Φυσίγγια για το βάλτο

Γιωργο πριν αρχισω την ιδιογομωση τα εριχνα αρκετα σε 70αρη καλυκα ομως... Ειχα παλιο αποθεμα τοτε που ειχαν αλλη τιμη κ εμεις λεφτα...
Καθε αλλο φιλε, παρα τις φαινομενικα αργες αρχικες οι προσκοπευσεις μου ηταν φυσιολογικες θα ελεγα ακομα κ σε πολυ οριακες αποστασεις... Ισως να φταινε οι υψηλες μενουσες αλλα ποτε δεν αισθανθηκα οτι τα σκαγια μου φτανουν αργα στο στοχο, κατι το οποιο εχω αιστανθει με πολλα αλλα εμπορικα φυσιγγια...

Τώρα με φοβησες Γιάννη. Άσε μην μου μείνει κανένας συγκεντρωτηρας στο τσοκ.sarcastic.
Πιστεύω ότι ο Αρις θα θυμάται καλύτερα. Στειλτου ένα μήνυμα.
Εγώ έχω την εντύπωση ότι αυτα και τα μονοβολα γενικά αποδίδουν καλύτερα με κυλινδρο.

Τώρα με φοβησες Γιάννη. Άσε μην μου μείνει κανένας συγκεντρωτηρας στο τσοκ.sarcastic.
Ρώτα τον Αρι καλύτερα.
Απλώς θυμάμαι ότι αυτά και τα μονοβολα αποδίδουν με κυλινδρο.

Προσπαθω να θυμηθω αλλα δυστυχως δεν εχω καποιο κουτι κρατημενο, μολις κοιταξα... Θυμαμαι οτι λεγε η συκευασια οτι για καλυτερα αποτελσματα χρησημοποιειστε 1/2, 1/4 η κυλινδρο τσοκ αλλα δεν νομιζω οτι ελεγε πως ειναι απαγορευτικο για σφιχτα τσοκ, θα το θυμομουν...

Αυτο το απόσπασμα ειναι από άρθρο του εθνος κυνήγι με τίτλο "τεστ σε μακρινά φυσιγγια"(το τσοκ που το δοκιμάσαν ήταν το φουλ)

Σε ό,τι αφορά το CHEDDITE, η απόσταση των 50 μέτρων στάθηκε ιδιαίτερα «μικρή» για το συγκεκριμένο φυσίγγι, που η πατέντα του προορίζεται για μεγάλες αποστάσεις. Στα 65 μέτρα καταφέραμε να κάνουμε... και ζημιά στον πίνακα, αφού ο συγκεντρωτήρας δεν είχε ακόμη αντιστραφεί, όπως προβλέπει η ιδιαίτερη κατασκευή του μετά τα 50 μέτρα.

Προσπαθω να θυμηθω αλλα δυστυχως δεν εχω καποιο κουτι κρατημενο, μολις κοιταξα... Θυμαμαι οτι λεγε η συκευασια οτι για καλυτερα αποτελσματα χρησημοποιειστε 1/2, 1/4 η κυλινδρο τσοκ αλλα δεν νομιζω οτι ελεγε πως ειναι απαγορευτικο για σφιχτα τσοκ, θα το θυμομουν...
Πιστεύω ότι αν το τσοκ είναι λίγο εκκεντρο δεν θα έχουμε ακρίβεια σε τέτοιες αποστασεις.
Ο κυλινδρος δεν δημιουργει τέτοια προβλήματα.
Τα φυσιγγια αυτά δεν βασιζουν την μακρινή βολή τους στην κλειστή συσφιξη.

λογικα δεν ενδεικνυται η χρηση wad-stripping chokes οταν ριχνουμε τετοια φυσιγγια......ισως να ειναι και επικινδυνο

βρε παιδια περα του οτι εινα ιακριβα αυτα τα φυσιγγια ειναι για καθιστα πουλια ή για κανα κοπαδι στο σωρο. Ασε που εχουν γραφτει οτι καποια ανοιγουν κ σε καποια μενει ο συγκεντρωτηρας επανω κ παει μονοβολο. Επισης δε νομιζω να ειμαστε τοσο κυνηγαρεοι κ να πετυχαινουμε σε τραβερσα στα 70+ μετρα το παπι / φασσα

