Φυσίγγια για το βάλτο

Ναι Αργυρη γι αυτο ακριβως... Τα φυσιγγια με ατσαλινα σκαγια κ λογω μακριας στηλης σκαγιων κ λογω ειδικων συγκεντρωτηρων χωρις εντονα "αμορτισερ" κ γιατι ειναι αναγκη να παραξουν μεγαλες ταχυτητες, εχουν αρκετα ανεβασμενες πιεσεις...
Το συγκεκριμενο ειναι καλο φυσιγγι παντως...
Ευχαριστω Αρη .....εισαι ωραιος...well done.

Το συγκεκριμενο φυσιγγι της labro αναγραφει στη σελιδα της για p 1050 bar max . Οι πιεσεος αυτες ειναι γιατι ειναι ατσαλινα ? Δεν ειναι λιγο υψηλες ? Συνχωρεστεμαι μαθαινω...asking.

4NPoJOV.png
Το αναγράφει για να δηλώσει οτι πρεπει να ρίχνονται μόνο από όπλα που έχουν περάσει δοκιμή στα 1370 Bars.
Kαι τα περισσότερα 36αρια (όπως το Biturbo της ίδιας εταιρίας) το ίδιο αναγράφουν...
Βεβαια το συγκεκριμένο είναι και σε καλυκα 76χιλ. οπότε πρεπει να ρίχνεται απο όπλα με θαλάμη τουλάχιστον 76χιλ και πανω και επειδή είναι και με ατσάλινα σκάγια, το όπλο και το τσοκ πρέπει να έχουν την σφραγίδα δοκιμής για ατσάλινα σκαγια ΗΡ
steeel(1).jpg

Το αναγράφει για να δηλώσει οτι πρεπει να ρίχνονται μόνο από όπλα που έχουν περάσει δοκιμή στα 1370 Bars.
Kαι τα περισσότερα 36αρια (όπως το Biturbo της ίδιας εταιρίας) το ίδιο αναγράφουν...
Βεβαια το συγκεκριμένο είναι και σε καλυκα 76χιλ. οπότε πρεπει να ρίχνεται απο όπλα με θαλάμη τουλάχιστον 76χιλ και πανω και επειδή είναι και με ατσάλινα σκάγια, το όπλο και το τσοκ πρέπει να έχουν την σφραγίδα δοκιμής για ατσάλινα σκαγια ΗΡ
steeel(1).jpg
Σωστα Ωριωνα απλος εβλεπα και αλλα φυσιγγια με περισοτερα γρ.38 και 40 με πιεσεις 800 _ 900 max. Μου γεννηθηκε η απορια και οπως ειπε και ο Αρης λογο ατσαλινων αφου χρειαζονται μεγαλητερη κινητικη ενεργεια...

Last edited:
Σπυρο στο Biturbo 36 steel δεν αναγραφεται απλα η επιβεβλημενη ενδειξη CIP για οπλα δοκιμασμενα σε 1370 πιεσεις... Στο συγκεκριμενο φυσιγγι η ιδια η εταιρια αναφερει σαν μεσο ορο πιεσεων τα 1050 Bar!
http://www.lambro.gr/el/product/STEEL/Biturbo-Steel-Magnum-36
Πως φαινεται αν εισαι χρινια στο ....κουρμπετη .lazy.

Σπυρο στο Biturbo 36 steel δεν αναγραφεται απλα η επιβεβλημενη ενδειξη CIP για οπλα δοκιμασμενα σε 1370 πιεσεις... Στο συγκεκριμενο φυσιγγι η ιδια η , εταιρια αναφερει σαν μεσο ορο πιεσεων τα 1050 Bar!
http://www.lambro.gr/el/product/STEEL/Biturbo-Steel-Magnum-36
Όντως έχεις δίκιο...
Πολύ ψηλές πιέσεις, στα όρια θα έλεγα...
για να πω την αλήθεια, δεν έχω ασχοληθεί με τα ατσάλινα και οι όποιες γνώσεις μου είναι σε καθαρά θεωρητικό επίπεδο...
Μια διόρθωση μόνο απλά για τους τύπους, 1050 bar είναι το ανώτατο όριο πιέσεων (Pmax) που μπορεί (σύμφωνα με την εταιρία) να αναπτύξει το φυσίγγιο και όχι ο μέσος όρο πιέσεων...(σίγουρα το έγραψες εν τη ρύμη του λόγου...)

Last edited:
Όταν πηγαίνω για παπιά το απόγευμα συνηθίζω να βάζω τα φυσίγγια χύμα σε ένα τσαντάκι μέσης για να γεμίζω γρήγορα το όπλο όταν είναι σε εξέλιξη το μπάσιμο στα ρύζια.Σήμερα ταχτοποιούσα τα φυσίγγια ξανά στα κουτιά τους και βρήκα αυτό το φυσίγγι....

