Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αντε Ευριπίδη, είδες και εσύ το φως το αληθινό. Σταθεροποιησου σε ένα μόνο φυσίγγι που θα το ρίχνεις και το καλοκαίρι στο σκοπευτηριο και θα είσαι πάντα προπονημενος στο κυνήγι.
γιαννη ολο το καλοκαιρι το συζητουσαμε αυτο με το βικτωρα και αλλους σκοπευτες και τελικα φοβηθηκα να το κανω.ποσο λαθος εκανα τοσα χρονια

Βάλε 8,5 πρώτο και 7,5 δεύτερο. 4* και 3*.
Έτσι το σκέφτηκα και εγώ Γιάννη..well done.
απο τα λαμπρο εισαι ευχαριστημενος?οπως εγραψα και παραπανω αυριο θα τα δοκιμασω
Πολύ ευχαριστημένος.Ειδικά με το Demi και το U2 κάνει ''παπάδες''.;)

πλακα πλακα ο ναυπλιωτης στο site γραφει για το sporting οτι βγαινει και σε 7,5 νουμερο.το εχετε δει πουθενα?
Εδώ Θεσσαλονίκη μόνο σε οχτάρι το βρίσκω δυστυχώς.
Θα ήθελα να δοκιμάσω και το 9,5...θα ήταν ιδανικό για τσίχλα.

Το sporting σε 9.5 το δοκιμασα φετος σε κρυο καιρό και με υγρασία.Γάζωνε όταν όλα τα αλλα φυσιγγια μου διναν ζωντανα πουλια.

Last edited by a moderator:
Να ρωτήσω κάτι ριχταρήδες μου ; .sarcastic.
:) ... σε τι απόσταση έχετε σκοπό να τουφεκίσετε την τσίχλα και θέλετε σκοπευτικό 7,5 με 3* ... ? :)
Η τσιχλίτσα ρε παιδιά μένει άνετα κόκαλο με ν.10 μέχρι τα 40 μετρα και 4* :)
Μην κάνετε υπερβολές γιατί θα πετύχετε πουλιά και θα στεναχωρηθείτε :)

εγω ειπα οτι το 7,5 το θελω για τρυγονια περιστερια και καμμια δοκιμη σε φασσα το καλοκαιρι.
Ε βάλε μια φωνή να σου βάλουμε στο καράβι καμιά κούτα, αν δεν βρίσκεις κάτω ... ;). Αν θέλεις ωραίο sporting 7,5 σου προτείνω RM 206 :)

Κατσε λιγο, θα τον γλυκανω και με 28γρ ιδιογομωσης δικα μου.

Χοντρυτερο σκαγι απο 8-8μιση στην τσιχλα ειναι υπερβολη. Ακομα το 8αρι, ανετα πατσαβουριαζει τρυγονακι, και αν εισαι και κεντρο παιζει και σε αγριοπεριστερο. Για πιο χοντρο περιστεροειδες δεν ξερω, αλλα αν ειναι να πας φασσα αποκλειστικα, πας με ενα πιο χοντρο νουμερο.

Αν είναι να πας για φάσσα και δικαννάκι, θα πας με 34γρ νούμερο 6, να της φύγει η ούγια :p
Όταν θα επιτρέψει ο Τσιρώνης τα ομοιώματα θα πάμε και με 28γρ. :D
αυτο εδω τουλαχιστον το εχουμε α1 speciale lambro 6αρακι.αγαπαω πολυ για φασσα

εγω πήρα μια κούτα κανταυρίσια(μερικά ζωντανά πουλιά) και αυτα ρίχνω ακόμα. Χθές μάλιστα πήρα κοτσιφα με lambro skeet ξερό. δεν ξέρω, ισως οι στενοί αυλοί στα δικανακια μου, ίσως τα στενά σταθερά τσοκαρισματα μου φαίνεται οτι τα φυσίγγια μέχρι 30 γρ δουλεύουν καλύτερα.