βρε παιδια περα του οτι εινα ιακριβα αυτα τα φυσιγγια ειναι για καθιστα πουλια ή για κανα κοπαδι στο σωρο. Ασε που εχουν γραφτει οτι καποια ανοιγουν κ σε καποια μενει ο συγκεντρωτηρας επανω κ παει μονοβολο. Επισης δε νομιζω να ειμαστε τοσο κυνηγαρεοι κ να πετυχαινουμε σε τραβερσα στα 70+ μετρα το παπι / φασσα

Τολι, μην τρελλαινεσαι. Μιση με τρια τεταρτα της νταλικας προσκοπευση ειναι, αναλογα το μοντελο .sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Τα 100 metri είναι άχρηστα φυσίγγια κατά την άποψη μου για καρτέρι. Στα 100 μέτρα η τουφεκιά δεν έχει ανοίξει ακόμα. Προορίζονται για πολύ ειδικές συνθήκες και πολύ ειδικά περιστατικά τα οποία πρέπει να είσαι πολύ τυχερός, όταν θα σου τύχουν να τα έχεις επάνω σου. Τα 100 metri δύο φορές τα έχω χρειαστεί και όπως ήταν λογικό δεν είχα πάνω μου. Η μία ήταν όταν φύλαγα για παπιά μόνος σε μια λίμνη και τα πουλιά για κάποιο λόγο, καθόντουσαν μπροστά μου γύρω στα 100 με 150 μέτρα. Εκεί αν τα είχα θα τους έκανα ζημιά. Η άλλη φορά ήταν όταν έτυχε σε μπάσιμο χήνας. Πέρασαν 100ντάδες πουλά από πάνω μου αλλά πάνω από τα 100 μέτρα. Θεωρώ ότι εκεί με αυτά τα φυσίγγια, αν μου τύχαινε σήμερα θα είχα πολλές πιθανότητες να πάρω πουλιά. Τότε όμως που συνέβη αυτό το περιστατικό και να τα είχα, δεν ήξερα να τουφεκάω σε τέτοιες αποστάσεις οπότε μάλλον θα έμενα πίσω καμιά 10ριά μέτρα :) Στο κουτί των 100 metri δεν αναγράφει, τουλάχιστον πριν από 7-8 χρόνια που είχα πάρει κάμποσα κουτιά, τίποτα για τσοκ. Οι απόψεις διίστανται, κάποιε λένε ότι αποδίδουν καλύτερα με σφικτά τσοκ επειδή η σύσφιξη πιέζει τους συγκεντρωτήρες και υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να ανοίξουν. Με ανοιχτά τσοκ, μπορεί να μην ανοίξουν ποτέ.

Τα 60 metri δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ. Έχω δει να πέφτουν χήνες με αυτά τα φυσίγγια. Όσοι τα έχουν δοκιμάσει μου έχουν πει ότι είναι πάρα πολύ δυνατά σε σχέση με τα 100 metri. Εκεί αποδίδουν κάποιοι το γεγονός ότι ανοίγουν γρηγορότερα ... :)

Θυμαμε παλιά που υπήρχαν και τα 20-80 metri..Και καλα για βολές από 20 έως 80μ...what.
Αλλα μάλλον απέτυχαν γιατί μια που ακούστηκαν και μια που δεν ξανακουστηκαν αλλο..

Και εδώ τα έχουν στα ράφια απο τότε που κυκλοφόρησαν και τα λιβανιζουν..Στην αρχή τα πήραν οι λαγαδες για δοκιμη αλλα δεν τα ξαναπήραν..Μυστήριο φυσίγγι..

μεχρι 36 γραμαρια το παρα πολυ αν και δεν τα προτιμο αλλα καμια φορα χρειαζονται ειμαι φαν στα 32 γραμαρια νουμερα κατα κυριον 6,,, και για το μυαλο πιο πολυ αν νομιζω οτι θελει πιο χοντρα 5 αν και ειναι καθαρα ψυχολογικο δεν πιστευω οτι υπαρχει καλητερο νουμερο απο το 6 για παπι μερα και λιγο σουρουπο,,,, αν νυχτωνει για τα καλα διασπορας 7-8 ειναι υπερ αρκετα !!! εκει που πεφτει με το 4ρι πεφτει και με 6αρι και εχεις και παπαρανω πιθανοτιτες αλιως ειναι να ριχνω 400 σκαγια πανω στο παπι και αλιως 180 π.χ 32 γραμαρια !!! αρκει να βαρας στης αποστασεις που πρεπει !!! εχω φαει τρελες φολες με 4αρια 3αρια !!! καλητερα να περνω τα σιγουρα με τα ψιλα παρα να παρω ενα παπι απο τα 40 μετρα και αν το βρω !!! και στα κοντινα μεχρι 25 μετρα τα χοντρα 4-3 ρια ειναι απελπισια για μενα !!!

