Φυσίγγια για το βάλτο

τωρα ανοιξα απο καθε νουμερο ενα φυσιγγι στο 8αρι βρηκα 463 σκαγια
στο 7αρι345 και στο 6αρι 280 πιστευω η πιο ψαγμενη εχετε καταλαβει τι παιζει το 6αρι τουσ την ουσια ειναι ενα 5αρι εληνικο και αντοιστηχα στα αλλα νουμερα γιαυτο ο φιλος μου στο βιντεακι του με το εξαρι σε ημερισιο τα κανει σπαραλια και σε αρκετα μεγαλες αποστασεις θυμαστε πριν λιγο καιρο που βαλαμε το βιντεακι και τα λεγαμε αρα στην ουσια το φιλαρακι ερηχνε με 5αρι γιαυτο κοβαν ετσι που και σε μενα για 6αρι ετσι σχεδιο με εκανε εντυπωσει αρρα καταλαβα πολλα με το ανοιγμα χαχαχα παραδειγμα εγω που δουλευα τα gm3 του κυργια το 6αρι ειχε μεσα 348 κοιταξτε τωρα διαφορα στην ουσια εριχνα με τα δεδομενα ιταλιας 7αρι και αυτο ειναι πολυ σημαντικη διαφορα γιατι πολοι και εγω μεσα δουλευω ξενα φυσιγκια και αυτη ειναι μια πολη μεγαλη διαφορα και μπορεις ευκολα να την πατησεις ,, αρρα αν δουλεψω το ιμπεριαλ στο παπι πρωτο 7αρι σαν 6αρι δικο μας και τα αλλα 2 6αρια σαν 5αρια για μερα μιλαω και εισαι κομπλε και οσο για το σουρουπο 8αρι σααν 7αρι δικο μας και εισαι τζαμι !!!

Τρελαμενε παπιατζη ενα φυσιγγι 32 γρ πρεπει να εχει χοντρικα...
226 σκ ν5 2,9 χιλ
280 σκ ν6 2,7 χιλ
353 σκ ν7 2,5 χιλ
453 σκ ν8 2,3 χιλ
Αρα τα σκαγιακια του Imperial μια χαρα ηταν...Η πυριτιδα που χρησιμοποιει απο την περιγραφη που κανεις ειναι ισπανικη CSB...
Το να βρεις σε ενα φυσιγγι ομως με σκαγια λιγο μικροτερα η λιγο μεγαλυτερα απο το αναγραφομενο δεν σημανει οτι κ ολη η σειρα θα εχει παρομοια αποκλιση... ΑΠλα καλως η κακως συμβαινει σε πολλες περιπτωσεις να γινονται λαθη στην αναγραφη των τσουβαλιων με τα σκαγια ως προς το νουμερο τους κ κατ επεκταση καποιο φυσιγγι που αγοραζεις για 6αρι, να εχει μεσα για παραδειγμα 7αρια η 5αρια, χωρις αυτο να σημαινει οτι ολα τα υπολοιπα νουμερα της σειρας θα ειναι λαθος...

το 6αρι τουσ την ουσια ειναι ενα 5αρι εληνικο
Όχι ακριβώς.Το ισπανικο 6αρι ειναι 2,75mm και το 5αρι εδώ ειναι 2,9mm
διαμετρος(Αν πάρουμε πχ φυσιγγια κατασκευαστή που αγοράζει σκαγια απο την ελληνική εταιρία Μετπλαστ και που ειναι ίδια διάμετρο με τα Ιταλικά..)
Καπιοι άλλοι Έλληνες κατασκευαστες γεμίζουν με ψιλοτερα ανάλογα τον προμηθευτη..
Πάντως τα νούμερα δεν λένε κάτι και συχνα μπερδευομαστε..Η διαμετρος έχει σημασία.

Έλα ντε..Ειναι σαν τα παπούτσια πχ το 43 σου κάνει..
Άλλης εταιρίας ειναι μεγαλύτερο και άλλης σε στενεύει γιατί ειναι μικρότερο..
Ειδικά με τα σκάγια ανάθεμα και αν ξέρουμε τι ρίχνουμε.........
Αλλά λένε έξω και αλλά έχουν μέσα.......
Καπιοι Έλληνες γράφουν στα κουτιά τις διαμετρος που γεμιζουν,οι μικροί κατασκευαστές δεν το κάνουν.
Αλλά και πάλι δεν ξέρω πόσο σίγουροι μπορεί να ήμαστε.

