Φυσιγγιοθήκες, πουλιάστρες, θήκες όπλων αξεσουάρ.

Ενα κολπο ειναι το γεμισμα αδειασμα της,οσο ειναι καινουρια.
Την καινουργια φυσιγγιοθηκη την γεμιζω κ την αφηνω ετσι για μεγαλο χρονικό διαστημα ωσπου μαλακωνει και ειναι έτοιμη για χρηση..
Εχω ακουσει οτι μαλακωνει αν ποτιστει με μπλε οινοπνευμα..

Την καινουργια φυσιγγιοθηκη την γεμιζω κ την αφηνω ετσι για μεγαλο χρονικό διαστημα ωσπου μαλακωνει και ειναι έτοιμη για χρηση..
Εχω ακουσει οτι μαλακωνει αν ποτιστει με μπλε οινοπνευμα..
Λυση αναγκης κι εσχατη!!
Το οινοπνευμα "σπαει" το δερμα!
Αν τη γεμιζεις-αδειαζεις και την αφηνεις γεματη,θα στρωσει!
Μπορεις να χρησιμοποιησεις βαζελινη εσωτερικα στα θηλικια.Για να ...γλυστραει!.sarcastic..sarcastic.

Καλές οι φυσιγγιοθήκες, όμορφες και "παραδοσιακές" (ειδικά οι δερμάτινες) αλλά ...
- Σε ζεστό καιρό, που τη φοράς ακάλυπτη από ρούχα, τραυματίζεται το κοντάκι από τα φυσίγγια (από την περιφέρεια του μεταλλικού πάφυλα) ... :(
- Στο κρύο πάλι, που σκεπάζεται από το μπουφάν ή το τζάκετ, είναι μαρτύριο να βγάζεις φυσίγγια όταν θέλεις να γεμίσεις γρήγορα, π.χ. σε ένα "καυτό" καρτέρι !!! .yel.
Φοράω κι εγώ συνήθως ( μια φτηνή από ιμάντα), όταν θέλω να έχω μαζί μου πολλά φυσίγγια που δε χωράνε στις τσέπες μου, αλλά με δυσκολεύει πολύ σε αυτό το θέμα, και παρόλο που τα θηλίκια είναι ανοιχτά από κάτω... Γι' αυτό κατά διαστήματα, όταν δεν έχει κίνηση πουλιών, βγάζω μερικά φυσίγγια (5-6) και τα βάζω στις εξωτερικές τσέπες του μπουφάν, για να τα έχω πιο εύκαιρα ... :D

Πολύ σωστά όλα αυτά Στέλιο, συμφωνώ μαζί σου.
Για το "καυτό καρτέρι" όπως λες η καλύτερη λύση είναι τσάντα φυσιγγίων. Η ζώνη είναι δύσχρηστη, αλλά και το μπουφάν παίρνει περιορισμένο αριθμό φυσιγγίων. Επίσης αν το υπερφορτώσεις (πάνω από 2 κουτιά) είναι τόσο βαρύ που ούτε να επωμίσεις δεν μπορείς ανενόχλητος.
Η τσάντα παίρνει μεγάλο αριθμό φυσιγγίων και επίσης δε σε βαραίνει καθόλου. Την κρεμάς στο δέντρο, ή την αφήνεις στο πάτωμα και είσαι ανετότατος.

Εχει δικιο ο Στελιος.
Προβλημα με τραυματισμο του κοντακιου δεν εχω, γιατι δεν βαζω ποτε αορτηρα!:)
Οσο αφορα τα καρτερια,ακολουθω την ιδια τακτικη.
Φυσιγγιοθηκη βαζω οταν παω για λαγο και για τρυγονια.

Εμένα και χωρίς αορτήρα συμβαίνει πολλές φορές ... π.χ. στη θέση "ετοιμότητας" αν δεν προσέξεις θα τριφτεί λίγο το κοντάκι και θα πάθει ψιλογρατζουνιές, δεν μπορείς να το κρατάς συνέχεια προτεταμένο, ή ψηλά κάτω από τη μασχάλη, θα το χαμηλώσεις και λίγο ...
Όσο για τσάντα φυσιγγίων, προσωπικά σπάνια να βρεθώ σε τόσο "καυτό" πέρασμα (για να μην πω ποτέ) που να χρειάστηκα πάνω από 1 - 1,5 κουτί. :( Έτσι, παρόλο που έχω τσάντα φυσιγγίων, ποτέ δεν την πήρα στο κυνήγι, μόνο στο σκοπευτήριο τη χρησιμοποιώ !!!
Μακάρι να είχα τέτοιες ευκαιρίες που να χρειαστώ πάνω από 2-3 κουτιά ... και με μια νάυλον σακούλα δίπλα στα πόδια μου μια χαρά θα τα βόλευα ... :D .yel.
.sarcastic. .yell at. .sarcastic.

