Benelli 828U

• Thread starter Thread starter Diego
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Σε τέτοια χρηματική κατηγορία πρέπει να του κάνεις εσύ ότι θες όπως στο απλό 828U δεν δικαιολογείται να είναι μόνο απλοί! Οπως και το τσοκ που λείπει αυτά είναι τα γνωστά κολπάκια του κυργια δεν τα φέρνει ολοκληρωμένα τα όπλα όπως την black eagle σε Αυστραλία και αλλού στην Ευρώπη πάει με crio κάνη εδώ την έφερε με απλή για αυτό και καλά την βγάζει σε προσφορά.

Οι αυτόματη εξολκης σε ενα ποζε βοηθουν αρκετά σε σχέση με ενα πλαγιο
Τώρα αν χρειαστεί να αλλάξεις φυσίγγια όταν δεν είναι ριγμενοι αλλάζουν όλα εύκολα αρκεί να ξέρεις που είναι αυτα που θες 😁
Άμα είναι ριγμενοι σίγουρα οι αυτόματοι βοηθανε αρκετά
Χωρίς θέλει εξοικείωση

Ανοίγοντας το δίκαννο με τους αυτόματους εξολκείς, το ελεύθερο χέρι 10 εκ πάνω απ' τις θαλάμες αρπάζει το άδειο-α φυσίγγια και τα ρίχνει στο γιλέκο ή σακίδιο κτλ. Σε λίγο καιρό το κάνεις αυτόματα και μηχανικά.
Πόσες φορές έχω δει στο σκοπευτήριο, να το ανοίγουν σε πλάγια θέση και να τους στέλνουν εκτός…. αλλού για αλλού
Εντάξει η καραμπίνα ,αλλά με το δίκανο είναι σαν να ανοίγεις το παράθυρο και να αδειάζεις το τασάκι

Δηλαδη βρε παιδες ποσες φορες σας εχει χρειαστει να αδειασετε και να ξαναγεμισετε αστραπιαια ?
Εγω εχω και με αυτοματους και με απλους.
Δεν ειδα ποτε τετοιο ζητημα ζωης - θανατου που να χρειαστηκε να γεμισω αστραπιαια.
Δηλαδη θα κανω αγορα οπλου με αυτοματους μονο και μονο επειδη θα χρειαστει μια η δυο φορες στη ζωη μου ?
Πολυ αγχος βλεπω...

Δηλαδη βρε παιδες ποσες φορες σας εχει χρειαστει να αδειασετε και να ξαναγεμισετε αστραπιαια ?
Δεν ειδα ποτε τετοιο ζητημα ζωης - θανατου που να χρειαστηκε να γεμισω αστραπιαια.
Δηλαδη θα κανω αγορα οπλου με αυτοματους μονο και μονο επειδη θα χρειαστει μια η δυο φορες στη ζωη μου ?
Πολυ αγχος βλεπω...
Καταρχήν ο κυνηγός που κυνηγάει με δίκανο ποτέ δεν πολυβολιζει...... ρίχνει δύο μετρημένες τουφεκιές...... είμαστε στο 2024.... καλό είναι να υπάρχουν αυτοματισμοί στα όπλα μας αλλά όταν έχουμε ένα όπλο για συγκεκριμένο κυνήγι έρχεται η εξειδίκευση.....τι να κάνω τη μάγκνουμ θαλάμη σε ένα όπλο που ρίχνει μέχρι 36-38 γραμμάρια βαριά και θέλω να είναι ελαφρύ.....θα ρίξω σε φερμαριστα θηράματα σε πυκνά 1-2 τουφεκιές .....θα καρπωθω το θήραμα ή όχι και θα το αναζητήσω στην πορεία του μήπως έχει πάρει σκάγια..... έχω όλο το χρόνο να αδειάσω και να γεμίσω το όπλο μου.... τέλος πάντων το γαμησαμε το θέμα..... μιλάμε για πλεονεκτήματα του δικανου στο κυνήγι της μπεκατσας..... πίσω στο τοπικ...... benelli 828 u

