρι 40 γρ σε μια πέρδικα ( το γιατί είχα τέτοιο φυσεκι μέσα στο όπλο για περδικοκυνηγια είναι άλλη υπόθεση. Ρίχνω μακριά. Λάθος μου , σωστό,δεν έχει σημασία τώρα) και την λυπήθηκε η ψυχή μου. Δεν την άφησα να ανοιχτεί όπως συνήθως κάνω σε αυτές τις περιπτώσεις,αφού κυνηγάω μόνο με συγκέντρωση αυτό το θήραμα.Κατά μέσο όρο όλες οι τουφεκιές μου είναι από τα 20- 25μέτρα και πάνω . Αλλά ο καθένας μας κάνει τις επιλογές του.

Παιδιά ο καθένας όπως βολεύεται εγώ με όπλο με κυλίνδρους κανες δε βάζω διασποράς ούτε μαλινοταπα κανονικά με συγκεντωτηρα νο9 φέτος πήρα speed 34 έμεινα ευχαριστημένος του χρόνου τα ίδια πάλι

Το speed το διασπορας το έχει δουλέψει κάποιος να μας πει γνώμες?με τι διασπορεα είναι?
Ηλία το δούλεψα εγώ φέτος!!
Είναι με γκουαλαντι διασπορεα, να καταλάβεις όπως τα Λάμπρο τα κίτρινα!
Σε 7/9 σαν δεύτερο κυρίως γιατί έχει και μέτρα!
Αλλά και σε 5/7 σε παπί και φασιανούς!
Το 7/9 είναι με c7 και το 5/7 με s4!
Και γιαυτό το επέλεξα λόγω της μεγάλης αγάπης στο κίτρινο Λάμπρο με s4!
Εγώ προσωπικά έμεινα πολύ ευχαριστημένος και θα στοκαρω καμία 10αρια κουτάκια τον άλλον μήνα γιατί τώρα μόλις έκανα μια καλη παραγγελία από ρουμελιωτη!

Ηλία το δούλεψα εγώ φέτος!!
Είναι με γκουαλαντι διασπορεα, να καταλάβεις όπως τα Λάμπρο τα κίτρινα!
Σε 7/9 σαν δεύτερο κυρίως γιατί έχει και μέτρα!
Αλλά και σε 5/7 σε παπί και φασιανούς!
Το 7/9 είναι με c7 και το 5/7 με s4!
Και γιαυτό το επέλεξα λόγω της μεγάλης αγάπης στο κίτρινο Λάμπρο με s4!
Εγώ προσωπικά έμεινα πολύ ευχαριστημένος και θα στοκαρω καμία 10αρια κουτάκια τον άλλον μήνα γιατί τώρα μόλις έκανα μια καλη παραγγελία από ρουμελιωτη!
Τί πήρες Γιάννη τσιχλοφυσηγγα

Back