Καλές οι φυσιγγιοθήκες, όμορφες και "παραδοσιακές" (ειδικά οι δερμάτινες) αλλά ...
- Σε ζεστό καιρό, που τη φοράς ακάλυπτη από ρούχα, τραυματίζεται το κοντάκι από τα φυσίγγια (από την περιφέρεια του μεταλλικού πάφυλα) ... :(
- Στο κρύο πάλι, που σκεπάζεται από το μπουφάν ή το τζάκετ, είναι μαρτύριο να βγάζεις φυσίγγια όταν θέλεις να γεμίσεις γρήγορα, π.χ. σε ένα "καυτό" καρτέρι !!! .yel.
Φοράω κι εγώ συνήθως ( μια φτηνή από ιμάντα), όταν θέλω να έχω μαζί μου πολλά φυσίγγια που δε χωράνε στις τσέπες μου, αλλά με δυσκολεύει πολύ σε αυτό το θέμα, και παρόλο που τα θηλίκια είναι ανοιχτά από κάτω... Γι' αυτό κατά διαστήματα, όταν δεν έχει κίνηση πουλιών, βγάζω μερικά φυσίγγια (5-6) και τα βάζω στις εξωτερικές τσέπες του μπουφάν, για να τα έχω πιο εύκαιρα ... :D

Για το καρτέρι πιστεύω το καλύτερο είναι το τσαντακι μέσης που χρησιμοποιουν και οι σκοπευτες, πολύ βολικό σε σχέση με τη ζώνη.

Beretta B1 Signature Shell Pouch Belt Canvas/Leather Loden Green/Brown
http://ads.midwayusa.com/product/12...urNJ_C6cMvSzMDiBUUs4iCDsCUOky38NKkaAuIS8P8HAQ

Εχει δικιο ο Στελιος.
Προβλημα με τραυματισμο του κοντακιου δεν εχω, γιατι δεν βαζω ποτε αορτηρα!:)
Οσο αφορα τα καρτερια,ακολουθω την ιδια τακτικη.
Φυσιγγιοθηκη βαζω οταν παω για λαγο και για τρυγονια.

Παντα. Δεν μπορω χωρις αυτη

Σε περπατητο αραγε βολευει η τσαντα φυσιγγιων;;μιλαμε για περπατητο που θα παρεις6-7κουτια μαζι σ..στο γιλεκο δν βολευει γτ θα βαρυνει πολυ..οποτε τι κανουμε;;;

Σε περπατητο τις δοξασμενες εποχες που ειχε τσιχλες επερνα μια φυσιγγιοθηκη 30αρα και δυο κουτια φυσιγγια που τα αδειαζα αριστερα δεξια στις τσεπες του γιλεκου (ενα κουτι σε καθε τσεπη),Για ισορροπία...sarcastic.
Παντα ομως γυριζα με φυσιγγια πισω,Γιατι τα πουλια τοτε ηταν πολλα και διαλεγα το στόχο κ τις αποστασεις..
Στα δε απογευματινα φοραγα την φυσιγγιοθηκη πανω απο το στρατιωτικο τζακετ,Και ειχα και ενα κουτι μπροστα μου ανοιχτο πανω στον θαμνο η στον φραχτη μπλεγμενο στο συρμα..Το πιο γρηγορο γεμισμα ομως γινεται οταν τα φυσιγγια ειναι καπου χυμα,Πιάνουμε ευκολα με μια κινηση δυο η τρια μαζι αναλογα το οπλο μας..
Στελιο εχω δει μπάρμπα να πηγενει καρτερι τσιχλας με το δικαννο στον ώμο και μια ναυλον τσαντα με χυμα φυσιγγια,Τζιν παντελονι και πουκαμισο!Ε λοιπον για μενα δεν υπηρχε ομορφοτερη εικονα:)

Αγγλικό κυνήγι σε καρτέρι φασιανού με όλα τα αξεσουάρ ...
Τσάντα φυσιγγίων, εφεδρικό όπλο, και ... σκλάβο για να κουβαλάει και να γεμίζει o_O

Ούτε ένας δεν έχει βρεθεί να τους πει στα σχόλια πόσο γελοίοι φαίνονται με αυτό που κάνουν...αν αυτό είναι κυνήγι εγώ είμαι ο θεός Ποσειδώνας.

Back