Και στο δικό μου ποζε ειναι παρα πολυ κοντο το κοντάκι, ασε που βλέπω ΟΟΟΛΗ τη ριγα απο πανω, γενικά δεν ειναι καθόλου στα μέτρα μου,
στην αρχή ειχα βαλει πέλμα απο καουτσούκ και καπως σαν να βοηθησε, το κρατησα κανα 2 χρόνια ετσι, μετα ειδα οτι αρχισε να διαφέρει το χρώμα ελαχιστα επειδη δεν το εβλεπε ο ηλιος και κραταγε υγρασια(λογικα) και το εβγαλα εντελως... Προσαρμόστηκα πάνω του και εμαθα να κυνηγάω ετσι.
Παντως τα σφιχτά τσοκ ειναι και λιγο θέμα ψυχολογίας, εγω οταν αρχισα να κυνηγάω με το ποζε μου λεγανε ολοι οτι δεν κανει για όλα τα κυνηγια επειδή ειναι σφιχτό, ειχα φαει μια φρίκη οτι δεν θα μπορω να κυνηγάω τα κοντινά αλλα τελικά αν το ξεχάσεις λίγο και δεν "φοβάσαι" να τα τουφεκας, θα δείς οτι θα σου δώσει θηράματα σε μεγάλο ευρως αποστάσεων...
Πρόπερσι που αρχισα να κυνηγαω μπεκάτσα, σε πικνό, αναγκαστικά τις τουφεκούσα όλες κάτω απ τα 20 μετρα, εκεί στην αρχή έπαιζα με φυσίγγια διασπορας και δεν ειχα κανένα θέμα, σε κάποια φάση προς το τελος που δεν ειχα διασπορας παρα μόνο καποια RM 32 gr, οταν τύχαινε να τουφεκάω εντελώς στο σήκωμα, τις στραβοτουφεκούσα για να μην χαλάσουν και πέφταν με τα περιφεριακα(μιλάμε για αποστάσεις 5 ως 15 μετρα με την κανη του μισού τσοκ).
Ουσιαστικά αυτό που θελω να σου πω ειναι πως 90% ειναι και θέμα ψυχολογίας, βαλε στο νού σου πως εχεις ανοιχτα τσόκ και κυνήγα χωρις να το σκέφτεσαι, δοκίμασε και διασπορας και ίσως δεν χρειαστεί να κανεις παρέμβαση. Και πιο οικονομικά θα σου βγεί, και θα νιωθεις σιγουριά και για τα κοντινα,αλλα και για τα πολύ μακρινά.