Τρελαμενε παπιατζη ενα φυσιγγι 32 γρ πρεπει να εχει χοντρικα...
226 σκ ν5 2,9 χιλ
280 σκ ν6 2,7 χιλ
353 σκ ν7 2,5 χιλ
453 σκ ν8 2,3 χιλ
Αρα τα σκαγιακια του Imperial μια χαρα ηταν...Η πυριτιδα που χρησιμοποιει απο την περιγραφη που κανεις ειναι ισπανικη CSB...
Το να βρεις σε ενα φυσιγγι ομως με σκαγια λιγο μικροτερα η λιγο μεγαλυτερα απο το αναγραφομενο δεν σημανει οτι κ ολη η σειρα θα εχει παρομοια αποκλιση... ΑΠλα καλως η κακως συμβαινει σε πολλες περιπτωσεις να γινονται λαθη στην αναγραφη των τσουβαλιων με τα σκαγια ως προς το νουμερο τους κ κατ επεκταση καποιο φυσιγγι που αγοραζεις για 6αρι, να εχει μεσα για παραδειγμα 7αρια η 5αρια, χωρις αυτο να σημαινει οτι ολα τα υπολοιπα νουμερα της σειρας θα ειναι λαθος...

αρα φιλε αρη αυτα που δουλευα εγω απο τα gm3 και ημουν πολυ ευχαρηστημενος ηταν το κουτι 6αρι οπως το επερνα και οταν ανοιγα και μετρουσα τα σκαγια και ηταν 348 ηταν 7αρια τι να πω τωρα μας δουλεουν με λιγα λογια ??? γιατι μην λεμε χαζομαρες απο το 6αρι αλο το 5αρι και φυσικα δινω πολυ βαση στα ποσα σκαγια εχει μεσα ,, εγω εκει βασιστικα και το ειπα αυτο πιο πανω με τα νουμερα ,, σκαγια κ.λ.π !!!

αλλα για να πω και την αμαρτια μου στα ιμπεριαλ που ανοιξα οντως το 6αρι με φανηκε πιο χοντρο απο καποια αλλα 6αρια που εχω δει αλλα τι να πω !!

στην ουσια τωρα πηρα χαρτονια και αυριο εχει δοκιμες να τα δουμε και στην πραξει αν ταιριαζουν στο οπλο,, μακαρι να βγαζουν καλουτσικες συγκετρωσει και να μην ξαναμπω σε αλλα τρυπακια τετοια ,,να εχω 2 ειδη φυσιγκια τα ιμπεριλα για καλο καιρο σχετικα ,, κια ενα ακομα ειδος φυσιγκιου για μεγαλες υγρασιες σαν μπαλαντερ και τερμα !!! φυσικα οσο γινετε σε οσον το δυνατον οικονομικες τιμες γιαυτο κανω αυτες της δοκιμες αλιως στα 9 ευρω και παραπανω ξερω και εγω πολυ καλα φυσιγγια αλλα δεν συνφερει αυτα !!!

Αυτο με τα νούμερα όντως ποοοοολυ παπαρια!πετάς 13 ευρώ σε υποτιθέμενα 5αρια κ μέσα έχει 6αρια....ελληνικη εταιρεία...τους έστειλα κ μειλ κ με γράψαν στα κοχονες τους κανονικά...τεσπα...λεμε να τιμήσουμε τα ελληνικά κ μας ανταποδίδουν αναλόγως.....αντε καλησπερες στο team

Και..αφου σας άρεσε αυτο...εχω κι άλλο.... τρρρομερο ελληνικό φυσιγγι ...εταιρείας που έκλεισε ,μου έστειλε το ίδιο φυσιγγι με εντελώς διαφορετικό κάλυκα....κ εκεί που είχα το φόβο πραγματικά να το ρίξω λόγω του ότι ήταν δυναμιτης.....το φυσίγγιο έκανε ένα τσουφ απλά κ 3 σκάγια ν.4 εκλασαν τον ντενεκε!στα 35 βηματα ευτυχώς το άλλο βγήκε οκ...σχετικα!

Γιαννη για να κανω λιγο το δικηγορο του διαβολου, και σε πολλες εισαγωμενες πασιγνωστες κ υπερτιμημενες εταιριες υπαρχουν θεματα στα νουμερα των σκαγιων, δυστυχως δεν ειναι ελληνικο φαινομενο... Αν θελετε τη δικη μου αποψη, θεωρω οτι ο βασικοτερος λογος που γινονται αυτα τα λαθη με τα σκαγια δεν ειναι για να κοροιδεψουν κανεναν αγοραστη αλλα γιατι οι εταιριες κατασκευης σκαγιων εχουν παρα πολλα λαθη στο αναγραφομενο μεγεθος σκαγιων στα σφραγισμενα τσουβαλια... Εχω ανοιξει προσωπικα δεκαδες τσουβαλακια με την αναγραφη ν6 και ολα ειχαν μεσα σκαγια ν7 και ν7,5... Ολα τα υπολοιπα σκαγια διαφορετικων νουμερων ηταν σωστα ομως... ΤΩρα ο κατασκεαυστης φυσιγγιων που εχει παραγγειλει 10 τσουβαλια 6αρια για να γεμισει τις παραγγελιες του θα ριξει τα σκαγια στην μηχανη κ ολα καλα...φαινομενικα ομως... Σιγουρα ευθυνεται κ αυτος που δεν μετρησε με ενα παχυμετρο τα σκαγια να δει τι ακριβως ειναι αλλα το μεγαλυτερο μεριδιο ευθυνης το εχει ο παραγωγος των σκαγιων...
Κ γενικα μην ακουτε αυτα τα γνωστα, "μην το βλεπεις ετσι ψιλο το σκαγια, ειναι ιταλικης, ισπανικης, μογγολικης και σουαχιλι παραγωγης..". Οι πινακες με τις διαμετρους των σκαγιων κ τις εταιριες που τα κατασκευαζουν ειναι συγκεκριμενες κ οι διαφορες μεταξυ τους ειναι απειροελαχιστες... Το 6αρι θα ειναι 2,7-2,65, 2,75 χιλ καπου εκει... ΔΕν θα ειναι ποτε 2,5 χιλ... Αυτο ειναι 7αρι, ΠΑΝΤΟΥ....