αντε να σε κανω να γελασεις.ο ρωσος φιλε μου δεν εχει αναγκη τα u2. οχι οτι δεν εχω στη rem χαχαχα
Γιατί, ρε Ευριπίδη, το έχει ανάγκη η Rem. ??? .big smile. ...Έτσι και όταν πρωτοβγήκαν τα Briley όλος ο κόσμος έτρεχε να πάρει, μετά κατά καιρούς ακολούθησαν κι άλλοι κατασκευαστές και πάλι τα ίδια ... κ.ο.κ. Έχει γίνει μόδα! Προς θεού δεν λέω ότι τα αφτερμάρκετ τσοκ δεν είναι καλά και ότι δεν προσφέρουν βελτίωση στην απόδοση ενός όπλου (... ή ότι δεν τόχω κάμει κι εγώ ;)) ... αλλά μην τρελαινόμαστε κιόλας! :)
Lambro Skeet 24 gr. (... και όχι μόνο Lambro), όπως έχω ξαναπεί έχει 510 σκάγια. Πιστεύει κανείς ότι η τσίχλα χρειάζεται περισσότερα;;; .fff.
:) ... σε τι απόσταση έχετε σκοπό να τουφεκίσετε την τσίχλα και θέλετε σκοπευτικό 7,5 με 3* ... ? :)
Η τσιχλίτσα ρε παιδιά μένει άνετα κόκαλο με ν.10 μέχρι τα 40 μετρα και 4* :)
Μην κάνετε υπερβολές γιατί θα πετύχετε πουλιά και θα στεναχωρηθείτε :)
Θα συμφωνήσω, αλλά για τα 4* ... μόνο για όποιον έχει κάννες Optima bore ;) ... Αλλιώς κάντο καλύτερα 3* για "νάσαι μέσα" ... .big smile..cool.

Το 7,5αρακι για μενα σε 28γρ θα μπορουσε να ειναι το απολυτο φυσιγγι γαι τα μπασιματα ειδικα οπου οι τσιχλες τουφεκιουνται μετα τα 35 μετρα κ μπιανουν ακομα κ γερακοτσιχλες η περιστερια... Αν κ απο την αλλη εξακολουθω να πιστευω οτι τα περιστερια θελουν προσκοπευση κ οχι υπερβολες στα σκαγια... Ο λογος που μια τουφεκια σε μια φασσα στα 40 μετρα με 8αρι δεν θα την κανει τιποτα, η θα της ξυρισει την ουρα ενω με ενα 5αρι θα την παρει, ειναι απλα γιατι στο 8αρι θα πρεπει να ανοιξουμε κ αλλο την προσκοπευση σε αυτη την αποσταση...
Εχθες σε κυνηγι τσιχλας νομιζω οτι πηρα την πιο μακρινη κουρουνα που εχω παρει ποτε με 8αρι 31 γρ... Η αποσταση ηταν υπερβολικη κ τουφεκιστηκε πιο πολυ για την τουφεκια γιατι δεν πεταγε τιποτα,το οπλο μπηκε ενα "καραβι" μπροστα απο το πουλι κ λιγο μετα απο το πατημα της σκανδαλης το πουλι απλα μαζεψε σαν μπαλα κ αρχισε να πεφτει για πολυ ωρα με ενα σκαγι στη μασχαλη της φτερουγας κ ενα στο στηθος... Αν με ρωτατε ομως, η προσκοπευση μπηκε εκει που μπηκε γιατι ημουν ηρεμος κ ειχα χρονο, αν εμπαιναν αντιστοιχα φασσες σε αυτη την αποσταση κατι η ταραχη κατι η εκπληξη να τις προλαβουμε το πιθανοτερο ειναι να μην πεταγα το οπλο τοσο μπροστα... Εκει ενα πιο χοντρο σκαγι θα εσωζε την κατασταση...
Προσωπικα δεν μου αρεσει το 9αρι κ το 10αρι στην τσιχλα γιατι θεωρω υπερβολικη την προσκοπευση που χρειαζεται στις πιο μακρινες αποστασεις, οχι οτι κ στα 40 μετρα δεν την ριχνει οπως πολλοι ισχυριζονται...

Status
Not open for further replies.
Back