σε οποιον φανουν ανεπαρκη να με πει και γιατι ???? δεν γινετε........ ολα εχουν υπερ και κατα το θεμα ειναι που ειναι η μεαγαλητερες συναντησεις η να το πω καλητερα αποστασεις,,, δεν γινετε εγω που συνηθως τα παπια τα βαραω σε νορμαλ αποστασεις 15-25 μετρα να ριχνω με 4ρια και 3ρια !!! που κα στο φιναλε σε αυτα τα μετρα τα παιρνω και σχεδον σιγουρα σχεδον λεω γιατι κανουμε και λαθοι δεν φταιν ολο οι σφαιρες χαχαχα !!! να βρασω αυτα που παιρνω απο οριακες αποστασει και ριχνω 30 σφαιρες να παρω ενα τυχερο παπι με 4αρια και τα 3αρια και τα ποσα χαμενα που πανε και πεφτουν 3 χιλιομετρα πιο μακρυα ,,και οταν ερθει καποιο πουλι κοντα στο καρτερι π.χ 15 μετρα να εχω μεσα 3ρια 4ρια και να ριχνω 3 σφαιρες και να μην κανω τιποτα με τα λιγοστα σκαγια και δεν απρολαβαινει να ανοιξει τιποτα,, αν πω και οτι οτι εχω και πολλα γραμαρια στης κοντινες αποστασεις αστο δραμα !!! θελω τα σιγουρα οσο γινετε να τα παρω !!! γιαυτο ενα ειναι το νουμερο που και κατεβαζει τα παπια απο το θεο και στα κοντα κανει θαυματα και ειναι και επαρκει σε σκαγια το 6αρι εγω το παιζω σε χαμηλα γραμαρια δεν γουσταρω ανακρουσεις ουτε αργες τουφεκιες γρηγορα πραγματα και σχεδον απανω στο πουλι δεν εχω χρονο για μεγαλες προσκοπευσεις δεν βαραω τα πουλια στο θεο !!! παιζει και ρολο πως κυνηγας παπια γιατι αλιως κυνηγαει ενα παπιοκυνηγος παπια και αλιως ενα που καθετε στο συνορο στο ρυζι η επανω στον δρομο και παει ολη την σεζον μονο οταν χαλαει ο καιρος για παπια δεν κηνηγιουνται ετσι τα παπια θελουν δουλεια και προεργασια 5 φορες χαλας τα απογευματα να δεις τι παιζει και μια κυνηγας ,, αστο μεγαλη συζητησει !!! οταν εχει πολες υγρασιες και κρυο αρκετο τοτε ειμαι υπερ της πυρητιδας MB π.χ κοιτα τα πελαγκρι δεν μασαν ειδικα τα 6ρια αν και χανουν λιγο σε σκαγια λογο ιταλιας αλλα θεριζουν και ουτε ανακρουσεις και τρελες τα 32 αλλα και τα 36 ειναι πολυ καλα εχει και 35 γραμαρια ολα τα κανει η πυριτιδα ολοι η σειρα αυτη ειναι πολυ καλη αλλα λιγο η τιμη τσιμπαει αλλα τι να κανουμε !!! μετα για λιγο ποιο καλες μερες και ειδικα για ξεκηνηματα GM3 SPESIAL και διασπορας και σηγκετρωτηρια 32 γραμαρια εγω τα διασπορας τα δουλευω και χειμωνα και αρχες τα βραδια μονο αυτα,, λιγο ελαφρα κολωνουν στα πολοι κρυα αλλα λιγα πραγματα ειναι φανταστικα φυσιγκια για μενα για μερα και απογευματινο νουμερο 6αρι με κοντα στα 400 σκαγια μεσα ειναι θανατος τα συγκρετηρια και οσο αν σουρουποση για τα καλα για το καλο μισαωρο η τεταρτο διασπορας αν κραταει μικρα 8αρια αν εχει μεγαλα αντε βαλε και κανα 7αρι !!!

Last edited:
Back