Φυσίγγια για το βάλτο

Έχει τύχει να ρίχνει κάποιος στο σούρουπο σε σαρσέλια με 9άρια και να νομίζει ότι ρίχνει 6άρια. Είχαν σβηστεί τα διακριτικά από το φυσίγγι και όταν μου έδειξε το κουτί διαπίστωσα ότι ήταν 9άρια ... .sarcastic.... έπεσε πολύ γέλιο, αλλά έπεφταν και τα σαρσέλια :D
Γιώργο σ είπα κ εγω με 7αρακι στο απογευματινο 32-33γρμ κ έπεφταν σωρηδόν αλλά ήταν κοντά μωρε

Οντως χονδρο ειναι ...αλλα περι ορεξεως..., εχω φιλο πολυ γνωστο αγωνιζομενο κ ΑΡΙΣΤΟ κυνηγο που ριχνει μονο με 3αρι στα πρασινα , αλλα βαζει πολυ κλειστα τσοκακια κ ριχνει στο Θεο :-)

Το σκοτωμα που κανει το ν3 δεν συγκρινεται με τα υπολοιπα, αλλα οπως λεει κ ο Τολης θελει κ πολυ σφιχτα τσοκ κ πολυ μεγαλη εξεικιωση...
Η αληθεια ειναι οτι με πολυ ψαξιμο κ χρονο μπορεις να βρεις σημεια που τα πουλια πεφτουν στα 15 μετρα, ειδικα μεσα σε πυκνα κομματια που προτιμουν τα πρασινα, απλα αυτος δεν ειναι ο κανονας στο παπιοκυνηγι στην Ελλαδα...

Για το απογευματινο χωρις πολυ κακοκαιρια το 6ακι ειναι μανα.τα τελευταια 5 χρονια εχω κατασταλαξη σε 1ο 6 διασπορας 2ο 4 και 3ο 3αρι με πολυ σκληρα σκαγια,αυτα για νωρις το πρωι μολις ξημερωση και βλεπω καλα βαζω τα 2 πρωτα 4αρια και το 3 ο 3αρι,το 5αρι δεν μου αρεσε ποτε.πιστευω το 4 αρι για ημερησιο κυνηγι ειναι τελειο αν και με ενα καλοστημενο 3αρι κανεις παπαδες,το προβλημα ειναι που ποτε δεν ξερεις που θα περασουν και πως θα φυγουν μετα τη 1η ντουφεκια αν κυνηγας στο περασμα για αυτο το λογο βαζω ψιλοχοντρα σκαγια,οταν κυνηγαω σε μικρα λιμνια και σε πουλια που θελουν να πιασουν μονο 6ρια για να μην παρασυρομαι και τα ντουφεκαω μακρια εκει δεν ντουφεκαω ακομα και οταν ερχονται και πανω απο 2-3πουλια για να μην τα τρομαξω.υποψη στο οπλο μου βαζω μονο ιδιογομοση και με σκληρα η επινικελομενα σκαγια ακομα και στα διασπορας

Αρι
Το σκοτωμα που κανει το ν3 δεν συγκρινεται με τα υπολοιπα, αλλα οπως λεει κ ο Τολης θελει κ πολυ σφιχτα τσοκ κ πολυ μεγαλη εξεικιωση...
Η αληθεια ειναι οτι με πολυ ψαξιμο κ χρονο μπορεις να βρεις σημεια που τα πουλια πεφτουν στα 15 μετρα, ειδικα μεσα σε πυκνα κομματια που προτιμουν τα πρασινα, απλα αυτος δεν ειναι ο κανονας στο παπιοκυνηγι στην Ελλαδα...
αρι εχεις δικιο οποιος εχει βαλει ανα 3αρι με σκηρα σκαγια και αρκετο ποιοτικο μπαφερ δεν το αλλαζει με τιποτα.οταν εισαι πανω στο πουλι σκοτωνει Σε απιστευτες αποστασεις και μετα τα 50......

Εχεις δικιο, ειδικα στα καθαρα το 3αρι εχει απιστευτες καταβολες κ σε θεαμα κ σε αποσταση ωστοσο ποτε δεν το βολευτηκα αν κ ομολογω πως δεν του εδωσα και τον απαραιτητο χρονο... Φταιε λιγο κ που ομως εχω ξαναπει με αυτα που εχω δει απο τα 4αρια δεν υπάρχει λόγος για τιποτα πιο χοντρο στο δικο μου παντα μυαλό...

Αν και μιλάμε για μολύβδινα σκάγια που πλέον δεν επιτρέπονται στους υγροβιότοπους,Θεωρώ με την μικρή εμπειρία που έχω στο παπί ότι το 6άρι με 33 έως 36 γραμμάρια για το απογευματινό και το 5άρι από 36 έως 42 γραμμάρια για ημερήσιο είναι μία πολύ καλή επιλογή.
Από εκεί και πέρα στα ατσάλινα το 3άρι είναι μπαλαντέρ.Δηλαδή αποδίδει και στο ημερήσιο και στο απογευματινό.
Βέβαια εχθές τα 4άρια τα ατσάλινα τα μικρά τα παπιά τα πατσαβούριασε στα 30 μέτρα....

