Μεγάλο ρόλο παίζει στο βάρος το εάν είναι πολύ μπροστοβαρο, τότε στο περπατητο κουράζει υπερβολικά γιατί πάει όλο το βάρος στο ένα χέρι κ προτιμότερο είναι σε αυτή την περίπτωση να βάλεις κάλυμμα στο κοντάκι με θήκες φυσιγγίων για να βάζεις 2, 3 φυσιγγια πίσω για να ζυγίζετε το όπλο κ στα δύο χέρια!Παιδιά σκέφτομαι να αγοράσω ένα καινούριο Baikal mp43. Αρχικά σκεφτόμουν να το αγοράσω δισκάνδαλο και αυτόματους εξολκείς και αναγκαστικά με σταθερά τσοκς μιας και δεν βγαίνει με εναλλασόμενα σε αυτό τον συνδυασμό.
Όμως επειδή έχω κάποιες φοβίες ότι στο μέλλον μπορεί να απαγορευτούν τα μολυβδένια σκάγια σκέφτομαι τελικά να το αγοράσω με εναλλασόμενα τσοκς και magnum κάννες για να μπορεί να ρίχνει άνετα και ατσαλένια σκάγια σε 76χιλ κάλυκα αν χρειαστεί με τα κατάλληλα τσοκς.
Το μόνο που με προβληματίζει λίγο είναι το βάρος του μιας και το mp27em που αγόρασα φέτος με magnum 72.5 κάννες είναι αρκετά βαρύ όπλο κάτι που δεν το κατάλαβα όταν το επώμιζα πριν το αγοράσω αλλά στο κυνήγι μετά από κάμποση ώρα κουράζει. Οπότε θα παρακαλούσα αν κάποιος έχει στην κατοχή του το mp43 με 72.5εκ magnum κάννες αν μπορεί να το ζυγίσει και να μου πει το πραγματικό του βάρος. Επίσης αν μπορεί κάποιος να μου πει και το βάρος με απλές κάννες 70mm ώστε να συγκρίνω αν αξίζει να αγοράσω τελικά το magnum ή το απλό.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.