Benelli 828U

• Thread starter Thread starter Diego
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Καλησπέρα. Χρειάζομαι την βοήθεια σας. Γνωρίζει κάποιος ποια είναι η διαφορά μεταξύ του super pose benelli 828u becaccia και 828U Black?
Εγώ βλέπω ότι το becaccia βγαίνει σε 61cm κάνη και το black σε 66cm. Επίσης το becaccia δεν έχει αυτόματους εξολκεις σε αντίθεση με το black. Το ερώτημα μου είναι πως γίνεται το becaccia να είναι 200€ πιο ακριβό;
Υπάρχει κάποια άλλη διαφορά που δεν έχω εντοπίσει;

Οι εξολκεις είναι και στα δύο αυτόματοι με επιλογή να γίνονται απλοί. Στο εξωτερικό το becaccia έρχεται με το ραβδωτό τσοκ διασποράς στη βαλίτσα.....στην Ελλάδα δεν το εισάγει έτσι ο Κύργιας. Δε νομίζω ότι έχουν ουσιαστικά διαφορά. Απλά το becaccia βγαίνει μόνο σε 61 και το θεωρούν εξειδικευμένο..... και όπως όλα τα εξειδικευμένα..... πληρώνεις......την εξειδίκευση

Last edited:
Οι εξολκεις είναι και στα δύο αυτόματοι με επιλογή να γίνονται απλοί. Στο εξωτερικό το becaccia έρχεται με το ραβδωτό τσοκ διασποράς στη βαλίτσα.....στην Ελλάδα δεν το εισάγει έτσι ο Κύργιας. Δε νομίζω ότι έχουν ουσιαστικά διαφορά. Απλά το becaccia βγαίνει μόνο σε 61 και το θεωρούν εξειδικευμένο..... και όπως όλα τα εξειδικευμένα..... πληρώνεις......την εξειδίκευση
Στα ιντερνετικά μαγαζιά που το έχω βρει αναγράφει ότι το becaccia δεν έχει αυτόματους εξολκεις... Ουσιαστικά η διαφορά είναι τα σκαλίσματα της μπεκατσας δηλαδή...

Στα ιντερνετικά μαγαζιά που το έχω βρει αναγράφει ότι το becaccia δεν έχει αυτόματους εξολκεις... Ουσιαστικά η διαφορά είναι τα σκαλίσματα της μπεκατσας δηλαδή...
Έχω πιάσει στα χέρια και έχω μιλήσει με τον εισαγωγέα (Κύργια) επίσης αν δεις στη ταινία του Μουσουλη για την μπεκάτσα είναι το 828 becaccia και έχει σίγουρα αυτόματους εξολκεις και το όνομα becaccia.....

Last edited:
Μίλησα τώρα με τον Κύργια, δεν υπάρχει κανένα becaccia με αυτόματους και όντως έχουν 3 τσοκ. Η μόνη διαφορά υπέρ του becaccia μου είπε είναι η βαφή στην βάση...
Επειδή είμαι έτοιμος να το πάρω, αν κάποιος έχει το black θα εκτιμούσα την γνώμη του, από την καθημερινότητα.

Αν ψάχνεις όπλο για μπεκατσα και ορτύκι οι αυτόματοι εξολκεις είναι άχρηστοι όπως και η magnum θαλάμη.Το μόνο τσοκ που είναι χρήσιμο στην μπεκατσα και αυτό ανάλογα με τον τόπο που την κυνηγάς είναι το ραβδωτό διασποράς (ambietor) νομίζω το ονομάζει......Αν πάλι θέλεις όπλο για γενικό κυνήγι το black όπως είπες είναι πιο ευέλικτη επιλογή σε 66 εκατοστά ή και 71...

όλα τα becaccia ανεξάρτητα το τυπο όπλου είναι πιο ελαφριά από τα υπολοιπα της σειρας, συνίσταντο για κυνηγι με λίγες βολές και όχι πχ τσίχλας ή βαριές γομώσεις γιατί ο ώμος θα την ακούσει. οπότε δείτε τα βάρη στην σύγκριση.