Ευτυχώς που δεν το έβαλα στο όπλο διότι δεν ξέρω τι συμπεριφορά θα είχε....

Έμενα Γιώργο μου εχει τύχει παλια σε 2-3 federal cal 36 ολοκαίνουργια μέσα από το κουτι μετά την τουφεκιά να "φουσκωνει"το μεταλλο κ να σκίζεται κάθετα ο καλυκας.

Όταν πηγαίνω για παπιά το απόγευμα συνηθίζω να βάζω τα φυσίγγια χύμα σε ένα τσαντάκι μέσης για να γεμίζω γρήγορα το όπλο όταν είναι σε εξέλιξη το μπάσιμο στα ρύζια.Σήμερα ταχτοποιούσα τα φυσίγγια ξανά στα κουτιά τους και βρήκα αυτό το φυσίγγι....

Ευτυχώς που δεν το έβαλα στο όπλο διότι δεν ξέρω τι συμπεριφορά θα είχε....
Αυτο ειναι ρηγμενο ηδη η ειναι γεματο σε αυτην την κατασταση ?Μηπος οταν σου σκουριαζουν, τα περνας γιαλοχαρτο?

Last edited by a moderator:
Βρε παιδιά …οι βόρειοι κυρίως κυνηγοί , στη Βουλγαρία τα ευγενή φυσίγγια (π.χ. Remington) είναι φθηνότερα από Ελλάδα ή μικρό διάφορες , δεν πιάνω το θέμα αν μπορείς να αγοράσεις χωρίς άδεια κυνηγιού , απλά αν είναι αρκετά φθηνότερα.

Βρε παιδιά …οι βόρειοι κυρίως κυνηγοί , στη Βουλγαρία τα ευγενή φυσίγγια (π.χ. Remington) είναι φθηνότερα από Ελλάδα ή μικρό διάφορες , δεν πιάνω το θέμα αν μπορείς να αγοράσεις χωρίς άδεια κυνηγιού , απλά αν είναι αρκετά φθηνότερα.
Από οτι άκουω Τολη τα ρεμ στην Βουλγαρία ειναι αρκετά φθηνότερα..
ΑΛΛΑ δεν ξερω κατα ποσο ειναι γνησια..
Γιατι είχα διαβάσει παλια στο περιοδικό Αρτεμις για κυνηγό που αγόρασε από Βουλγαρία γνωστά Ιταλικά φυσίγγια σε πολυ καλή τιμή τα οποία μετά αποδείχτηκαν μαιμουδια..

Ελα βρε Τασο ...παιζει μαιμουδια σε Αμερικανικα φυσιγγια? Για Ιταλικα εχω ακουσει κ εγω , Αζερμπαιτζαν με μαιμου B&P F2 ριχναμε

παιζει μαιμουδια σε Αμερικανικα φυσιγγια?
Δεν ξερω απλά το λέω γιατι υπάρχει κ αυτη η φημη κ μάλιστα εδώ κ χρονια.Κατα ποσο ισχύει δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω.
Αν και για μένα παντού παίζει μαιμουδια κ σε ολα τα γνωστά προιοντα,
Τι θα πει αν ειναι Αμερική η Ιαπωνία..

Δεν ξερω απλά το λέω γιατι υπάρχει κ αυτη η φημη κ μάλιστα εδώ κ χρονια.Κατα ποσο ισχύει δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω.
Αν και για μένα παντού παίζει μαιμουδια κ σε ολα τα γνωστά προιοντα,
Τι θα πει αν ειναι Αμερική η Ιαπωνία..
απλα επειδη εχει πιο σπεσιαλ συγκεντρωτηρα κ μπαρουτι , αν σφαξεις ενα επιτοπου βλεπεις το ποιον του, στα ιταλικα , ολα τα υλικα υπαρχουν πολυ ευκολα στο εμποριο

Ξερετε αν τα φερνει Ελλαδα ο αντιπροσωπος?
Πρεπει να ειναι τα πιο γρηγορα ευρωπαικα ατσαλινα

http://www.rc-cartridges.com/rc_camouflage_hyperfast_steel-352.html
Δεν είμαι 100% σίγουρος Παύλο αλλά δεν το βλέπω στη σελίδα τους.

Κυνηγετικά – ΜΕΤΠΛΑΣΤ ΑΒΕΕ
http://metplast.gr/proionta-site/etairies-proionton/rc-proionta/kunigetika-rc/

Back