Φυσιγγιοθήκες, πουλιάστρες, θήκες όπλων αξεσουάρ.

Υπάρχουν κάποια πράγματα στη ζωή που κρίνονται από αντικειμενικά κριτήρια. Το συγκεκριμένο πράγμα που κάνουν είναι μια γελοιότητα, μια φλωριά και μια δολοφονία. Όπως θες πες το. Με σημαιάκια να δίνουν σήμα για να ξεκινήσουν να πετάνε τα πουλιά προς κάτι γέρους ατσαλάκωτους με μαγκούρες και δούλους? Τεσπα είμαστε εκτός θέματος αλλά πάντοτε τέτοια βίντεο με εξόργιζαν.

Oχι γελοιοι δεν ειναι, αλλα παραδοσιακοι. Το κυνηγι παγανας σαν αυτο ειναι η κυρια εκφραση του κυνηγιου στην Ευρωπη σε φασιανο και πεδινη περδικα. Για να φτασουν σε ενα δυο κυνηγια το χρονο σαν κιαυτο εχουν ξοδευθει αμυθητα ποσα στη διαχειριση βιοτοπων και θηραματων. Οπως ειδατε και στο βιντεο μονο ενα πολυ μικρο ποσοστο των θηραματων πυροβολειται, πανω απο 95% φευγουν αντουφεκιστα.
Αν θελανε να κανουν τσαντα θα κυνηγουσαν με δεκασφαιρες καραμπινες τουφεκωντας οτι πεταει. Ειδατε επισης καμμια βιασυνη να πυροβολησουν τα πουλια που πετουσαν αφθονα? Ολα με το πασο τους.
Υπαρχουν παρα πολλες εικονες απο την κυνηγετικη Ευρωπη που θα σοκαρουν εμας στην Ελλαδα, που καταπολεμησαμε με λυσσα οτι κυνηγετικη παραδοση υπηρχε, ως δηθεν αντιαθλητικη. Οπως αυτο το κυνηγι θα σοκαρει σιγουρα το καθιστο κυνηγι περδικας με ζωντανο κραχτη σε κλουβι στην Ισπανια, το καθιστο κυνηγι φασας με ζωντανους κραχτες σε Γαλλια και Ισπανια, το καθιστο κυνηγι τσιχλας με ζωντανους κραχτεσ στην Ιταλια, το κυνηγι υδροβιων με ζωντανους κραχτες στη Γαλλια, το κυνηγι της αρσενικης μπεκατσας βραδυ στο καρτερι σε Γερμανια, Αυστρια, Πολωνια, Ρωσσια.
Σε κανενα απο αυτα τα κυνηγια δεν γινεται σπαταλη θηραματων ειναι τουφεκια και πουλι, δεν σκαγιωνεται πουλι απο τα υπολοιπα του κοπαδιου, ουτε καμμια λαιμαργια υπαρχει για εκατομβη πουλιων.
Ειλικρινα σκεφτομαι πολλες φορες αν ειμαστε εμεις με το αθλητικο μας κυνηγι οι καλυτεροι κυνηγοι απο αυτους.

Σε περπατητο αραγε βολευει η τσαντα φυσιγγιων;;μιλαμε για περπατητο που θα παρεις6-7κουτια μαζι σ..στο γιλεκο δν βολευει γτ θα βαρυνει πολυ..οποτε τι κανουμε;;;
Εμένα προσωπικά καθόλου.
Σε περπατητό έχω φυσίγγια στις τσέπες ή καλύτερα στη ζώνη.
Τώρα 6-7 κουτιά φυσίγγια που λες μόνο σε τσάντα χωρανε, αλλά είτε είναι σε τσάντα, είστε σε ζώνες-τσέπες, εγώ με 7 κουτιά φυσίγγια δεν ευχαριστιέμαι περπάτημα. Με βαραίνει πολύ. Για περπατητό παίρνω 2-3 κουτιά το πολύ.

Υπάρχουν κάποια πράγματα στη ζωή που κρίνονται από αντικειμενικά κριτήρια. Το συγκεκριμένο πράγμα που κάνουν είναι μια γελοιότητα, μια φλωριά και μια δολοφονία. Όπως θες πες το. Με σημαιάκια να δίνουν σήμα για να ξεκινήσουν να πετάνε τα πουλιά προς κάτι γέρους ατσαλάκωτους με μαγκούρες και δούλους? Τεσπα είμαστε εκτός θέματος αλλά πάντοτε τέτοια βίντεο με εξόργιζαν.
Και εγώ μαζί σου σε όλα!

