Baikal Team

Παιδιά αν θέλει κάποιος ένα ελαφρύ baikal πλαγιόκαννο μπορεί να αγοράσει το απλό (όχι magnum) που ζυγίζει 3150g περίπου που είναι πολύ ικανοποιητικό βάρος. Και με λίγο βελτίωση στα δικά του ξύλα μπορεί να πέσει γύρω στα 3100g ή και παρακάτω χωρίς καμία άλλη επέμβαση.
Εδώ άλλα κατα πολύ ακριβότερα και ποιοτικότερα χειροποίητα ευρωπαικά πλαγιόκαννα ζυγίζουν πάνω από 3300g.

Εκείνος που πληρώνει, αποφασίζει τι θα αγοράσει,τι θα το κάνει και τι θα του κάνει!
Είστε κάποιοι (και πολύ καλά κάνετε) που βγάζετε φλύκταινες με οποιαδήποτε "μετατροπή" - πείραγμα!
Είμαστε κ εμείς (που θέλουμε,πληρώνουμε και πολύ καλά κάνουμε, επίσης) που ότι μπορούμε να παραμετροποιήουμε για τη βελτίωση αυτού που μας αρέσει,το κάνουμε!
Τόσο απλό...
"Εμένα έτσι μ αρέσει!"
Ήρεμα και γενικά μιλώντας...

Εκείνος που πληρώνει, αποφασίζει τι θα αγοράσει,τι θα το κάνει και τι θα του κάνει!
Είστε κάποιοι (και πολύ καλά κάνετε) που βγάζετε φλύκταινες με οποιαδήποτε "μετατροπή" - πείραγμα!
Είμαστε κ εμείς (που θέλουμε,πληρώνουμε και πολύ καλά κάνουμε, επίσης) που ότι μπορούμε να παραμετροποιήουμε για τη βελτίωση αυτού που μας αρέσει,το κάνουμε!
Τόσο απλό...
"Εμένα έτσι μ αρέσει!"
Και το χειρότερο είναι,ότι χωρίς να έχουν πιάσει ένα τέτοιο όπλο στα χέρια τους,το απορρίπτουν.
Εκτός κι αν έχουν συνηθίσει,να κυνηγούν με Holland και Purdey...

Τόσο απλό...
"Εμένα έτσι μ αρέσει!"
Σε μια συζήτηση πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις ακόμα και οι πιο ακραίες ,έτσι για τον ενδιαφερόμενο θα είναι πιο σίγουρη η απόφαση.

Τόσο απλό...
"Εμένα έτσι μ αρέσει!"
Για πες τους κ για το αλλο που εχεις... :cool:
Το Baikal mp43-m στους 61cm με υπερυψωμενη ανθρακονημάτινη ρίγα, ρυθμιζόμενο κοντάκι ΤSK, palm souel κ αντικραδασμικό πελμα, με magnum κάννες χειροποίητες από Holland & Holland, που του φοράς μόνιμα πάνω kicks 1*&2*.......
Καλό μήνα παλικάρια....

Στα ρωσικά δίκανα η ρίγα είναι μονοκόμματη και δεν κόβεται στο μονομπλοκ.
Πράγμα που σημαίνει ότι η "βαριά"ρίγα δεν βγαίνει η βγαίνει δύσκολα.
Η αφαίρεση ρίγας απαιτεί επαναβαφη με ανάλογο κόστος.
Αν αφαιρεθεί η πάνω και κάτω ρίγα είναι σεβαστό το βάρος.
Μια λύση είναι η αφαίρεση βάρους εσωτερικά του κοντακιου και μετατροπή της πάπιας σε στενή κι όχι beavertail όπως είναι τώρα.
Το ζύγισμα θα εξακολουθήσει να είναι κακό (έντονα μπροστοβαρο).
Στα ρώσικα κόβεται η ριγα μάλλον στα σοβιετικά είναι μονοκόμματη,κάτω τα δύο δικά μου. 20250401_193600.jpg20250401_193340.jpg

Back