Κοίταξε μην βρεις μακριες προεκτασεις για καρυδακια που έχουν παχος σαν ένα κατσαβίδι...Δε χωράει Τάσο να μπει μέσα. Η τρύπα είναι μικρή.
Δοκίμασε με ένα κατσαβίδι με πιο χοντρή μύτη και πιο μεγάλη, να πιάνει όλη την επιφάνεια της εγκοπης της βίδας. Εάν δεν έχεις στην ανάγκη λιμαρισε ένα να είναι ακριβώς στο πλάτος και στο μήκος όλης τής εγκοπης.Οταν η βίδα από το κοντάκι δε λέει να ξεβιδώσει με τίποτα τί κάνουμε;
Έριξα WD-40 μπας και γλυκάνει, αλλά τίποτα. Φοβάμαι θα χαλάσω τη βίδα.
View attachment 40365
.....Δίκιο έχεις.......Έχω βρει, το ίδιο το καρύδι δε χωράει, αν το σπρώξω θα σφηνώσει στο ξύλο μέσα.
Αν δεν τα καταφέρεις,πηγενε σε κάποιο συνεργείο αυτοκινήτων, μηχανουργειο κλπ ότι έχεις κοντά σου κ θα βρεθεί λυση.....ΟΚ. Ευχαριστώ όλους. Όταν σπάσω το κοντάκι από τα νεύρα μου ή το κατσαβίδι θα ανεβάσω φώτο να γουστάρουμε όλοι σπασμένο γαμωκοντάκι.
Αυτό μου το κάνει η άλλη πατσαβούρα η Μπενέλλι και γυρνάει η βάση σε σχέση με το κοντάκι. Κάθε τόσο ξεβιδώνω το μαξιλαράκι για να σφίξω τη βίδα που ενώνει τη βάση με το κοντάκι. Τουλάχιστον στη Πατσαβουρομπενέλλι έχουν προοδεύσει στη τεχνολογία της βίδας, στη Μπαϊκαλοκαραγκιωζ-Μπερντέ από βίδες ακόμα δε γνώθουν.Επίσης, σε κάποια baikal κ όχι σε ολα υπάρχει το προβλημα να λασκαρει το κοντακι μετα απο κάποιες βολές, αυτό μου το έκανε το μονοκαννο cal.12 κ
Πάντως για να λέω κ την αλήθεια, πρωτη φορα ακουω να θέλει τόσο πολυ ζόρι για να λασκαρει η τζαβετα....Αυτό μου το κάνει η άλλη πατσαβούρα η Μπενέλλι και γυρνάει η βάση σε σχέση με το κοντάκι. Κάθε τόσο ξεβιδώνω το μαξιλαράκι για να σφίξω τη βίδα που ενώνει τη βάση με το κοντάκι. Τουλάχιστον στη Πατσαβουρομπενέλλι έχουν προοδεύσει στη τεχνολογία της βίδας, στη Μπαϊκαλοκαραγκιωζ-Μπερντέ από βίδες ακόμα δε γνώθουν.
Έχω λίγα νεύρα
Χρησιμοποιείς σωστό κατσαβίδι και μέγγενη.Οταν η βίδα από το κοντάκι δε λέει να ξεβιδώσει με τίποτα τί κάνουμε;
Έριξα WD-40 μπας και γλυκάνει, αλλά τίποτα. Φοβάμαι θα χαλάσω τη βίδα.
View attachment 40365
Loctite ... Μια σταγόναΑυτό μου το κάνει η άλλη πατσαβούρα η Μπενέλλι και γυρνάει η βάση σε σχέση με το κοντάκι. Κάθε τόσο ξεβιδώνω το μαξιλαράκι για να σφίξω τη βίδα που ενώνει τη βάση με το κοντάκι.
Δοκιμασε να χτυπησεις λιγο το κατσαβιδι με ενα σφυρι πριν το ξεβιδωσεις μπας και σπασουν η σκουρια και η μουργα. Μετα λιγο γρασσο, δεν θα λασκαρει με τη τουφεκια. Αν θες για σιγουρια βαζεις ενα γκροβερ μετα τη ροδελα μετα ξυ ροδελας και κεφαλιου βιδας.Ευχαριστώ και εσένα Βασίλη για τις συμβουλές. Ούτε γνωστό με μηχανουργείο έχω, ούτε ασχολούμαι με τέτοιες δουλειές.
Το κατσαβίδι έσπασε, η βίδα δε βγήκε. Δεν θα το ξαναδοκιμάσω και δεν θα ανοιχτεί ποτέ, και ούτε θα καθαριστεί ποτέ και ούτε θα ξανασχοληθώ ποτέ μαζί του.
Τεχνολογία πραγματικά του κώλου. Πετάνε μία βρωμοβίδα μέσα σε μία τρύπα και περιμένουν να λειτουργήσει και να μη σφηνώσει με τα χρόνια; Εννοείτε ότι κάποτε θα συνέβαινε.
Δεν αστειεύεται ο Ρώσος Θαλή, βιδωνουμε ή δε βιδωνουμε;ΟΚ. Ευχαριστώ όλους. Όταν σπάσω το κοντάκι από τα νεύρα μου ή το κατσαβίδι θα ανεβάσω φώτο να γουστάρουμε όλοι σπασμένο γαμωκοντάκι.
Έχεις δίκιο για το χτύπημα, το είδα και σε βιντεάκια. Tο κάνει στο 3:10 στο παρακάτω βίντεο.Δοκιμασε να χτυπησεις λιγο το κατσαβιδι με ενα σφυρι πριν το ξεβιδωσεις μπας και σπασουν η σκουρια και η μουργα. Μετα λιγο γρασσο, δεν θα λασκαρει με τη τουφεκια. Αν θες για σιγουρια βαζεις ενα γκροβερ μετα τη ροδελα μετα ξυ ροδελας και κεφαλιου βιδας.