βρε φιλαρακι αρη καλα τα λες αλλα δεν ειναι ελαχιστες οι διαφορες αλο 280 σκαγια που εχει το σωστο 6αρι στα ιμπεριαλ οπως λες γιαυτον τον αριθμο,,, και αλο το gm3 που εγραφε 6αρι και ειχε μεσα 350 εδω δεν μιλαμε για μικροδιαφορες 70 σκαγια πλακα κανουμε ??? και να στο πω αλιως εγω δινω και παρα πολυ βαση μεν να ειναι σωστο το νουμερο αλλα θελω οσο γινετε και σωστο πληθος και εδω ηταν τραγικο !! και στο φιναλε εγω το 6αρι το κυνηγαω μερα εγω σαν μαλακας βαρουσα 7αρια στα 30-40 μετρα να πεσουν τα πρασινα και αντε πεφταν μερικα ποσα θα εχασα δηλαδη γιατι τα συγκεκριμενα τα δουλευα συνεχως το 6αρι ηταν δοκιμασμενο ασε που χωρια την μουρλα μας αν κολησουμςε σε κατι ειναι και η κοροηδια !!!

και κατι τελευταιο που για μενα το λεω το εχω παρατηρημενο και μετριμενο κατω απο τα 250-230 σκαγια εχω μεγαλο θεμα δεν ξερω τι γινετε δεν μπορω να χτυπησω ουτε σταματημενο φορτηγο παραδειγμα δεν ξερω τι φταιει η κανη το οπλο εγω δεν ξερω πανω απο τα 250-270 και ανω αρχιζουν ολα και πεφτουν τωρα τι γινετε μυστηριο !!!

Αλίμονο μου συνέβη αυτο κ με ξένης γνωστης..ns pm 40 αντί για 6αρι ήταν πενταρι...για αυτό πιο πάνω λέω ..μεγαλη παπαρια το θέμα νούμερα....η ευθύνη όμως ειναι ευθύνη ...κ θα σου φέρω ένα απλό παράδειγμα....αν ας πούμε έχεις κατάστημα με βιολογικά κ η τάδε μαρμελάδα δεν πληροί τις εκάστοτε προϋποθέσεις....την μηνυσουλα την τρώνε κ οι 2 κ ο προμηθευτής κ ο καταστηματάρχης...οφειλες σου λέει!κ εν τέλη...γιατι ο καταναλωτής να βγει ζημιωμενος?....αν η μετπλαστ η οποιος έκανε λάθος στην αναγραφή????το 6αρι κ το 5αρι...ασχετως της πρεσβυωπιος μας....το μπανιζουμε μια χαρά!!!τεσπα ..καλο βραδυ παιδες!!!

Και..αφου σας άρεσε αυτο...εχω κι άλλο.... τρρρομερο ελληνικό φυσιγγι ...εταιρείας που έκλεισε ,μου έστειλε το ίδιο φυσιγγι με εντελώς διαφορετικό κάλυκα....κ εκεί που είχα το φόβο πραγματικά να το ρίξω λόγω του ότι ήταν δυναμιτης.....το φυσίγγιο έκανε ένα τσουφ απλά κ 3 σκάγια ν.4 εκλασαν τον ντενεκε!στα 35 βηματα ευτυχώς το άλλο βγήκε οκ...σχετικα!

Nα μαντεψω, Βωσσος ητανε?

Nα μαντεψω, Βωσσος ητανε?
Όχι...δεν τσ έχω ρίξει ποτε αυτά....αλλη φιρμα....premier 38 το ένα κουτί σε κάλυκα τσεντιτ...το άλλο χαμηλού προφίλ σε κάλυκα...μαλλον Rio...τα σκάγια κ των 2 επιεικώς άθλια...με ανακατεμένα ν.5 4 ...χαμος ε?

Last edited by a moderator:
Back