+επειδη δεν γουσταρω τα παραμυθια και για να μην νομιζουν μερικοι οτι λεω παπαδες φιλε τολη δεν εχω βρει τον μαγικο τοπο απλα τι κανεις και που πας !!!

αν καθεσαι σαν αρχαριος στο εμπα και εβγα τον πουλιων τοτε ναι βαρα και με δραμια στο θεο που πανε τα πουλια και μονο με κανα αερα θα κειςς κανα σοβαρο νουμερο ποσο με ενδιαφερουν αυτα τα κυνηγια !!! θα σε πω μια μαγκια και αν βρεις και συ ενα τετοιο χωραφι που πιστεψεμε δεν ειναι δυσκολο καντο και θυμησου ξανα τα λογια σου γιατι υπαρχουν αμετριτοι τετιοι μαγικοι οπως ειπες τοποι μεσα στα ποδια σου αλλα εσυ και εσεις κυνηγατε τα παπια στον θεο και καλα κανετε μας συνφερει !!! κατσε μια μερα η και δυο απο ενα υψωμα και δες που θα πεσουν τα παπια σε πιο χωραφι αυτο ειναι ευκολο αν χαλαλισις 1,2 κυνηγια φενονται τα πουλια ας ειναι και λιγα δεν πειραζει θα τα παρεις ολα δικα σου ειναι αυτα κατα 90/100 θα προτημησουν να πεφτουν στην μεση στο χωραφι εσυ σαν τους αλους τους χαβαλεδες δεν θα κατσεις στο τεζεκι δηλαδι στο οριο του χωραφιου και να κοιτας σαν τρελος μια απο δω και μια απο κει οχι αν κανεις ετσi δεν θα δεις τιποτα και οταν τα δεις θα ειναι αργα και θα τουφεκισεις μακρια και θα παρεις ενα πουλι αστα αυτα !!! θα πας να βρεις μια παλετα θα την βαλεις στην μεση του χωραφιου λιγο πιο πανω και σε γωνια απο κει που εχεις δει που πεφτουν τα πουλια θα δεις και το χωραφι μερα απο θεμα φτερα και κουτσουλιες για να εισαι σιγουρος θα κανονισεις το πιο σημαντικο το φως αν εχεις φωτα κοντα απο πολη ,, η απο κατι αλο να κοιτας εκει και αν δεν εχει φωτα παντα την δυση ,, την εχεις βαλει την παλετα εκει θα ξαπλωσεις για μαξιλαρι περνεις λιγα αχυρα αν εχει απο το ιδιο το χωραφι τα βαζεις απο πισω να ξαπλαρεις και λιγα στα ποδια σου και εισαι μπρουτζος οσο γινετε να μην εισαι πολη ορθιος σαν να καθεσαισ σε ξαπλωστρα ενα πραγμα μονο πλατι ορθια να μην φαινομαστε πολυ πολυ και κοιτα μονο γυρο σου και στο υψος που κοιτας στην ευθεια ποτε πανω ποτε δεν μας νοιαζουν αυτα που περνανε απο πανω μονο τραβερσα χαμηλα και οτι παει καθαρα για το χωραφι σου χτυπας και δεν μαζευεις οταν τελιωσει η ωρα μετα μαζευει την καλητερη ωρα να μην μαζεουμε !!! καντο αυτο βρες 5-6 τετοια χωραφια και πεζετο εναλαξ και τα λεμε μετα και να ξες καθε χρονο σε αυτα θα ειναι τα πουλια ενα χωραφι πανω ενα κατω η στο ιδιο !! τωρα στα ειπα στο γραψε εχει πολλα ακομα που τα παραληψα απλα σε δεινω μια ιδεα απο της χιλιαδες που υπαρχουν και περνουν μερικοι παπια και πιστεψτο σε μιλαει ανθρωποςς που δεν εχει πατησει ποτε βουνο και δεν εχει κανει ποτε αλο κυνηγι απο τα γενοφασκια μου απο παπου θειο κ.λ.π !!! και σημερα το απογευμα εφαγα παπαρα χαχαχαχ το πρωι πηρα 2 και βρηκα 2 απο χθες το βραδυ !!! τα λεμε μετα !!

