Στέλιο τα Lambro τα πήρα πριν δυό μήνες από ένα μαγαζί- γνωστό- της γειτονιάς στην Θεσσαλονίκη. Αυτός πόσο καιρό τα είχε δεν ξέρω. Πάντως έχεις δίκιο και τα δύο πρέπει να έχουν ίδια καψύλια, Δείτε εδώ την διαφορά στο σημείο που τα χτυπάνε οι βελόνες.
Αριστερά Lambro , δεξιά NSI skeet.
View attachment 23598
Εχθες τα έβγαλα τα "άνοιξα" και τα ξανάβαλα αλλά τα αποτελέσματα ήταν χειρότερα. Μετά δεν έριχνε ούτε τα NSI.
Ο Ηρακλής έχει δίκιο τα ελατήρια είναι από χοντρό σύρμα. Είναι αυτά της φωτογραφίας που τα βρήκα στο
https://krechet.lg.ua/en/toz-34-pruzhiny-boevye-pravaya-levaya-45-47-komplekt-06150/ αλλά δεν τα έχουν διαθέσιμα.
View attachment 23599
Απλά επειδή δεν έχουνε σπάσει σκέφτομαι μήπως υπάρχει τρόπος να σωθούν. Πχ να γίνει κάποια βαφή μετάλλου, εννοώ θέρμανση μέχρι κοκκίνισμα και εμβάπτιση σε υγρό - λάδι, νερό ή κάτι τέτοιο-.κ
Ξέρω ότι έτσι αυξάνεται η σκληρότητα του μετάλλου αλλά δεν θυμάμαι τι γίνεται με τις άλλες μηχανικές του ιδιότητες, αντοχή σε θλίψη , εφελκυσμό κλπ. , πέρασε καιρός που τα κάμναμε αυτά στο πανεπιστήμιο και δεν τα θυμάμαι ... άσε που τα βιβλία μου τα έκανε η γυναίκα μου δωρεά σε κάποιες βιβλιοθήκες γιατί πιάνανε χώρο
.