upload img
Χωραει ακριβως 2 κουτια φυσιγγια.
Περνιεται στη ζωνη.
Ωραίο κομμάτι πραγματικά και πολύ μερακλίδικα - καλλιτεχνικά φτιαγμένο, όπως εξάλλου όλες οι κατασκευές του Γιάννη, είτε με δέρμα είτε με ξύλο. Και βολικό επίσης στο να μεταφέρεις αρκετά φυσίγγια πάνω σου, αφού και λόγω του σχήματος (μακρόστενο) και της διάταξης (κατακόρυφο) - είναι αρκετά "συμμαζεμένο" και δεν αποτελεί ιδιαίτερα ογκώδη κατασκευή για τη ζώνη - μέση.
Δεν ξέρω ακριβώς τις διαστάσεις, αλλά από το σχήμα και το ότι χωράει ακριβώς 2 κουτιά φυσίγγια, μπορώ να υποθέσω περίπου. Γι' αυτό ακριβώς όμως (δηλ. επειδή είναι στενό και βαθύ) - με όλη την εκτίμηση προς το φίλο Γιάννη, και με κίνδυνο να θεωρηθώ "γεροπαράξενος" ... ;) :) - θα πω ότι έχει και ένα αρνητικό: στο θέμα της ευκολίας να βγάζεις τα φυσίγγια για να γεμίζεις το όπλο, και ιδιαίτερα μετά την πρώτη 25άδα ... .xm.Από αυτή την άποψη θεωρώ ότι θα βόλευε καλύτερα κάπως πιο πλατύ και πιο ρηχό, λίγο πιο "τετραγωνισμένο" ... περίπου σαν το τσαντάκι μέσης που ανέφερε παραπάνω ο φίλος Κωνσταντίνος και κάτι παρόμοιο που έχει ο Βίκτωρας και κάποιοι άλλοι φίλοι στο σκοπευτήριο ... (από τον Cabelas, αν θυμάμαι καλά) αν και αυτά νομίζω χωράνε περισσότερα από 2 κουτιά και είναι κάπως ογκώδη.

Ωραίο κομμάτι πραγματικά και πολύ μερακλίδικα - καλλιτεχνικά φτιαγμένο, όπως εξάλλου όλες οι κατασκευές του Γιάννη, είτε με δέρμα είτε με ξύλο. Και βολικό επίσης στο να μεταφέρεις αρκετά φυσίγγια πάνω σου, αφού και λόγω του σχήματος (μακρόστενο) και της διάταξης (κατακόρυφο) - είναι αρκετά "συμμαζεμένο" και δεν αποτελεί ιδιαίτερα ογκώδη κατασκευή για τη ζώνη - μέση.
Δεν ξέρω ακριβώς τις διαστάσεις, αλλά από το σχήμα και το ότι χωράει ακριβώς 2 κουτιά φυσίγγια, μπορώ να υποθέσω περίπου. Γι' αυτό ακριβώς όμως (δηλ. επειδή είναι στενό και βαθύ) - με όλη την εκτίμηση προς το φίλο Γιάννη, και με κίνδυνο να θεωρηθώ "γεροπαράξενος" ... ;) :) - θα πω ότι έχει και ένα αρνητικό: στο θέμα της ευκολίας να βγάζεις τα φυσίγγια για να γεμίζεις το όπλο, και ιδιαίτερα μετά την πρώτη 25άδα ... .xm.Από αυτή την άποψη θεωρώ ότι θα βόλευε καλύτερα κάπως πιο πλατύ και πιο ρηχό, λίγο πιο "τετραγωνισμένο" ... περίπου σαν το τσαντάκι μέσης που ανέφερε παραπάνω ο φίλος Κωνσταντίνος και κάτι παρόμοιο που έχει ο Βίκτωρας και κάποιοι άλλοι φίλοι στο σκοπευτήριο ... (από τον Cabelas, αν θυμάμαι καλά) αν και αυτά νομίζω χωράνε περισσότερα από 2 κουτιά και είναι κάπως ογκώδη.
Εισαι γεροπαραξενος!!!.sarcastic.
Το αντιπαρερχομαι....:)
Στην πραξη,εχεις δικιο!;)
Ως συνηθως....
Κοιτας,τι προτιμας να θυσιασεις...
Να ειναι βολικο σαν κατανομη βαρους η το αντιθετο.Ειναι πολυ βολικο στο σωμα,παντως......

Υπαρχει κανα μαγαζι που ναεχει του παλλα τα δερματινα φυσιγγιοθηκες κτλ?
Παναγιωτη πριν λιγα χρονια ειχα αγορασει δερματινη θηκη απο μια βιοτεχνια στο ζεφυρι Αττικης ,ειχε πολλα πραγματα μεσα.δεν ξερω ομως εαν υπαρχει ακομα .Η διευθυνση εινα ιΒυρωνος 31 ζεφυρι αττικης τηλ 210 2319047 Αφοι Κουρουνιωτη

Παναγιωτη πριν λιγα χρονια ειχα αγορασει δερματινη θηκη απο μια βιοτεχνια στο ζεφυρι Αττικης ,ειχε πολλα πραγματα μεσα.δεν ξερω ομως εαν υπαρχει ακομα .Η διευθυνση εινα ιΒυρωνος 31 ζεφυρι αττικης τηλ 210 2319047 Αφοι Κουρουνιωτη
Υπάρχει ακόμα. Λέγεται Κούρος αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν πουλάει λιανική. Με ένα τηλέφωνο θα μάθετε σίγουρα.
http://www.kourosleather.gr

Και εγώ ψαχνόμουν πολύ καιρό για δερμάτινη ζώνη φυσιγγίων,είδα πολλές σε γνωστά σαιτ,όπως του Κουρουνιώτη και των υιών Λαναρά και ένας συνάδερφός μου μου είπε ότι δίνει ο συνκυνηγός του και φίλος του μια δερμάτινη ζώνη 31 θέσεων κλειστή.Μου την έφερε σήμερα την δοκίμασα και την βούτηξα,στα 20€!!

zoni_zps4svjemlk.jpg~original

zoni.HDR_zpswmlmu9zu.jpg~original

Back