Επεσε στα χέρια μου σε εξευτελιστική τιμή ένα ΤΟΖ34 και επειδή είμαι επιρρεπής στα όπλα αυτά, που τα γουστάρω πολύ, δεν το άφησα. Βασικά το πήρα για να έχω ανταλλακτικά για το άλλο Τoz34 που έχω αλλά καθώς το μελετάω διαπίστωσα ότι , αν και είναι παλιότερο μοντέλο από αυτό που έχω είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση . Είναι σχεδόν άρριχτο. Τα κλειδιά του - κυκλικοί "σιδηρόδρομοι" - είναι σφιχτά, λαμποκοπάει η λευκή του βάση, τα ξύλα αν και οξιά σε πολύ καλή κατάσταση, σκοπευτική ρίγα που ξεκινάει από 8,5χιλ και στην ακίδα είναι 6,5, σταθερά τσοκ, κοντάκι σαν να φέρνει σε monte carlo με μαξιλαράκι, ανοίγει πατώντας την μπροστά σκανδάλη, πιέσεις 750 kgr/cm2, αυτόματους εξωλκείς και γενικά δείχνει αβασάνιστο όπλο. Μόνο ο ήχος που κάνει όταν ανοίγει δείχνει ότι μάλλον είναι κάποια έκδοση πιό προσεγμένη από τις συνηθισμένες.
Οι ερωτήσεις είναι:
Τι είναι τα τσοκ του; μάλλον είναι φουλ και μισό αλλά δεν είμαι σίγουρος γιατί τα γράφει κυριλλικά. Επίσης ξέρω ότι τα όπλα αυτά βγαίνανε και με τσοκ φουλ και 3/4 που ταιριάζει σ' αυτά που μετράω γιατί, μετράω στην κάτω κάννη 17,4 χιλ και στην πάνω 17,55 αλλά επί ποιου αυλού; Πουθενά δεν γράφει αυλό - ξεβίδωσα και τα κομμάτια της πάπιας μήπως γράφει από κάτω τον αυλό αλλά ... τίποτα - ενώ από σφραγίδες κλπ αρκετές. Αν το φουλ είναι 17,4 μάλλον ο αυλός είναι 18,4 αλλά είναι έτσι; Στο κάτω μέρος έχει και σφραγίδα της Toz και αστέρι με CCCR. Μήπως κάποιος μπορεί να προσδιορίσει έτος κατασκευής;
Ανεβάζω φωτογραφίες και όποιος φίλος γνωρίζει κάτι από τα παραπάνω αλλά και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, καλοδεχούμενα.
View attachment 23331View attachment 23333View attachment 23334View attachment 23335View attachment 23336