Εδω στην 2η φωτο.....φαινονται και γραμμες απο την θαλαμη. ...εκει θα τους ριξω ενα γυαλισμα....πηρα φορα απο την mp153Τσεκαρα και τους καλυκες
Εδω στην 2η φωτο.....φαινονται και γραμμες απο την θαλαμη. ...εκει θα τους ριξω ενα γυαλισμα....πηρα φορα απο την mp153Τσεκαρα και τους καλυκες
Ναι μαλακώνειΚαλησπερα παιδες και απο εδω! Ειμαι στα σκαρια για ενα πλαγιοκαννο baikal ij43.....το οπλο ειναι τελειως αδουλευτο....ο καθρεφτης ειναι οπως βλεπεις καινουριο....πηγα εριξα καποιες δοκιμαστικες βολες.....το θεμα ειναι οτι ηταν πολυ σκληρο στο ανοιγμα....ηθελε πολυ δυναμη.....η ερωτηση ειναι....με τον καιρο και την χρηση "μαλακωνει" η οπλιση?
Φιλε με αυτο το δίκανο χωρις υπερβολες κανω το ωραιότερο κυνηγι...ναι εχω κολλημα με τις καραμπινες κτλ, αλλα το παραδεχομαι οτι καθε φορά σκέφτομαι την Ρωσίδα αυτη!!!Πρωτα ο Θεος....αν το παρω...θα του σενιαρω ξυλα....βαφες ειναι κομπλε...ισως του ασπρισω και την βαση.....και θα του φτιαξω φυσιγγακια 28 - 30 γραμμαριων για τσιχλες....
Παιδες....εργο Baikal mp153 ελαβε τελος...βαζω καποιες φωτο που ισως βοηθησουν καποιους μελλοντικα.....Επανερχομαι στο προβλημα (τα γραφω μην τυχον τυχει σε οποιονδηποτε)....1) Στο κομματι που το κλειστρο δεν ανοιγε: φταιει οτι το φυσιγγι οπως ανεβαινει απο την αποθηκη και εισερχεται στην θαλαμη "τσαλακωνει" (κανει δοντι στο επανω μερος του παφυλλα) και μετα απο 2 με 3 φορες μπαινει στην θαλαμη και σφηνωνει....
2) Στο κομματι οπου δεν κραταει το φυσιγγι της αποθηκης: ελυσα τον αναστολεα και στο ελατηριο του, βρηκα ενα κομματι πευκοβελονας.....ξαναδοκιμασα με 3 φυσιγγια (ανευ καψυλλιου - πυριτιδας) .....2 αποθηκη και 1 θαλαμη....και δουλευε κανονικα...!
Βεβαια για να ειμαστε σιγουροι τα παρηγγειλα απο τον Κυργια μην τυχον φταιει το ελατηριο.....επισης ακολουθησα βελτιωση φινιρισματος με γυαλοχαρτα ψιλα νερου (1000, 1500, 2000, 2500 κ 3000) και γυαλισα σιδηροδρομο (πριν το γυαλισμα οταν εβαζες επανω το κλειστρο και το πηγαινες μπρος πισω εκανε γρρρ γρρρ) και γυαλισα καλα τα χειλη της θαλαμης (με την δεουσα προσοχη) ελυσα και γυαλισα ολο το κλειστρο (με προσοχη σε ορισμενα σημεια) .....για οτιδηποτε νεοτερο σας ενημερωνω .....πρεπει να προσθεσω οτι το οπλο δεν ειναι πολυδουλεμενο...
Εγω εκει το χα περασει 10 περασιες με λίμα για το αλυσοπρίονο....Ξεχασα....και βαζω τις παρακατω φωτο ....τα χειλη της θαλαμης....οπου ηταν σαν μαχαιρι και ψιλοεσκιζε τους παφυλλες.....
Ναι Στεφανε....το ευχαριστηθηκα......πραγματικα καταλαβαινει την διαφορα οποιος εχει δουλεψει τετοιο οπλο......μαλακωσε απιστευτα....Καθρέφτη τα εκανες ολα!!!! Αυτο ειναι φινίρισμα...
Ακομα δεν εχω αποφασισει εαν θα κανω αποπειρα γυαλισματος κωνου...Καλή δουλειά .Κάποια όπλα θέλουν τον εφαρμοστή τούς
Οχι...τα εχω δει σε βιντεακια!!!! Απο τι υλικο ειναι?
πετράκια είναι.διάφορα νούμερα.Οχι...τα εχω δει σε βιντεακια!!!! Απο τι υλικο ειναι?
Ευχαριστω.....τι διαφορες ειδες πριν γυαλισματος και μετα?Λαδάκι και υπομονή..και γίνεται καθρέφτης.Εχουμε γυαλίσει αρκετους και την δικιά μου 1100 κάννη αφού την είχα πάει για 7 π΄οντους κώνο.