Φυσίγγια για το βάλτο

Οι λογοι ειναι καθαρα οικονομικοι και προσπαθουν οσο γινετε με περιορισμους στην ποιοτητα των υλικων να κατασκευασουν ενα μετριο φυσιγγι με χαμηλη τιμη για να ειναι ανταγωνιστικοι στην αγορα.Ειναι παρα πολυ ευκολο με τα μεσα που διαθετουν να κατασκευασουν ενα τελοιο φυσιγγι αλλα δεν το κανουν για τους λογους που ανεφερα ποιο πανω.

Για μενα το φυσιγγι ειναι σωστο παντρεμα των υλικων πανω απο ολα... Ειτε αυτα ειναι φτηνα ειτε ειναι ακριβα... Μια μονο αλλαγη στον καλυκα ας πουμε γιατι βρεθηκαν οικονομικοτεροι, μπορει να αλλαξει τη συμπεριφορα ολου του φυσιγγιου...
Τωρα γιατι το Rem δουλευει ετσι? Προφανως εχει καταφερει μεγαλη σταθεροτητα στις παρτιδες της πυριτιδας (που ειναι πολυ σημαντικο) κ εχει παντρεψει τα υλικα πολυ αρμονικα... Μεγαλο προτερημα φυσικα και τα σκαγια που χρησιμοποιει...

Παιδιά μην ξεχνάτε ότι αυτά τα φυσίγγια προορίζονται πρώτα από όλα για την Αμερική.
Μια αγορά τεράστια με μεγάλες απαιτήσεις.
Οπότε δεν μπορούν να κάνουν αλχημείες πάνω στα φυσίγγια τους.
Για αυτό έχουν τόσο σταθερές παρτίδες και όχι μόνο τα Remigton αλλά όλα τα αμερικάνικα φυσίγγια.
Το κακό είναι ότι είναι πάρα πολύ ακριβά εδώ οπότε συμβιβαζόμαστε με τους εδώ γύρο.

οι μεγαλοι του χωρου κανουν 20+ πυριτιδες εισαγωγη, γιατι να μην εφερναν ή εστω να εκαναν custom order μια αμερικανικου τυπου και να εφτιαχναν ενα παρεμφερες φυσιγγι και ας δωσω 20 euro, σιγουρα δεν θα δωσω 30 για κερακατικα και μεταφορικα εξ αμερικης

Τωρα γιατι το Rem δουλευει ετσι? Προφανως εχει καταφερει μεγαλη σταθεροτητα στις παρτιδες της πυριτιδας (που ειναι πολυ σημαντικο) κ εχει παντρεψει τα υλικα πολυ αρμονικα... Μεγαλο προτερημα φυσικα και τα σκαγια που χρησιμοποιει...
Εκείνο που μου κάνει εντύπωση με τα Αμερικάνικα φυσίγγια γενικότερα, είναι ότι ενώ οι δοσολογίες πυρίτιδας-σκαγιών δεν είναι και τόσο σταθερές (σε ευρωπαϊκά άλλα και ελληνικά φυσίγγια βρίσκεις μικρότερες αποκλίσεις) αλλά και το κλείσιμο και ρέλιασμα του φυσιγγίου είναι σαφώς πιο ''τσαπατσούλικο'' και σαφώς λιγότερο ομοιόμορφο από τα ευρωπαϊκά, παρόλα αυτά παρουσιάζουν μεγαλύτερη σταθερότητα.
Όσο για τις πυρίτιδες νομίζω οι μεγάλες Αμερικάνικες εταιρίες, αναμιγνύουν πυρίτιδες, νομίζω και σε μερικά κουτιά το αναγράφουν κιόλας ''BLENDED POWDER'', γιαυτό και είναι σχεδόν ακατόρθωτο να αντιγράψεις ακριβώς την ίδια συνταγή.

Όσο για τις πυρίτιδες νομίζω οι μεγάλες Αμερικάνικες εταιρίες, αναμιγνύουν πυρίτιδες, νομίζω και σε μερικά κουτιά το αναγράφουν κιόλας ''BLENDED POWDER'', γιαυτό και είναι σχεδόν ακατόρθωτο να αντιγράψεις ακριβώς την ίδια συνταγή.
Είχε γράψει παλαιότερα ο Αιγινητης για το rem.express ότι γεμίζεται με την hi skor 800Χ διβασικη της dupont..σε βάρος 1,72.
Δεν το έχω ξανακούσει για ανάμιξη πυρίτιδας(όχι ότι μπορεί να μην γίνεται..)

Premier-High-Velocity-Mag-Copper-Turkey-Loads-prod.ashx

OVERVIEW:
From first gobble, the magic is planted in your heart. One day you're yelping on the way to work. And the next you're calling in sick, because some ol' boss tom has your number. No one knows the turkey addiction like Remington, because we share it. And we put our technology where our passion is. Remington is proud to offer shotshell ammunition for the turkey hunter who appreciates dense patterns, deep penetration, and range flexibility.

Today's turkey guns have evolved from "scatterguns" to highly refined, special purpose machines. They are engineered to deliver shot patterns at greater distances with "rifle like accuracy." Remington's new Premier High Velocity Magnum Turkey Loads add a whole new dimension to this high performance package. Utilizing a specially blended powder recipe, Remington's advanced Power Piston one piece wad and hardened copper plated shot, these new high velocity loads result in extremely dense patterns and outstanding knockdown power at effective ranges.
Το συγκεκριμένο βέβαια, είναι απο τα ''premmier'' φυσίγγια της Remington.
Τώρα δεν ξέρω αν ισχύει σε όλα, απλά το έχω δει και σε άλλα Αμερικάνικα φυσιγγια.