Ρε παιδια ας πεσουν λιγο οι τονοι κουβεντα κανουμε εδω.φιλε Μονο Παπια πολυ θα θελαμε ολοι μας να κυνηγουσαμε σε μερη σαν τα δικα σου αλλα δυστηχος καπιος κοσμος κυνηγα και σε ανοιχτα νερα που τα πουλια πιανουν κεντρο και ειναι ο μοναδικος σχεδον Νομιμος τροπος να τα βαλεις στο χερι.πολυ ωραια η προσεγγιση σου για κυνηγι στα χωραφια αλλα πιστευω μονο για απογευματινο στο πρωινο τα πραγματα πιστευω αλλαζουν,εγω παντως για να ημουν σιγουρος για τα μεγαλα,πρασινα και ψαλιδια και παλι 6αρι θα εβαζα

Αρη και μια φοτο απο 3αρια σκληρα στα 65μεγαλα βηματα με 3αστρα 9ποντο απο μαροκι οπλο βενελλι μ2 κοστουμ,ο στοχοσ ειναι 60πλατος με κανα μετρο υψος

ele9ds.jpg

Αρη και μια φοτο απο 3αρια σκληρα στα 65μεγαλα βηματα με 3αστρα 9ποντο απο μαροκι οπλο βενελλι μ2 κοστουμ,ο στοχοσ ειναι 60πλατος με κανα μετρο υψος

ele9ds.jpg
Φοβερη τουφεκια για Ν3 σκαγια και τετοια αποσταση!!!

Να πω οτι το nsi germano (πρασινοκεφαλο)εχει 38γρ και ν 2-4 mix..
Πολυ χοντρο βλεπω το δυαρι τι λέτε?
Νομίζω Τάσο, οτι το συγκεκριμένο είναι γεμισμένο με ατσάλινα σκάγια, οπότε βλητικά είναι σαν 4-6 mix μολύβδινο.

ele9ds.jpg
απο αυτό που βλέπω, φαινεται ντουφεκιά ''κέντημα''!!!

Φοβερη τουφεκια για Ν3 σκαγια και τετοια αποσταση!!!

Ειδες Παυλο και ειναι 65 μεγαλα απο ανθρωπο 1,75 με 3 αστρα μολις.το φυσιγγι ειναι δοκιμασμενο φετος με ακαριες καταβολες σε πραγματικα μεγαλες αποστασεις και θελω να πιστευω οσο ποιο πολυ κρυο κανει τοσο θα σφιγγει και αλλο.εχει τη μεγαλη μου λατρεια ΑΟ 1,5γρ αλευρι στα 44γρ και κλεισμενο στο 14 χιλιοστα χωρις καθολου πατημα.δεν το εχω μετρησει αλλα πρεπει να ξεπερναει τα 420.οταν βαζεις 15 3αρια στα 35 περιπου μετρα σε ψαλιδι αρσενικο ολα διαμπερη και κανεις τον sky fall να τραβαει τα μαλλια που δεν εχει..........με τη καταβολη τη αλλο να θες.

Να πω οτι το nsi germano (πρασινοκεφαλο)εχει 38γρ και ν 2-4 mix..
Πολυ χοντρο βλεπω το δυαρι τι λέτε?
Ναι Σπύρο με ατσαλινα γεμίζετε κ σε καλυκα 3"μαγκνουμ..
Οποτε 2-4 ατσάλινα δεν νομίζω να είναι χοντρά για πρασινοκέφαλα που προορίζεται το συγκεκριμένο φυσίγγι
βέβαια με ατσάλινα δεν έχω ασχολειθεί ποτέ και μπορεί να κάνω λάθος...

Παιδια ειναι 3αρι μολυβι ΑΛΛΑ πολυ σκληρο.κανονικο συγκετροτηρα,γιατι με πατενταρισμενο εχει αλλα 25 με 30 βηματα δραστικοτερο βεληνεκες..............ισως και λιγο παραπανω

Εχω προσέξει οτι η Κέρκυρα εχει ιδιογομωτες τσακάλια..
Μπράβο Γρήγορη...congrats.
Και με ντεμι τσοκ ειναι απίθανη τουφεκια...what.

Ειδες Παυλο και ειναι 65 μεγαλα απο ανθρωπο 1,75 με 3 αστρα μολις.το φυσιγγι ειναι δοκιμασμενο φετος με ακαριες καταβολες σε πραγματικα μεγαλες αποστασεις και θελω να πιστευω οσο ποιο πολυ κρυο κανει τοσο θα σφιγγει και αλλο.εχει τη μεγαλη μου λατρεια ΑΟ 1,5γρ αλευρι στα 44γρ και κλεισμενο στο 14 χιλιοστα χωρις καθολου πατημα.δεν το εχω μετρησει αλλα πρεπει να ξεπερναει τα 420.οταν βαζεις 15 3αρια στα 35 περιπου μετρα σε ψαλιδι αρσενικο ολα διαμπερη και κανεις τον sky fall να τραβαει τα μαλλια που δεν εχει..........με τη καταβολη τη αλλο να θες.

Χαχαχα, πες στον skyfall να το δειξει στον φιλο μου τον Αντωνη. Το ειχα ξαναγραψει μου αρεσουν παρα, μα παρα πολυ τα φυσιγγια ιδιογομωσης με Α0 και νομιζα οτι η κοντρα δοση του φιλου μου ηταν απιαστη. Τελικα οπως φαινεται στη τουφεκια σου παει και παραπανω αποτι νομιζα. Το φυσιγγι σου χωρεσε σε 70αρι καλυκα η 76αρι?

Back