Πολυ αγχος βλεπω...
Δεν είναι θέμα άγχους.
Αν κυνηγάς τσίχλα σε ξεκλαρωμα(μαύρες),έχεις ένα 10λεπτο τέταρτο δράσης.
Σε αυτό το διάστημα οι τουφεκιές μπορεί να είναι πολύ κοντά η μία στην άλλη και το άδειασμα του όπλου χειροκίνητα να σε αφήσει με κάμποσες "ευκαιρίες"ανεκμετάλλευτες.
Θα μου πεις"χάθηκε ο κόσμος?".
Όχι,δεν χάθηκε!
Αν όμως μπορείς να τις "έχεις"αυτές τις τουφεκιές,ποιος ο λόγος να μην?
Όσο αφορά στους άδειους καλυκες,σ'ενα σημείο στέκεσαι,γύρω σου είναι πεσμένοι,τους μαζεύεις στο τέλος.
Όπως έχουν γίνει τα απογευματινά με κίνηση πάλι του 10λεπτου,μια από τα ίδια.
Κάτι αντίστοιχο,ίσως και πιο έντονο,συμβαίνει και στο περπατητο.
Έχω κυνηγήσει αρκετα χρόνια,στα πρώτα μου κυνηγετικά βήματα,με δίκανο που έχει απλους εξολκεις.
Έχω κυνηγήσει και με δίκανο που έχει αυτόματους.
Η διαφορά είναι πάρα πολύ μεγάλη,μην πω τεράστια!
Ένας κάλυκας να φουσκώσει μέσα στην θαλάμη για τον α ή β λόγο,....χεστα!
Και σ' αυτό με τους αυτόματους μπορεί να συμβεί,σπάνια όμως δεν θα τον εξολκευσει.
Τώρα όποιος γουστάρει την διαδικασία με τον "δύσκολο"τρόπο,καλά κάνει και τον γουστάρει! :)

Αν υπάρχει θηραματικη επάρκεια,όλα περνούν σε δεύτερη,τρίτη μοίρα.
Επειδή όμως αυτό συμβαίνει όλο και πιο σπάνια...

Δεν είναι θέμα άγχους.
Αν κυνηγάς τσίχλα σε ξεκλαρωμα(μαύρες),έχεις ένα 10λεπτο τέταρτο δράσης.
Σε αυτό το διάστημα οι τουφεκιές μπορεί να είναι πολύ κοντά η μία στην άλλη και το άδειασμα του όπλου χειροκίνητα να σε αφήσει με κάμποσες "ευκαιρίες"ανεκμετάλλευτες.
Θα μου πεις"χάθηκε ο κόσμος?".
Όχι,δεν χάθηκε!
Αν όμως μπορείς να τις "έχεις"αυτές τις τουφεκιές,ποιος ο λόγος να μην?
Όσο αφορά στους άδειους καλυκες,σ'ενα σημείο στέκεσαι,γύρω σου είναι πεσμένοι,τους μαζεύεις στο τέλος.
Όπως έχουν γίνει τα απογευματινά με κίνηση πάλι του 10λεπτου,μια από τα ίδια.
Κάτι αντίστοιχο,ίσως και πιο έντονο,συμβαίνει και στο περπατητο.
Έχω κυνηγήσει αρκετα χρόνια,στα πρώτα μου κυνηγετικά βήματα,με δίκανο που έχει απλους εξολκεις.
Έχω κυνηγήσει και με δίκανο που έχει αυτόματους.
Η διαφορά είναι πάρα πολύ μεγάλη,μην πω τεράστια!
Ένας κάλυκας να φουσκώσει μέσα στην θαλάμη για τον α ή β λόγο,....χεστα!
Και σ' αυτό με τους αυτόματους μπορεί να συμβεί,σπάνια όμως δεν θα τον εξολκευσει.
Τώρα όποιος γουστάρει την διαδικασία με τον "δύσκολο"τρόπο,καλά κάνει και τον γουστάρει! :)

Αν υπάρχει θηραματικη επάρκεια,όλα περνούν σε δεύτερη,τρίτη μοίρα.
Επειδή όμως αυτό συμβαίνει όλο και πιο σπάνια...
Μα Γιάννη είπαμε εξαρχής.....σε δίκανο για μπεκατσα και ορτύκι.....το δικάνο που θα επιλέξει κάποιος για να κυνηγήσει τσίχλα ή φάσσα κτλ μπορεί να έχει αυτόματους εξολκεις και άλλο μήκος κάνης και άλλο ζύγισμα..... και ότι άλλο επιθυμεί ο καθένας....δε θα κυνηγήσει κάποιος λαγό, φάσσα με δίκανο 61 εκατοστά..... αλλά ούτε και μπεκάτσα με δίκανο 81 εκατοστά

Back