Αν δεν κάνω λάθος,το black είναι με ατσάλινη βάση, ενώ το becaccia με εργκαλ.
Το ατσάλινο είναι άλλο μοντέλο ήταν τουλάχιστον έτσι ήταν οταν τ πήρα εγώ και εμένα μαυρο είναι και είναι ελαφρύ το ατσάλινο πάει 3400+ στο βάρος αν θυμάμαι καλα

Αν ψάχνεις όπλο για μπεκατσα και ορτύκι οι αυτόματοι εξολκεις είναι άχρηστοι όπως και η magnum θαλάμη.Το μόνο τσοκ που είναι χρήσιμο στην μπεκατσα και αυτό ανάλογα με τον τόπο που την κυνηγάς είναι το ραβδωτό διασποράς (ambietor) νομίζω το ονομάζει......Αν πάλι θέλεις όπλο για γενικό κυνήγι το black όπως είπες είναι πιο ευέλικτη επιλογή σε 66 εκατοστά ή και 71...
Γιατί άχρηστοι οι αυτόματοι εξολκεις;

Γράφουν με τι λογική ότι θα τους μαζέψεις να τους βάλεις στη τσέπη,καθώς στο συγκεκριμένο κυνήγι δέν σε βιάζει κανείς να αδειάσεις και να επαναγεμίσεις γρήγορα .Όντως στη μπεκάτσα συγκεκριμένα είναι αχρείαστοι στα υπόλοιπα κυνήγια δε θα το έλεγα.Βεβαια στο βουνό ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να χρειαστεί αλλά γράφουμε πάντα τι συμβαίνει σε φυσιολογικές συνθήκες.

Επειδή οι φορές που θα χρειαστεί να γεμίσεις γρήγορα στη μπεκατσα είναι πολύ σπάνιες..... όπως και στο ορτύκι. Δεν είπα ότι είναι άχρηστοι σε όλα τα κυνήγια.Γι αυτό και είναι χρήσιμο να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής..... όταν χρειάζεται να τους ενεργοποιεις και όταν δε χρειάζεται να γίνονται απλοί. Κάτι τέτοιο έχει το ταπεινό Baikal, και νομίζω και το Beretta ultralegero και το 828..... εγώ τους κάλυκες τους μαζεύω..... εκτός από το ότι δεν αφήνω σκουπίδια πίσω μου δεν προδίδω τα κοτέτσια που κρατάνε μπεκάτσα..... ειδικά σε μέρη που κυκλοφορούν αρκετοί.....

Last edited:
Πας για μπεκάτσα,σου τρώει δύο βολες και την ώρα που προσπαθείς να βγάλεις του αδειους καλυκες (σκέψου να φοράς και γάντια),βλέπεις γερακωτες 20 φασσες να έρχονται στο κεφάλι σου...

Τι να τους κάνεις τους αυτόματους εξολκεις?

Πας για μπεκάτσα,σου τρώει δύο βολες και την ώρα που προσπαθείς να βγάλεις του αδειους καλυκες (σκέψου να φοράς και γάντια),βλέπεις γερακωτες 20 φασσες να έρχονται στο κεφάλι σου...

Τι να τους κάνεις τους αυτόματους εξολκεις?
Γιάννη δε φοράω σχεδόν ποτέ γάντια πλέον..... δεν έχει κρύα.... και όταν θέλω να αδειάσω γρήγορα γυρίζω το όπλο με τις θαλάμες στο έδαφος ενώ το αριστερό χέρι πιάνει δράμια ή εξαρια...... ειδικά αν είναι σπασμένο το δίκανο είναι γρήγορο.....

Ανοίγοντας το δίκαννο με τους αυτόματους εξολκείς, το ελεύθερο χέρι 10 εκ πάνω απ' τις θαλάμες αρπάζει το άδειο-α φυσίγγια και τα ρίχνει στο γιλέκο ή σακίδιο κτλ. Σε λίγο καιρό το κάνεις αυτόματα και μηχανικά.

Ανοίγοντας το δίκαννο με τους αυτόματους εξολκείς, το ελεύθερο χέρι 10 εκ πάνω απ' τις θαλάμες αρπάζει το άδειο-α φυσίγγια και τα ρίχνει στο γιλέκο ή σακίδιο κτλ. Σε λίγο καιρό το κάνεις αυτόματα και μηχανικά.
Αυτό κάνω και τώρα στο ultralight και στο falkonet παλιότερα.....

Back