1300fps εδω που τα λεμε δεν ειναι και πολυ high velocity ρε παιδια....ισως εγω να κανω λαθος(αλλα ειναι σιγουρα απο τα πιο γρηγορα γαλοπουλοφυσιγγα)

Δηλ βρε παιδιά τα αμερικανακια ξέρουν να φτιάχνουν πυριτιδες κ οι χαζοευρωπαιοι όχι??? Δε νομίζω. Και εν τελη δεν θα κοπιαρει την πυρίτιδα ο κυρ Μητσος αλλά κάποιος κολοσσός του χώρου.

και μετά λέμε για την rc που τις βάφει...what.
Τι είδους μίξη είναι ο θεός κ η ψυχή τους...asking.
Τουλαχιστον 4 πυριτιδες εκ των οποιων η μια ειναι φτειαγμενη για αυτους αποκλειστικα. Η συνταγη αλλαζει σταθερα κατα διαστηματα, τα τεχνικα χαρακτηριστικα του τελικου μειγματος ποτε.
Ολες οι πυριτιδες διβασικες, μονοβασικες δεν ριχνει ο Αμερικανος ουτε στη γιορτη της 4 Ιουλιου. Τα μονα εισαγωμενα που γουσταρουν ειναι τα Β&P τα οποία ειναι με τροποποιημένη μονο βασική.
Tα αποτελεσματα τους δικαιωνουν παντως γιαυτες τις επιλογες τους

Δηλ βρε παιδιά τα αμερικανακια ξέρουν να φτιάχνουν πυριτιδες κ οι χαζοευρωπαιοι όχι??? Δε νομίζω. Και εν τελη δεν θα κοπιαρει την πυρίτιδα ο κυρ Μητσος αλλά κάποιος κολοσσός του χώρου.
Κι ομως Τολι. Σε οσους επεσαν στα χερια αμερικανικες μπαρουτες για ιδιογομωση παραμιλανε. Πολλοι λενε οτι και τα καψουλια τους ειναι απαιχτα. Δεν τους πιανουμε τους Αμερικανους στα φυσιγγια γενικα, ειναι τεραστια αγορα και συνεχισει να αναπτυσσεται με καινοτομιες καθοτι εκει αςχολουνται με το κυνηγι αγορακια, κοριτσακια, γκομενες, παπουδες, γιαγιαδες ενω σε μας στην Ευρωπη μονο κατι παλαβοι σαν κι εμας που ολο και λιγοστευουμαι και παλευουμαι και με τον καθε τυχαρπαστο που θεωρει το κυνηγι ξεπερασμενο.

Γιατί τότε βρε Παύλο δεν εισάγουν πυριτιδες κ καψουλια οι δικοί μας;;; αφού πουλιόνται στην αγορά. Έχουμε κολλήσει στις ιταλικές

Μήπως απαγορεύετε να τα αγοράσουν οι έμποροι παρά μόνο οι ιδιογομωτες?
Ίσως κ να είναι ακριβά υλικά κ να μην συμφέρει τους δικούς μας..
Υποθέσεις κάνω,δεν ξέρω.

Ακριβος αυτο Τασο δεν τους συμφερει,Αλλα ακομη και αν κατα καποιο τροπο καταφερναν να εισαγουν Αμερικανικα υλικα παλι κακογεμισμενα φυσιγγια θα εφτιαχναν λογο ανταγωνισμου.Κατα την δικη μου αποψη τα Ευρωπαικα υλικα δεν υστερουν σε τιποτα απο τα Αμερικανικα,παρα μονο οτι εχεις αλαγες στα χαρακτηριστικα της πυριτιδας απο παρτιδα σε παρτιδα,αυτο ομως δεν ενοχλει τους κατασκευαστες γιατι διαθετουν κανονακι δοκιμων και μπορουν ανετα και πολυ ευκολα να κανουν διορθώσεις,αυτοι που εχουν σοβαρο προβλημα ειναι οι ιδιογομωτες με τις αλαγες παρτιδας

Συμφωνώ απόλυτα. Δεν υστερούν σε κατι τα ευρωπαϊκά υλικά. Λόγω ανταγωνισμού γίνεται ότι γίνεται. Και φυσικα οι μεγάλες εταιρείες που διαθέτουν κανονάκι δοκιμών θα μπορούσαν να έχουν παντα την ίδια ποιότητα παρα τις οποίες αλλαγές

Μου δώσανε 3 δώρο για δοκιμή, αξίζουν για κανένα μακρινό παπί η δεν κάνουν;; Υποτίθεται ότι ανοίγουν στα 60 μέτρα αυτά; .xm.

Κωστα δεν τα εχω χρησιμοποιησει προσωπικα, αλλα απο αλλους ξερω οτι αποδιδουν καλυετρα απο τα 100 metri κ εχουν παρθει αρκετα πουλια με τα συγκεκριμενα σε αντιθεση με τα πιο μακρινα αδερφακια τους...
Υ.γ Βαλε τα Nitro magnum για ολες τις αποστασεις... ;)

Κωστα δεν τα εχω χρησιμοποιησει προσωπικα, αλλα απο αλλους ξερω οτι αποδιδουν καλυετρα απο τα 100 metri κ εχουν παρθει αρκετα πουλια με τα συγκεκριμενα σε αντιθεση με τα πιο μακρινα αδερφακια τους...
Υ.γ Βαλε τα Nitro magnum για ολες τις αποστασεις... ;)
Αρη δεν σου φαινονται αργα τα νιτρο μαγκνουμ? πολυ προσκοπευση σε μερικα που δοκιμασα αλλα αν το βρει τελος

Back